evet evet, ugrayalim biz.
canim 20li setin icinden 2 tane alt ust; bir de tulum cikiyor. 2 tane body , 2 corap, 2 eldiven, 2 sapka, 2 tane gobegi dusene kadar giyecegi ic zibin.
ben bunu goturucem; bir tane 5li zibin tk.da evde hazir bekletiem, yetmezse esime kos onu da getir diycem.
yeter gibi geliyor bana
ben minik minik bikac tulum alayim en iyisi.
yaa mothercare'in de kaliplari buyuk, minik bisi yok ki hicc
kizlar,
bu sabah ben de temmuz annelerinden dogum yapan limon kabugu arkadasi okudum
cok agladim.
bebegi 920 gr dogmus, 24 haftalik :-(
sonra 500 kusure dusmus ama, cigerleri hava kacirmis, tup baglanmis, sut alamamis serumla beslenmis vss
cok zor gunler gecirmisler;
ama baktim su an hala yasiyor (cok sukur )
annesi dua istemis; bi ayetel kursi okuyup gonderseniz yeter bana demis,
hepimiz okuyalim nolurrr; cinar bebek biran once sagligina kavussunn..
Allah da baska kimseye bu sekilde aci yasatmasin;
hepimize gununde, saglikli dogumlar nasip etsin..
aman kizlar;
agir kaldirmayalim; yormayalim kendimizi; mumkun mertebe dinlenelim, moralleri yuksek tutalim.
olur olmaz seyi kafamiza takmayalim.
gelişimci senden ne var ne yok bende haberler asagıda
merhaba hnmlar
kaç gündür giremedim((,
100 lük yükleme sonuclarım :
aclık :112
tokluk :256
doktorum hemen bı dahılıyeye görün cok yuksek dedı
hemen gıttım bu sonuca göre insülin baslamamız lazım dedi
ben nasıl beslendıgımı anlattım, ailede varmı dedı yok dedım
sasırdı allah allah nasıl senden seker cıkar dedı
1 hafta takıpteyım rapor cıkardık hergun 4 kere şekerımı ölçecekmişim
diyet listesi verdi hemen hemen hersey yasak
meyvelerde bıle erik 10 kiraz 10 adet yazıyo
neyse vardır bunda da bı hıkmet
tek üzüldüğüm gerecekten bu kadar kendıne dıkkat eden bırısınde nasıl cıkar seker
kuzenım hamıle kaldı homlıde gırtlak nasıl yıyodu anlatamam kebaplar tatlılar borekler halada ole
bense yok su saglıklı yok bu saglıklı su daha yararlı al sana gördün mü ?
gelişimci senden ne var ne yok bende haberler asagıda
merhaba hnmlar
kaç gündür giremedim((,
100 lük yükleme sonuclarım :
aclık :112
tokluk :256
doktorum hemen bı dahılıyeye görün cok yuksek dedı
hemen gıttım bu sonuca göre insülin baslamamız lazım dedi
ben nasıl beslendıgımı anlattım, ailede varmı dedı yok dedım
sasırdı allah allah nasıl senden seker cıkar dedı
1 hafta takıpteyım rapor cıkardık hergun 4 kere şekerımı ölçecekmişim
diyet listesi verdi hemen hemen hersey yasak
meyvelerde bıle erik 10 kiraz 10 adet yazıyo
neyse vardır bunda da bı hıkmet
tek üzüldüğüm gerecekten bu kadar kendıne dıkkat eden bırısınde nasıl cıkar seker
kuzenım hamıle kaldı homlıde gırtlak nasıl yıyodu anlatamam kebaplar tatlılar borekler halada ole
bense yok su saglıklı yok bu saglıklı su daha yararlı al sana gördün mü ?
Onlysmile, cok gecmis olsun. Benim de gebeligin basinda tansiyonum yukseliyordu. O gun bugundur sabahlari, bir limon ve bir tatli kasigi balla cay iciyorum. Bir de agri enseden girdigi icin baslar baslamaz ense kokune peceteye sarilmis buz koyuyorum, aklinda olsun canim.
Benim şekerim 71.4 çıktı doktor düşük olduğunu söyledi ...bebeğime zarar verir diye korkuyorum...şekeri düxük çıkan varmı varsa neler yapıyorsunuz...
ahh canım kıyamam yaa.. bak 99 günün kaldı bebişin için dayanırsın sen ne iğneler yedin.. inşallah diyetle atlatırsın tatlım insülune gerek kalmaz. çok kilo almışmıydın bi de ilk ölçü kaç çıkmıştı..
ben de 139 çıkınca çok şaşırdım . zaten az kilo aldım . bi paket çikolata bile bi hafta durur evde parça parça yerim. makarna fazla yiyodum hem sevdiğim hem de yapması kolay olduğundan ona yıktım suçu .. acaba ben de 100luk yaptırsam mı sınırdan döndüm ya..
Benim şekerim 71.4 çıktı doktor düşük olduğunu söyledi ...bebeğime zarar verir diye korkuyorum...şekeri düxük çıkan varmı varsa neler yapıyorsunuz...
benim yarın şeker yüklemem var bakalım ne olucak düşük olması da mı sorunmuş off yaa
amalgam dolgun yoksa dolgu yaptirabilirsin bence dolgu,en uygunu 6. aya kadarmis. ama amalgam dolgu sokulurken bebege kaldirabileceginden fazla civa gidiyirmus. cok gecmis olsun...Arkadaslar Gunaydin
Su cicegini kim geciriyor bulamadim ama cokkkkkk gecmis olsun.
Ben gecenlerde dis doktoruna gittim, dolgularimdan birinin bir parcasi dusmustu. Doktor agri kesici, gargara ve dis ipi kullanmami onerip beni gondermisti, cunku ben disin dolgusunun sokulup geri yapilmasina cesaret edemedim, daha dogrusu bebegim icin endiselendim. Simdi agri fazlalasti...Arkadaslardan birisinin hem disi cekilip hem dolgu yapilmisti, kimdi?:26: Zamanlama cok ters ne yapacagima karar veremiyorum.:18:
sislik gecmez ilac kullanmadan ve her kabiz olup zorladigimizda buyuyor demisti doktor, kabizi cozmek lazim:)kullanabilecegin ilaci da ancak doktorun verebilir.kızlar günaydın zaten grip faranjit derken bir sıkıntım daha oldu bir haftadır kabızdım 2 günde bir çıkıyordum ki tüm hamileliğim ne güzel rahattı. ve popomda yanma vardı bir baktım bişeyler oluşmuş makat bölgesinde nohut tanesi kadar şişlik var ve canımı yakıyor hemoroid olmuşum yani. ne yapacağımı bilemedim yarın doktora söylerim ama geçer mi yoksa hep orda mı kalacak acıyacak mı off offf. Rabbim beterinden esirgesin ama bu aralar sıkıntılarım arttı
umarim gecer ama cozumu olmayan bir hastalik degil cok sukur...kızlar kabızım geçti ama 2 gündür beze var umarım sorun olmaz yarın doktora gidiyorum ya soracağım yönlendirirse doktora gideceğim ama çözüm yokmuş artan kan basıncı, bebek baskısı ıkınma kabızlık sebepmiş ve kimisinin doğumdan sonra geçiyormuş hormonların etkisiyle düz kaslar da kendini bırakıyor ya tabi onun da etkisi var ama geçmeyenler de varmış umarım sorunolmaz özellikle bebeğime zarar verecek boyuta gelmez.
bir sure sonra gecmiyor malesef, sadece bagirsagin icine giriyor,her kabizlik hemoroidi arttiriyor bir adim daha. eger iceride degil de bagirsagin disinda ise o durumda agri olusuyormus,hemoroid agrilari ise... sonra kanama da olabiliyor. ilac kullanmadan gecmezya şimdi nasıl biliyomusun ben hep kabızım ve 2-3 günd e bi tuvalet yaparken zorlanmaktan haliyle çıkıyor beze.bir süre duruyor sonra geçiyor gibi ama yine tuvalete gittiğind e var.yaniş acı ve baharatlı yemessend e yanma ve kanama olmaz.öyle idare edicez artık hamilelikten bu.sonra geçer inş..
ben hic newborn almadim.
sadece hatane cikisinda var 3 tane tk. bir de ayrica 5li zibin takimi almistim o var.
0-3 ay icinde 3 tane tulum (ince ama mothercare'in paketli satilanlarindan ),
2 tane alt ust tk.
2 tane ic dis tulumlu tk.
2 tayt, bir kadife ust
9 tane body
2 yelek aldim.
yaa giysi olarak yine cok az geldi bana :-(((((((((((((
napsam, bu ayin 15'i yine mothercare'e mi ugrasamm
evet evet, ugrayalim biz.
canim 20li setin icinden 2 tane alt ust; bir de tulum cikiyor. 2 tane body , 2 corap, 2 eldiven, 2 sapka, 2 tane gobegi dusene kadar giyecegi ic zibin.
ben bunu goturucem; bir tane 5li zibin tk.da evde hazir bekletiem, yetmezse esime kos onu da getir diycem.
yeter gibi geliyor bana
ben minik minik bikac tulum alayim en iyisi.
yaa mothercare'in de kaliplari buyuk, minik bisi yok ki hicc
kizlar lcw nin bebek urunleri nasil sizce?
ayy benim icimi yine sikinti basti, hicbiseyimiz yok gibi gelmeye basladi;
napsam nerden alisveris yapsam ki :-(((
evet bebk haftasına göre fazlaymış.ama orda herkes şöyle diyordu , yaşıyacak ki bu kilo doğdu.allah yardım ediyor diuyorlardı.ama ben takip ediyodum son z amanlar kilosu düşüyo yazmıştı a nnesi , ve bazı olumsuz şeyler daha bend e hep ağlıyordum dua ediyordum onlara..ama sonrasını okumayı bıraktım artık.kötü oluyorum diye..siz nasıl duydunuz ya :)) ben sizden o kadar gizledim , kim buldu çıkardı şimdi bunu..stres yapmayalım boşverin.
Geceleri bende sırtüstü buluyorum kendimi ve sağa dönük ama onun dışında ben hep yemeklerden sonra flan kanepede sola dönüp tv izlerim :)) aklıma geldikçe sola dönüyorum işte.dr sıkı sıkı tembihledi bana.dediğin gibi riskli gebelik uzmanı olduğu için böyle,birde benim 10 haftalık kalp durması nedeniyle kayıbım var ya , o yüzden beni risk kategorisine alıyor..
Boşver yaaa , ben de ilk zamanlar çok ağlamıştım hatta okusam şimdi yine fena olurum.hatta ben destek mesajlarıda yazmıştım.üzmeyin kendinizi , zaten en ufak şeyde hop oturup hop kalkıyoruz..allah yardımcıları olsun.dua etmekten başka çaremiz yok ki bizim..
Yaa o sıkıntı bendede var.uzun süre ve zorlayınca meme diye tabir edilen şey çıkıyooAma ben pek önemsemedim yaa..acı yem ve baharatı kes.o zmaan yanma olmuyor.bana senmax mı öyle bişi verdiler.ama ben kullanmıyorum.zar zor yapıyoz işte :))dr da söylemedim.
Normal doğumla ne alakası varki bunun.hiç duymamıştım..bi araştırayım..
kizlar lcw nin bebek urunleri nasil sizce?
ayy benim icimi yine sikinti basti, hicbiseyimiz yok gibi gelmeye basladi;
napsam nerden alisveris yapsam ki :-(((
Unutmadı ama kutlamadı da ayn senin eşin gibi anne adayı olduğumu söyledi ve bu senelik yırttı :))))
Seminer güzeldi ama tabi herşey kısa kısaydı ve çok da soru sorma şansımız olmadı. Feribotla tekrar İstanbul' a döneceği için biraz acele anlattı. Gerçi o bile 4 saat falan süürdü ama o kadar fazla konu arki anlatılması gereken :))) ama 1-2 nefes egzersizi gösterdi. Demin baktım da internet siteside anlattıklarının neredeyse tamamı var. oraya bakabilirsin.
TV 8'de Nefes Egzersizleri Anlatımı | Ayşe Öner
Canım mühim değil :)
Bulgur tüketiyorken ekmek yememen zaten dengeliyor ama akşam ekmek olamasını hala anlamadım. Kiloyu sabitlemeye mi çalışıyor şuan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?