bizde aktif k.validem olacak.. annem istanbuldan gelir.. ilk 20 gün falan kalır zaten kalsında.. sonrasında k.validem 2 apartman ötede ( biz ev tuttuk çoçuğa ağırlıklı o bakacak) zaten gündüz gelir gider.. ama tabiki benimde haftasonları mesela eşimle yalnız kalmak isteyeceğim zamanlarım olacak.. ama bunu şimdiden eşime sölemek istemiyorum çünkü ilk başlarda haftasonuda yardıma ihtiyacım olacağını düşünüyorum..zaten annem gidince k.validem eğer gelirse ancak öğlen gelir ya da biz gideriz onu alırız falan.. bilmiyrum ya sanırım çoğu kişi bizim kadar detaycı değil.. gelen gelsin olan olsun diyor.. ben bebeğime benden önce babasından başka kimse dokunsun istemiyorum hemde hiçkimse kucağına alsın istemiyorum.. bakalım neler yaşayacağız göreceğiz...
Merhaba dunya tatlisi kuzucuklarin guzel cici anneleri..Nasilsiniz bugun ben dune nazaran iyiyim buselinin yasadigi uzuntuyu hala unumus degilim ama elimizdende birsey gelmedi Allaha sigindik ondan gelene razi olduk.Allah buseliye yardim etsin bundan sonra.
Ya kizlar bu kuzucuk benim cok asagida hic yukari cikmiyo hep gobek hizamda yada daha asagida duruyyuzden pelvis kemigim cok agiriyo ve devamli tuvalet ihtiyacim oluyo.Ilk kizimda oyle degildi ya acaba ikinci gebelik oldugu icinmi bu kadar asagida :44:
cnm şimdiden bunları düşünüp stres yapma zamanı gelince herşey bişekilde halloluyor merak etme sartlar neyi gerektiriyorsa öle oluyor..bebegin konusunda hassaslıgını anlıyorum ama mutlaka birileri alacak sevecek kucagına yanı bu bırılerı aile yakınları cnm bunu engelleyemessin ayrıca bırak alsınlar bundan bır zarar gelmez sakınırsan daha cok problem yasarsın..bunları sorun edecek olursan kendıne cok gereksız yere stres yapmış olursun kı buda bebege gecer onuda gerer rahat olmaya bakacaksın..bizim gelinimizde hazıranda dogum yaptı simdi bebişimiz 3aylık oldu görmedim mi acayip özlüyorum bereber oldugumuz zamanlarda da anneye sadece emzirmesi için veriyoruz onun dısında hep bizim kucagımızda oluyor..birde şöyle birşeyde oluyor bebek dogduktan sonra 24 saat hep senle oldugu ıcın gun gelıyor birileri alsında oyalasın ben bıraz dınleneyım dıye bakıyorsun..yani şimdi kimse tutsun ıstemıyorken ozaman bırılerı tutsada dınlensem dıye bakacaksın cnm
ya kızlar bizde de var aynı durum. doğumdan önce annem gelcekti. şimdi annem diyorki babanı evde yalnız bırakamam. bu sefer eşim de diyor ki annem de gelmek istiyor. nasılsa baban da olcak. ev kalabalıklaşcak. anneme de gelme diyemedim. hem sizinkiler var ben bizimkiler de olsun istiyorum dedi ve annesine gel demiş. düşünsenize doğumdan önce annem babam kayınvalidem. ben zaten o halimle. kayınvalidem hiç iş yapmaz. annem de çok eli çabuktur. yani anlayacağınız annem hepimize hizmetçilik etcek resmen. sinirimden ölüyorum. eh öküzlük sıralaması yaparsanız benimki de az sayılmaz. gerçi dün gece özür diledi ama. ne için dedim. herşey için dedi. ben bişey anlamadım bu özürden:26::26::26::26:
benim de babam annemi uzun süre bırakmaz kalması için o nedenle gelemeyecek. buna üzülüyorum. ilk bebeğimde de kayınvalidem ilgilendi herşeyimle. şimdi de aynısı olacak. ama insan anne olduğu anda yanında annesi olsun istiyor ilk doğumdan sonra bunun için çok ağlamıştım. annem de babam da çok hassas düşünceli değil. bak seninki ne kadar farklı. kayınvalideni de takma kafana. olmadı bi bahane uydurun atın kafanızdan. anne sen sonra gel desin eşin annesine mesela.ya kızlar bizde de var aynı durum. doğumdan önce annem gelcekti. şimdi annem diyorki babanı evde yalnız bırakamam. bu sefer eşim de diyor ki annem de gelmek istiyor. nasılsa baban da olcak. ev kalabalıklaşcak. anneme de gelme diyemedim. hem sizinkiler var ben bizimkiler de olsun istiyorum dedi ve annesine gel demiş. düşünsenize doğumdan önce annem babam kayınvalidem. ben zaten o halimle. kayınvalidem hiç iş yapmaz. annem de çok eli çabuktur. yani anlayacağınız annem hepimize hizmetçilik etcek resmen. sinirimden ölüyorum. eh öküzlük sıralaması yaparsanız benimki de az sayılmaz. gerçi dün gece özür diledi ama. ne için dedim. herşey için dedi. ben bişey anlamadım bu özürden:26::26::26::26:
benim k.v. 1 ay yanında kaldım bana gül gibi baktı ve aynı şehirde olsaydk eminim seninkilerin yaptığı giib her işime koşardı. çocuğumu da el bebek gül bebek büyütürdü ama uzaktalar. yine de Allah razı olsun kayınvalidemden....ve tüm iyi kayınvalidelerden:)walla Allah benim k. validemi nazarlardan korusun.. her akşam onlarda yemek yiyoruz.. taşındığından beri.. şimdi benim kendi evimde temizlikçi var.. kadın sabah 8 de kalktı geldi başında duruyor.. bir taraftan ütü yapıyor.. akşama balık yapcak bide:) anam gibi walla.. allah razı olsun.. hatta annem uzakta inanınki bebeğin alışverişinden tutunda evime kadar o yardım ediyor..
walla Allah benim k. validemi nazarlardan korusun.. her akşam onlarda yemek yiyoruz.. taşındığından beri.. şimdi benim kendi evimde temizlikçi var.. kadın sabah 8 de kalktı geldi başında duruyor.. bir taraftan ütü yapıyor.. akşama balık yapcak bide:) anam gibi walla.. allah razı olsun.. hatta annem uzakta inanınki bebeğin alışverişinden tutunda evime kadar o yardım ediyor..
maşallah canım darısı bizlere inşallah ,demek bu 2 hafta hızlı büyücem sabırsızlıkla bekliyorum canım güzel tavsiyelerin için teşekkür ederim ,günaydın herkese 29. haftamıza girdik25.26 haftalarda olanlar dikkatli olun çok şaşıracaksınız bu haftalarda karnınız çok büyüyecek benim yolda 2 gün de büyümüştü çok şaşırdım bide kasılmalar sancılar ara ara oluyor ama kesiliyor çok telaşlanmayın. bebek için ise ilk kullanacağı şeyleri aidım ama daha yıkamadım hepsi kullanmadan yıkanıcakmış bunuda unutmayın..
canım bende dün oldum tetanoz aşımı benimkinde hafif şişlik ve kızarıklık var ama normal olarak görüyorum ,zaten çok ağır bir aşı daha yapılırken yakıyo resmen ,o yüzden korkma sendearkadaşlar size bişey sormak istiyorum.tetanoz aşımın ikincisini oldum,birincisi gibi hastalanma filan olmadı ama kolum iğne olduğu yer yaklaşık 5-6 cm çapında kıpkırmızı,oldukça sıcak ve çok hafif şişlik var.bu saydıklarım enfeksiyonun 3 belirtsis normalde.hiç ağrım yok ama son günlerde çok pimpirikli bi halde olduğum için kafamda ne senaryolar yazıyorum yok ordaki enfeksiyon kan dolaşımıyla bebeğime geçerse falaaaan filaaaaan.siz ne düşünüyorsunuz?
seninki gibi olsa ben de annem gibi derim. ama su hamile halimde 10 gun boyunca bende kaldi da bir kap yemegini gormedim. kahvaltisindan meyvesine herseyine hizmetcilik ettim. otur da ben yapayim demedi bigun bile. allahtan otur dinlen de sonra yaparsin diyodu arada :))..
yani bilmiyorum insanin zoruna gidiyor. eltim hamileliklerini anlatiyorda esimin rahmetli babasi annesini onun islerine de gondermis yemegini yapmaya da, eltim bi ise elini surmemis. ben kv.nin zor gununde yanindaydim herseylerine kosturdum. insan bekliyor ki biri de zor gununde onun yardimcisi olsun.. o burdayken ben sadece cok kirildim. o yuzden de hiiiic icimden gelmiyor davet etmek...
Yatak konusunu düşündünüz mü hiç.. Ben önce visco yatak alıcaktım bebeğin vücut şeklini alıyor ama başka bi satıcı vsco yatak olmaz yarı ortopedik alman lazım çünkü bebeğin kemikleri sertleşmediği için visco yatakta tayırılmaz dedi bende yarı ortopedik aldım..Sizce hangisii Visco mu Yarı ortopedik mi:26:
walla canım benim çocuk odası nisan-mayısı bulacak... sepetim var orada yatırcam o zamana kadar o yüzden inan o konuyu hiç araştırmadım...
Ben park yatağın içine aldım sepette neyle yatıcak kendi yatağımı var:26:
Ben park yatağın içine aldım sepette neyle yatıcak kendi yatağımı var:26:
ben ilk 7-8 ay odam için park yatak aldım onun içine de viskon yatak onda yatırcam.sonra odasına karyolasına geçircem onun içinde tabi yatağı var onda yatırmayı düşünüyorum.ama bu konuda ben hiç arştırma yapmamıştım direk satıcının yönlendirmesiyle aldım.
kızlar merhaba ya 3 gundur benım mıgdemn cok yanıoor sznde bole sıkayetınız warmı warsa cözümu war bılen warmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?