çok kötüyüm 26 haftalık hamileyim ve su çiçeği oldum((
dün kendimi çok kötü hissettim, vücudum iğneleniyor gibiydi, bugün sabah baktım özellikle göbeğimde kırmızı su kabarcıkları var, anneler gününde başıma gelene bakın((
hemen hastaneye gittilkk, nöbetçi kadındoğumcu bebeğe baktı ultrasonla herşey normal dedi, fakat yarın birde dahlileye görünün dedi. genelde ateşolduğu durumlarda müdahale ediyoruz, kendiliğinden geçer dedi. ama ben hiç rahat değilim. kabarcıklar çoğalıyor
yarın dahiliyeye gidicem, bakalım o ne dicek
off çok korkuyorum, inşallah bebeğime birşey olmaz
bana tulum gece kullanilirsa daha kullanislimolur gibi geliyor,gunduz altini degistirirken bebek usuyebilir. birde her seyini dogumdan once almaya gek yok bence, bir haftalik giysisi olsa yeter,dogduktan sonra da alinabilir gibi geliyor bana. cok begenirsem bende aliyorum ama strese gerek yok:)
Yok artık canım bir sürü kıyafetin var senin, bir iki takım daha eklesen yeter bence. Hem çok zora düşersen doğumdan sonra ablana, annene de aldırırsın, eşim anlamaz dersen yani ...
peppermint;
yeni cicilerinizi şimdi gördüm; çok güzeller güle güle giysin miniş kızın :))
Nevresim takımını kaça almıştın hatırlıyor musun? toplu alışveriş yapmışsın gerçi ama, ne kadar demişlerdi hatırlıyo musun acaba? Limango'da vardı da ben de pike takımını alsam mı diye düşünüyordum. Bir de nevresim takımı park yatak için büyük gelmez mi??
evet bebk haftasına göre fazlaymış.ama orda herkes şöyle diyordu , yaşıyacak ki bu kilo doğdu.Allah yardım ediyor diuyorlardı.ama ben takip ediyodum son z amanlar kilosu düşüyo yazmıştı a nnesi , ve bazı olumsuz şeyler daha bend e hep ağlıyordum dua ediyordum onlara..ama sonrasını okumayı bıraktım artık.kötü oluyorum diye..siz nasıl duydunuz ya :)) ben sizden o kadar gizledim , kim buldu çıkardı şimdi bunu..stres yapmayalım boşverin.
geceleri bende sırtüstü buluyorum kendimi ve sağa dönük ama onun dışında ben hep yemeklerden sonra flan kanepede sola dönüp tv izlerim :)) aklıma geldikçe sola dönüyorum işte.dr sıkı sıkı tembihledi bana.dediğin gibi riskli gebelik uzmanı olduğu için böyle,birde benim 10 haftalık kalp durması nedeniyle kayıbım var ya , o yüzden beni risk kategorisine alıyor..
ayyyyy boşver yaaa , ben de ilk zamanlar çok ağlamıştım hatta okusam şimdi yine fena olurum.hatta ben destek mesajlarıda yazmıştım.üzmeyin kendinizi , zaten en ufak şeyde hop oturup hop kalkıyoruz..Allah yardımcıları olsun.dua etmekten başka çaremiz yok ki bizim..
yaa o sıkıntı bendede var.uzun süre ve zorlayınca meme diye tabir edilen şey çıkıyooama ben pek önemsemedim yaa..acı yem ve baharatı kes.o zmaan yanma olmuyor.bana senmax mı öyle bişi verdiler.ama ben kullanmıyorum.zar zor yapıyoz işte :))dr da söylemedim.
normal doğumla ne alakası varki bunun.hiç duymamıştım..bi araştırayım..
tesekkur ederim cnm benim..
nevresim takimini ben 27 tlye aldim, net hatirliyorum.
uygun geldigi icin yedek olarak aldim aslinda.
buyuk de gelse kenarlardan katlanir diye dusundum.
funnababynin uyku seti ile battaniye takimlarini alicam cunku, onlari kafama taktim.
Ben de cok begendim. Gidip bi bakmam lazim. Yatak odam da beyaz ,orda olcagi icin uyumlu olur. Sallanabiliyor mu cnm ?
canim ben sormustum, IKEA prensip olarak bebeklerin sallanmasina karsi oldugu icin sallanan yatak uretmiyormus.
birde su kitaptaokuduguma göre(bilincli bebek), bebekler herhangi bir sorunlari yok ise stresten aglayabiliyorlarmis ve biz onlari bu durumda sallarsak, ziplatirsak ya da pispislarsak aglamalarini engelliyoruz ama aslinda streslerini icine atmis oluyormusuz ve stres seviyeleri yuksek oldugunda salgilanan hormon bebeklerin bir seye odaklanmasini dolayisiyla da kolay ögrenmesini/gelismesini engelliyormus. bazen saatlerce aglayabiliyorlarmis, en dogrusu sarilip sakin sakin konusmak ve oksamakmis,emzik ya da meyvesuyu vermek de dogru degilmis. susturmaya calismak dogru degilmis yani, bizim gibi onlarin da aglamaya ihtiyaci varmis. falan filan....
tesekkur ederim cnm benim..
nevresim takimini ben 27 tlye aldim, net hatirliyorum.
uygun geldigi icin yedek olarak aldim aslinda.
buyuk de gelse kenarlardan katlanir diye dusundum.
funnababynin uyku seti ile battaniye takimlarini alicam cunku, onlari kafama taktim.
cnm mrb nasılsın...bencede artık sen bişi alma yeter bi sürü aldın,eğer çok beğenirsen onları al ve büyük bedenlerini al...bak benim bile pek bişeyim yokkken annem ve ablam haftasonu daha alma alırsanda büyük al bunlar küçük ve uzun süre giyemiyecek dediler
ve bende arık büyük almaya başladım...bu arada sen nevresim takımını ne kadar ucuza almışsın nereden aldın?
funnababy de uyku setleri ne kadar ortalama..
benimde alacağım mobilyanın takımı var uyku seti ama saten ve dantelli çok beğendim onu kesin alıcam temiz kullanmak için onu günlük kullanamam bebiş rahat edemez satende günlük normal nevresim takımı istiyorum bi tane days ın coloursa baktım güzeller vardı beğendim 55 ti fiyatıda seninkki çok uygun geldi bana..
Hımm iyiymiş o zaman, ben de havuzluhan a gidince aklımda olsun, bakayım. Ben de funnababy'nin uyku setini alacam ordaki yorgan ölçülerin bakmıştım, seninkinin nevresimi büyük geliyordu ona. Ben de pike takımını alayım diye düşünmüştüm. Çarşafların ölçüsü çok önemli değil zaten, dışarda taç'ın fln metrelik kumaşlardan nevresimlerini de dikiyorlar biliyorsan. Ben sadece nevresim diktirebilirim diye düşündüm.
Mesela 1 pike takımı alacam, onu yazın kullanacam, çarşafı düz renk zaten. Bir de ölçü verip tek nevresim diktireceğim, çarşaf rengine uyumlu desenli, onu da kışın kullanacağım zaten.
Hımm iyiymiş o zaman, ben de havuzluhan a gidince aklımda olsun, bakayım. Ben de funnababy'nin uyku setini alacam ordaki yorgan ölçülerin bakmıştım, seninkinin nevresimi büyük geliyordu ona. Ben de pike takımını alayım diye düşünmüştüm. Çarşafların ölçüsü çok önemli değil zaten, dışarda taç'ın fln metrelik kumaşlardan nevresimlerini de dikiyorlar biliyorsan. Ben sadece nevresim diktirebilirim diye düşündüm.
Mesela 1 pike takımı alacam, onu yazın kullanacam, çarşafı düz renk zaten. Bir de ölçü verip tek nevresim diktireceğim, çarşaf rengine uyumlu desenli, onu da kışın kullanacağım zaten.
oyle mi cnm,
ben de ablami cagirdim, bi aksam gel de aldiklarima bak dedim; yetr mi az mi. o tecrubelidir, iyi bir yorum yapar;
dedigin gibi artik 3-6 ay'a baslayayim olmazsa.
cnm havuzlu handan aldim ben; cok uygundu, simdi olmazsa biraz buyuyunce kullanir, zarari olmaz dedim ve aldim.
seninki de mantikli canim iyi olur.
aslinda ben de bilsem diktirirdim senin gibi.
ben de bir uyku seti, bir de battaiye seti alayim diyorum,
kucukken yorgan ortulmuyormus ya, onun icin.
bir de kizlar ben herseyi pembe aliyorum da, acaba bu uyku seti ve battaniye setini, krem rengi falan mi alsam, unisex olsun, ilerde belki bir de erkek bebegim olur? ya da o zamana Allah kerim deyip yine pembisleri mi alsam; zaten eskir diy mi bikac sene kullanilacak bunlar sonucta en az.
funnababy internet adresinden alan var mı kızlar
evet canım küçükken yorgan olmuyor, 1 yaşından sonra kullanılacak nasıl olsa. Ben de uyku setini pembe diğerlerini böyle sarılı turunculu canlı bir renk alayım diyorum. Senin aldığın nevresim takımı kedili olan mı yoksa çok şirin duruyordu.
Bir de çok oldu ama son bir şey daha sorayım, havuzluhandan penye battaniyeleri kaça aldın? Civil bebede 17-25 arası idi...
funnababy internet adresinden alan var mı kızlar
gelişimci senden ne var ne yok bende haberler asagıda
merhaba hnmlar
kaç gündür giremedim((,
100 lük yükleme sonuclarım :
aclık :112
tokluk :256
doktorum hemen bı dahılıyeye görün cok yuksek dedı
hemen gıttım bu sonuca göre insülin baslamamız lazım dedi
ben nasıl beslendıgımı anlattım, ailede varmı dedı yok dedım
sasırdı allah allah nasıl senden seker cıkar dedı
1 hafta takıpteyım rapor cıkardık hergun 4 kere şekerımı ölçecekmişim
diyet listesi verdi hemen hemen hersey yasak
meyvelerde bıle erik 10 kiraz 10 adet yazıyo
neyse vardır bunda da bı hıkmet
tek üzüldüğüm gerecekten bu kadar kendıne dıkkat eden bırısınde nasıl cıkar seker
kuzenım hamıle kaldı homlıde gırtlak nasıl yıyodu anlatamam kebaplar tatlılar borekler halada ole
bense yok su saglıklı yok bu saglıklı su daha yararlı al sana gördün mü ?
hmm kedili olan canim))
paketlerini acmadim daha aldiklarimin hic.
yikayacagim zaman acicam hepsini.
penye battaniyeler 15 tl idi cnm. tabi kasada da %10 dusuyor. 13,5 a geliyor.
cok olmadinn
kalin battaniye de 30 du sanirim.
gelişimci senden ne var ne yok bende haberler asagıda
merhaba hnmlar
kaç gündür giremedim((,
100 lük yükleme sonuclarım :
aclık :112
tokluk :256
doktorum hemen bı dahılıyeye görün cok yuksek dedı
hemen gıttım bu sonuca göre insülin baslamamız lazım dedi
ben nasıl beslendıgımı anlattım, ailede varmı dedı yok dedım
sasırdı allah allah nasıl senden seker cıkar dedı
1 hafta takıpteyım rapor cıkardık hergun 4 kere şekerımı ölçecekmişim
diyet listesi verdi hemen hemen hersey yasak
meyvelerde bıle erik 10 kiraz 10 adet yazıyo
neyse vardır bunda da bı hıkmet
tek üzüldüğüm gerecekten bu kadar kendıne dıkkat eden bırısınde nasıl cıkar seker
kuzenım hamıle kaldı homlıde gırtlak nasıl yıyodu anlatamam kebaplar tatlılar borekler halada ole
bense yok su saglıklı yok bu saglıklı su daha yararlı al sana gördün mü ?
Canım kaç oluyordu senin tansiyonun? Şimdi kaç civarında?
Benim normale döndü gibi ama 13-9 dan aşağıya düşmüyor. Dün limon yedim ve dinlendim işe yaradı...
Bugün de limonu ve balı sıcak suyla karıştırdım içtim. Doktorum her an yükselecekmiş gibi duruyor dedi.
Benim 12'yi gecmedi ama normalde tansiyonum 10/6 oldugu icin en ufak cikma beni cok rahatsiz ediyordu. Bana soylenen 13'u gecmedigi surece ilaca baslanmadigi idi. Simdiler de normal ve hatta bazen dusuyor, anlamiyorum. Her gun duzenli olculuyorum zaten enseden agri baslayinca hemen digital makinaya sariliyorum.Balli limonlu sicak suyu ben her sabah ac karna iciyorum, bir de hep zaten limonlu seylere aserdegim icin tansiyonuma iyi geldi galiba, limonla dostuz yani...
kızlar kabızım geçti ama 2 gündür beze var umarım sorun olmaz yarın doktora gidiyorum ya soracağım yönlendirirse doktora gideceğim ama çözüm yokmuş artan kan basıncı, bebek baskısı ıkınma kabızlık sebepmiş ve kimisinin doğumdan sonra geçiyormuş hormonların etkisiyle düz kaslar da kendini bırakıyor ya tabi onun da etkisi var ama geçmeyenler de varmış umarım sorunolmaz özellikle bebeğime zarar verecek boyuta gelmez.
Daha once basur problemi olmayanlarda gebelikte ozellikle son aylarda bu problem olabiliyormus, sonra da dogumdan sonra kendi kendine geciyormus. Arkadaslar yazmislar, eminim lifli seyler yiyorsundur ama simdi hormonlarimiz cok yuksek kabizlik ta gebeligin bir parcasi seklinde oldu.. Cok gecmis olsun, bezen umarim cabuk kaybolur. :13:
sağol canım...Sonuçta 4-5 tane alacaz, hastane çıkışındakiler güzel oluyor zaten, bir tane de chicco'dan aldım. Diğerlerini de ucuz nerdeyse ordan alayım diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun cnm sende bizim tam tersimiz diyet yaparsın işin daha kolay sanki karbonhidratlı şeyler bol tüketirsen pilav patates makarna sorun olmaz sanırım dr.ne dedi ki ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?