kızlar bıde ben pek fazla uzanıp yatamıyorum genelde oturuyorum yemek falan yapıyorum gecen defa cok dıkkat ettım olmadı bu defa kararsız kaldım nasıl yapacam dıye daha dısarıda cıkmadım evdeyım
Kıvılcım minicik yavrucuğun sana sımsıkı tutunur inşallah.. kalitesi önemli değil yeterki rabbim ol desinn .. dualarım seninle
jakobicim yarın senin için büyük gün inşşallah güzel güzel döllenirler.. sonrasında kaliteli embriyo olup seni hiç bırakmazlar inşşşş
ben varım ya jacobi cim
aşkolsun...
jakobi sıra sende canım, hadi hayırlı haberler ver bize, dualarımız seninle...
Fatma'cığım gözün aydın,gelmiş eşin.Şimdi çok daha iyi hissedeceksin inşallah kendini.İnşallah cuma günü güzel güzel bir sürü yumoşun olur onlarda döllenir kaliteli embriyolara dönüşürler.yaaa kızlar valla bir gün giremiyorum hooooop bi bakıyorum yine gerilerdeyim evinde misafir olduğum aile vınnnnnn ..... kullanıyo öle vınn değil ha deli ediyo beni bu arada ben gonal f işini hallettim.......rizede bi mümessil vardı bizim hastaneye calışan o sağolsun istanbuldaki arkadaşı aracılığı ile temin etti bana .....
bu gün yine kontrolüm vardı cem bey bu günde gonal f yapalım cuma gibi toplarız dedi.....
yaşasın......kocişimde geliyo bugün şimdi semalarda süzülerek geliyo yavrucum valla 20 gün oluyo görmeyeli özledim yaffffff.....
yeni arkadaşlar gelmiş nete coook sevindim onlrı gördüğüme hepsine hayırlı olsun
bide ben sadece bir kişiden alıntı yapabiliyorum öle sizin yaptığınız gibi hepinizden aynı anda alıntı yapıp cevap veremiyorum....
nushucum cook umutsuz gördüm seni yoook öle kendimizi üzmekkkk...
hepinizi öpüyorum......
Bende ilk yaptırdığımda ve dondurulmuş embriyo transferinde ağır çekimde hareket ediyordum,sürekli yatıyordum ama olmadı,bu kez yürüyorumda çalışmaya da devam ediyorum yemekte yapıyorum,kasmadım kendimi.Ağır kaldırmıyorum,uzanmıyorum,yormuyorum kendimi,dikkat ediyorum ama geçen seferkiler gibi de abartmıyorum bu durumu mineciğim.kızlar bıde ben pek fazla uzanıp yatamıyorum genelde oturuyorum yemek falan yapıyorum gecen defa cok dıkkat ettım olmadı bu defa kararsız kaldım nasıl yapacam dıye daha dısarıda cıkmadım evdeyım
Kıvılcım benim Bursa'daki doktorum ki tüp bebek tedavisi de yapıyorlar,transfer için İstanbul'a gidene kadar 'kalitesiz embriyo transfer yapmayalım deseler bile transferini yaptır mutlaka,Allah nasip ettiyse kaliteli kalitesiz farketmez,geçenlerde bir hastamızın iki embriyosu oluştu o kadar kalitesizdi ki transfer yapmayalım bunların tutunması mucize olur boşuna para harcamayın dedik buna rağmen hastamız çok ısrar etti iyi kide öyle olmuş ikiside tutundu şu anda sağlıklı bir şekilde hamileliği devam ediyor,ne olursa olsun transferini ol,test gününe kadar da hamileymişsin gibi düşün' diye başımın etini yedi.Rabbim 'ol' desin yeter ki arkadaşım,sakın umudunu yitirme.Allah'ım bu mübarek günlerin hürmetine hepimizi sevindirecek inşallah.canım çok sıkkın arkadaşlar yumoşlardan sadece 1 tanesi döllenmiş oda 2. kalite transferim oldu ama umudumu şimdiden kaybettim galiba...
jakobi transfer çok kolay canım umarım sende sorunsuz bir transfer geçirirsin
Jakobiciğim hayırlı olur inşallah transferin,bizi habersiz bırakma,dualarımız seninle canım.canım üzülme sakın bak bir tanede olsa yerleştirmişler. bakalım beni yarın ne bekliyor. bunlar hiç aklımıza gelmiyodu neden döllenemiyolar anlamıyorum ya. o kadar yumurtamız vardı hiç olmazsa bir kaçı iyi olur diye bekliyoduk inanamıyorum böyle olduğuna. Hayırlısı olur inşallah.
Cirozum cuma günü ilaçlarımı kullanmaya başladım pazartesi günü kontrol istemişlerdi benden canım vardır doktorun bir bildiği yüreğini bozma sen.Selam kızlar bi şey soracağım. Dün tedaviye başladım ben kısa protokol. Doktor 5 günlük ilaç verip cumartesi kontrole çağırdı. Beş gün çok mu uzun ? sizler ilk kontrole kaç gün sonra gittiniz ???
11.30 da canım ....
Üzülme diyorum çünkü biliyorum ki o sana boşuna uğraşma anne olamazsın diyen dr un neden söylediğini biliyorum.Ben de seninle aynı durumdayım hatta daha da kötü çünkü sen kırk ben 43 yaşımdayım.Ben de ayynen senin gibi geç rastladım hayat arkadaşım ruh ikizim sevgilime...Olsun rastladım ya Allahıma binlerce şükürler olsun.Geçen yaz evlendik biz.5 ay sonrada ocak ayında ablamın arkadaşımı ikiz bebek sahibi yapan bir dr a gittim onun tavsiyesiyle.Bu adam hem burda hem de kıbrısta çalışıyor büyük başarılara imza atmış gazetelerde boy boy resimleri çıkmış hatta 65 yaşındaki bir kadını bile anne yapmış falan filan çok üünlü yani.Türkiyede kendi adına bir muayenesi filan yok.Başka drların muayenehanesinisini kullanıyor ve işlemleride sana o çocuğun asla olmaz diyen doktorun kliniklerinde yapıyor.Eşim ablam ablamın arkadaşı kalktık gittik.Rahim filmimi çektirmişim hiç bir problem yok.Hormonlarıma baktırmışım vallahi ve billahi süper.fsh 6.bilmem kaç eşimin sperm sayısı falan her şey iyi yani.Muayenehane tıklım tıklım.sıramız geldi alt kata indik izbe bir yer.Drun üstünde önlük bile yok,yüzünde ise menemetten eser yok.Aldı inceledi raporları.Yaşımızı sordu eşim 40 ben 43.Senin yaşın geç dedi bana.Normal tüp bebek yaparsan sansın yok denilecek kadar az ama donasyon yaparsak yüzde yetmiş sadece normal tüp bebek yönteminden biraz daha pahalı dedi.Donasyonun adını bile duymamışım ben.yüzde yetmiş çooook iyi bir oran.Hemen atladım tamam yapalım dedim.OLsun yemez içmez yaptırır çocuk sahibi oluruz ne güzel.Odada bir sessizlik bizimkilerde çıt yok.Dr bey olacak adam açıklamaya başladı.İşte başka bir kadının yumurtalarının eşimin spermleriyle döllenip bana transfer edileceğini zaten asıl olan erkeğin genetik yapısı olduğunu kadınların bu anlamda çok da bir fonksiyonunun olmadığını falan.Yemin ediyorum kanım dondu.Dedim ki dr bey bana neden böyle bir öneride bulunuyorsunuz.2 ay önce aşılama yaptırdın tedavide 8 yumurtam oluştu.Şu anda da hala yumurtalarım varsa öncelik klasik tüp bebek yöntemi olmalı değilmi.Ayrıca biz henüz böyle bir şeyi düşünmüyoruz.Son çareyi neden ilk önce söylediniz.Adamın suratı asıldı ve benim tepkim karşısında sanırım endişelendi.peki tercih sizin dedi.gelin bir muayene edyim.Baktı ve olsa olsa 3 yumurtan olur dedi.Tamam bebekte zaten 1 yumurtadan oluşuyor dedim.Bayıldık 300 milyon,başlarımız önümüzde sinirler bozulmuş döndük geldik.Şimdi canım diycem o ki bu adamlar bizim gibi yaşı ilerlemiş kadınlarla normal yollarla ilgilenmiyorlar.Hemen donasyon teklif ediyorlar.Seninkisi açık açık söyleyememiş büyük ihtimal korkmuştur.Çok pişmanım o gün sormadığıma.Donasyonu nerde yapıyorsunuz diye.Acaba kıbrısta mı yoksa türkiyede mi diyecekti bilmiyorum.Ama o gün o adamın yüzünde gördüğüm fersizliği hiç unutamıyorum.Bana bedavadan normal tüp bebek bile yapsaydı yine de yaptırmayacaktım ve yaptırmamda.Şunu da yazmak istiyorum ki kimse yanlış anlamasın.Donasyona karşı değilim.Çarelerin bittiği anda yapılacak son işlem o.Sonuçta canın gibi sevdiğin eşinin bebeğini doğuracak olmak,karnında senin genlerini taşımasa da bir canlı taşıyıp yaşatmak mükemmel bir duygu olsa gerek.Ancak dediğim gibi öncelikli değil en son çare bence ve tercih meselesi.Benim ve eşimin şu an öyle bir tercihimiz yok yüce Allahım inşallah bizi normal yollardan evlat sahibi yapar.Olmazsa da napalım o da Allahımın tercihi olur.Sana ve herkese sevgiler...
canım benim daha dur bakalım şimdiden bişey belli olmaz....
Tatlım üzüntünü anlıyorum ama sakın yıpratma kendini, şükret dua et, hiç transfer olmadan dönebilirdin canım, Allah tan olumlu yönde gelişmesini dile ki güzel Mevlam "OLLL" desin dimi canım , öpüyorum seni
canım üzülme sakın bak bir tanede olsa yerleştirmişler. bakalım beni yarın ne bekliyor. bunlar hiç aklımıza gelmiyodu neden döllenemiyolar anlamıyorum ya. o kadar yumurtamız vardı hiç olmazsa bir kaçı iyi olur diye bekliyoduk inanamıyorum böyle olduğuna. Hayırlısı olur inşallah.
Canım sıkma canını şimdiden. Ne kalite ne sayı. Hepsi bahane tatlım. Kısmetse hiç bir şey engelleyemez onu. O yüzden bu günlerin keyfini çıkar.
Kıvılcım minicik yavrucuğun sana sımsıkı tutunur inşallah.. kalitesi önemli değil yeterki rabbim ol desinn .. dualarım seninle
jakobicim yarın senin için büyük gün inşşallah güzel güzel döllenirler.. sonrasında kaliteli embriyo olup seni hiç bırakmazlar inşşşş
canım cıkmadık candan umut kesılmez dıkkat et sen gene kendıne allah nasıp ettıyse olede bolede olur moral onemlı yuksek tut moralını
canım şimdiden moral bozmak olur mu kendini bırakma, dikkat et, iyi beslen, iyi dinlen, moralini bozma, sonrasını allaha bırak. sen elinden geleni yap canım. hayırlıysa kısmetimizde varsa olacak,kendini yıpratmanın faydası yok, zararı var.
Kıvılcım benim Bursa'daki doktorum ki tüp bebek tedavisi de yapıyorlar,transfer için İstanbul'a gidene kadar 'kalitesiz embriyo transfer yapmayalım deseler bile transferini yaptır mutlaka,Allah nasip ettiyse kaliteli kalitesiz farketmez,geçenlerde bir hastamızın iki embriyosu oluştu o kadar kalitesizdi ki transfer yapmayalım bunların tutunması mucize olur boşuna para harcamayın dedik buna rağmen hastamız çok ısrar etti iyi kide öyle olmuş ikiside tutundu şu anda sağlıklı bir şekilde hamileliği devam ediyor,ne olursa olsun transferini ol,test gününe kadar da hamileymişsin gibi düşün' diye başımın etini yedi.Rabbim 'ol' desin yeter ki arkadaşım,sakın umudunu yitirme.Allah'ım bu mübarek günlerin hürmetine hepimizi sevindirecek inşallah.
herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar... umut oldunuz bana dün çok kötüydum ama bu gün iyim tutuncak inşalalh yavrum bana... herkeze tekrar teşekkür ederim....
Kıvılcım benim Bursa'daki doktorum ki tüp bebek tedavisi de yapıyorlar,transfer için İstanbul'a gidene kadar 'kalitesiz embriyo transfer yapmayalım deseler bile transferini yaptır mutlaka,Allah nasip ettiyse kaliteli kalitesiz farketmez,geçenlerde bir hastamızın iki embriyosu oluştu o kadar kalitesizdi ki transfer yapmayalım bunların tutunması mucize olur boşuna para harcamayın dedik buna rağmen hastamız çok ısrar etti iyi kide öyle olmuş ikiside tutundu şu anda sağlıklı bir şekilde hamileliği devam ediyor,ne olursa olsun transferini ol,test gününe kadar da hamileymişsin gibi düşün' diye başımın etini yedi.Rabbim 'ol' desin yeter ki arkadaşım,sakın umudunu yitirme.Allah'ım bu mübarek günlerin hürmetine hepimizi sevindirecek inşallah.
herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar... umut oldunuz bana dün çok kötüydum ama bu gün iyim tutuncak inşalalh yavrum bana... herkeze tekrar teşekkür ederim....
işte böyle canım. çok sevindim toparlanmana vazgeçmek yok 10 gün sonra sevinçli haberlerimizi paylaşacağız inşalah:124:
canım yazdıklarını okurken aglıyorum yıne... Ama cok haklısın bu gıttıgım doktorda cok unlu bır prof ve dedıgın gıbı hıc bır raporuma tahlılıme bakmadan yasımı sordu ve cok gec dedı aslında bana da donasyon sansınız var ya da evlat edının dedı. cocugunuz olmaz sansınız yok dedı..
ınan cok uzgunum bu hayatta hep bır cocugum olması ıcın dua ettım. Evet gec evlendım ama kurban oldugum ALLAHIM gec cıkarttı karsıma sevebılecegım erkegı
su an dıger doktorumla tedavıdeyım uzun protokol uygulamak ıstıyordu bana ben bunu o ünlü prof soyleyınce KÜLLÜYEN OLMAZ DEDİ sana hele uzun protokol kandırılmıssın dedı. Ben kısa protokol denendı belkı uzun ıle olur dedım % 1 sansın var ona da ıhtımal vermıyorum dedı. Ama bunları soylerken ınan karısındakı ınsan degılde degersız bır varlık gıbı davrandı
dedıgın gıbı ugrasmak ıstemedı. Donasyonu teklıf ederken tıcarı yanını hıssettırdı. Kazanacagı parayı dusunuyordu. Ben degıldım onemlı olan o işi kıbrısta yapabılıyorlar. Bende senın gıbı karsı degılım sonucta sevdıgım adamın cocugunu doguracagım benım kanımla canımla beslenecek ama bu son dusunulecek sey bana gore hem onca paralar harcayacagız hamıle kalma sansımızda % 60% 70 ya %30 %40'lık bolumun ıcınde kalırsak hem paramıza hem canımıza yazık olmayacak mı? bılmıyorum arkadasım dua edıyorum bu tedavımde bır mucıze olsun kalıtelı yumurtalarım olsun bır tane de olsa klaıtelı olması ıcın dua edıyorum. Umarım verıdıgımız bu yolda basarıya ulasırız ve ALLAH bızı annelık duygusundan mahrum bırakmaz...
pekı sen sımdı nerede tedavını yürütüyorsun ?
işte böyle canım. çok sevindim toparlanmana vazgeçmek yok 10 gün sonra sevinçli haberlerimizi paylaşacağız inşalah:124:
inşallah canım benim
canım çok sıkkın arkadaşlar yumoşlardan sadece 1 tanesi döllenmiş oda 2. kalite transferim oldu ama umudumu şimdiden kaybettim galiba...
jakobi transfer çok kolay canım umarım sende sorunsuz bir transfer geçirirsin
adett olamıyoruuuuuummm...deli olcam ya...tüp bebek tedavisinden sonra drum 10 gün içinde olcaksın diyor...bugün 7. gün ...hiç bu kadar gecikmemişti...sonuç negatif çıkmıştı...benim durumum da olan yok mu....nasıl adet oldunuz
ya lütfen üzülme ağlama transferden donra moralinin iyi olması lazım sakın umudunu yitirme sanki bütün hamileler 1.kalite embriyoyla mı hamile kalıyo ben 1.kalite 2.kalite ye pek takılmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?