2011 Aralık Anneleri

günaydın herkese 29. haftamıza girdik 25.26 haftalarda olanlar dikkatli olun çok şaşıracaksınız bu haftalarda karnınız çok büyüyecek benim yolda 2 gün de büyümüştü çok şaşırdım bide kasılmalar sancılar ara ara oluyor ama kesiliyor çok telaşlanmayın. bebek için ise ilk kullanacağı şeyleri aidım ama daha yıkamadım hepsi kullanmadan yıkanıcakmış bunuda unutmayın..

canım yaa.. aynen bende 24. haftadan beri inanılmaz hızla büyüdüm .. bayram tatiline girerken bu kadar karnım yoktu:))))

lizzie arakadaşım;

bendede panik atak var herşeyin en iyisi olsun istiyorum ama sen beni geçmişsin.. Mesala ben hastanede benden veya babasından önce kimse kucağına alsın istemiyorum sanırım bunuda dr.a söyleyeceğim.. Ben dikilirken babasına versinler ama hemşire tembihlesin anneden önce bir tek baba alabilir diye:=)
ama onun dışında çok takma kafana lütfen... sen annelik iç güdünle en doğrusuna kadar vereceksin.. ben de duydum deterjan için yumuşatıcı için.. gittim omo baby ile dalin yumuşatıcı aldım.. 3 gündür durmadan eşyalarını yıkıyorum.. hurçlarını yıkıyorum.. daha ütülencek ayrılcak ve kaldırılcak.. bu kadar takarsan walla çocukta boğulur ileride sende çok yorulursun.. elinde değil biliyorum ama biraz akışına bırak cnm

Dün doktordayken foruma girdim, Buseli'nin haberini aldım, elim-ayağım düştü, öyle kaldım. Şu ana kadar da bir daha girmeyi gönlüm kaldırmadı. Çok üzüldüm. Allah Buseli'ye ve eşine sabır versin. Hepimizin bebeğini Allah korusun.

Arkadaşlar, hatırlarsanız kasılmalarla ilgili yazışmıştık. Benim biraz sıklaşmaya başlamıştı. Dün doktoruma gittim. NST'ye bağladılar. Şiddeti 30'a varan 2 kasılma yakaladı NST. Bu arada yatarken 2 şişe de serum verdiler dehidrasyon ihtimaline karşı.

Doktorum NST sonuçlarını gördükten sonra vajinal muayeneyle rahimağzı açıklığına ve boyuna baktı. Değerler gayet iyi çıktı. Bu aralar yoruldun mu diye sordu. Ben de bayram tatilinde 5 gün boyunca günde 7-8 saat yürüdüğümü ve tabii sokaklarda dolaşırken su içmeye vs. o kadar dikkat edemediğimi anlattım. Canım çok tatlı olmasa da hamileliğimi ve vücudumu dinlemem gerektiğini, yorulduğumun farkına varmam gerektiğini söyledi. Pazartesi sabahına kadar ev istirahati verdi, işe gitmiyorum. Yorgunluk ve dehidrasyon bu kasılmaları tetikliyormuş.

Bir de son olarak idrar tahlili ve kültürü istedi. Daha 2 hafta önce yaptırmıştım ama yeniden yaptırdım. Lökosit yüksek çıkmış. Ama tabii kültür daha çıkmadı, Pazartesi çıkacak. Üreme olup olmadığına bakarak antibiyotik tedavisine karar verilecek. Bu kasılmaları enfeksiyon da yapabiliyormuş.

Biraz detaylı yazdım ama nelere bakıldığını anlatabilmek için uzun tutmam gerekti.

heheheee.. ben de yikama olayina basamak istiyorum ama once aradigim deterjani bulmam lazim. dalan roksy diye bi deterjan varmis. forumda okudum anneler oneriyordu. dun carrefourla migrosa baktim yoktu. kipalarda varmis galiba. ama istanbulda da kipalar sayili. bi ara pendiktekine ugramak lazim.

su hastane cantasi olayi beni de geriyo. ama dun 28 gun once dogum yapmis bi arkadasa gittik hayirli olsuna. o baya kafami netlestirdi. bebegin, senin giyeceklerin ve battaniye disinda emzik biberon gogus pompasi vs seylerle hic ugrasma dedi. kendine bol atlet bi gecelik 2 pijama. bebise 3-4 takim giyecek ve 3-4 tane battaniye al gerisi teferruat dedi. onlar bunun disinda birsey kullanmamislar. hasta bakimi ve bebek bakimiyla ilgili tum malzemeleri zaten hastane karsiliyor dedi. tabii dogum yapilacak yere gore degisiyodur belki ama benimki de oyle olacak muhtemelen...

Merhaba kızlar,
hepiniz iyisinizdir inşallah..
Dün gece 3 gibiydi nete girdim uykum yoktu... Olbey arkadaşımıza buseliyi ve bebeğini sordum mesajla. Sonra başka arkadaşımızın bana attığı mesajla buselinin bebeğini kaybettiğini öğrendim. Çok sarsıldım ve çok üzgünüm..
Bütün gece uyuyamadım her dalışımda bebek gördüm rüyamda... Ve sabaha kadar kasılmalarım oldu. Sanırım aşırı etkilendim..
Acı içinde olan bir anneye üzgün olduğumu söylemek ve Allah sabır versin demekten başka söylenecek birşeyin olmaması ne büyük çaresizlik ve ne büyük acayiplik..

Herkes kendine çok iyi baksın ve dikkat etsin lütfen...
Sevgiler...

arkadaşlar size bişey sormak istiyorum.tetanoz aşımın ikincisini oldum,birincisi gibi hastalanma filan olmadı ama kolum iğne olduğu yer yaklaşık 5-6 cm çapında kıpkırmızı,oldukça sıcak ve çok hafif şişlik var.bu saydıklarım enfeksiyonun 3 belirtsis normalde.hiç ağrım yok ama son günlerde çok pimpirikli bi halde olduğum için kafamda ne senaryolar yazıyorum yok ordaki enfeksiyon kan dolaşımıyla bebeğime geçerse falaaaan filaaaaan.siz ne düşünüyorsunuz?

"En sık rastlanan yan etkiler aşı olanların yaklaşık olarak üçte birinde ortaya çıkan ve aşı yapılan yerde hassasiyet, ağrı, kızarıklık ve şişlik şeklindeki reaksiyonlardır."

Pokim'cim; yukarıdakiler tetanoz aşısı yan etkilerini anlatan bir siteden. Hiç kafana takacağın bir şey yok canım. Sakin ol.

"En sık rastlanan yan etkiler aşı olanların yaklaşık olarak üçte birinde ortaya çıkan ve aşı yapılan yerde hassasiyet, ağrı, kızarıklık ve şişlik şeklindeki reaksiyonlardır."

Pokim'cim; yukarıdakiler tetanoz aşısı yan etkilerini anlatan bir siteden. Hiç kafana takacağın bir şey yok canım. Sakin ol.

aman o olay zaten bir muamma.. herkes ayrı bişi diyor.. ben 3 lü bir set alacam. pijama-gecelik-sabahlık- .. bir tanede yedek koyarım yeter yaa.. zaten 2 gün kalcaz inş... (sez. ise) e amelşiyata önlükle gircez çıkcaz önlük olcak ilk etapta.. çocuk içinde biri yün-1 polar- 2 penye battaniyem var onları koyarın.. benim de bildiğim hastaneden çıkana kadar hastane giydiriyor bir tek çıkacağınız gün sizden cicilerini istiyorlar diye biliyorum ( özelde ).. kremlerine varana kadar tüm bakım onlara ait... ama bende bu gittiğimde liste isteyeceğim dr. uma soracağım.. e bize terlik-diş fırçası-ped-tarak-azıcık makyaj malzemesi- atlet-deordant lazım.. bu olayları abartıp hastaneye doğum için özel hazırlanan nevresim takımları götürrenler var.. bilemiyorum ama bana saçma geliyor açıkcası..

bide bunun çıkışımı ben dert ediyorum.. şimdi annem olacak-ablam olacak-k.validem olacak.. ben hastaneden ordu gibi çıkmak istemiyorum.. geçen k.valideyede dedim.. gerek yok dedim. ablam kalır benimle.. siz annemle evde yatağı hazırlarsınız.. yemek yaparsınız dedim.. sonuçta eve gelcez kaçmıycaz ya.. inşş eşimin her boka yapışan halalarıda hemen gelmezler.. yuh yani... wallaha odadan çıkarsam namerdim.. o günde gelmeyi versinler yani... bunları düşündük.e geriliyorum..

İlahi Yarenhande, güldürdün beni. Çıkma güzelim, bebişi hastanede büyütürsün.
Şaka bir yana, ben de çok geriliyorum valla. Benim görümcem doğum yaparken doğumhaneye götürülene kadar odasında bir dolu insan vardı. Epidural normal yaptı ama yine de bir miktar sancı oluyro tabii ki. O yatakta hoh hoh - hah hah sancı için nefes alıp veriyor, odasında insalar oturmuş, çay kahve içiyor. Bayağı komikti. Ben 1-2 defa odayı boşalttım, hadi biraz müstakbel anneyle-babayı yalnız bırakalım diye ama kalabalıktan rahatsız olmuş bir halleri yoktu ya da ben odayı boşalltım diye memnun olmuş bir halleri. Ben öyle istemiyorum valla. Hatta bazen diyorum ki ailelere falan da bebek doğduktan sonra haber vereyim.

çooook teşekkür ediyorum,normalde böyle pimpirikli biri de değilim ama,inşallah önümüzdeki şu bikaç ayı da hayırlısıyla geçiririz arkadaşlar.

günaydınn kızlarrrr nslsınızz bakalım...buseliden sonra burayaa girerken içim cok kötü oluyoo ne yapıyordur acaba arayanınız oldumu ben ancak msj atabildimmmm.
ya o kadar alınacak sey varkii nolcak bakalımmm işin içinden cıkmak imkansızz.epey bişey aldım ama yine almam gerekiyorr yapacak bişey yokk

ya walla ben büyük halasundan hiç hoşlanmıyorum.. her boka maydonoz... aşırı evhamlı.... çok bulantıyor adamı.. aşırı ısrarcı o yüzden zaten ancak 40 küsürde evlenebilmiş herhalde...

walla zaten sinirler tepemde olacak.. derim hava alamıyorum biraz boşaltırmısınız odayı diye hiç gocunmam... benim k.validemle çok şükür sorunum yok.. büyük halaya takmış haldeyim ... yarın eşim ameliyat olcak burnundan.. sır gibi saklıyoruz ona demiyoruz.. bitirir bizi walla olsun bitsin öle dicez.. hoş yine ortalığı ayağa kaldıracak ama.. ya eşim domuz gribi endişesi ile 1 hafta rapor aldı evde bilgisayar oynuyor.. bu telefonlarda ambulans çağıralım acile gidelim... falan.. sonra tesadüfen k.validem antalyada yaşıodu haberide yoktu o geldi.. efendim 3 gündür uyku uyumuşuomuş o gelmiş rahatlamış.. bir köpürdüm.. dedim eşime ya sen lafı sokarsın ya annene sölerim ben sölersem fene olcak.. gerizekalı bu adam 32 yaşında o gün baba olsa sorumluluğu var.. anası bu kadar endişelenmio sana ne oluo.. ben neyim.. liman bekçisimi.. ayakta baktım adama.. portakal suları vitamin çorbaları.. ilaçları.. böle bir uyuz halası var.. evlendik her pzar sabah 10 da arıyordu.. hadi yemeğe.. ya ben yeni evliyim daha yataktayım gelmek zorunda değilimki.. o yüzden zıtım yani.. küçüğünüde bir okadar severim .. tam tersi.. ay anlatırken bile geriliyorum.. ya araba aldık.. efendim nmiye siyah almışız o siyah sevmiomuş.. allla alla ya.. sanane..

al benden de o kadarsezaryen oolursa neyse de normal olursa bende odada ordu gibi insan istemiyorum,kimseyle ilgilenemem doğrusu.ama haber verriirsek kesin gelcekler onu da biliyorum,iyisimi kocişi iyice tembihlemek ben doğumhaneye inmeden hep benimle ilgilensin yanımdan hiç ayrılmasın ve kimseeeeeeeyeeeee haber vermesinnnn

ya bende msj atmak istiyorum ama acaba doğru olurmu bilemedim. hani doğurduğunda moral olsun diye atmışım ama sanki şimdi acısını arttırırmıuım diyekorku geldi.. atsammı acaba? ne dicem ki

Selam arkadaşalr Buselinin bebeği melek olmuş dünyada yokmuş çok üzüldüm ya, Allahım (cc.) sabır versin .

Teşekkür ederim fıstıklar.Görümcem geldi bende artık yarın giderim diyordum kahvaltı ettik sonradan dank ettiki yarın açıköğretim sınavım var. Pzartesiye kaldı gene benim iş . Buseliye çok üzüldüm ya
Pof ne yeğeni ya
Aman alem bu erkekler ya :S
eyvah eyvah, okudukça başıma ağrı girdi.bunlar nasıl yetişecek nasıl alınacak alışverişten nefret eden bir eşle. içim sıkıldı valla(
:2:

Geçmiş olsun normal çıkmasına sevindim değerlerin ama genede dinlenmene bak canm.

Geçmiş olsun .

Ayy eşimin kuzenleri dert olmaya başladı bendede. Geçen görümcenin doğumundan sonra bebek ziyaretinde Hey yarabbim yemek koydurdular bide çoluk çocuk kimisinin eşi işten sonra oraya geldi . Bütün günde oturmuş bazısı :S Sıcağı sıcağına kimse gelsin istemiyorum en az bir hafta . Ya bebek ziyareti hasta ziyareti gibi kısa olmalı ne demek yemek yemek hadi çayın yanında ikramlık bişeyler ikram edersin ama uzun uzadıya yemek işiyle uğraşmak zor . Gözümde büyüyorlar şimdiden .

heheee.. o gerginlik dun beni de sardi. kim gelecek kim kalacak konusunda. fazla cengaverlik yapmak istemiyorum ama ilk 1 aydan sonra ben kimseyi istemem sanirim yanimda. biraz duygusal olarak da esimle bebegimle basbasa kalmak isterim.

dun gittigim arkadasin annesi onunlaydi. basindan beri ordaymis kadincagiz. esi kendi annesine guzelce anlatmis 2nizin de bulunmasina gerek yok once hanimin annesi gelsin sonra o gidince sen gelirsin yardima diye. ama bizde oyle anlayisli bir durum olabilecegine dair hicbir umudum yok. once annemle kardesim gelsin (istiyosa dogunca gormeye esimin annesi de gelsin nasilsa yakin sayilir bursa istanbul) ama eve gecince bi tek annemle kardesim olsun. zaten kardesim uzun kalamaz donmesi gerekir. bi 20 gun annem kalsin iyilesme donemi ozel zamanlar vs icin ona guvenebilirim cunku. sonra da annem gidince bi 10-15 gun esimin annesi gelsin yeter gibi geliyor.

ama gel gor ki ben bunu basta kendim olmak uzere herkesin rahati icin isterken; esimin bu konuda annesini ikna edemeyecegine hatta bunu konusamayacagina bile dair ciddi endiselerim var. zaten dengesiz bi tipim, kimbilir dogumdan sonra nasil olucam. kendi anneme bagirsam da o alinmaz anlar beni. o kizar ben unuturum ben kizarim o unutur. ama esimin annesinin o gerginlikte -sartlandirmiyorum ama cidden geriliyomus insan- yanimizda olmasi ona gore kendini ayarlayamamak falan daha ciddi sorunlara yol acar.

bi de saolsun is yapmayi pek seven bi insan degil. annem bana mi hizmet etmeye gelcek ona mi o da kafama takiliyor. daha simdiden kafama takiliyorsa o zaman sinir kupu olurum sanirim bu durumla ilgili. cunku bi gercek var ailelerimiz ne kadar hoslansa da hoslanmasa da: bizim o donem bebek sevecek adama degil ise yarayacak adama ihtiyacimiz var. ben o yuzden gereksiz kalabalik istemiyorum. yardimi dokuncak olan gelsin....

bizde aktif k.validem olacak.. annem istanbuldan gelir.. ilk 20 gün falan kalır zaten kalsında.. sonrasında k.validem 2 apartman ötede ( biz ev tuttuk çoçuğa ağırlıklı o bakacak) zaten gündüz gelir gider.. ama tabiki benimde haftasonları mesela eşimle yalnız kalmak isteyeceğim zamanlarım olacak.. ama bunu şimdiden eşime sölemek istemiyorum çünkü ilk başlarda haftasonuda yardıma ihtiyacım olacağını düşünüyorum..zaten annem gidince k.validem eğer gelirse ancak öğlen gelir ya da biz gideriz onu alırız falan.. bilmiyrum ya sanırım çoğu kişi bizim kadar detaycı değil.. gelen gelsin olan olsun diyor.. ben bebeğime benden önce babasından başka kimse dokunsun istemiyorum hemde hiçkimse kucağına alsın istemiyorum.. bakalım neler yaşayacağız göreceğiz...

selam kızlar herkesler iyidir inş bugün..

ya geçmişe baktımda şimdiden sters yapmaya başlamışız sanırım dogumda kım olacak dogumdan sonra kım olacak yanımızda diye

bence en güzeli eşinizle birlikte olmak fazla kalabalıga gerek yok benim kendi annem zaten bana dogumdan sonra heber verin ben dayanamıyorum diyor:))ilkinde yanımdaydı ıkıncısınde dogum yaptıktan sonra geldi..bu dogumumda da inş sadece eşimle olurum öyle oldumu daha rahat oluyor..
dogum sonrası eve cıkınca da mumkunse ılk zamanlar kendı anneniz olsun yanınızda daha rahat olursunuz benim ilkinde ben annemin yanında kaldım 15 gün sonra kendi evime gectim 2.sinde gece kımse kalmadı yanımda gunduzlerı annem kayınvalıdem ugruyordu ama ona bıle gerek duymamıştım cunku ılkı gıbı zor gelmıyor tecrubelenıyorsunuz bunda da sanırım yıne tek başıma bakarım gelen gıden oldugunda gelır annem mısafıre eşlik etmeye:))
yalnız dogum sonrası uzun uzadıya mısafırlıkler hakıkaten hıc hoş olmuyor ziyarete gelenlerın düşünmesi lazım lohusa ziyareti kısa olur cunku yorgun oluyorsunuz yatıp dınlemek ıstıyorsunuz bebek uyudugunda evde bırılerı oldumu dınlemeye ımkan olmuyor hernekadar işleri kendileride yapmaya kalksalar..

Merhaba dunya tatlisi kuzucuklarin guzel cici anneleri ..Nasilsiniz bugun ben dune nazaran iyiyim buselinin yasadigi uzuntuyu hala unumus degilim ama elimizdende birsey gelmedi Allaha sigindik ondan gelene razi olduk.Allah buseliye yardim etsin bundan sonra.

Ya kizlar bu kuzucuk benim cok asagida hic yukari cikmiyo hep gobek hizamda yada daha asagida duruy yuzden pelvis kemigim cok agiriyo ve devamli tuvalet ihtiyacim oluyo.Ilk kizimda oyle degildi ya acaba ikinci gebelik oldugu icinmi bu kadar asagida :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…