2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

Herkese merhaba!
Kariyer, odur budur derken bebek planlarina vakit ayiramadan bugunlere
kadar gelip, bir kac ay once tesaduf eseri dogal yoldan bebek sahibi olamayacagimizi ogrendik.
12 yildir evli, 33 &35 yaslarinda, kariyer odakli bir cift olarak bebek sahibi olma fikrini rafa kaldirmak uzere
oldugumuz halde, insan dogasi geregi zorluklari asma ve imkansizi basarma icgudusuyle, acikcasi cok da fazla kafa yormadan bu mesakkatli IVF dunyasina baliklama atlayiverdik.

Temmuz 27 si itibariyle ilk IVF prosedurlerim baslatildi. 6 AUG ta toplanan 12 oositten 10 tanesi
Basariyla fertile edildi. 3. Gun sonunda 8 adet saglikli 8, 9 ve 10 hucreli embriyolar yola devam ediyorlardi.
Doktorum sayi ve niteliklerin 5. Gun transferi icin ideal oldugunu dusundugu icin; 5. Gunu bekleyip 11 Aug
tarihinde blastocyst transferini gerceklestirdi. O gune kadar ulasabilen diger 6 saglikli blastocystimiz ise
donduruldu.

Bugun transferden sonraki 11. Gunum. Aslinda doktorum test tarihi icin yarini (23.08.11) onerdigi halde
heyecanima yenilip bugun ogle saatlerinde yaptirdigim Beta HCG testinin sonucunun 340 miU/ml oldugunu az
once ogrendim. Doktorumu arayip bir yaramazlik yaptigimi soyleyip sonucu aktardigimda, doktorum sonucun
tatmin edici oldugunu ve simdilik baska bir teste gerek olmadigini soyledi.

Ilk ultrason kontrolum 2 hafta sonra olmasina ragmen simdiden heyecanlanmaya basladim bile...
Simdilik endislenmemeye calisip herseyin yolunda gitmesi icin dua etmekten baska bisey gelmiyor elimden ama
heyecanimi ve mutlulugumu hepinizle paylasmak istedim.
Umarim bebek isteyen herkes zamani geldiginde hayirlisiyla bebegine kavusur.
Sevgilerle...

Fatmacım hayırlı olsun ,birlikte yola çıktık yolun sonuna yaklaşıyoruz.Rahat geçmiştir inşallah transferin.Artık kendine çok dikkat et.

ne bieyim normal yasantına devam edeblirsin falan dediler işte ...4 tanede dondurdular.....
2 si geriden gidiyomuş ama.....

hmm...benim ki ismimin baş harfiyle başlayıp soyismimin başharfleriyle devam ediyor...
yani taa üniversite yıllarından beri kullanıyorum o zaman aklıma gelmişti...

benimki gayet ecık dimi....

Paylaşımın bizi çok u/mutlu etti Whistler abla :) İnşallah sorunsuz bir gebelik sonunda, sağlıklı bebişinizi kucağınıza alırsınız... Gelişmelerinizi de bize yazın, kese, kalp atışı , cinsiyet vb.
Peki doğal yoldan olmamasının sebebi neydi? Tedavi merkeziniz neresiydi, tavsiyeleriniz var mı bizlere tüp bebek süreciyle ilgili?

sizede merhabalar...

allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin..sağlıkla sıhhatle...böle pozitif sonuçları duyunca ben ve burdaki arkadaşlarım çok mutlu oluyoruz...ve umudumuza umut eklediğiniz için teşekkürler...

bu arada bence içinizdeki annelik ve babalık içgüdüsüyle hareket etmişsiniz...insan doğası gereği üremeye programlı...

Toplam 7 kullanıcı konuyu okuyor. (7 üye ve 0 ziyaretçi)

maybeBaby
hilka
jakobi
kuden80
elvanelvan+
hbyiron+
mine1987

Jakobicim nerdesin yaf, meraklandırdın bizi, nası gidio transfer sonrası, heyecan dorukta mı ?

benimmm 10 günümmm 2 günn kaldıı,kan sonucunaa.fakatttt ağrılar dışında belirti yookkkk.kanamam falannn.da yokkk.normalmııyımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:92::92::92::92:

benimmm 10 günümmm 2 günn kaldıı,kan sonucunaa.fakatttt ağrılar dışında belirti yookkkk.kanamam falannn.da yokkk.normalmııyımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:92::92::92::92:

cnm az kalmış sabret sende ankaradanmışsın bende öyle nerede gördün tedavini?????inşallah 2 gün sonra güzel haberler yazarsın bize

cnm az kalmış sabret sende ankaradanmışsın bende öyle nerede gördün tedavini?????inşallah 2 gün sonra güzel haberler yazarsın bize

ben ankara tüp bebekte gördümm tedaviyiii.aslında inanınn ben sızın bıldiklerinizii bilee yenı öğreniyorummm.okurkenn msjlarııı.inanınn iğnee ve ilaçç isimlerine bile dikkat etmedimmm.su anda az kaldııı. sonn 2 günn...sadece dr ye gittimm su ilaçalara basla bunu alll falann...öleee ne kaç hücreli embryooo nede opuuu falannn.

ben ankara tüp bebekte gördümm tedaviyiii.aslında inanınn ben sızın bıldiklerinizii bilee yenı öğreniyorummm.okurkenn msjlarııı.inanınn iğnee ve ilaçç isimlerine bile dikkat etmedimmm.su anda az kaldııı. sonn 2 günn...sadece dr ye gittimm su ilaçalara basla bunu alll falann...öleee ne kaç hücreli embryooo nede opuuu falannn.

ama herkeze göre değişir yaa panikkkkk yapmaaaaaaaaaaaa........:))

haniiii nerdeeeeeeee....???????

cnm iki kere sordum ama görmedin galiba pgt dediğin şey nedir????????????????????????????????*****

Bu yönteme “embriyoda genetik tanı” (Preimplantasyon Genetik Tanı) adı verilmektedir...

cnm iki kere sordum ama görmedin galiba pgt dediğin şey nedir????????????????????????????????*****

canım pardon kaçırmışım, Pgt : embriolarda genetik bir sorun/hastalık olup olmadığının araştırılmasıdır. Başka bir deyişle ; tüp bebek uygulaması

sırasında, embriyoların genetik testi yapılarak, sadece sağlıklı olanların seçilip anneye transfer edilmesi işlemidir.

PGT ile monozomi yada tirizomi(Down Ssendromu,diğer Trizomiler) gibi sayısal kromozom bozuklukları, tek gen hastalıkları (talasemi,kistik fibrozis,hemofili A1 ve B1 ,muskuler distrofi, sickle cell anemi,neurofibromatozis,,,) artık önceden tesbit edilebilmektedir.

X kromozomuna bağlı geçiş gösteren hastalıklar söz konusu ve direk genetik tanı yapılamıyorsa tıbben cinsiyet tayini yapılması gerekliliği ortaya çıkmışsa PGT uygulanabilir.

ALINTIDIR...

Son düzenleme:
cnm teşekkür ederim pgt hakkında beni aydınlattın yıllar önce bize genetik tanı yapılmıştı bi sorun yoktu ama embriyoda genetik tanı yapıldımı bimiyorum öyle bişeyden bahsetmediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…