selam kızlar
sabahtan bu yana okuyorum anca bitti. 1 gün girmedim ne kadar çok yazmışsınız. 40 sayfa oku okmu bitmedi(
Annis, neredesinfiruze çokkkkkkk geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın inşallah
şimdi kendimden bahsedeyim
pazartesi akşamı 9 gibi eşimle yemek yedik. taze fasulye ve yoğurt yedim
11 gibi karnımda sancı oldu. lavobaya gittim. birden bire ishal oldum ve aynı anda istifra etmeye başladım. yarım saat banyoda kıvrandım. oradan hiç çıkamıycam sandım(
apar topar hastaneye gittik. tahliller yapıldı. tahliller yapılana kadar ben iyileştim :)) sanki yarım saat önce kıvranan ben değildim :))
dünde tahlil sonuçlarını kendi doktoruma götürdüm. gıda zehirlenmesi dedi.
hamilelerde çok sık oluyormuş. yoğurdun tarihi geçmemişti, taze fasulyeyide daha yeni yapmıştım neden zehirlendiğimi anlayamadım(
benden bu kadar. şu an çok iyiyim çok şükür :))
kızlar yaaaaaaaaaa.... hepinizi çok seviyorum ve hepinize tek tek teşekkür ediyorum... çok merak edenim ve güzel dilekler dileyen olmuş. çok çok sağolun. ama haberler pek ii diil. indirekt coombs testi die bi test var. o testi yapmadan iğneyi vurmuyorlarmış ama ne hikmetse o test hastanelerinde yokmuş. çok sinirlendim tabii... doğumumu yaptıracak doktorumu aradım hemen. 33. haftamda gelicem dedim. o zaman bekle 35. haftaya kadar süren var dedi. çok kararsız kaldım ama Rabbim inşallah beni görür de kızımla bize yardım eder. hepimize tabii... siz olsanız napardınız merak ettim???
bu arada çok oturumaıyorum pc başında... birazdan okumaya devam edicem... annis çok geçmiş olsun... neredesin firuzeden de haber var mı??
hepinize kocaman öpücükler...
bu arada kıyafet topiğine bişeyler ekledim, daha alışverişe çıkmadık ama birkaç hediyede geldi bakalım beğenecek misiniz???
selam kızçeler ve güzel yeğenlerim..
takip ettiğim kadarıyla kramplar ağrılar sızılar olmaya başlamış..
ama normaldir herhalde.. yoksa ben mi anormalim hiç bir ağrım bişiyim yok bilemedim
geçen hafta şeker yüklememiz yapıldı çok şükür herşey yolunda.. idrarda enfeksiyon çıktı tek kullanımlık antibiyotiklerden yazdı doktor.. idrar kültürü de istedi doktor o temiz çıktı
gerçi bir şikayetim de yoktu o yönden ama.. şey var işte.. afedersiniz sidikli oldum iyice..
çok su içiyorum 2 litreyi geçiyor eminim günde..
wc küçük tuvaletime gidiyorum...hatta tam boşaltabilmek için 1dk fazla duruyorum..
wc den çıkıyorum 2-3 adım atıyaorum çiş sızıyor.. deli gibi iç çamaşırı değiştiriyordum bir ara.. sonra dayanamadım artık günlük ped kullanmaya başladım
hoşuma gitmiyor bu durum ama doktor da bişi demedi ilacı yazdı sadce.. bebek rahime baskı yaptığından öyle oluyordur dedi..
saat başı ped değişiyorum.. iyiki de işi gücü bırakmışım 4 aylıkken.. yoksa mahfolurdum..
Rabbim çalışan hamişlerimize sabır versin..
kilo boy vs.. hiç bir bilgim yok.. malum devlet hastanesine gitmek böyle oluyor.. uyuz uyuz doktorlara denk geliyorum işte..ama benim satımla aynı olan arkadaşın bebişi geçen çarşamba 1092gram falandı.. benimki de 800-900 vardır herhalde..
bizden şimdilik bukadar.. kendinize dikkat edin..
selam kızlar
sabahtan bu yana okuyorum anca bitti. 1 gün girmedim ne kadar çok yazmışsınız. 40 sayfa oku okmu bitmedi(
11 gibi karnımda sancı oldu. lavobaya gittim. birden bire ishal oldum ve aynı anda istifra etmeye başladım. yarım saat banyoda kıvrandım. oradan hiç çıkamıycam sandım(
apar topar hastaneye gittik. tahliller yapıldı. tahliller yapılana kadar ben iyileştim :)) sanki yarım saat önce kıvranan ben değildim :))
hamilelerde çok sık oluyormuş. yoğurdun tarihi geçmemişti, taze fasulyeyide daha yeni yapmıştım neden zehirlendiğimi anlayamadım(
biz geldik teyzelerii bebimin beyninde olumsuz nokta kalmamış herşey normal bebim 1.400 gr olmuş benimde kilomu ve herşeyi normal görünüyor dd doğumuda normal olucak inşllh dd rabbim herkese böylegüzel haberler almayı nasip etsin herzaman çok mutlu oldum:
kızlar dün hamile külodu aldım,ve bir külottan bu kadar memnun kalabilecegim hiç aklıma gelmezdi.havalar da serinleşince göbeğimi örtmesi güzel olucak:)))
işte kendime ala ala bunu aldım,tüm mağazalara o kadar güzel kışlık ciciler gelmişler ki hele de ipekyolll!!!! ah ahh deneyemediğim gibi fizğimden ötürü artık,bi de ona para verceğime diyip oğluma şunu şunu alırım diyorum :))) eeeeeeh diycem bir gün ve sanırsam o gün batıcam ama ne zaman bakalımm :)
SORMA YAAAA açlık şekerim çok düşüyo tokluk değilde aç kalıyom ondan başka açıklaması yok yarın kendi druma gidicem Allah'ım inş çocuk iyidir kilo olayıda vermemem gerekmiş eee kuş kadar yemek yersem olucaa bu ara öğünlerim arttı neyseki yaaa sorun değil bu düşüş beni etkilemiyo zaten ama çocuğum ii olsuuuuuunnnn dua edin sabah 11 de drda olcam dönünce yazarım zati
Kızlar herkese selam, mesajlarınız için hepinize teşekkürler, sizi de endişelendirdim.
Buradaki tıp merkezine gidecektim randevu bile aldım sonra aniden aradılar doktorun acil yurtdışına gitmesi gerekiyormuş diye. Çok sinirlendim. Saati 11e doğru olduğu için önce işyerime gittim, orası da yakın 5 dk mesafede, neyse acil işlerimi yapayım derken bu haber gelince kendi doktoruma mesaj attım önemli midir diye, o da hemen aradı, önemli olabilir olmayadabilir, görmeden incelemeden bişey söylemek hekimliğe uymaz hemen gel dedi, eşimi aradım, uyuyordu ne kadar kaldırmaya çalışsam da olmadı, sonra izin alıp taksiyle eve koşturdum, neyse eşimi zor da olsa kaldırdım.
Doktora gittik, ultrasonda baktı, rahim ağzım kapalıymış, bebeğin kafası aşağıya dönmüş, aniden döndüyse bundan olabilir dedi, ilişkiye girdiniz mi kendini çok mu yordun stresli miydin falan dedi hepsine de hayır deyince iyice baktı. Kanamanın her türlüsü önemli dedi. Kızımın kafası kocamanmış belki biraz aşağıya zorlamış da ondan da olabilir dedi. Kasılma var mı diye baktı. Yavrum benim çok hareketliydi maşallah yaramazlık yapıyor dedi kasılman olsa böyle hareketli olmaz dedi. Suyuna baktı normal dedi. Haftasına 30+4 dedi, kilosu da 1470 dedi, sağlığı iyi görünüyor dedi.
Sonra nstye yönlendirdi, yine de sancın var mı bakalım dedi, orda bi yerde tıp merkezine gittik, ilk defa nstye girdim, 20 dakika sürdü, bebeğin kalp atışlarını dinledim bu sürede. Doktor sonuca baktı sancın normalmiş dedi, ama yemene içmene çok dikkat et, bir anda çok yemek yeme dedi.
Şeker sonucumu gösterdim, değerim 152 ama referans aralığındaydı size de anlatmıştım. Şekerin biraz yüksekmiş dedi, tok karnına gittin de mi dedi, ben de hayır aç karnına yapıyorlardı bir şey yemeden gittim dedim. Testi doğru yapmamışlar. Şekersiz bir şeyler yiyip mesela peynir,domates gibi şeyleri yiyip gidince öyle yapmaları gerekirmiş. Haftaya 100lük testi istedi, birkaç yer söyledi ya onlara ya da bildiğin güvendiğin bu testi iyi yapabilecek bir yere git dedi, ama ille de aç karnına gidilecek diye bir şey yok dedi üstüne basa basa. Sizin de haberiniz olsun. Bunu diyen yıllardır doğum uzmanı ve başhekim yardımcısı.
3 gündür vajinamda acayip yanma ve kaşıntı var bugün hafifledi, onu söyledim, idrar kültürü istedi, enfeksiyon varsa pembe akıntı ondan da olabilirmiş. Geçen hafta yaptırdığım idrar tahlili temiz çıkmıştı oysaki. Olsun kaşıntın 3 gündür varmış testten sonra olmuş olabilir dedi. Mutlaka yatarak istirahat et dedi, en az 3 gün böyle dinlen mutlaka raporunu al dedi. İşin ağır olmayabilir masa başı ama hep oturduğun için bebek yerçekimine karşı koyamıyor o yüzden aşağıda oluyor dedi. Oturmakla uzanmak aynı şey değil dedi.
Sonuç: Allaha çok şükür ben de bebeğim de iyiyiz, çok şükür yavrum alması gereken pozisyonu almış, en son ters duruyordu ve bu erken doğuma ve sezeryana sebep olabilir denmişti. 180 tl doktora 100 tl nstye verdik aniden bu kadar para çıktı Allahtan yanımızda vardı yine de üzüldüm çok çok pahalı, siz de her duruma hazırlıklı olun o an para pul düşünülmüyor bir an önce iyi olduğunu duymak istiyorsunuz. Kızımın haftası sata göre 28+2, ultrasona göre 30+4. Hiçbir şey anlamadım. 10-12 gün sonra doğum iznine ayrılabilirmişim. Tahmini doğum tarihini sordum sata göre dedi, gerisi takdiri ilahi dedi, şimdiki durumuna göre erken doğum görünmüyor dedi. Ama iznimi hesaplarken ultrasonu baz aldı. Şimdi dediği tarihte izne ayrılsam işyerinde sıkıntı olmaz mı ki?
Ben de destan yazdım, yorduysam kusuruma bakmayın. Bu olay beni psikolojik olarak çok yordu. Şimdi uyuyup dinlenicem kendinize iyi bak uzanarak da dinlenin. Hepinizi çok öpüyorum.
geçmiş olsun canım, bende geçen hafta ishal oldum artı kusma, berbat bişeydi ya benimkisi mikrop almışım. iyi olmana sevindim canım, allah daha kötülerinden korusun bizi
canımm merak ettik seni, sıkılma lütfen daha vaktin varmış bak doktorun en iyisini bilir senin için, ama o test neden yokmuş anlamadım
biz geldik teyzelerii bebimin beyninde olumsuz nokta kalmamış herşey normal bebim 1.400 gr olmuş benimde kilomu ve herşeyi normal görünüyor dd doğumuda normal olucak inşllh dd rabbim herkese böylegüzel haberler almayı nasip etsin herzaman çok mutlu oldum:
selam kızlar
sıkıntı yaşayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum allah zamanlı ve sağlıklı doğum etsin hepimize inşallah kızlar size bişey danışıcam bebişimize isim düşünüyorum sizce hangisi oldun Taçmin Tuana mı yoksa sadece Tuana mı??
kızlar yaaaaaaaaaa.... hepinizi çok seviyorum ve hepinize tek tek teşekkür ediyorum... çok merak edenim ve güzel dilekler dileyen olmuş. çok çok sağolun. ama haberler pek ii diil. indirekt coombs testi die bi test var. o testi yapmadan iğneyi vurmuyorlarmış ama ne hikmetse o test hastanelerinde yokmuş. çok sinirlendim tabii... doğumumu yaptıracak doktorumu aradım hemen. 33. haftamda gelicem dedim. o zaman bekle 35. haftaya kadar süren var dedi. çok kararsız kaldım ama Rabbim inşallah beni görür de kızımla bize yardım eder. hepimize tabii... siz olsanız napardınız merak ettim???
bu arada çok oturumaıyorum pc başında... birazdan okumaya devam edicem... annis çok geçmiş olsun... neredesin firuzeden de haber var mı??
hepinize kocaman öpücükler...
Tatlış anneciklerrrr nihayet minnakımın cicilerini çektim eklicem birazdan topiğeee yuffuruuuu
Canım cok gecmıs olsun bıraz daha sabret bak drun vaktı var demıs vardır bı bıldıgı ah bu hastanelerın ıhmalkarlıgı sorumsuzlugu ınsanı delı ederGönlünü ferah tutmaya bak tedirgin olacagın bir durum olsa drun söylerdi rahat ol tatlımm
selam kızlar
inanılmaz yaaaa!!!aynı bahsettiğin olayı 3-4 gündür ben de yaşıyorum.yediklerim herzamanki yediklerim ,ayrıca son kullanma tarihi geçmiş bir şey asla yemedim dikkat ettim.aynı şekilde müthiş bir karın ağrısı çektim ishal de cabası.!korktum ama ne oldugunu anlamak için doktorumu aramak içimden gelmedi.şimdi bi şikayetim kalmadı gibi bugün de bir kez daha karnım buruldu o kadar.
cok gecmıs olsun Annis..
Anniscimmm cok gecmiş olsunnn Allah beterinden esirgesin herşey temiz çıkmış bebişde iyiyimiş bak çok şükür sen kendini yormamaya bak bol bol dinlen bak bebişinde yorulmuştur sen yorulunca
canım çok geçmiş olsun, o gaz sancısını bende yaşıyorum ara sıra, özellikle ayaklarımdan üşütünce bide karnımı sıkan bişiler giyince oluyo, hemile olmadan öncede oluyodu, bilirim illet bişi. karnını rahat tutmaya çalış ve gazın geldimi sal gitsin
arkadaşım büyük büyük geçmiş olsun allahım hiçbirimize bi daha öyle endişeli anlar yaşatmasın
neyse öncelikle bebeğin ve senin iyi olduğunuza sevindim
sorunun da her ne ise umarım bi daha nüksetmez
ama yani şu temizlikle kendinizi zorlamanız işine acaip gıcık oluyorum
benim bi tane kardeşim doğacakken annem hatta bebek tam 6buçuk aylıkken annem iyi bi temizlik yapmış evimizi taşıyomuşuz o sıralar pek hatırlamıyorum 4 yaşımdaydım
perdeydi yerdi oydu buydu derken kardeşimi kaybettik
allah esirgesin kendinizi kendimizi bi daha sakın böyle yormayalım
ben de cumartesi günü temizlik yaptım hem de tepeden tırnağa ama yaptım dinlendim yaptım dinlendim allah aşkınıza siz de sıkıştırmayın kenidnizi
çok geçmiş olsun annis, bundan sonra daha dikkatli ol canım
çok geçmiş olsun canım ya,benim azcık ağrım olsa hemen yatıyom,dün sağ kasığım kalça kemiklerim şidetli ağrıdı birden bire,hemen gittim yattım ben de,aman bi daha fazla yorma kendini,eğilip kalkma vs. çok yoruyo artık,biz masa arka odada diye sofra açuyoz yere ama sonrasında bel boşlukta kaldığı için kalkmak işkence gibi oluyo sofrayı bile ortada bıraktm eşime sen kaldır iyi değilim ben dedim,bunla geçmiş olsun,ayaklarını uykarı kaldır sırt üstü yat,annem diyo çocuk bazen aşağı inerdi yorulunca,çıkacak gibi olurdu,ayaklarımı yukarı kaldırırdım,eliyle itermiş hafifçe hatta, yavaş yavaş yukarı çıkardı rahatlardım öyle uyurdum diyo,ahh eski toprak onlar tarlada çapa yaparken doğum sancısı çekerlermiş,neyseki günümüz koşulları onlara göre çok çok iyi
cok geçmiş olsun anniş.Bence de temizlik konusunu abartmayalım.Ben haftada 1 gün temizlik yapıyorum onu da eşimle birlikte...
geçmiş molsun anniş.sonlara yaklaşıyoruz.artık şikayetler artıcak.
kızlar temizliğimizi acele etmeden yorulmadan yapalım.bebklerimizi tehlikeye atmayalım.
benimde bugün sık sık idrara çıkıyorum.anlamadım.gittiğimde okadar sıkışmamdan çok az bişey geliyo.galiba benim kızda aşağıya indi.oynamaları tam kasıklarımdan hissediyorum.oturduğum yerden kalkmakta zorlanıyorum.sancı veriyo.benim diğer bebklerimde reken doğduğu da böyle olmuştu.hisssediyorum buda erken olucak.
annis canımmm cok gecmıs olsunn dıkkat et kendınee bırak ole temızlık ıslerını falan zorlama yanıı
ANNİS sana da tekrardan cok gecmiş olsun cnm daha dikkatli olmak lazım bende cok dikkat edemiyorum işlere başladım mı kendimi kaptırıyorum az daha sabredelim de en az 36haftalık olsun bebişlerimiz ya şimdiden gelmesinlerama inan bana benimkide erken gelecek olsa eşime diyorum daha hazırlıklarım bitmediği için oturur aglarım heralde napcam şimdi diye aslında bir an önce kıyafetlerını falan yıkayıp hazırlamak lazım ne olur ne olmaz
Annis tekrar geçmiş olsun,bununla kalsın inş.Artık bu temizlik işlerinde ya bi yardımcı,yada anne,abla,kardeşten yardım alıcas.Bu işler bizi aşıyo artık.
Annis geçmiş olsun canımm..
canim coook gecmis olsun tekrar. daha dun konusuyoduk temizlik konusunda akillandim falan diye, tam da ustune gelmis. dinlenmene bak birak evin daginik kalsin hayatim...
slm kızlar ben artık geçmişi okuyamıyorum ben de mi bir sorun var önceden sayfalarca okuyabiliyordum şimdi iki sayfada başım ağırıyor okuduğumu anlamıyorum bile
firuze ve annis in yazısını görebildim nasıllar şimdi haberiniz var mı
annis de yarına kadar düzelmiş olsa bari gelince iyi haberlerini alsak onunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?