2011 Aralık Anneleri

ya kızlar bişey sorcam ben magnezyum kalsıyum falan kullanmıyorum sadece elevıt ve balık yagı ıcıyorum günlük
herkes kullanıyo huylandım ben bu işten, söylesem mi doktoraaa ?
valla ben de bi elevit bi de demir-kan hapı gynoferon kullanıyorum

doktoruma ben de sordum herkes magnezyum kalsiyum içiyo falan dedim, o da elevitin içind eyeter miktarda bunların bulunduğunu vücudumun eksiklik göstermediği sürece bu takviyeleri yapmayacağını söyledi

mesela kanım çok düşük olduğu için onun takviyesini veriyor ama diğer değerlerimde sıkıntı olmadığından vemriyormuş

sen danış doktoruna

bi de her doktorun farklı bi yaklaşımı var
mesela kimi aman eksik olmasın diip herşeyden verirken kimi daha eski bakış açısıyla doğal beslenme taraftarı oluyor

ya kızlar bişey sorcam ben magnezyum kalsıyum falan kullanmıyorum sadece elevıt ve balık yagı ıcıyorum günlük

ben sadece demir kullanıyom,tüm değerlerim iyi,yemeklerdn sağlanıyo hepsi zaten demir riç,o da 13 e çıktı şükür demekki dr. un gerek görmemiş,her ilacn yan etkisi var napcn ilacıı

slm kızlar ben artık geçmişi okuyamıyorum ben de mi bir sorun var önceden sayfalarca okuyabiliyordum şimdi iki sayfada başım ağırıyor okuduğumu anlamıyorum bile
firuze ve annis in yazısını görebildim nasıllar şimdi haberiniz var mı

hee benim de öyle
inanılmaz bir konstanrasyon düşüklüğüm algı bozukluğum hafıza kaybım var maşallah

hee benim de öyle
inanılmaz bir konstanrasyon düşüklüğüm algı bozukluğum hafıza kaybım var maşallah

ayy bende de var o
işyerinde performansım yerlerde resmen
konsantre olamıyorum
canım çalışmak istemiyor
ve herşeyi unutuyorummmmm

bu kadar düzenli beslenme, ilave vitamin takviyesi, balık bilmem ne, niye yaramadıki bize kızlaaarr:))

ya bize nazar da değdi ben biliyorum bakalım şu şeker işi hayırlısıyla sonuçlansın bi de üstüne çok paramız da gitmesin bakarsınız giderim
cnm gönlüne göre olur inş gidersin

ya ben hiç birini kullanamıyorum ama bende de balık yağı yok ama neden vermedinizde demem kullanmam zaten alır atarım çöpe
hee benim de öyle

haha anlatınca keyfin yerine geldi bakk

Ayy acaba Firuze ne yaptıkı kızlar ya merak ettim benvalla
sabah numarasını istiycektim ama çekindim istemeye :78::78: işte olmuş olsaydı bi şekilde yazardı ama sabah evden yazdı evde de olsa yazardı yaaa:26::26::26:

ya kızlar ya. amma çok yazmışsınız. oku oku bitiremedim. halbuki girmeyeli 24 saat bile olmadı. valla telef olduk kızımla. zaten midem de yanıp duruyo(neredesinfiruze nasıl oldu ki acep? meraklandım yaw.:26:

Kızlar herkese selam, mesajlarınız için hepinize teşekkürler, sizi de endişelendirdim.

Buradaki tıp merkezine gidecektim randevu bile aldım sonra aniden aradılar doktorun acil yurtdışına gitmesi gerekiyormuş diye. Çok sinirlendim. Saati 11e doğru olduğu için önce işyerime gittim, orası da yakın 5 dk mesafede, neyse acil işlerimi yapayım derken bu haber gelince kendi doktoruma mesaj attım önemli midir diye, o da hemen aradı, önemli olabilir olmayadabilir, görmeden incelemeden bişey söylemek hekimliğe uymaz hemen gel dedi, eşimi aradım, uyuyordu ne kadar kaldırmaya çalışsam da olmadı, sonra izin alıp taksiyle eve koşturdum, neyse eşimi zor da olsa kaldırdım.

Doktora gittik, ultrasonda baktı, rahim ağzım kapalıymış, bebeğin kafası aşağıya dönmüş, aniden döndüyse bundan olabilir dedi, ilişkiye girdiniz mi kendini çok mu yordun stresli miydin falan dedi hepsine de hayır deyince iyice baktı. Kanamanın her türlüsü önemli dedi. Kızımın kafası kocamanmış belki biraz aşağıya zorlamış da ondan da olabilir dedi. Kasılma var mı diye baktı. Yavrum benim çok hareketliydi maşallah yaramazlık yapıyor dedi kasılman olsa böyle hareketli olmaz dedi. Suyuna baktı normal dedi. Haftasına 30+4 dedi, kilosu da 1470 dedi, sağlığı iyi görünüyor dedi.

Sonra nstye yönlendirdi, yine de sancın var mı bakalım dedi, orda bi yerde tıp merkezine gittik, ilk defa nstye girdim, 20 dakika sürdü, bebeğin kalp atışlarını dinledim bu sürede. Doktor sonuca baktı sancın normalmiş dedi, ama yemene içmene çok dikkat et, bir anda çok yemek yeme dedi.

Şeker sonucumu gösterdim, değerim 152 ama referans aralığındaydı size de anlatmıştım. Şekerin biraz yüksekmiş dedi, tok karnına gittin de mi dedi, ben de hayır aç karnına yapıyorlardı bir şey yemeden gittim dedim. Testi doğru yapmamışlar. Şekersiz bir şeyler yiyip mesela peynir,domates gibi şeyleri yiyip gidince öyle yapmaları gerekirmiş. Haftaya 100lük testi istedi, birkaç yer söyledi ya onlara ya da bildiğin güvendiğin bu testi iyi yapabilecek bir yere git dedi, ama ille de aç karnına gidilecek diye bir şey yok dedi üstüne basa basa. Sizin de haberiniz olsun. Bunu diyen yıllardır doğum uzmanı ve başhekim yardımcısı.

3 gündür vajinamda acayip yanma ve kaşıntı var bugün hafifledi, onu söyledim, idrar kültürü istedi, enfeksiyon varsa pembe akıntı ondan da olabilirmiş. Geçen hafta yaptırdığım idrar tahlili temiz çıkmıştı oysaki. Olsun kaşıntın 3 gündür varmış testten sonra olmuş olabilir dedi. Mutlaka yatarak istirahat et dedi, en az 3 gün böyle dinlen mutlaka raporunu al dedi. İşin ağır olmayabilir masa başı ama hep oturduğun için bebek yerçekimine karşı koyamıyor o yüzden aşağıda oluyor dedi. Oturmakla uzanmak aynı şey değil dedi.

Sonuç: Allah’a çok şükür ben de bebeğim de iyiyiz, çok şükür yavrum alması gereken pozisyonu almış, en son ters duruyordu ve bu erken doğuma ve sezeryana sebep olabilir denmişti. 180 tl doktora 100 tl nstye verdik aniden bu kadar para çıktı Allahtan yanımızda vardı yine de üzüldüm çok çok pahalı, siz de her duruma hazırlıklı olun o an para pul düşünülmüyor bir an önce iyi olduğunu duymak istiyorsunuz. Kızımın haftası sat’a göre 28+2, ultrasona göre 30+4. Hiçbir şey anlamadım. 10-12 gün sonra doğum iznine ayrılabilirmişim. Tahmini doğum tarihini sordum sat’a göre dedi, gerisi takdiri ilahi dedi, şimdiki durumuna göre erken doğum görünmüyor dedi. Ama iznimi hesaplarken ultrasonu baz aldı. Şimdi dediği tarihte izne ayrılsam işyerinde sıkıntı olmaz mı ki?

Ben de destan yazdım, yorduysam kusuruma bakmayın. Bu olay beni psikolojik olarak çok yordu. Şimdi uyuyup dinlenicem kendinize iyi bak uzanarak da dinlenin. Hepinizi çok öpüyorum.

çok geçmiş olsun cnm hepimizi korkuttun valla.inş.bidaha böyle bi durumla karşılaşmassın cnm.

ay canim olur mu, ne destani.. hepimiz merakla ii haberlerini bekliyorduk. insallah testlerin temiz cikar.

doktorun da dedigi gibi dinlenmeyi ihmal etme. bebiskolar buyudukce daha ciddi baski yapiyorlar. cok gecmis olsun allah tekrarindan ve beterinden korusun. dikkat et kendine..

NEREDESİN FİRUZE iyi olmana çok sevindim canım geçmiş olsun çok şükür birşeyin yokmuş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…