2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

ELVAN
bartolin kistinin çeşiteri var arkadaşımın ki her gün büyüyodu ve en son mandalina kadar olmuş amelyatla aldılar eğer büyüme yoksa korkma ama mutlaka göster doktoruna.. tedavin iptal olmaz merka etme

25 yumurta maşallah iyimiş. benimde dün en büyüğü 9,5 mm di yarın 11,5 olur benimkiler günde 1 mm büyüyolar aşılamamda daha hızlı büyümüşlerdi. her ay bünyemiz değişebiliyormuş. sabredicez artık napalım

canım çok haklısın işte benimki niye az falan diye hiç üzülmemek lazım yumurtaların toplandımı nezmandı
evet ben çok hastalandım transferden sonra 5 gün kalkamadım ama şimdi geçti hiçbişeyim kalmadı şikinliğimde
tamamen geçti şimdi diyorum ki yeterki tutsun ben o acıyı yine çekmeye razıyım diyorum.
benim aslında yarın 12.günüm ama doktorum burda olmayacakmış bana cuma gel demişti.
bende kararsızımbeklesemmi doktoru yoksa yarın gidip kan versemmi diye.

kızlar herkeze merhabalar...

aklıma takılıyor sürekli.yeni yasa çıkmış 1. ve 2. yüklemede bir transfer olbiliyormuş.3.de
2 tane embriyo transfer oluyormuş.
35 yaşından sonrada 2 tane transfer yapılabiliyormuş.

niye buna da karışırlar anlamış değilim ki?

daha fazla bilgisi olan var mı?sizin kaç tane oluyor?bu yasada bi açık yokmu ki iki tane transfer yapsak

annen içinde geçmiş olsun papatya.geldi mi üstüste gelir böle...ama sen gönlünü ferah tut herşey güzel olur inşallah.

başka kardeşin yok mu,annenle ilgilenicek?ayrıca arkadaşın daha sonra çıkamaz mı izne sordun mu?

saboli ohss nedir?daha neler öğrenicem bakalım...

Merhaba arkadaşlar.Günlerdir tüp bebek ile ilgili forumları okuyorum bari ben de yazayım paylaşayım olur ya belki benim durumumda olan arkadaşlardan olumlu haberler alır rahatlarım dedim.Çok çeşitli sebeplerden ama en çok da bu yaşıma kadar kocama rastlamamış olmaktan ötürü hiç evlenmeyi düşünmemiştim.Çocuk konusu ise aklımın ucuna bile gelmezdi.2010 yılının haziranında büyük bir aşkla evlendim.Sanki kurgulanmış gibi aynı hızla da çocuk sahibi olmak istedim.Evliliğimizin altıncı ayında baktıkki çocuk mocuk olmuyor doğru doktora.Bütün testleri hatta hcg filmini de çektirdim.2 ay üstüste menogon iğnelerle yumurta takibi yaptırıp 3.ay yeniden aynı tedaviyle aşılama yaptırdım.Her seferinde doktorum yeterli sayıda yumurtaların oluştuğunu söyledi.Ama sonuç negatif.43 yaşımda olmama ragmen hormon değerlerim hep çok normal hatta fsh 6 civarlarındaydı ama doktorlar bu değerleri çok önemsemiyorlar çünkü yumurtalık rezervlerinde azalma ve yumurtalarda yaşlanmadan bahsediyorlar..Doktor geç kalmadan tüp bebek önerdi.Bu arada sigarayı bırakamadım hala da içiyorum.Geçen ay yani temmuzun 12 sinde adet oldum ve 3.gün iğnelere başladık.kısa protokol menogon gonal f ve cetrodite ile tedavisürdü ve 2 yumurta oluştu.16.gün yumurtalarımı amerikan hastanesinde topladılar.birisi boş çıktı diğeri ise ne yazık ki döllennemedi.O gün bu gündür kendime gelemedim.Sanırım hormon ilaçları psikolojimi bozdu.Hiç aklımdan çıkaramıyorum.Beni en çok korkutan yaşım.Yılardır bana herkes yaşını hiç göstermiyorsun derlerdi de çok sevinirdim.Çünkü gerçekten en fazla 30 yaşımda gösteriyorum.Kilom da çok iyi ama bir işe yaramıyor işte.Şimdi dinleniyorum.Dün adet oldum.yarın gidip yeniden hormonlarıma baktırıcam bu ay böyle geçecek.Bayramda tatile gidip hemen döner dönmez adetimin başlamasıyla 2.tüp bebek serüvenine başlıycam.Biliyor musunuz beni en çok üzen döllenme olmayıp transferin yapılamaması oldu.Kendimi çok yetersiz hissettim.Umarım bu sefer aynı şeyler olmaz.Arsütü,bal polen tarçın karışımı içiyorum.Ara ara da soğan kaynatıp içmeye çalışıyorum.Sigarayı bırakmak ah mümkün olsa...Ben herkese bol şans diliyorum .Allah yardımcımız olsun sevgiler...

ALKAN
bunun bi nebze yaşla ilgisi olabilir belki ama bence tamamen nasip işi..
ben 21 yaşında başladım tedavilere ve aklına gelebilecek bütün tedavileri oldum hsg ve histeroskopide dahil olmak üzere..
26 yaşındayım ve hala sonuç alamadım .. sayısız yumurta takibi 3 aşılama 2 tüp başarısız.. 3.ye başladım bile..
lütfen pes etme ve sonu ne olursa olsun maddi mannevi gücün yettiğice dene derim.. hem rabimin mucizeleri okadar çokki rabbim öyle büyükki doğal yoldan olmaması için hiçbir sebep yok. unutma TEK BİR YUMURTA VE TEK BİR SPERM YETER..
ALLAHIM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

kızlar temmuz başından beri biri yakın akrabam üçüde en samimi arkadaşlarım olmak üzere tam 4 tanıdığım doğum yaptı hepsininde bebişleri o kadar tatlıki o kadar masumki onlara bakarken kendimden geçiyorum, tabi eve gelincede göz yaşlarına boğulup saatlerce ağlıyorum. onları çok şanslı kendimide bir zavallı olarak görüyorum. benimde bebişim artık biran önce gelsin istiyorum başkalarınınkinin değil de kendi meleğimin misss kokusunu içime çekmek istiyorum...

HBYİRON
ohss yumurtalıkların aşırı uyarılması sonucu yumurtalıkların aşırı büyümesi .. vücudun ve özellikle karnın su topluyor genelde pcoslularda olur ve fazla yumurta oluşanlarda..
ben hafif atlattım sayılır .. karnım 5 aylık gibi şişmişti.. daha yeni yeni toparladım
:94:

mrb arkadaslar ben de gecen yaz olumsuz bır tup bebek deneyeımımnde sonra bu ay dondurulmuslarla yola devam edenlerdenım...adetın 21 gunu lucrın le baslayıp sonra estrofem coraspın ve folbıol le devam edyrz..dun adetın 9.gunu kalınlık 9,5 olculdu. kızlar haftaya sanırım adetın 16.gunu fılan tarnsferım olcaka allahın ıznıyle.... transferden sonra ne ler yabyrsnz bu donemde benım yapmam yada yapmamam yada yemem gereken seyler var mı?genetık kaynaklı bız dekı sorun ..ınsaalh bu kez tutunur da gelısır bebıslerım..rabbım sızlerın de emegını bosa cıkarmasın kucaklarınız dolu dolu gelın ınsalah

TRANSFER ANINDA cok zorlanıyorum kızlar sızınkı kolay mı oluyr?

Son düzenleme:

elvancım okurken çok duygulandım gözlerim doldu hemen bu duyguyu çok yakından tanıyorum bende ama inancını
yitirme yüce Allah bizede birgün nasip edecek inşallah bizde tadacaz o duyguları inanıyorum ben

arkadaşlar benim de heyecanım artmaya başladı. eylülde dondurulmuş embriyo transferi yapılacak. adetinin ilk günü ilaç al ve beni ara dedi doktorum. 2 kere gelirsin sonra da transferini yaparız dedi. kaçıncı gün yapılır acaba? bu konuda bilginiz var mı? inşallah hayırlısıyla pozitif sonucu alırız hepimiz de.. Allah yardımcımız olsun.

slm canım benim ilk denemem bugün transfer sonrası 11.günümdeym.transfer sonrası ben 5 gün yattım dinlendim sonra işime normal yaşantıma geri döndüm ekstra bişay yapmadım iyimi kötümü yaptım bende bilemiyorum pek düşünmemeye çalıştım.
dondurulmuşla yola devam etmek sanırım daha kolay olur senin için hatta belkide tutma şansın daha yüksek.inşallah hayırlısıyla sonuçlanır tedavin Allah yardımcın olsun diyorum
transfer sırasında zorlanıyorum demişin ya kendini sakın sıkma rahat bırak iyi şeyler düşün
bebişlerinin seninle olduğunu düşün.inşallah herşey yolunda gider

tuba idrar tesit yapsan evde yok mu? mutlaka çıkar silikte olsa..

hbyiron bu yasa yeni çıkmadıki uzun zamandır vardı 1-2 yıldır böyle..

hoşgeldiniz aramıza...
bence umudunuzu yitirmeyin kesinlikle...yani daha erken yaşlarda olsaydınız daha farklı olabilirmiydi onu kimse bilemez.burda arkadaşlarım var daha 20 li yaşlarında ve bir dünya sorunla karşılaşmışlar ve halada karşılaşıyorlar.yaşla ilgili düşüncelerinizi bi kenara bırakın.daha erken yaşlarda olsaydınızda doktorlar normal yolla çalışmalara bile 1 sene zaman veriyor.her ay yumurtanın kalitesi farklı oluyor.bu işler kader kısmet.
bir kere kesinlikle sigarayı bırakın bu yumurtalıklarınızı olumsuz etkiler.ben bu sigara illeti yüzünden babamı kaybettim 2006 da.canınızdan daha mı değerli bu sigara hem canınızdan hemde inşallah olucak diğer canınızdan...güzel rabbim hepimize hayırlısını nasip etsin...

çok geçmiş olsun saboli...birşey daha öğrendim...bu insan vücudu ne karışık bi mekanizma...akıl erdirmek mümkün değil...rabbim bundan sonra yüzünü güldürsün....

sakın ağlama üzme kendine en kısa sürede bebeğini kuçağını aldığını hayal et biz normal yolla hamile kalanlara göre daha özeliz biz emek veriyoruz bebeğimiz için acı çekiyoruz kolay elde etmediğimiz için çok değerli olucaklar artı en iyi kalite yumurta ve sperm birleştirildiği içinde çok güzel ve akıllı bebeklerimiz olucak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…