canım aynen beni anlatmışsın.bende seni merak ettim.beimde ölçüm açlık 72 yüklemeli 121 ve dr.a sonucumu faksladım...dr.hemen dahiliyey dedi.dahliyede insülün dedi..günde 4 kez kullancam.......her seferinde 2 ünite...her öğün açlık tokluk ölçülcek..1 hafta yazıcam...1 hafta sobnra tekrar dahiliye...ayrıca dün benden akşam üzeri tekrar 3 aylık şekeri ölçen bi kan aldılar.o haftaya beliolcak bende kadar diyet yaptım gebliğin başlından beri hiç diyetimi bozmadım ama dr. bana demişti diyet yapsanda belki dşmeyebilir.benim ailemde var....ama dün çok morelim bozuldu ağlamamak için kendimi zor tuttum.....
Günaydın güzeller
zeynepelacım çok geçmiş olsun. Hüsnüzana katılıyorumm canım biran önce önlemini al.. Sonra uğraştırır çok zor acısı.. Bende de normal zamankarda da kabızlık vardı ilk haftalarda ayıptır söylemesi kanama oldu.. Başka şey sandım öldüm korkudan bol su, kayısı, lifli gıdalarla atlattım.. şimdi demir hapını yeni kullanmaya başladım o da tetikliyo galiba dikkat etmek lazım..
Buarada demir hapıyla ilgili sorumu yanıtlamışsınız arkadaşlar çok teşekkür ederim. Içim rahatladı daha rahat kullanırım artık..
Sabah sabah alışverişten bahsetcem kızlar ama bi sorum olucaktı ben daha sembolik bikaç parça giysi almıştım.onlarda 0-3 aylık falan.. Dün de bi iki şey aldım sizce yeni doğan olarak ne kadar şey almak lazım kaç tulum vs. Ya da hastane çıkışı gibi 5li ürünler ben de ölçü kavramı yok ... Bebe mağazasında gördüklerimi alasım geliyo. Ama kullanmayacaksam yazık siz ne düşünüyosunuz.
kizlar,
bu sabah ben de temmuz annelerinden dogum yapan limon kabugu arkadasi okudum
cok agladim.
bebegi 920 gr dogmus, 24 haftalik :-(
sonra 500 kusure dusmus ama, cigerleri hava kacirmis, tup baglanmis, sut alamamis serumla beslenmis vss
cok zor gunler gecirmisler;
ama baktim su an hala yasiyor (cok sukur )
annesi dua istemis; bi ayetel kursi okuyup gonderseniz yeter bana demis,
hepimiz okuyalim nolurrr; cinar bebek biran once sagligina kavussunn..
Allah da baska kimseye bu sekilde aci yasatmasin;
hepimize gununde, saglikli dogumlar nasip etsin..
aman kizlar;
agir kaldirmayalim; yormayalim kendimizi; mumkun mertebe dinlenelim, moralleri yuksek tutalim.
olur olmaz seyi kafamiza takmayalim.
birde kizlar,
bahsetmistim koridoruma buyuk dolap yaptiriyoruz diye;
pazar gunu dolabimiz geldi, monte edildi;
temizledik
dun aksam da esimle birlikte kizimizin esyalarini icine yerlestirdik. o kadar zevkliydi i anlatamam.
Allah guzel gunlerde kullanmayi nasip etsin insallah
herkese merhaba, ilk defa mesaj yazıyorum buradan. Bizimde tahmini doğum tarihimiz 3 ağustos. Bugun itibariyle 28+2'yiz kızımla :) yarın kan uyuşmazlığı iğnemiz vurulacak ve birde ultrasondan bebeğimiz kime benziyor göreceğiz inşallah :) iki seferdir ayakları suratında olduğundan hiç birşey göremedik yarını dört gözle bekliyoruztabi birde artık başaşağı dönmüşmü ona bakacağız
kizlar lcw nin bebek urunleri nasil sizce?
ayy benim icimi yine sikinti basti, hicbiseyimiz yok gibi gelmeye basladi;
napsam nerden alisveris yapsam ki :-(((
Benim şekerim 71.4 çıktı doktor düşük olduğunu söyledi ...bebeğime zarar verir diye korkuyorum...şekeri düxük çıkan varmı varsa neler yapıyorsunuz...
Yüksek şeker nasıl tehlikeli ise düşük şekerde o derece tehlikeli dedi doktor..26 mayısda randevum var vekrar gideceğim her sabah 1 yeşil elma yiyorum şekerimi dengelesin diye...
Geçmiş olsun cnm sende bizim tam tersimiz diyet yaparsın işin daha kolay sanki karbonhidratlı şeyler bol tüketirsen pilav patates makarna sorun olmaz sanırım dr.ne dedi ki ??
canım ben kiloluyum.belki ondan akşam vermemişlerdir..hem dr.hem diyetsiyen akşam ekmeği kesti...ama diyetisyni 2ayönce bıraktım..şimdi verirmiydi bilmiyorum....
evet canım küçükken yorgan olmuyor, 1 yaşından sonra kullanılacak nasıl olsa. Ben de uyku setini pembe diğerlerini böyle sarılı turunculu canlı bir renk alayım diyorum. Senin aldığın nevresim takımı kedili olan mı yoksa çok şirin duruyordu.
Bir de çok oldu ama son bir şey daha sorayım, havuzluhandan penye battaniyeleri kaça aldın? Civil bebede 17-25 arası idi...
kızlar merhaba bizde 28. haftamıza girdik ama ben son birkeç gecedir çok ciddi uyku sorunu yasıyorum, bel ağrısı mide yanması nefes alamama gibi.. eşimi de yatırmıyorum haliyle böyle olunca da gündüzleri leyla gibi dolaşıyorum işe gelmek de çok zor oluyor
internette shuma comfy diye bir hamile yastığı var almayı düşünüyorum da kullanmış olan tavsiye eden/etmeyen var mıdır acaba?
cnm bebeğin kaç gramm..?? ben konundan farklı biri soru sordumda sanrım biraz benimki sisko da suan 27 3 günlüğümm..
canım aynen beni anlatmışsın.bende seni merak ettim.beimde ölçüm açlık 72 yüklemeli 121 ve dr.a sonucumu faksladım...dr.hemen dahiliyey dedi.dahliyede insülün dedi..günde 4 kez kullancam.......her seferinde 2 ünite...her öğün açlık tokluk ölçülcek..1 hafta yazıcam...1 hafta sobnra tekrar dahiliye...ayrıca dün benden akşam üzeri tekrar 3 aylık şekeri ölçen bi kan aldılar.o haftaya beliolcak bende kadar diyet yaptım gebliğin başlından beri hiç diyetimi bozmadım ama dr. bana demişti diyet yapsanda belki dşmeyebilir.benim ailemde var....ama dün çok morelim bozuldu ağlamamak için kendimi zor tuttum.....
bu ay doktora gitmedim daha ama 24. haftada 750 gr dı seninki kaç gram
funnababy internet adresinden alan var mı kızlar
canım sallanmıyor.bende bu yatağı almayı düşünüyorum.ayrıca sallanan ve müzikli minikpark yatakdüşünüyorum...
sallanmaması gerektiği herzman bilinirama dr. arkadaşıma 20 günden sonramı 1 aydan sonramı ne gazıolacaği için sallanman gerekebilir demiş.bebği rahatylatıryomuş sallamak.ve birkaç tane uzman arkadaşımdasallanmayan yatak aldılar.ama onlarda keşke sallanan alsaydık.gerekiyor dediler..bende bu yüzden hem bu yatağı hemde 45-81 cmolan minik sallanan seyahat poark yatağı düşünüyorum.bubilgileri tecrübeli arkadaşlardan aldım........
Yaa kızlar siz İstanbul dasınız. Anadolu yakasında olanlarını perşembe pazarına gitseniz ya. Annem penye battaniyesini, emzirme yastığı tulumlar vs. bir sürü şeyi okadar ucuza aldı ki oradan. Aldığı 7 li bodyler desen ve kalite olarak mothercare ile aynı. Sadece etiketi yok. Ben fırsatım olsa gitmek istiyorum ama tabi Bursadan gelmesi birde işten izin alması zor.
Ben hastane çıkışı 2 tane 5' li aldım. 3 adet kolsuz yeni doğan body ve 4 adet yarım kollu yeni doğan body si var. Az mı bunlar? Bana yeterli gibi gelmişti. 1 hafta sonra içine giremiyorlar demişti doğum yapan arkadaşlarım o yüzden fazla bir şey almadım. Genelde 0-3 ay aldım bende.
Offf senin yazdığın kadarıyla bile çok kötü oldum. Allah o anneye sabır bebeğe de sağlık sıhhat versin. Hepimiz birer Ayetek kürsi okuyalım. Yer gök duayla olmuş sonuçta
Amin canım inşallah hep güzel günlerimiz olsun bebişlerimizle allah hiç birimize kötügün / büyük acılar yaşatmasın.
Bu arada dolabınız hayırlı olsun. Biz hala siparişi vermedik( eşimde babamda çok tembel. Bu haftasonu da halletmezlerse ben sanayiye gidip halledeceğim sanırım.
Allah sağlık sıhhat ile kucağına almak nasip etsin canım.
Canım sen baya birşey almamış mıydın? Bence bir liste yap tekrar bak gerçekten ihtiyaç var mı diye.
Canım yaklaşık 2,5 satte 1 öğün tüketmen lazım. Sabah engeç saat 08:30 a kadar kahvaltı, 11:00 gibi ara öğüm( meyve ve süt olabilir) Öğlen 14:00 e kadar ara öğün sonra 15:00 de meyve sonra 16:30 gibi kepekli bisküvi + süt / yoğurt/ ayran Akşam 19:30 a kadar yemek sonra 21:00 bir ara öğün daha sonra 23:00 bir çay bardağı süt gibi tüketmeye çalış.
Patates, bezelye, mısır, havuç, kestane, pirinç, beyaz un içeren besinler, şeker, şekerli besinler glisemik indeksi yüksek yani kan şekerini hızla yükselten ama aynı zamanda hızla da düşüren besinlerdir. Bunlardan uzak dur. (ynı yüksek şekerde olduğu gibi)
aslında söylediğin yanlış. tam tersi değil aynısını hatta 1 -2 öğün fazlasını yapması gerekiyor. söylediğin besinler kan şekerini dengesizleştirir.
Sana şöyle bir örnek vereyim geçen hafta bir danışanım başladı. Hamile kaldığında 82 kg mı. Bana geldiğinde 24 haftada 93 kg dı. Grisini vs. hariç sadece verdiğim ekmek günde 7 dilim di. bugün tekrar geldi kontrole kilo almamıştı. O yüzden ekmek kaldırılmadan da kilo sabitlenebilir.
Yaa kızlar siz İstanbul dasınız. Anadolu yakasında olanlarını perşembe pazarına gitseniz ya. Annem penye battaniyesini, emzirme yastığı tulumlar vs. bir sürü şeyi okadar ucuza aldı ki oradan. Aldığı 7 li bodyler desen ve kalite olarak mothercare ile aynı. Sadece etiketi yok. Ben fırsatım olsa gitmek istiyorum ama tabi Bursadan gelmesi birde işten izin alması zor.
Canım annen nerde oturuyor ki? Nerdeki perşembe pazarı yani bu?
aslinda almistim cnm,
ama sabah venus aldiklarini yazinca benimkiler az gibi geldi.
nerdeymis cnm bu persembe pazari ya??
19 mayisda giderim valla yakinsa
haftaya dr a gidince soracam neden diye bakalım ne diyecek ayy resmen sarhoş gibiydim yaaacanım kansızlık veya tansiyon düşüklüğü yapar baş dönmesi bende de geçen ay olmuştu bir kaç kez kansızlıktan dedim ben
selam kızlar
bugün şeker yüklemesi yapıldı sonuçlarımı az önce aldım çok şükür normal çıktı
şekerli suyu içmek çok kötüydü boğazım yandı tadından 1 saat hiç bişey yiyip içme fazla yorma yürüme dinlen dediler. limon koyucaktım ama istemediler öyle içtim
selam kızlar
bugün şeker yüklemesi yapıldı sonuçlarımı az önce aldım çok şükür normal çıktı
şekerli suyu içmek çok kötüydü boğazım yandı tadından 1 saat hiç bişey yiyip içme fazla yorma yürüme dinlen dediler. limon koyucaktım ama istemediler öyle içtim
Kızlar kendi yaptığım listeyi ekledim. Sizce eksikler var mı? neler?
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...eler-icin-ihtiyac-listesi-9.html#post19118186
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?