şimdi çok güzel duvar kağıtları var ama komple yaptırdığın zaman sıkarmı o da var..
bir duvarı duvar kağıdı yapsan diğerlerini boya yapsan nasıl olur???
Açlıkta > 95 mg/dl
1.saattte> 180 mg/dl
2.saatte> 155 mg/dl
3.saatte> 140 mg/dl
Buradaki 4 değerden 2 veya daha fazlası anormal ise gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) tanısı konulur. Tek değerin yüksek olması durumunda ise testin bir ay sonra tekrar edilmesi önerilir.
Canim nette bir doktor sitesinde buldum bu yaziyi.Bence simdilik durum iyi ama kontrol altinda tutmak icin bira ay sonra tekrar ederler testi.Cunku degerlerinin biri yuksek biride tam sinirda.Ama olsun buda cok yuksekte cikabilirdi.Bence durum biraz iyi uzulme
Bu arada benimkinden hala ses cikmadi kac gune sonuclaniyorki hala aramadilar.Iyi cikarsa aramayiz dediler ama hic sanmiyorum :s
hmmm kulağa hoş geliyor: ))) ya da her duvarı aynı duvar kağıdından yapmıyorlar şimdi öyle de olabilir
yarın bu işi yapanlara da danışayım, onlar sürekli yaptıkları için yönlendirirler diye düşünüyorum
çok yer kaplamıyor canım ölçüleri var zaten ben 1.20 ye-60 olanı aldım kapılardan geçsin diye.birde 1.10 a -70 lik var.bez bebek markası pamidor diye bi mağazadan aldım.160 tıl.çok da şık.cibindirikli aksesurları hepsi içinde.
evet canım onalr daha güzel fikir verirler..
birde eskiden duvar kağıdı konuşunca söküldüğünde duvar acayip oluyordu resmen sökülüyordu.. şimdi sıkılırsak ve çıkarırsak kötü olurmu acaba onuda sorarmısın??? anlatabilmişimdir umarım..
selam kizlar
olbey sekerim herzaman anne en iyisi benimde hem kaynanam hem annem yanimdaydi offfffff sinirlerimi alt ust ediyorlardi daha dogrusu yaptiklari bisey yok ama lohusalik cokamacok ayri bir donem benim kayimpederim bile demettin su donemi gesede tekrar uysal haline donse demisdi dusun yani adamcagiza bile ne yaptiysammmmmmharaka bir insandirrrrr
park yatagi kullanacak arkadaslar onlar devamli olarak pek saglikli degiller sadece tatil yatagi olarak guzeller en fazla 3aylik doneme kadar kullanin kullanirsanizde benim hem kucuk besigim hemde normal karyolasi var ogluma oda yaptim kizima yapmiycam ayni odada kalacaklar 10yasa kadar sonra genc odalari yapicammm
ya bu arada kizlar bugun cok kotu mide bulantisiyla uyandim karnim kasilmis hallde of zor donemler yine basliyor
bugun dr gidecek arkadaslar sirt ustu nekadar surede yatilabilir sorabilirlermi yyaaa
en guzelli sol tarafa yatmak ama benim kiz sevmiyorrrr
annnem ameliyat ioldu aklim fikrim onda su gurbetlik cok zorsey yaaaaaaofffffffffff
SLM KIZLAR BİZ BUgün YeNİ Bİ HAFTAYA GİRDİK ARTIK 27.HAFTALIK DİCEM bu ii haber pazarda 6 ayım doluyo 7 nin içindeyim dicem artık
bir de haftaya dietisyen olayını düşünüyom yemek yapmıyan biri olarak az önce şirketin aşçısına dedim sana liste getircem hehehe onları yemem gerek diye ok getir dedi adama da dert oldum ama napıyım bakalım inş kısa sürer bu liste olayı benim drum 1 haftalık liste al onu uygula sonrada yani liste bitince sabah ve akşam yemeklerinden 1 saat sonra tokluk şekerini ölçtür dedi bana belki 3 aylık bi süreç değildir bu kısa sürer belki de benimki 2 ve 3.saatler 5 puan yukarda sadece o yüzden belki de 1 hafta uygula gel dedi olabilirmi?
selam kızlar ,buselı ıcın cok cok uzuldum ne dıyecegımı bılemıyorum doktoruma bıle anlattım bugun boyle boyle olmus dıye
korkularımı anlattım ama herseyın normal su an ıcın erken dogum rıskın yok dedı
arkadasın ıcın cok uzulme dedı bebegın etkılenmesın dedı..
gleınce haberı okudum cok kotu oldum..
Allah sabır versın ..
ben bugun seker testımı yaptırdım nıhayet ..sonuclarımı kayınvalıdem alıp doktora gosterıcek ,doktor senı yormayalım dedı..
lımon sıktık suya cok agır gelmedı bana hemen ıctım bıttı zaten guzelde geldı daha kötü oldugun düşünmüstüm.
ınsalalh bırsey cıkmaz..
bebegım 33-35 cm cıvarı ama tam ölcüm degıl cunku katlanmıs haldeydı ,zaten artık boyu degıl kılosu onemlıymış..
kılomuzda 1455 olmuş..neredeyse 1.500 kılo..
herseyı normal saglıkla ılerlıyoruz ..
benden haberler bu kadar.
canım merak ettim doktora gittin mi ,,ben de eşime turnuson kağıdı aldırdım medikalda siyah renkte bulmuş yinede al gel dedim ,akşam doktora gidicem ,alttan muayene olacağım ,yürüyüp yorulunca oluyor bende,ama sebebi bir şekilde sanırım üşüttüm ben ,2 haftadır pikede yatıyorum ve 2 haftadır var bu idrar sorunum ,bu geceden onada dikkkat edeceğim, ama yinede alttan muayene ettiricem bakalım inşallah gelen tek idrardır
mine arkadaşımıza allahtan sabır diliyorum çok zor bir durum ,heran kimin yaşayacağı belli olmuyor,bende çok tedirginim ,çok pimpirikli oldum arkadaşlar ,halbuki bir hamilelik daha geçirdim onda hiç böyle sorunlar yaşamadım her hamilelik farklı oluyor demekki ,ne kadar kalırsa bebiş o kadar iyi oluyor ,bolbol dinlenicem bende artık .
Erken membran rüptürü (EMR); amniyon kesesinin doğum henüz başlamadan yırtılması ve suların gelmeye başlamasıdır. Amniyon kesesinin yırtılmasının ardından bebekle dış dünya arasındaki mikrop geçişini engelleyici filtre mekanizması artık ortadan kalkmış olur. 37. gebelik haftasından önce amniyotik membran yırtılmış ile prematüre EMR denir. Erken membran rüptürü, erken doğumun en önde gelen nedenlerindendir.
Tüm gebeliklerin yaklaşık %10′unda görülmektedir. Anne adayları aniden vaginadan boşalan bir sıvıdan bahsederler. Ancak bu sıvı boşalması her zaman çok belirgin olmayabilir ve aralıklı olarak az miktarda gelebilir.
Nedenleri çeşitlidir; en çok enfeksiyonlar sorumlu tutulmaktadır. Özellikle idrar yolu enfeksiyonları ve vaginal enfeksiyonlardan şüphelenilmektedir.
Enfeksiyonların dışında servikal yetmezlik (rahim ağzı yetmezliği), çoğul gebelik , polihidramniyos, annenin yetersiz beslendiği durumlarda, sigara kullanımında da EMR görülebilmektedir.
Tanı; şüphelenmekle başlar. Anne adayının su gelmesi ile ilgili şüphesi olduğunda, ultrason ve muayene uygulanır. Serviksi (rahim ağzı) görmek için yapılan spekulum muayenesinde amniyotik sıvının geldiği görülebilir. Şüpheli durumlarda, turnusol kağıdı ile gelen sıvının pH ölçümü yapılarak amniyon sıvısı mı, yoksa servikal mukus mu ayırt edilebilir. Yine yapılan ultrason ile bebeğin çevresini saran amniyon sıvısı miktarı araştırılır.
EMR tanısı konduktan sonra gebelik haftası, genel fizik muayene bulguları, kan analizleri ve bebeğin genel durumu değerlendirilerek tedavi planlanır. EMR’de en önemli komplikasyon erken doğumdur. Genellikle suların gelmesinden itibaren 24 saat içinde doğum olayı başlar.
Rahim içi enfeksiyon (koryoamniyonit), hem anne hem de fetusta ciddi problemler yaratabilen bir başka komplikasyondur. Kesenin açılmasından sonra geçen süre arttıkça enfeksiyon riski de artmaktadır. Yaklaşık olarak tüm EMR’ li hastaların %9-15′ inde koryoamniyonit gelişmektedir. Bu durum, yüksek ateş, bebek hareketlerinde azalma, karın duvarı üzerinde hassasiyet, kötü kokulu vajinal sıvı akışı, kan analizinde beyaz hücrelerde yükselme gibi bulgularla tanınır. Koryoamniyonit saptandığında, uygun doz ve spektrumda ciddi antibiyotik tedavisine başlanarak, gebelik en kısa sürede sonlandırılır.
EMR’de tedavi yöntemi; beklemek veya gebeliğin hemen sonlandırılması seçeneklerinden biridir. EMR’ li gebeliğin izlem şekli, hastadan hastaya değişir. EMR’nin ortaya çıktığı gebelik haftası, EMR’nin ne kadar süredir var olduğu, bebeğin biyofizik durumu , annenin genel fizik muayene bulguları, özellikle enfeksiyon kriterlerinin var olup olmadığı araştırılarak yönteme karar verilir.
Eğer gebelik miyada yakın bir haftada ise ve bebeğin akciğer olgunluğu açısından risk düşünülmüyorsa doğum için fazla beklenmemesi daha uygun olur. Suni sancı (Oksitosin) verilerek doğum hızlandırılabilir. Sezaryen gerekiyorsa da antibiyotik baskısı altında gebelik sonlandırılır. Eğer bebek 28. gebelik haftasından büyük ve 34. gebelik haftaları arasında ise; koşullar anne bebek sağlığını riske atmıyorsa, antibiyotik tedavisi ile birlikte, bebeğin gelişimi için zaman kazanılmaya çalışılır. Bazen amniyon içerisindeki yırtık çok küçük olabilir ve gözlem-bekleme sırasında vücut kendini onararak kapanabilir.
Gebelik 26. haftadan küçük ise beklemek ya da gebeliği hemen sonlandırma kararı vermek oldukça güçtür. Çünkü bebeğin olgunlaşması için oldukça uzun bir süre gerekmektedir. Dolayısıyla enfeksiyon riski belirgin olarak artmıştır. Ayrıca uzun süren oligohidramniyos, bebeğin akciğer gelişimi üzerinde olumsuz etki gösterecektir. Bu nedenle bu gibi durumlarda aileyle birlikte karar verilerek gebeliğin sonlandırılması öncelikli olarak düşünülebilir.
-alıntı-
tesekkur edeırm canım ,doktorumu aradım sımdı ..o da sınırdasın dedı dıkkat et dedı 6 ogün yemeye calıs dedı..
sekerlı unlu seylerden kacın dedı..
1 ay sonra gel dedı tekrarlıyalım dedı ..kontrol altında tutalım fılan dedı..
tesekkur ederım ç
tesekkur edeırm canım ,doktorumu aradım sımdı ..o da sınırdasın dedı dıkkat et dedı 6 ogün yemeye calıs dedı..
sekerlı unlu seylerden kacın dedı..
1 ay sonra gel dedı tekrarlıyalım dedı ..kontrol altında tutalım fılan dedı..
tesekkur ederım ç
kızlar bu da benim listem. sizce eksik yada fazlalık bişey var mı?
bebek için
hastane çıkışı 2 ad.
alt açma minderi 1 ad.
0-3 ay bady takım ( çıt çıtlı ) 4 ad.
0-3 ay tulum 4 ad.
3-6 ay bady 4 ad.
0-3 ay dışarı kıyafet 2 ad.
3-6 ay dışarı kıyafet 2 ad.
mama önlüğü 5 ad.
battaniye 2 ad.
çorap
şapka
eldiven
hırka
süveter
yelek
ağız mendili
tülbent ( banyo için )
banyo havlusu 3 ad.
banyo küveti
küvet içi file
banyo termometresi
burun aspiratörü
vücud ve baş şampuanı
vücud derecesi
pişik kremi
saç fırçası+tırnak mak.+törpü
emzirme minderi
emzik
biberon
göbek bağı bandı
bebek banyo süngeri
ıslak mendil
anne çantası
ana kucağı e-bebek
kanguru e-bebek
bebek arabası
anne için
su geçirmez yatak koruyucu
gecelik 1 ad.
sabahlık 1 ad.
pijama tk
sütyen 3 ad.
külot 3 ad.
göğüs kalkanı
göğüs kremi ( lansinoh )
saç bandı kırmızı :))
hala buseli aklımda yaaaaaaaaaaa(((((
aynen benimde cnm ve hala olanlara inanamıyorum((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?