2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

peppermint;

yeni cicilerinizi şimdi gördüm; çok güzeller güle güle giysin miniş kızın :))

Nevresim takımını kaça almıştın hatırlıyor musun? toplu alışveriş yapmışsın gerçi ama, ne kadar demişlerdi hatırlıyo musun acaba? Limango'da vardı da ben de pike takımını alsam mı diye düşünüyordum. Bir de nevresim takımı park yatak için büyük gelmez mi??

Son düzenleme:

canım 2 ay önce benimde başıma böyle bi olay geldi..yanlışlıkla testte su çiçeği olduğum ortayaçıktı.neyseki hataymış.bana ozaman dr. üniverste hasatnesinin perinotoloji böülümüne git demişti.........çünkü basit bu oolay değil..ama netten araştırdığıma göre 22. haftaya kadar çok tehlikelimiş....birde son ay tehlikelimiş.........inşallah sorun çıkmaz canım...

Yok artık canım bir sürü kıyafetin var senin, bir iki takım daha eklesen yeter bence. Hem çok zora düşersen doğumdan sonra ablana, annene de aldırırsın, eşim anlamaz dersen yani ...

kizlar haklisiniz;
dun aksam esime de dedim bunlar az mi diye;
o da yeter dedi, yetmezse de koyariz bebisi arabasina cikar aliriz lazim olani dedi.

simdi de ablamla konustum, newborn 4 tk.in varsa elinde daha alma dedi; o hic kucuk almamis 2 bebegine de. bebekler geriniyor ediyor, dar giysiyle rahat edemiyor; biraz buyuk giydirmek gerekiyor dedi, kucuk giysi gelisimini bile etkiliyormus.

kucuk almamaya karar verdim ben de; ama mothercare'e yine bakarim bu ayin 15inde; bikac begendigim sey vardi, indirime girmisse alirim

tesekkur ederim cnm benim..
nevresim takimini ben 27 tlye aldim, net hatirliyorum.
uygun geldigi icin yedek olarak aldim aslinda.
buyuk de gelse kenarlardan katlanir diye dusundum.

funnababynin uyku seti ile battaniye takimlarini alicam cunku, onlari kafama taktim.

fıstık birisi dedi ama kim dedi nikini hatırlamıyorum yaaa...
bundan sonra hep soluma yatıcam cnm bende bebeğin kilo alması için herşeyi yiyeceğim çok kafama takıldı yaa bebişimin kilosu...
senin kaybın olduğu için riskli bakıyo dr un sana anladım cnm...

cnm mrb nasılsın...bencede artık sen bişi alma yeter bi sürü aldın,eğer çok beğenirsen onları al ve büyük bedenlerini al...bak benim bile pek bişeyim yokkken annem ve ablam haftasonu daha alma alırsanda büyük al bunlar küçük ve uzun süre giyemiyecek dediler
ve bende arık büyük almaya başladım...bu arada sen nevresim takımını ne kadar ucuza almışsın nereden aldın?
funnababy de uyku setleri ne kadar ortalama..
benimde alacağım mobilyanın takımı var uyku seti ama saten ve dantelli çok beğendim onu kesin alıcam temiz kullanmak için onu günlük kullanamam bebiş rahat edemez satende günlük normal nevresim takımı istiyorum bi tane days ın coloursa baktım güzeller vardı beğendim 55 ti fiyatıda seninkki çok uygun geldi bana..

Ben de cok begendim. Gidip bi bakmam lazim. Yatak odam da beyaz ,orda olcagi icin uyumlu olur. Sallanabiliyor mu cnm ?

canım sallanmıyor.bende bu yatağı almayı düşünüyorum.ayrıca sallanan ve müzikli minikpark yatakdüşünüyorum...

sallanmaması gerektiği herzman bilinirama dr. arkadaşıma 20 günden sonramı 1 aydan sonramı ne gazıolacaği için sallanman gerekebilir demiş.bebği rahatylatıryomuş sallamak.ve birkaç tane uzman arkadaşımdasallanmayan yatak aldılar.ama onlarda keşke sallanan alsaydık.gerekiyor dediler..bende bu yüzden hem bu yatağı hemde 45-81 cmolan minik sallanan seyahat poark yatağı düşünüyorum.bubilgileri tecrübeli arkadaşlardan aldım........

Hımm iyiymiş o zaman, ben de havuzluhan a gidince aklımda olsun, bakayım. Ben de funnababy'nin uyku setini alacam ordaki yorgan ölçülerin bakmıştım, seninkinin nevresimi büyük geliyordu ona. Ben de pike takımını alayım diye düşünmüştüm. Çarşafların ölçüsü çok önemli değil zaten, dışarda taç'ın fln metrelik kumaşlardan nevresimlerini de dikiyorlar biliyorsan. Ben sadece nevresim diktirebilirim diye düşündüm.
Mesela 1 pike takımı alacam, onu yazın kullanacam, çarşafı düz renk zaten. Bir de ölçü verip tek nevresim diktireceğim, çarşaf rengine uyumlu desenli, onu da kışın kullanacağım zaten.

oyle mi cnm,
ben de ablami cagirdim, bi aksam gel de aldiklarima bak dedim; yetr mi az mi. o tecrubelidir, iyi bir yorum yapar;
dedigin gibi artik 3-6 ay'a baslayayim olmazsa.
cnm havuzlu handan aldim ben; cok uygundu, simdi olmazsa biraz buyuyunce kullanir, zarari olmaz dedim ve aldim.

seninki de mantikli canim iyi olur.
aslinda ben de bilsem diktirirdim senin gibi.

ben de bir uyku seti, bir de battaiye seti alayim diyorum,
kucukken yorgan ortulmuyormus ya, onun icin.
bir de kizlar ben herseyi pembe aliyorum da, acaba bu uyku seti ve battaniye setini, krem rengi falan mi alsam, unisex olsun, ilerde belki bir de erkek bebegim olur? ya da o zamana Allah kerim deyip yine pembisleri mi alsam; zaten eskir diy mi bikac sene kullanilacak bunlar sonucta en az.

funnababy internet adresinden alan var mı kızlar

evet canım küçükken yorgan olmuyor, 1 yaşından sonra kullanılacak nasıl olsa. Ben de uyku setini pembe diğerlerini böyle sarılı turunculu canlı bir renk alayım diyorum. Senin aldığın nevresim takımı kedili olan mı yoksa çok şirin duruyordu.
Bir de çok oldu ama son bir şey daha sorayım, havuzluhandan penye battaniyeleri kaça aldın? Civil bebede 17-25 arası idi...

hmm kedili olan canim ))
paketlerini acmadim daha aldiklarimin hic.
yikayacagim zaman acicam hepsini.

penye battaniyeler 15 tl idi cnm. tabi kasada da %10 dusuyor. 13,5 a geliyor.

cok olmadinn
kalin battaniye de 30 du sanirim.

funnababy internet adresinden alan var mı kızlar

ben internetten almayi dusunuyorum.
e-bebek'e gittim, tum cesitleri yoktu.

hem 90 tl uzerine kargo ucretsizmis zaten;
kapida nakit odeme de varmis.

ay sonu kredi kartinin hesap kesimi olsun da oyle alicam sanirim.
ya da sabredemezsem hemen

canım aynen beni anlatmışsın.bende seni merak ettim.beimde ölçüm açlık 72 yüklemeli 121 ve dr.a sonucumu faksladım...dr.hemen dahiliyey dedi.dahliyede insülün dedi..günde 4 kez kullancam.......her seferinde 2 ünite...her öğün açlık tokluk ölçülcek..1 hafta yazıcam...1 hafta sobnra tekrar dahiliye...ayrıca dün benden akşam üzeri tekrar 3 aylık şekeri ölçen bi kan aldılar.o haftaya beliolcak bende kadar diyet yaptım gebliğin başlından beri hiç diyetimi bozmadım ama dr. bana demişti diyet yapsanda belki dşmeyebilir.benim ailemde var....ama dün çok morelim bozuldu ağlamamak için kendimi zor tuttum.....

hmm kedili olan canim ))
paketlerini acmadim daha aldiklarimin hic.
yikayacagim zaman acicam hepsini.

penye battaniyeler 15 tl idi cnm. tabi kasada da %10 dusuyor. 13,5 a geliyor.

cok olmadinn
kalin battaniye de 30 du sanirim.

sağol canım...Sonuçta 4-5 tane alacaz, hastane çıkışındakiler güzel oluyor zaten, bir tane de chicco'dan aldım. Diğerlerini de ucuz nerdeyse ordan alayım diye düşünüyorum.

Cok gecmis olsun, dietinde kolaylik dilerim. Umarim kisa surede kontrol altina alirsiniz.:13:

Arkadaslar, dun hastanede 5 gunluk 3500 gr. dogan bir bebek gordum, minicikti...Ben de yenidogan body'leri alirken aaaa bunlar pek minikmis deyip, bir kac tane alip, daha cok 0-3 ay body'si almistim. Dunku bebegi gorunce gidip biraz daha yenidogan body'si almaya karar verdim. Ne bekliyorsam tosun bebek mi?

Dun aksam dogum kursuna baslayacaktik, bugune aldilar.

Geçmiş olsun cnm sende bizim tam tersimiz diyet yaparsın işin daha kolay sanki karbonhidratlı şeyler bol tüketirsen pilav patates makarna sorun olmaz sanırım dr.ne dedi ki ??

Aman sakın!!!
Düşük şeker de yüksek şeker gibi kontrol edilmesi gereken insülin dengesizliğidir. Hipoglisemi yazılarını okuyun arkadaşlar.
Az ve sık yemeye gayret edin. düşük şekerde Nişastalı yiyecekler kan şekerini hızlı yükselttiğinden, vücut aniden düşürmeye çalışıyor ve yemeklerden sonra tekrar açlık hissi, baş ağrısı, ellerde titreme gibi belirtiler olabiliyor. Kısaca Az yiyecek çok öğün kuralı sağlık için çok önemli
Aramızda olan diyetisyen arkadaşlar daha iyi bilirler ve bu konuda uyarırlar sanıyorum. ama düşük şeker diye sakın düz mantıkla fazla yeriz diye düşünmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…