2011 Aralık Anneleri

şimdi çok güzel duvar kağıtları var ama komple yaptırdığın zaman sıkarmı o da var..
bir duvarı duvar kağıdı yapsan diğerlerini boya yapsan nasıl olur???

hmmm kulağa hoş geliyor: ))) ya da her duvarı aynı duvar kağıdından yapmıyorlar şimdi öyle de olabilir
yarın bu işi yapanlara da danışayım, onlar sürekli yaptıkları için yönlendirirler diye düşünüyorum

tesekkur edeırm canım ,doktorumu aradım sımdı ..o da sınırdasın dedı dıkkat et dedı 6 ogün yemeye calıs dedı..
sekerlı unlu seylerden kacın dedı..
1 ay sonra gel dedı tekrarlıyalım dedı ..kontrol altında tutalım fılan dedı..

tesekkur ederım ç

evet canım onalr daha güzel fikir verirler..
birde eskiden duvar kağıdı konuşunca söküldüğünde duvar acayip oluyordu resmen sökülüyordu.. şimdi sıkılırsak ve çıkarırsak kötü olurmu acaba onuda sorarmısın??? anlatabilmişimdir umarım..

hmm çok güzel ben de bakayım yarın
yarın akşama kadar gezicem anlaşılan:))

anladım cnm, sorarım tabi

bi de onların pano şeklinde olanları var yapması zor olabilir biz bi duvara yaptık denk gelsin diye 6 saat uğraştık eşimle pano gibi olursa çok daha fazla sürer bilginize ama güzelde duruyo pano gibi dediklerim çizgi film kahramanları falan oluyo öle bi görüntü nette de bakmıştım bi dönem duvara göre özelmi yapılıyoki acep yada max bi boyutu vardır fazlalıkları kesiyosundur gelip yaparlar zatende biz kendimiz yapmıştık

çok geçmiş olsun cnm. acil şifalar inşallah...

25+5 te 6. ayımız bitti 7. ayımıza girdik zaten. yani bugün. tam 180 gün oldu :)))

prensesine maşallah benim şeker tersti yaptırdığım yerde kendileri hazırlıyorlarmış o limonlu içeceği , oldukça limon tadındaydı , ne koydular bilmiyorum ama , öyle 4-5 damla limon gibi de değildi , aynısını 2 sene önce Karşıyakadaki Girne Tıp Merkezi de yapmıştı , o yüzden hiç şüphelenmedim bu kadar limon aroması normal midir değil midir diye .. ama zaten şerker olsa bebeğin en çok da kafası büyük olurmuş , ordan bilirlermiş , bizde de o yok Allaha şükür ..
bebek katlanmış halde de dursa ölçümü uyluk kemiğinden yaptıklarından ve uyluk kemiğinin de kıvrılma gibi bir durumu olmadığından yapılan ölçüm doğrudur . hani karından kg.sunu ölçüyorlar onu net alamadıkları olabiliyormuş da bazen çapından dolayı , uyluk kemiğinin ölçümü pek hata paylı olmuyor .. diye biliyorum ben

Alttan muayeneler senin gibi ileri haftalarda çok gerekli olmadıkça sakıncalı olabiliyor .. eğer idrar kaçırması gibi sıkıntın oluyorsa , yada çamaşırın idrar kaçırmışsın gibi nemliyse o zaman bu muayeneyi yaptır .. diğer türlü " alttan bakmalar bu haftalarda " müdahale " gibi oluor " demişti dr.um ..
kendini yoracak şeylerden kaçır , olabildiğince uzun otur yada uzan , en iyi gelenler bunlar ..

2 sene önce , tam da bu haftada ben de su kesemde çatlak olduğunu öğrendim .. yukarıda yazıldığı gibi bir şüpheyle gittik ve yapılan transvajinal muayenede turnusol kağıdının renk değiştirdiğini gördük .. dr.um kesin yatak istirahati verdi yanında antibiyotik ve bir kaç ilaç daha .. 10 hafta yattım , hatta dr.um " wc için de kalkmasan mı acaba " bile dedi , kaldı ki yediğim herşeyi yattığım yerden yedim . tek hareketim wc gitmekti .. böyle 4 hafta geçtkten sonra bir daha alttan bakılmadı yada turnusol kağıdıyla bakılmadı , sadece olduykça detaylı incelendi her usg muayenesi ve antibiyotik tedavisi ve yatak istirahatiyle 4 haftada kurutldum .. sonraki hafta preeklampsi olduğumu öğrendik faln filan .. diyeceğim o ki yukarıda verilen alıntıdaki bilgileri dikkatli okuyun arkadaşlar , anne adayının kendini tanıması ve şüphelendiği en ufak detayda herzaman gittiği dr.a + başka bir göz görsün diye başka bir dr.a daha görünmesinde hayati derecede fayda var ..

Kizlar bakiyorum herkeste dogum sonrasi kim kalicak sikintisi var.O donem zor bir donem umarim herkesin istedigi olur.Iyi ve anlayisli biri olmasi lazim yaninizda.Oda tabi kesinlikle bir anne.Ama olmazsa cok sikinti etmeyin stres yapmayin sutunuzu etkiler.Allah herkesin yardimcisi olsun.Benim dogumuma esim giricek dogumdan sonrada Turkiyeden annem gelicek o bakicak.Cok sukur ben rahatim umarim bir aksilik cikmaz

şekeri en iyi düşüren tarçınmış aklında olsun .. çayını çubuk tarçınla tatlandır , meyvelerin üzerine toz tarçın serperek şekerini düşürebilirsin , ha bir de kepekli ekmek ye öğünlerinde .. 220lerden 1 haftada 70lere düştü ikizlere hamile arkadaşımızın

Bak tahmin ettigim gibi olmus.Sen beslenmene dikkat et biraz birde kontrol altinda tut insallah birsey olmaz.Bu arada birsey degil canim.:80:

arkadaşlar bugün yine alışverişlerdeydim piyasayı kolaçan ettim :) philips avent göğüs kalkanlarını ve de göğüs pedlerini araştırıyorum.ve yuh demek istiyorum çünkü göğüs kalkanı denen şey çok pahalıya geliyo çünkü 2 göğsümüz var ve 2 tane almak gerekiyor :) bi de canını seven mothercare in battaniyelerine yatak nevresim takımlarına yaklaşmasın !!! o nasıl bir pahalılıktır...2 tane pijama bakayım dedim 80 tl dedi. :) ala ala 2 adet lastikli yatak kılıfı,3lü paket önlük,yenidoğan temizliği için pamuk ve de kusmuk bezi alıp çıktım :)) mothercareden bi hastane çıkışı tarzında 8li bi set almıştım ama tabi orda iç zıbın satılmıyo,şimdi bir tane daha hastane çıkışı alcam galiba çünkü lazım olur diyolar 2 tane alınmalıymış :)) geçen e bebek e gittimde albimini hastane çıkışı gördüm , içinde yok yok battaniyesine kadar ve de fiyatı da 69 tl felandı.sanırım onu alıcam.herşeyi mothercare yapmaya kalkarsam zaten yandımmm. :))) şu kadarcık bodyleri 59 tl ya insaaf!pahalı felan ama çooooooook güzelll :) yine paralar biriktirilecek anlaşılan.

Son düzenleme:
tesekkur ederım kızlar..toz tarcını duymustum deneyelım bakalım..

tesekkurler tekrardan

selam kızlar

bugün bakırköyde Gür çarşı diye bi yer varmış oraya gittim
eminönü ile fiyatlar aynı
2 battaniye ( 25 tl ) 1 alt açma örtüsü (20 tl ) 10 lu hastane çıkışı ( 49 tl ) kendime pijama emzirme için uygun ( 60 tl ) emzik, biberon küvet için file, havlu ve şu an hatırlayamadığım ( bi kaç şey daha aldım. fiyatlar bence çok uygun. özellikle evde kullanacağınız battaniye vs. tarzı şeyler çok uygun. nettende alışveriş yapılıyormuş. Gür Bebe googledan aratınca ilk çıkan site
tavsiye ederim :))
özellikle hastane çıkışı çokkkk uyguna geldi. içinde battaniyeside var

kızlar aldıklarınzın resimlerini diğer topikte paylaşsanıza bizde görelim cok keyifli oluyor bebek eşyalarına bakmak:)

kızlar bu da benim listem. sizce eksik yada fazlalık bişey var mı?

bebek için
hastane çıkışı 2 ad.
alt açma minderi 1 ad.
0-3 ay bady takım ( çıt çıtlı ) 4 ad.
0-3 ay tulum 4 ad.
3-6 ay bady 4 ad.
0-3 ay dışarı kıyafet 2 ad.
3-6 ay dışarı kıyafet 2 ad.
mama önlüğü 5 ad.
battaniye 2 ad.
çorap
şapka
eldiven
hırka
süveter
yelek
ağız mendili
tülbent ( banyo için )
banyo havlusu 3 ad.
banyo küveti
küvet içi file
banyo termometresi
burun aspiratörü
vücud ve baş şampuanı
vücud derecesi
pişik kremi
saç fırçası+tırnak mak.+törpü
emzirme minderi
emzik
biberon
göbek bağı bandı
bebek banyo süngeri

ıslak mendil
anne çantası
ana kucağı e-bebek
kanguru e-bebek
bebek arabası

anne için
su geçirmez yatak koruyucu
gecelik 1 ad.
sabahlık 1 ad.
pijama tk
sütyen 3 ad.
külot 3 ad.
göğüs kalkanı
göğüs kremi ( lansinoh )
saç bandı kırmızı :))

ayy ne güzel birçok şeyi almışsın hayırlı olsun güle güle kullan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…