bu arada stres olmustum ya, esimi aradim; hala cok eksigimiz var falan diye;
niye dert ediyosun ki dedi, onlar 1 gunluk is, istersen h.sonu gider aliriz ne lazimsa dedi))))))
unutma biz öğretmeniz...her yerde her zaman olmak,bütün işleri yapmak zorundayız
öğretmenlik aslında bizim ek işimiz...11.yılımı çalışıyorum öğretmenlikte...sonumu göremiyorum
dikkat et canım kendine...ben de senin kuzen gibiyim bu arada...ye ye nereye kadar,şeker çıkmadı diye de ipin ucunu bırakmamak lazım ama dimi??
ben LCW'den internet üzerinden bikaç bebiş kıyafetini sipariş vermiştim,1 günde geldi ve çok şekeylerrrrrrrrrrr...
vallaha benim yeğenin doğduğunda nerdeyse bütün giysileri ordandı...bana yakın da var...ben de oraya gidip alacağım...net sitesinde de baya çeşit var ama gidip görüp almak başka tabi...
Civil Bebek ve Çocuk Dünyası - Civilim.com
ebrunun ürünleri içinde çok ekonomik olanları da var ki..bi de üyelere özel online indirimler var,günün indirimli 2lileri var...ben ordan 15 L.ne Tişörtler aldımmm...
LCW de uygun bu arada...oraya da bak istersen:)
ben e-bebekde baktım...orda bütün çeşitler yok....şu mobilyamızın siparişini bi verelim de haftasonu kısmetse...net üzerinden de olsa ben de ordan alacağım gibi....çok beğendim :)
ayy bu arada biz gene yorgunuz teyzoşları...gece çok uyandım...kuzum ne tarafa dönsem tekmeledi durdu :)
sınav kağıtlarım var okunması gereken..izninizle kaçalım biz şimdi...uğrarız gene....öpücüksss:)
ben sevi bebenin çok fonksiyonlusunu aldım..kocaman bişi...o rahat ettirdi bayaa:)
Eki Görüntüle 192466
ben oğluşuma bir kaç zıbını ve penye battaniyesini ordan aldım gayet güzel ve kaliteliler tavsiye ederimkizlar lcw nin bebek urunleri nasil sizce?
ayy benim icimi yine sikinti basti, hicbiseyimiz yok gibi gelmeye basladi;
napsam nerden alisveris yapsam ki :-(((
Canım kaç oluyordu senin tansiyonun? Şimdi kaç civarında?
Benim normale döndü gibi ama 13-9 dan aşağıya düşmüyor. Dün limon yedim ve dinlendim işe yaradı...
Bugün de limonu ve balı sıcak suyla karıştırdım içtim. Doktorum her an yükselecekmiş gibi duruyor dedi.
Bebeğe de çok zararlıymış, direk beslenmesini etkiliyormuş...:26:
çok geçmiş olsun sana da acil şifalar moralini yüksek tut ki bebeğine bişi olmasın dimicanım aynen beni anlatmışsın.bende seni merak ettim.beimde ölçüm açlık 72 yüklemeli 121 ve dr.a sonucumu faksladım...dr.hemen dahiliyey dedi.dahliyede insülün dedi..günde 4 kez kullancam.......her seferinde 2 ünite...her öğün açlık tokluk ölçülcek..1 hafta yazıcam...1 hafta sobnra tekrar dahiliye...ayrıca dün benden akşam üzeri tekrar 3 aylık şekeri ölçen bi kan aldılar.o haftaya beliolcak bende kadar diyet yaptım gebliğin başlından beri hiç diyetimi bozmadım ama dr. bana demişti diyet yapsanda belki dşmeyebilir.benim ailemde var....ama dün çok morelim bozuldu ağlamamak için kendimi zor tuttum.....
bende ani kilo alımı ve hafif bir baş dönmesi oldu çok korktum acaba şeker var mı diye bu yüzden 24.haftaya girer girmez yaptırdım gayet iyi çıktı sonuçlarkızlarrr şu şeker testinden iyice tırsmaya başladım
bişi yiyesim gelmiyo valla ay bunu yersem şeker çıkarmı çıkmazmı diye düşünmekten...
bide bana sabahları bazende öğlenleri
kahvaltıdan sonra baş dönmesi değilde sanki ayakta dursam yere yığılacakmışım gibi sersemleşiyorum hemen bulduğum yere uzanıyorum 15 dk kadar sonra kendime geliyorum kalkıp işlerimi yapıyorum
bu sabaha tam eşim evden çıkarken yine tuttu öyle bi sersemlik uğurlamaya dahi kalkamadım yataktan eşimi ama kahvaltıdan sonra oluyo
acaba kanda şeker değerimmi düşüyo ne oluyo anlamıyorum...
sizce fikri olan varmı?
kızlar merhaba bizde 28. haftamıza girdik ama ben son birkeç gecedir çok ciddi uyku sorunu yasıyorum, bel ağrısı mide yanması nefes alamama gibi.. eşimi de yatırmıyorum haliyle böyle olunca da gündüzleri leyla gibi dolaşıyorum işe gelmek de çok zor oluyor
internette shuma comfy diye bir hamile yastığı var almayı düşünüyorum da kullanmış olan tavsiye eden/etmeyen var mıdır acaba?
Cok gecmis olsun, ben de sonucu birazdan alacagim.:18:
Ben hastane çıkışı 2 tane 5' li aldım. 3 adet kolsuz yeni doğan body ve 4 adet yarım kollu yeni doğan body si var. Az mı bunlar? Bana yeterli gibi gelmişti. 1 hafta sonra içine giremiyorlar demişti doğum yapan arkadaşlarım o yüzden fazla bir şey almadım. Genelde 0-3 ay aldım bende.
Offf senin yazdığın kadarıyla bile çok kötü oldum. Allah o anneye sabır bebeğe de sağlık sıhhat versin. Hepimiz birer Ayetek kürsi okuyalım. Yer gök duayla olmuş sonuçta
Amin canım inşallah hep güzel günlerimiz olsun bebişlerimizle allah hiç birimize kötügün / büyük acılar yaşatmasın.
Bu arada dolabınız hayırlı olsun. Biz hala siparişi vermedik( eşimde babamda çok tembel. Bu haftasonu da halletmezlerse ben sanayiye gidip halledeceğim sanırım.
Allah sağlık sıhhat ile kucağına almak nasip etsin canım.
Canım sen baya birşey almamış mıydın? Bence bir liste yap tekrar bak gerçekten ihtiyaç var mı diye.
Canım yaklaşık 2,5 satte 1 öğün tüketmen lazım. Sabah engeç saat 08:30 a kadar kahvaltı, 11:00 gibi ara öğüm( meyve ve süt olabilir) Öğlen 14:00 e kadar ara öğün sonra 15:00 de meyve sonra 16:30 gibi kepekli bisküvi + süt / yoğurt/ ayran Akşam 19:30 a kadar yemek sonra 21:00 bir ara öğün daha sonra 23:00 bir çay bardağı süt gibi tüketmeye çalış.
Patates, bezelye, mısır, havuç, kestane, pirinç, beyaz un içeren besinler, şeker, şekerli besinler glisemik indeksi yüksek yani kan şekerini hızla yükselten ama aynı zamanda hızla da düşüren besinlerdir. Bunlardan uzak dur. (ynı yüksek şekerde olduğu gibi)
aslında söylediğin yanlış. tam tersi değil aynısını hatta 1 -2 öğün fazlasını yapması gerekiyor. söylediğin besinler kan şekerini dengesizleştirir.
Sana şöyle bir örnek vereyim geçen hafta bir danışanım başladı. Hamile kaldığında 82 kg mı. Bana geldiğinde 24 haftada 93 kg dı. Grisini vs. hariç sadece verdiğim ekmek günde 7 dilim di. bugün tekrar geldi kontrole kilo almamıştı. O yüzden ekmek kaldırılmadan da kilo sabitlenebilir.
Yaa kızlar siz İstanbul dasınız. Anadolu yakasında olanlarını perşembe pazarına gitseniz ya. Annem penye battaniyesini, emzirme yastığı tulumlar vs. bir sürü şeyi okadar ucuza aldı ki oradan. Aldığı 7 li bodyler desen ve kalite olarak mothercare ile aynı. Sadece etiketi yok. Ben fırsatım olsa gitmek istiyorum ama tabi Bursadan gelmesi birde işten izin alması zor.
Arkadaslar bende bu hafta seker yüklemesine gidicem, doktorumu aradim, tok karnina normal gel dedi. son bikac gün nelere dikkat etmeliym sizce yüksek cikmamasi icin?
Bi de havlunun icine tülbent dikilip öle kurulamak mi ii oluomus bebisi? bu bildigimz tülbentlerlemi? nedeni neymis acaba??[/QUOT,
Tok karnınamı ???? benim bildiğim aç karna gidilio
121 nasıl insüllin verdiler benimde 220 ve sıvımda yükseldi insülin vermediler..140 deilmi sınırr
canım yanlış yazmışım 221...50 lik yüklemede 140 yüzlük yüklemde 180..benim 100lük yükleme
Dogru diyosun canim ya, tamam sallamak genel anlamda ii bisi diil, mümkünse yapmamaya calisicam ama gerekirse busefer pisman olmaktan korkuorum. öle kücük park yataklar varmi bilmiodum, hangi marka almayi düsünüosun bende bi arastiriiim..Tsk edrm cvp icin,,
ben oğluşuma bir kaç zıbını ve penye battaniyesini ordan aldım gayet güzel ve kaliteliler tavsiye ederim
bu tansiyon çok önemli bişiymiş ya ben bu kadar önemsemiyordum ama sana acil şifa dileklerimi yolluyorum umarım bir an önce tansiyonun normale döner canım bol bol dinlenmeye bak derim
çok geçmiş olsun sana da acil şifalar moralini yüksek tut ki bebeğine bişi olmasın dimi
bende ani kilo alımı ve hafif bir baş dönmesi oldu çok korktum acaba şeker var mı diye bu yüzden 24.haftaya girer girmez yaptırdım gayet iyi çıktı sonuçlarsende emin olmak istiyorsan git bir an önce yaptır derim.şeker yoksa için rahatlar var ise(ki umarım yoktur)en azından önlemini alırsın.
canım yastığı bilemicem ama (ben evimdeki koltuk takımının küçük yastığını alıp bacaklarımın arasına koyuyorum gece yatarken oda iyi geliyor) mide yanması konusunda şöyle yardımcı olayım daha öncede yazmıştım havuç çok iyi geliyor mide yanmasına hem doğal hemde faydalı 1 tane yada 2 tane yediğinde anında etkisini gösteriyor ve geçiyor şiddetle tavsiye ediyorum
aminyon sıvın normal ama dimi.. dikkat et cnm benimde bi değişik oldu sıvım yükseldi 23 haftada ordan anladık şeker oldugunu yükleme yaptılar işte 220 sanırım cıktı..sonra 100 lük yapamadılar bile komaya girersin die.. neyse sonra evde hani kendin ölcüosun ya onla yaptım günde 6 defa ama gayet normaldi.. sıvımsa biraz düştü..bu hafta yine yaptırcam.. peki diet yaptında düşmeyince mi ünsilün verdiler ??
canım bende gzili şekr vardı zaten oyüzden gebeliğin başından beri diyet yapıyorum 3 ayda yükleme yapıldı 174 çıktı dr. günlük 1 hap verdi...4.5 aylıkken yine 50 lik yükleme yapıldı 171 inmemiş fazla..drda 100lük yükleyelim dedi...bu sefer daha fazla çıktı..dahiliyeye yönlendirdi..dahiliye insülün verdi...aminosıvım normal canım..zaten dediğim gibi baştan beri gizli şker olduğu için dr. sürekli kontrol ediyor.sıvıya bakıyor..bebeği sürekli inceliyor şeker zarar veriyormu diye..bebek konusunda çok şükür herşey yolunda
yaaa zor bişey yani benimki öle gecti... sıvısı yükselince baya hemen 3 boyutlular tekrara çekildi.. hergün tekrar cocuga bakıldı.. cunku erken dogum olabilirdi..zaten en bastan sekerden olmıyabilir bebek yutamıyo olabilir dediler... anlıycagın baya stresli gecti 2 ayım.. ama sonra etarftan sık ulstrayona girdin cocugun otisitik olabilir dediler... varya acaip bunalımlara girdim ki hala atlatamadım.. içimde belirsiz yardımcı olamıycagım bebeğim avr ve herkes bi yorum yapıo.. belkide dogrudur ama korkularım hic bitmio... biraz içimi döktümde rahatladım
kizlar,
bu sabah ben de temmuz annelerinden dogum yapan limon kabugu arkadasi okudum
cok agladim.
bebegi 920 gr dogmus, 24 haftalik :-(
sonra 500 kusure dusmus ama, cigerleri hava kacirmis, tup baglanmis, sut alamamis serumla beslenmis vss
cok zor gunler gecirmisler;
ama baktim su an hala yasiyor (cok sukur )
annesi dua istemis; bi ayetel kursi okuyup gonderseniz yeter bana demis,
hepimiz okuyalim nolurrr; cinar bebek biran once sagligina kavussunn..
Allah da baska kimseye bu sekilde aci yasatmasin;
hepimize gununde, saglikli dogumlar nasip etsin..
aman kizlar;
agir kaldirma, alim; yormayalim kendimizi; mumkun mertebe dinlenelim, moralleri yuksek tutalim.
olur olmaz seyi kafamiza takmayalim.
kizlar,
bu sabah ben de temmuz annelerinden dogum yapan limon kabugu arkadasi okudum
cok agladim.
bebegi 920 gr dogmus, 24 haftalik :-(
sonra 500 kusure dusmus ama, cigerleri hava kacirmis, tup baglanmis, sut alamamis serumla beslenmis vss
cok zor gunler gecirmisler;
ama baktim su an hala yasiyor (cok sukur )
annesi dua istemis; bi ayetel kursi okuyup gonderseniz yeter bana demis,
hepimiz okuyalim nolurrr; cinar bebek biran once sagligina kavussunn..
Allah da baska kimseye bu sekilde aci yasatmasin;
hepimize gununde, saglikli dogumlar nasip etsin..
aman kizlar;
agir kaldirmayalim; yormayalim kendimizi; mumkun mertebe dinlenelim, moralleri yuksek tutalim.
olur olmaz seyi kafamiza takmayalim.
birde kizlar,
bahsetmistim koridoruma buyuk dolap yaptiriyoruz diye;
pazar gunu dolabimiz geldi, monte edildi;
temizledik
dun aksam da esimle birlikte kizimizin esyalarini icine yerlestirdik. o kadar zevkliydi i anlatamam.
Allah guzel gunlerde kullanmayi nasip etsin insallah
60 ile başladım ben.12 kg mın 670 gr mı bebekte olunca ne yaptım ben diyorum ama dediğin gibi bebekler sağlıklı olsun yeter kilo her türlü verilir bencecanım bende 12 hatta 13 kilo aldım hamile kalmadan önce çok zayıfsan doktorlar önemli değil diyor.bende takmıyorum o yüzden.bebeklerimiz sağlıklı olsunda.
Bende idrar yolu enf. çıkacağını zannetmiyorum. ama yinede risk almamak adına yaptıracağım.
Canım valla internet sitelerine danışmanlık yap bence hepsinden daha açıklayıcı anlatmışsın. :)) Teşekkr ederim.
Canım bebeklerin klasik müziğe tepki vermesi ( olumlu - olumsuz bilmiyoruz) ritimlerim kalp sesine benzemesindenmiş. Bir dergide öyle okumuştum.
Canım kan ilacı ile demir hapı aynı şey.
Canım geçmiş olsun. Bu arada umarım hep böyle güzel geçer anneler günün yanında bebişinle :))
Canı bana boy kilo gebelik haftan gebelik öncesi ağırlığın çalışıp çalışmadığın hangi saatte ne yiyorsun gibi bilgileri yolarsan yardımcı olmaya çalışırım.
İnşallah canım. Allah sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin.
canım dün yazdım ama görmedin sanırım şimdi ben yeni üye olduğum için özel den msj atamıyorum henüz. nasıl yapalım ben bilgileri burdan mı vereyim?(boy, kilo,gebelik haftası ağırlık ....vs)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?