2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

canım hadi hayırlısı bakalım... ALLAH'ın izniyle bi aksilik yaşamazsın inşalalh... tedavinde bol şans diliyorum...
teşekkür ederim canım .. bu benim dondurulmuşlarla ilk denemem olucak .. daha önce 2.gün ve 3.gün taze transfer olmuştum.. bu kez 5.gün donduruldu
hayırlısı bakalım

Maybecim ayrı başlıktan takip zor olabilir :26: bi deneyelim uzun olursa sileriz

Tamam Sabolicim , sen bir dene , yardıma ihtiyacın olursa yardımcı olurum

Şimdi yatıyorum, iyi geceleeerrr

slm kızlar bugün hiç giremedim şöyle bir baktım yazdıklarınıza baya ilerlemişsiniz maşallah. neyse ben şimdi yatıyorum size iyi geceler yarın görüşürüz.

amin nushu'cum allah tez vakitte hepimizin emeklerinin karşılığını versin. ben ilkindede kimseye söylemek istemiyordum ama tedavi masraflarını eşimin ailesi karşıladığı için mecburen gizleyemedik. zaten bizim çektiğimiz bize yetiyor bide insanlara açıklama yap laf anlat beni daha kötü üzüyor ve yoruyor. artık teselli etmelerine bile dayanamıyorum. inanıyorum rabbim bizede verecek ama bebeğimizin ne zaman geleceğini bilmeden yaşamak çok zor.

HEPİMİZİN AZ ÇOK BENZERLİK TAŞIYAN SONU ÇOK GÜZEL OLACAK OLAN HİKAYELERİMİZ
SABOLİ

Biz kocişimle 5 yıllık hasretin ardından 2006 yılında evlendik .. ilk başlarda bebek istemiyorduk tabii.. sanki hemen olucakmış gibi ..aslında anne olmak bana göre değildi çocuk bakmak nebiliyim kendime yakıştıramıyordum.. ama bigece uykumdan öyle bi uyandımki sanki biyolojik bi saat beni uyandırdı ve anne olma isteği içimde alevlendii.. bu çok başka bi duygu tarifi imkansız o günden sonra hemen çalışmalara başladık tabii eşim zaten çocukları çok seviyodu ve istiyodu .. ilk ay adetim 3-5 gün gecikmişti zaten gecikmeler yaşıyordum ama nebileyim hamile olduğuma okadar emindimki deli gibi eczaneye koştum test alıp yaptım çift çizgi çıkacağından eminim tabii.. ama nerdee tek çizgi tokat gibi vurdu yüzüme ..2. ay 3. ay 4.ay yok yok yok.. ben tabi deli gibi ağlıyorum hepinizin yakından bildiği duygular bunlar.. dayanamayıp ilk dr kontrolune gittiğimde çok utanmıştım ama bebek uğruna katlanıyor insan herşeye .. pcos olduğumu ilk orda öğrendim ve yumurtlama takiplerine başladık ilk ay yine aynı zihniyetle hemen olucağına inandığım için çok büyük hayal kırıklığı yaşadım 2. ay 3.ay yokk takiplerlede olmadı.. kanallara bakıldı her şey temiz.. en son eşime bakıldı ve sorun orda başladı eşimin sayısı 7 milyon çıktı druma çok kızmıştım neden en son eşime baktı diye boşu boşuna aylar geçti boş ümitlerle... aldığı yüklü miktarda paracıklarda cabası sonrasında aşılama denedik yine aynı hastanede hemde 3 kez üçüde olmadı.. bikaç ay aradan sonra denenen tüp denemeleride fos çıktı :84: dahası var sıkı durun bukadar denemeye ve tedaviye rağmen dr neden genetik test istemedi ve histeroskopi yapmadı dersiniz?? işte benim özel hastanelere verdiğim önem ve değer burda sona erdi drumu çok sevmeme rağmen ona güvenim kalmadı ve drumu değiştirmek zorunda kaldım..
gittiğim başka bi hastanede yine özel biyerdi ve benden bi dünya test genetik ve hist. istedi ve bunların çoktan yapılmış olması gerektiğini ve drumu esefle kınadığını söyledi haklıydı tabii :85: ama özel olduğu için benden çok yüksek meblalar istedi tabi buna gücüm yetmedi ve devlet hastanesine gitmeye karar verdim .. genetik testlerimi yaptırdım hepsi temiz çıktı şükür histeroskopide de hafif yapışıklıklar dışında bi problem çıkmadı .. şimdi donmuş bebişlerim beni bekliyolar ve ben onları almak için sabırsızlanıyorum :81: belki yine olmuycak ama ben bu mücadeleden maddi manevi gücüm yettiğince vazgeçmiycem .. Allahım hepimizin yardımcısı olsun kızlar

HBYİRON
bende anlatayım o zaman...
bir varmış bir yokmuş.
ben hiiç evlenmeyi düşünmezken okumaktı kariyerdi derken.babamı 2006 da kanserden kaybedince aile olmanın önemi çok net bir şekilde anladım.herkezin bi yol arkadaşına ihtiyacı olduğunu birliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu...
tabi bu düşünceye 2008 yılında vakıf oldum...daha evlenmeden uzun zaman öncede hep erken anne olmayı isterdim.o yüzden eşimle tanışmam kaderdi.evlenmemiz 6 ay içinde oldu bitti maşşalah.herşey tıkır tıkır işliyor.eşim hemen istedi bebiş olsun hatta bebişler...:))ben bir kaç sene falan derken haziran 2009 da evlendik.2 ay korunduk çalışmalara başladık daha başladığımızın ilk ayı tutmuştu.tabi farkına varılmadı varılamadı.eylül başında hamileymişim.kasıklarımda bir ağrı başladı adet olmam lazım bir iki damla geldi sancılar çektim kesildi.doktora gittik dedim bi tuhaflık var.baktı ultrasonla hiçbirşeyin yok dedi.hamile olabilirim dedim.hayır değilsin olsan gözükür.tabi ben ne bilim hiç bir deneyimim yok dış gebelik nedir hiç duymadım.10 gün sonra kanamam çok şiddetli ağrıyla geldi.dedim heralde geç geldi ondan.meğersem hem dış kanama hemde iç kanama geçiriyormuşum.ölüyordum zor yetiştim hastaneye.doktor hanm tabi gitmiş almanya ya seminere ah bi olsaydı eşim ona neler yapıcaktı.derken çok uzattım...kusura bakmayın...ameliyatta sağ tüp alındı.çok acılar çektim.ameliyatı yapan doktorda becereksiz çıktı.normal yolla hamile kalırsın dedi biz uğraş uğraş yok yok..bu arada 3 doktor değiştirdim.bir önceki doktorum hcg filmi çekti.açıldı sol tüpün kapalıymış dedi.yumurtalıklar tembel verdi klomeni 3 ay bide öle vakit kaybettik.şimdi osman hocaya gidiyorum daha adam filme bakar bakmaz dedi sol tüp kemiğe yapışmış.boşuna uğraşıyorsunuz.ya amliyet ya da tüp bebek...buraları çok kısa geçtim.

bizde bu aya başladık hayırlısı ile tüp bebeğe...
yani kaç doktor hatası bizim manevi ve maddi açıdan çok büyük zararlara uğrattı.çektiğim acılar yanıma kaldı.halada acı çekiyorum ve bu süreçte dahada çekicem...

offff içim şişti yauwwww.....

neyse rabbim neylerse güzel eyler.belki doğacak çocuğum sakat olucaktı belki bölesi daha hayırlısı bizim için...allahım çok aratmadan hayırlı evlatlar nasip eder hepimize...

NUSHU
Günaayyyydııııııııııııııınnnnnnnnnn şekerler,nasılsınız?
Ne güzel akıl ettin saboli,benimde anlatasım varmış,pek heveslendim.Benim hikayem uzun kızlar uyarıyorum sıkılabilirsiniz...
2003 yılında evlendim.Eşyaları,düğünü eşimle birlikte yaptığımız için dünya kadar borcumuz vardı.O yüzden hiç düşünmüyorduk bebek önceleri,borcumuz harcımız bitsin sonra yaparız diyorduk.İnsan başına gelmeyince bilmiyor sanki istediğimiz an pıt diye olacak gibi düşünüyor.Bir yıl sonra tatile gideceğimiz zaman bir baktım ki regl olacağım,hemen gidip geciktirici ilaç kullandım tatil boyunca.Bıraktıktan sonra bir hareket olmayınca eczacım hamile olabileceğimi söylediğinde ne çok gülmüştüm kadıncağıza,korunuyorduk canım,ne hamileliği diye.Testte ikinci çizgi çıktığında başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü çünkü tatilde bademciklerim şiştiği için antibiyotik kullanmıştım,geciktiriciyle birlikte,sigara içmiştim,içki içmiştim vs vs.Hemen doktora gittik gebelik kesesi görüldü,hamileliğim onaylandı ben hala salak gibiyim ya bir şey olduysa bebeğe diye içim içimi yiyor.Bir kaç gün sonra kanamam başladı düşük yaptım.Hamile olduğumu öğrenene kadar aklıma gelmeyen bebek sahibi olma düşüncesi aklımdan çıkmaz oldu,deli gibi istemeye başladım.Ne borç harç umrumdaydı ne de başka bir şey.Arkadaşımın çok memnun olduğu bir doktora gitmeye başladım bir kaç ay sonrada hamile kaldım.Bhcg ile bakılıyor bebek var ultrasonda bir şey görülmüyor.Değerlerim oldukça yüksek olduğu içinde dış gebelik doktorun aklına bile gelmiyor en sonunda sağ tüpümde gördü bebeği 8 haftalıkken, kalp atışları var,gelişimini tamamlamış ama rahimde değil.Apar topar ameliyat oldum,sağ tüpümün alındığını söyledi doktorum.Ruhsal olarak kendimi hazır hissedince hamile kalabileceğimi söyledi bizde hiç korunmadık.Bir süre sonra yine hamileydim.Bhcg yeteri kadar yükselmediği için ya dış gebelik ya da gelişmeyen bebek teşhisi koydu.Kürtaj oldum.Bhcg düştüğü için gelişmeyen bebekmiş dedi çekildi kenara doktor efendi.
Aradan bir süre geçti artık kafamdan attım bebek düşüncesini biraz zamana ihtiyacım var yaşadığım olumsuzlukları unutmak için diye düşünürken hamile olduğumu öğrendim.Başka bir doktora gittik bu kez.Yaptırdığım testleri istedi,sorduğu testleri değil yaptırmak adını bile duymamıştık ki biz.(Tanıdık geldimi saboliciğim?)Neyse hafta hafta kontrol yapıldı,herşey yolundaydı bebeğimiz 10.haftaya kadar geldi biz iyice havaya girdik artık birşey olmazdı.Sonra kalbinin durduğunu gördük ultrasonda,kıpır kıpır olan bebiş öylece yatoyordu hala ne zaman bir ultrason ekranı görsem aklıma ilk o görüntü gelir.Bebek alındı,kromozom analizi yapıldı,turner sendromlu olduğu ortaya çıktı.Bana ve eşime yapılan analiz sonucunda bende de mozaik turner olduğu belli oldu.Biz tüp bebek yaptırmaya karar verdik.Hem maddi hem manevi olarak kendimiz toparlayalım tedaviye başlayalım diye düşündük.Bir süre sonra sancılanıp hastaneye gittiğimde sağ yumurtalığımda kocaman bir çikolata kisti olduğu ortaya çıktı.Ameliyat olman gerek dedi muayene eden doktor.Ne ilginçtir ki daha önce gittiğim iki doktorda görememiş bu büyüklükte kisti.Bu sefer biz doktor doktor dolaşıp tedavimi olalım ameliyat mı kararını vermeye çalıştık.Bir hafta içinde dört tane alanında uzman! prof.a gidip bir sürü para bayıldıktan sonra kafamız iyice karıştı çünkü biri öyle dedi biri böyle.
Umut tüp bebek merkezine gittik tavsiye üzerine o zaman Enver Bey vardı,tüp bebek tedavisine başladık.Pgt yapıldı 5 sağlıklı embriyomuz oldu,ikisini transfer ettiler,üçü donduruldu,korunurken bile hamile kalabilen ben sağlıklı embriyolarla hamile kalmayı beceremedim.
Daha sonra biraz ara verelim dondurulmuşlarımız var nasılsa diye düşündük.Bu arada kistim büyümeye devam etti.Bende iki kez hamile kalmayı becerdim:))İkiside dış gebelikti en sonuncusunda doktorum diğer tüpümüde almayı önerdi,çikolata kistimle birlikte,tekrar dış gebelik yaşama ihtimalim olmasın diye.Ameliyattan çıkınca öğrendim ki ilk dış gebelik ameliyatımda sağ tüpümü tamamen almamış doktor,bebekli kısmı temizlemiş sadece onun üzerine ben 2 kez daha aynı tüpümde dış gebelik yaşamışım.
Böylece doğal yollarla hamile kalma şansım tamamen bitti.Dondurulmuşlarla denedik geçen yıl yine negatif sonuçlandı.
Son şansım olduğunu düşündüğüm için Memoriali seçtim.Allah nasip ederse sağlıklı,hayırlı bir evlat her yerde olur ama işte benim içim rahat etmedi.
İşte böyle kızlar iç karartıcı biliyorum ama yaşadık oldu bitti...

MELİKEE
ben gerçi ekimde 2. deneme yapıcam ama hikayemi anlatmak istedim

bebek seruvenı 2009 da mayısda başladı evlendım korunmak ıstememdım hemen çokcuk olur dıye duşundum . Ama olmadı 6 ay geçti yok 1 sene geçti yok 1,5 sene geçti yok... bu dedim bole olmıcak dr gıdım . Gittim hormon testı sperm testi yumurtalar guzel bı tuper kalmıştı bakılmayan okadar. Dr um adet donemı ksıt gordu ve renklı doplor çektı 4 cn kist vardı kocaman yumurtalarda 3 ay d. kontrol hapı verdı . Bende kullanmak ıstemedım dr umu değiştirdim. Tanıdık vasıtasıyla bı dr buldum herşey normal nıe çocuk olmuyo acana dedi endometrıozıs çukulata kıstın var buda tuplerın girişinde yapışıklık yapmış olabilir dedi. laporoskopı yapalım bı bakalım dedi . Lapo amelıyatı oldum kistim alındı yapışıklık varmış 6 cn o temızlendın bu arada hısteroskopı oldum rahmın arakadından 4 cn kıst alındı . Ama tuplerde geçiş yok dendı . Kapalı çıktı açamadık dedi. Şaun içerisi temizken tüp bebek yapalım tutar dedi .
Ameliyattan sonra edet oldum . Hemen başladık tup bebeğe 3-4 tup ebebk merkezı gezdim hepsi başlayabılrız dedi hemen.
Kendı dr um umutta yapıyomuş bende ona karar verdım hem nazım geçer kolay olur dıye .
2 embrıyo transfer edildi 1 tuttu diğerı tutmadı .tutanıda 13 hafta dayanabıldı 13+5 de düşük yaptım.
Şimdi 2 embrıyom var dondurulmuş. Ekim gibi kendimi toparlarsam onları koydurmayı duşunuyorum .

işte boyle

PAPATYA26
bende hikayemi anlatayım eşimle evlenebilmek için 3 sene bekledik nişanlılığım zaten 18 ay sürdü 2008 de evlendik bizimde borçlarımız vardı ödemek için karı koca çalıştık eşim işi nedeniyle çok sık şehir dışına çıkıyor bazen 2-3 ay gelemiyordu. sonra askerlik derdimizde vard ennem inad eddi askerden gelsin öğle evlen diye ama biz 1 gün bile evli kalsam ertesi gün ölsemde gene seninle evlenicem dedi canım kocam. evlendik 1 sene sonra askere gitti geldi evliliğimizde 2 sene olduk sonra ben kulak kristalleri yüzünden 8 ay tedavi gördüm hala tam toplayamadım ara ara kaymalarım oluyor. allahdan oturarak çalışıyordum kolay atlattım sayılır sonra 2010 kasım gibi dr gittim 3 ay doğal olarak deneyin dedi tabi bu aradada dişim başladı ağrımaya hadi dedm kanal tedavisi 6 ay sonra gittim neredeyse oldumu 2011 nisan hiç tahlil test yapmadan aşılama dedi bende korktum şimdiki dr ma gittim bana hemen o ay hsg çekti hormon tahlili ve sperm testleri verdi hepsi 10 gün içinde oldu bitti hsg temizdi rahimdede sorun yoktu yumurtalarda iyi hormondada sorun çıkmadı ama gel görki sperm yoktu sadece 100 bin spermi vardı. bu arada keçi boynuzu kürü üzümler incirler kuruyemişler arısütü polen bal bir buçuk ayda 4 serp testi ve gezmek için gittimiz merkezde bi bakmışız başlamışız yani ben haziran 2011 de öğrendim ve ağustos 2011 de başladık çok hızlı gelişti şansıma bilgi almak için gittiğimizde adettli idim hakan bey muayne etti ve başladım şuana kadar da memnunum inşallah herşey yolunda gider hepimizin. 10 ay boyunca her adet oluşumda üzüldüm her gecikmede acaba şimdimi dedim ayaklarımın elimin zıngır zıngır titrediğini biliyorum. Bu arada eltimle aramda 1 yıl vardı benden 1 sene sonra evlenmişti bende 6 ay kadar öncede onlar dr gitmeye başlamışlardı beraber istiyoduk. Ben bunları yaşarken doktor doğal yolla olmayacak derken hemde doğum günüm de eltimin hamile haberini aldım çok sevindim çok istiyolardı çokda üzüldüler kavga ettiler çok şey yaşadılar onlrın adına çok sevindim ama kızlar inanın 1-2 ay kendime gelemedim her hareketlerinde alındım kendimi kötü hissettim. Ağladım eşime gereksiz yere çattım onları görmek istemedim bide bizimkilerin ilk torunu kayınvalidemlerde onun üzerine çok düştüler. Yani kendime inanamadım lhayır kıskanmıyordum ama kendimi çok güçsüz ve yetersiz hissediyordum eşimede kıyamıyordum uyku arasında sayıklıyordu ne olur beni bırakma ne olursa olsun hep yanımda kal diyordu. Oda kendini kötü hissediyordu. işte kızlar birgün bu sityeye girdim anatolinın adını duydun dr da oraya yönlendirdi gezelim dedik tedaviye başladık allah sonumuzu hayır etsin inşallahi.Hepinizi çok seviyoum hepinizden allah razı olsun.

TUBAERKAN
benda anlatayım kızlar gerçi çokta farklı şeyler yok benim hikayemde ama...eşimle bütün engellemelere rağmen nişanlandık sonradan kabul etti benim ailem ama insanın içinde bazı şeyler uhde kalıyo az mı ağladık 5 ay sonra da evlendik.neyse ilk 6 ay korunduk çocuk fikrinden bile korkuyodum nekadar salakmışım hemen olur benimkide zannediyodum duyduklarımdan.daha sonra sizin gibi benimde içimde anne olma ateşi birden alevlendi denemelere başladık ama her adetim hayal krıklığıydı sonra doktora taşınmaya başladık ve pko olduğumu söyledi doktor 1 ay doğum kontrol hapı kullanıyorum kist eriyo o ay temizsem ertesi ay tekrar kist ve ben her iki ayda birini boş geçiyodum.hormon testleri klomenler falan denedik olmadı sonra rahim filmi çekindim ikisinde de yapışklık çıktı ama film sırasında açıldığını söyledi doktorum.sonra yine denemelr yine olmadı işte herşeyi taksit taksit yapmasalar çünkü bizim için zaman o kadar önemli ki.sonra eşime sperm testi yapıldı sperm sayısı 4 milyon çıktı hareket çok azdı ve ameliyat olması gerektiği varikosel olduğu söylendi ameliyattan önce ilaç tedavisi önerdiler ilaç tedavisiyle çok iyi bi şekilde ilerleme gösterdik doktor bu durumda kendiliğinden olabileceğini söylemişti ama yine olmadı.aşılama yaptırdık 1 kere tutmadı doktor 3-4ay beklemem gerektiğini söyledi bu arada tabi yine hüsran hiçbi hareket yok.aylarda yıllarda geçti böyle bu arada bütün arkadaşlarım teker teker hamile kalıyolar ve ben onlara uzaylı gözüyle bakar olmuştum ilk korunmadığımız anda oldu diyolardı bide bana.:26:
ayrıca çevreden de baskı başlamıştı hadi daha ne zaman olacak ddiklerinde sinirden ağlayacak gibi oluyodum ve inşallah daha yeni düşünmeye başladık falan diyodum herseferinde
aşılamadan sonra 3 ay bekledik ve geçen ay artık tüp bebek yaptıracam ben diye giitm doktora tekrar kist varmış doğum kontrol hapıyla iyileşip başladık tedaviye bunda sonrasını zaten biliyosunuz.yarın tekrar kan testi yaptırcam ve bakalım nolacak

JAKOBİ
kızlar hepinizin hikayesinden çok etkilendim. hepimiz zorluklar yaşamışız. bende sizlerle hikayemi paylaşmak istiyorum:

eşimle 2004 te evlendik. bebeğin olmayacağını hiç düşünmedik kesin olur gözüyle baktığımızdan uzun yıllar korunduk. ben iş değiştirdim eşim askere gitti daha hazır değilim derken birde baktık 2010 mart olmuş yani 6 yıl korunduk bir güzel. benim yaş gelmiş 30 a ben bebek stemeye başladım tabi ben bu kadar beklemek istemezdim ama eşimin bir dönem işsiz kalması gibi planda olmayan sebepler bu kadar ertelememize neden oldu. 2010 martta denemeye başladık ama ben hala şüpheliyim acaba hazırmıyım ben anne olmaya diye o kadar rahatım yani sanki ha deyince olcak bebek. ilk testi yaptım hatta buralarda erken hamilelik belirtilerini okuyorum hepsi var bende dudağımda uçuk çıktı kasığımda batma var iştahım açıldı derken test sonucuma bir baktım tek çizgi hemen dr a gittim dr olur olur deneyin dedi peki dedim 2. ,3.,4., 5. ay hep aynı şeyler kesin hamileyim diye test yapmalar ama sonuş negatif bu arada 2 güne bir beraber olmayı denedik, hergün denedik, ayaklarımı havaya diktim, ilişki sonrası 1 saat yattım, soğan kürü denedim yok tabi bu dönemde dr umu tlf la arıyorum acele etme olur diyo neyse dayanamadım gittim dr a benden testler istedi eşimden testler istedi birde baktık eşimde sperm sayısı 9 milyon ve morfoloji %1 dr aşılama önerdi çok korktum aşılamadan özü gibi 1 ay sonra yani ekim2010da aşılama yaptık klomenle yumurta ürettik sperm yıkandı aşılama yapıldı ve ben hamile kaldım ilk aşılamada. dr da şaşırdı bu duruma adetimin 3 gün gecikmesine rağmen beta hcg 97 idi dr a bu düşük gelmiş ama bana bişey demedi çok mutluydum ama 6 haftalıkken düşük oldu nedenini bilmiyorum dr um olabilir böyle şeyler normal dedi. kanamam 38 gün sürdü. sonra nisanda 1 aşılama daha denedik ben kesin olur ilki tuttu diye düşünüyorum birde keçiboynuzu ile 20 milyona yükseldi morfoloji %4 oldu diye kesin olur sanıyorum amma ve lakin tutmadı. baktık olmuyo benim dr pek ilgisiz tüp bebek merkezine gidelim dedik. antalya tüp bebek merkezine gittik kemal bey elimizdeki test sonuçlarına bakıp sizin çocuğunuz olur acele etmeyin tüp bebek önermem aşılama önerebilirim ama siz 1 yıl bekleyin olur sizin dedi. ben gözlerimi kocaman açıp bekleyemem dedim hemen aşılama yapalım dedim. haziranda aşılama yaptık ve yine tutmadı. negatif sonucumu bildirmek için aradıklarında dr a hemen tüp bebeğe başlama istediğimi söyledim. uzun protokol yapıcaz dedi ve doğum kontrol hapı veri temmuzda böyle geçti ve 1 ağustosta iğnelere başladım şimdi tedavi sürecindeyim. 10 tane yumurtam beklenilenden biraz yavaş gelişsede Allah inşallah yüzümüzü güldürür burdaki anne olmak isteyen herkese anneliği tattırır diye dua ediyorum. yarın kontrolum var hayırlısı bakalım.
ay biraz uzun oldu kusuruma bakmayın

ELVANELVAN
kızlar hepinizin hikayesini merakla teker teker okudum. benim hikayemde sizinkinden çok farklı değil ama yinede bende yazayımda yalnız olmadığınızı birkez daha bilin.
düğünümüze bir hafta vardı ve ben şiddetli bir miğde bulantısıyla kendimi hastanenin acilinde buldum (merak etmeyin hamile değilim). bir sürü testler yapıldı filmler çekildi serumlar falan derken herşey temiz ama bulantım geçmiyo. enson kadın doğum uzmanı baktı ve bana eyvahh dedi evlimisin, dedim haftaya düğünüm var. senin 5.5mm çapında bir kistin var hemen yatış yapıcaz dedi. ben korktum tamam dedim, ağlaya ağlaya eve gittim eşyalarımı topladım ve hastaneye geri döndüm. annemler de bu arada düğün davetiyelerimizi dağıtıyo. neyse o gün başladı benim kistimle mücadelem doğum kontrol hapları falan 1.5 yıl uğraştık, bir küçülüyo hapı bırakıyorum tekrar büyüyo en sonunda dedim artık yeter ben çocuk istiyorum hap falanda kullanmıyorum ne olursa olsun. derken 5-6ay sonra göğüslerim acaip ağrıyo, kasıklarımda iğne gibi batmalar kokulara karsı bi hassasiyet derken adet günüm geldi çattı, normalde gününden önce gelir ama gelmedi. gittim test aldım baktım tek çizgi, ama ben ikna olmadım tabi. aradan 3 gün daha geçti yok hala gelmedi, gittim bir test daha aldım yaptım bu sefer silik ikinci bir çizgi daha aha dedim hamileyim. hemen gittim hastaneye kan tahlili yaptık sonuç 1000 kusurlarda değer güzel ultrason için bir sonraki haftaya gün aldım. bir hafta sonra gittim kan değeri 3500 lerde ama kese diye birşey yok ortada. hemen ordan çıktım eşimi aradım geldi beni aldı ve gittik özele bir kaç kez daha kan verdik ve değer çok düzenli katlıyordu ama kese yoktu. 7. haftadaydım ve doktorum artık bekleyecek birşey yok çaresine bakalım derken, oda ne keseyi gördük hemde kalp atışıyla beraber ama malasef rahimin dışında yumurtalığın alt kısmında kendine yer edinmiş. ertesi günü gittik ameliyata sol tarafımdan dış gebelik alındı ve tüpümdede yapışıklık olduğu ve sadece %50 açılabildiğini, sağ tarafımda ise kist diye bildiğimiz şeyin aslında 4.5 yaşındayken geçirdiğim apandisit operasyonu sonucu doktorların hasar verdiği ve sucuk şeklinde şişmiş patlamak üzere olan tüpüm olduğunu öğrendik neticede onuda tamamen aldırdık.

böylece artık tek şansımızın tüp bebek olduğu gerçeğinide öğrenmiş olduk. bu sene şubat ayında ilk tüp denememizi yaptık 11. gün kan değeri 118. havalara uçtuk herkese hbr verdik. şükürler olsun bu sefer oldu dedik. şükür namazları kıldım, hayırlar yaptım. ama daha sonra katlanmayan kan değeri ve sonuç yine dış gebelik. ilaçla sonlandırıldı. şimdi dondurulmuşlarla ikinci denemeye başlıyorum ve bu sefer sizden başka hiç kimsenin haberi yok. allah yar ve yardımcımız olsun ve bize birtek o acısın.

MAYBEBABY
Yıl: 2006

Kız :Leyla , 24 yaşında , Oğlan: Mecnun , 26 yaşında...

Leyla , yumurtadan yeni çıkmış tüysüz civciv misali, saf savunmasız bir şekilde doğu illerinden birinin bir ilçesinde yeni açılmış ıpıssız bir köy okuluna öğretmen olarak atanmıştır. İlk göreve başlamanın heyecanı , doğunun zorlu şartları ve memleketten 1400 km uzaklığın verdiği endişeyle , atandığı okulun müdürlüğüne giderken , hayalinde koca göbekli, bıyıklı ,oturduğu yerden kalkamayan ,işleri zorlaştırmak adına var olan bir Müdür Bey canlanmıştı. Taaaa ki
müdür odasının kapısına tık tık tık yapıp, kapı aralanıncaya kadar ...

İçeri girdiğinde Leyla ; (Avrupa Yakası dizisindeki Burhan gibi ) " bu ne yeeawwww, bu ne biçim midürrr, pabucumun midürüüüü" diye içten içe söylenerek, hayatının aşkı Mecnun'uyla parmak ucu hizasında çok kısa tokalaştı, kendini tanıttı, Mecnun da tanıttı, tanıştıklarına memnun oldular. Atama kararnamesini alırken Mecnun 'da içinden bir Recep İvedik edasıyla "Len yürü git, öğretmenmişşş, çıkar at gözlüklerini batılılaşşş , barnaaanın ucuylan dohalaşıooo, yürü gittt, hööööhhhööööhytttt" gibi niidalar geçirmiştir.

Leyla odadan ayrıldığında çok şaşkındı. Müdür bildiğiniz filinta gibi çıtır mı çıtır , yüzüne bakınca tefekkür etmeden geçilemeyen kısacası dehhhşeettt bişeydi yeaww. Neyse gel zaman git zaman, bunlar okul ilişkileri sırasında birbirlerini tanımaya daha çok fırsat buldular .Ortada amaçsızca gezen kara ve sarı kedilere ( diğer bayanlara) rağmen Mecnunun gözü Leyla'dan başkasını görmüyordu. Leyla da onu gördüğü ilk günden beri aklından çıkaramıyordu.
Oysa ilk atandığını öğrendiğinde , idealist bir öğretmen olacağını , işine sımısıkı sarılıp, en az 2 yıl evliliK düşünmeyeceğini ailesine bakacağını... vs. planlıyordu. Son iki yılda annesi tarafından "görücü gelecek kızım, bak .. teyzenin yeğeni ... mış, bu amcanın oğlu ... muş " gibi ifadelerini "Anne söyle evlenmeyi henüz düşünmüyormuş" diyerek reddediyordu.

Lakin AŞKKK kalbe bir ok misali saplanınca , ideallerinden bazılarını es geçebilirdi Leyla.

Tanıştıktan 3 hafta sonra ...
Tutuldukları aşkın etkisiyle eve telefon ederek kendi kendini ailesinden istedi " Anne, yazın görücü gelecek , babam verir mi?" Bu sefer onlar "henüz evlendirmeyi düşünmüyoruz, düşüneceğimiz zaman da kısmetin hazır " demezler mi... Leyla ile Mecnun bu cevabı alınca , Leyla hemen sukoyverdi, "bu iş olmaz" dedi , Mecnunun gözleri doldu , " savaşırım" dedi. Bu sözün üstüne Leyla Mecnun'nun boynuna sarıldı , ağladılar ve savaş başladı. Bu savaş onları daha bir Leyla daha bir Mecnun yaptı.

Savaş 2 yıl sürdü... ( ayrıntıya girmeyeyim , neler neler yaşandı...)

Yıl : 2008
Savaşta ateşkes ilan edildi,barış bayrakları çekildi.

Çok güzel 2 düğünde yapıldı, gelinin ve damadın memleketlerinde.

Evlilikleri de aşkları gibi dolu dizgin geçiyordu , hiçbir sorun yoktu, ne güzel, demek ki doğru karardı. Mecnun kısa bir süre bekleyip, evlat sahibi olmak istiyor, Leyla ise 2 yıl kadar düşünmüyordu. Bu sebeple ortak bir karar alıp , ortada buluştular, yani 1 yıl sonra bebek çalışmaları başladı.

Yıl:2009
İlk üç denemede olumsuz sonuç alınca hemen doktora koştular...
Leyla'nın Polikistikover görünümlü yumurtalıkları vardı. Adeti sürekli gecikiyor ancak diğer pco belirtilerini taşımıyordu( kilo, kıllanma, sivilcelenme...) Doktorun bir süre daha deneyin , olmazsa yumurta takibi yapalım demesiyle 1 yıl geçti. Bu arada Mecnun'un spermiyografisi yapıldı , onda sorun olmaması endişelerini azaltmış olsa da ,
-her ay geciken adetler ,
-her ay psiklojik hamilelik belirtileri ,
-her ay prediktörü gözüne sokacak kadar yaklaştırıp şaşı bakıp tek çizgiyi çift görüp (sadece saniyeler süren ) mutluluktan uçmalar, ve tekrar gözler düzeldiğinde gördüğün tek çizgi yüzünden hayal kırıklığına uğramalar
-o tek pembe çizginin yanına aynı tonda bir kalemle çizgi çizip, hamilelik hayali kurmalar
-akranlarının , sonradan evlenenlerin bebeklerinin olması , onların olmaması ve
-ne zaman olacağını bilmemek ... vs.
ister istemez psikolojilerini oldukça etkilemişti.

Yıl : 2011 Ay:Nisan
Yapılan başarısız yumurta takiplerinin ardından Leyla'ya doktoru HSG çekti ve ne görsün , "2 tüp te yapışık , açılmıyor, hay ALLAH, tühh, boşuna denemişiz klomenler çatlatma iğneleri falan ... "
Neyse Leyla ile Mecnun doktorla fazla tartışmadı ve hemen bir profesör doktor aramaya başladılar, kısa bir araştırmadan sonra Türkiye'de ilk defa Tüp Bebek olayını başlatan Prof Dr. un oğlu Prof. Dr. Erol TAVMERGEN'e muayene oldular. "Evet" dedi doktor, "tüpler yapışık , Laparoskopi ile açmaya çalışacağız, açılmazsa hemen tüp bebek yaparız"

Tek şanslarının Tüp Bebek olduğu gerçeğiyle yüzleşen Leyla, Mecnun'un gözlerine baktı, ikisinin de gözleri doluydu ama AŞKla SEVGİyle HEYECANla MUTLULUKla... Birbirlerine sarıldılar , inandılar ve şükrettiler ALLAH 'a, ve yeni bir SAVAŞ'a yine birlikte başladılar...

canım benim iki tüpünde olmadığı halde dış gebelik nasıl gelişmiş hayret biey inşallah bi daha olmaz .....bu seferki konacağı yeri iyice belller inşallah....

fatmaozkan'cım tek tüpüm var ama yapışıklıklar nedeniyle kapalı. herşey nasip kısmet işte olacağı varsa oluyor.

merhaba arkadaşlar benim çok uzun bir sürecim yok ama bende anlatayım istedim.

2008 evlendik. 3 yıl cocuk istemiyorduk ama belli bir zaman geçince, insan anne baba olmak istiyor. belkide doğası gereği belkide cevresindeki yaşıtlarının bebişlere sahip olmasından.. 1-1.5 yıl sonra bebegimiz olsun istedik. tabi ben okadar heveslendim ki bu düşünceyle olunca ailelerimize bu güzel haberi nasıl veririm diye düşünüyorum hayaller kuruyorum eve yemege çagırıım, herkezi eşime bile ozman söylerim diye hayaller kurardım..bi 6 ,7 ay olmadı ve doktor kontrolunde yumurta olgunlaştırıcı haplarla kontroler altında bi 6-7 ay daha denedik olmadı tathlil yapalım dedim doktora çünkü benim abiminde bebeği olmuyordu kendimden şüphelenmeye başladım... rahim filmi çektirdim hormon tahlili yapıldı hiç birşey çıkmadı sonra eşim sperm tahlili yaptırdı oda normal dendi... düşünmeyin dedi doktor stres yapmayın hiç sorun yok olur zamanı var demmekki dedi...

ve bir ay sonra beni tekrar arayıp eşimin tahlilinde problem olduğunu söyleyip görüşmek istediler.gittik eşime sperm sayısının 1.3 milyon olduğunu söyledi varikosel amaliyatı yapmak istedi. ama benim hiç güvenim kalmamıştı çünkü bana normal diyip 1 ay sonra amaliyat dedi.. başka doktorlara gösterdik 4-5 doktora daha 1 tanesi amaliyat dedi sadece gerisi amaliyatla yükselmiyceni belki elimizdekini de kaybedeceğimizi,yükselsede 2 yada 3 milyon olcağını bununda tüp bebekte faydasının olcağını söylediler. diğerleri ise direk tüp bebek dedi kafam karışmıştı iyice...tek sormadığım memoral hastanesi olmuştu ona da internetten doktora mail attım eşimin değerlerini yazdım ve yardımcı olmasını istedim kafamın karıştıgını söyledim. allah razı olsun döndü bana oda amaliyatla normal yolla olacak kadar yükselmiyceni ama bunun tüp bebekte daha çok şansımızın olacağını söyledi vaktımız var bekleriz diyorsan amalıyat olsun ama zamanımız yok bekleyemiyoruz diyorsanız direk tüp bebek deneyin dedi... ve artık kararımızı kıldık amaliyat yaptırmayalım sonuçta elimizde bize yetecek kadar spermimiz var dedik ve başladık tedavimize ALLAHIM sonumuzu hayır getirsin inşallah...

cnm sanırım seninde kimyasal gebelik olmuş.. malesrf bnmde ilk denememde böle sonuçlanmıştı.. kısmet.. inş. bidahakine..

Banucuğum uzun uğraşlar sonucu iki tane yumurtlayabildim:)) onlarda embriyo oldu çok şükür,pazartesi transferim yapıldı,19 ağustosta test yaptıracağım hayırlısıyla,bekliyorum...
hayırlısı olur inş. rabbim yüzüne güler hayırlı hbrler verirsin bizlere..

teşekkür ederim canım .. bu benim dondurulmuşlarla ilk denemem olucak .. daha önce 2.gün ve 3.gün taze transfer olmuştum.. bu kez 5.gün donduruldu
hayırlısı bakalım

bnm ilki de donmuştu 2.de donmuş bebe olcak ve 5 günlük... hayırlısı hakkımızda... taze taze alamadım bebiş hiç :):)

hikayelerinizdende ayrı ayrı etkilendim.. inş. rabbim yüzümüze gülecek.. ne zmn kimin başına ne geleceği hiç belli olmuyor malesef... maybecim masal okurmuş gibi.. hayran hayran okudum hikayeni.. çok güzel anlatmışsın...

bnm hikayem sizlerinki kadar etkileyici değil.. iştee... bir varmış bir yokmuş bi çocuk olmuş... caziide başlamış bitanedaha aramayaaa.. ama zalim çikolatalar engel olmuşşşşşş... çikolatalr ve cazii arasındaki savaşta bakalım kim galip gelecek :):):):) YARIŞMACI ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLİYORUM... :):):):)

kızlar bızde 6 senelık evlıyız her kezde oldugu gıbı bızde 1 sene falan dusunmuyoruz guya:) ama ne olduysa 3 uncu ayımızda korunmamaya karar verdık sankı olacakmıs gıbı olmayınca bı kac ay sonra esım sorun bende dedı ve ılk olarak erkek ınfertılıtesı ıcın gıttık ve de ole oldu arkadaslar tam 6 senedır ugrasıyoruz 3 asılama ve 1 tup bebekten sonra allah nasıp ederse 2 deneme ıcın start verdık bu ayın sonunda baslıyoruz ınsallah allahım bu sefer nasıp edecek ınsaaalah ben oyle dusunmek ıstıyorum ve ole hıssedıyorum allah ısteyen herkese o duyguyu yasatmayı nasıp etsın

Allah hepmizin yardımcısı olsun ,evlat hasretiyle,acısıyla yanıp tutuşturmasın inşallah...

kızlr günaydın dün yumurta toplam işlemim vardı 3 yumurtamı döllemek için aldılar bu sabah arayarak 2 yumurtamda çekirdek oluşmadığını ya çok hızlı döllenmiş yada hiç döllenemeiştir dediler bu ne anlama geliyor ne olacak şimdi başına dah aönce böğle bişey gelen oldumu kızlar iptal edielecek mi dersiniz biden neden böğle oluyor ki bilgisi olan varsa cevap bekliyorum. lütfen yazın

peki diğer 3. yumurtaya nolmuş :26:

papatyacıım, öncelikle telaş yapma sakin ol, ve merkezi ara ve durumu iyice sor öğren canım , bize de bildir, inşaallah son kalan yumurtan en ii kalitedir ,o transfer olur ve sana sımsıkı tutunur canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…