Geçmiş olsun firuze dikkat et kendine istirahat et bol bol..
Annis ve halime arkadaşlarımızda sağlıklı haberlerini verirler inş. kızlar çok dikkat edelim boşverin temizliği kokmayız ya yormayın kendinizi bebeğimiz ne kadar anne karnında o kadar sağlıklı oluyolar unutmayalım lütfen
selam kızlar
sabahtan bu yana okuyorum anca bitti. 1 gün girmedim ne kadar çok yazmışsınız. 40 sayfa oku okmu bitmedi(
Annis, neredesinfiruze çokkkkkkk geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın inşallah
şimdi kendimden bahsedeyim
pazartesi akşamı 9 gibi eşimle yemek yedik. taze fasulye ve yoğurt yedim
11 gibi karnımda sancı oldu. lavobaya gittim. birden bire ishal oldum ve aynı anda istifra etmeye başladım. yarım saat banyoda kıvrandım. oradan hiç çıkamıycam sandım(
apar topar hastaneye gittik. tahliller yapıldı. tahliller yapılana kadar ben iyileştim :)) sanki yarım saat önce kıvranan ben değildim :))
dünde tahlil sonuçlarını kendi doktoruma götürdüm. gıda zehirlenmesi dedi.
hamilelerde çok sık oluyormuş. yoğurdun tarihi geçmemişti, taze fasulyeyide daha yeni yapmıştım neden zehirlendiğimi anlayamadım(
benden bu kadar. şu an çok iyiyim çok şükür :))
kızlar yaaaaaaaaaa.... hepinizi çok seviyorum ve hepinize tek tek teşekkür ediyorum... çok merak edenim ve güzel dilekler dileyen olmuş. çok çok sağolun. ama haberler pek ii diil. indirekt coombs testi die bi test var. o testi yapmadan iğneyi vurmuyorlarmış ama ne hikmetse o test hastanelerinde yokmuş. çok sinirlendim tabii... doğumumu yaptıracak doktorumu aradım hemen. 33. haftamda gelicem dedim. o zaman bekle 35. haftaya kadar süren var dedi. çok kararsız kaldım ama Rabbim inşallah beni görür de kızımla bize yardım eder. hepimize tabii... siz olsanız napardınız merak ettim???
bu arada çok oturumaıyorum pc başında... birazdan okumaya devam edicem... annis çok geçmiş olsun... neredesin firuzeden de haber var mı??
hepinize kocaman öpücükler...
kizlar nasilsinizzzzzz
offffffffffff bugun cok yoruldum neyse hergun biyerde randevum oldugu icin ben bugun oglumu hazirladim yolla koyuldum sonra bir kartima bakiyim dedim bugun diye dusundugum sey cuma gunuymus neyse otobusden indim oglumu oyun grubuna goturdm geldim ama cok yoruldum uykum var uyuyamiyorum sol tarafim agriyor sagda fazla yatamiyorum kiz istemiyor sirt ustuide bellirli biyere kadar isde bende boyleeeeeeee
annis ve seplem kizlar sizede cokamacok gecmis olsun kendinize dikkatedin
selam kızçeler ve güzel yeğenlerim..
takip ettiğim kadarıyla kramplar ağrılar sızılar olmaya başlamış..
ama normaldir herhalde.. yoksa ben mi anormalim hiç bir ağrım bişiyim yok bilemedim
geçen hafta şeker yüklememiz yapıldı çok şükür herşey yolunda.. idrarda enfeksiyon çıktı tek kullanımlık antibiyotiklerden yazdı doktor.. idrar kültürü de istedi doktor o temiz çıktı
gerçi bir şikayetim de yoktu o yönden ama.. şey var işte.. afedersiniz sidikli oldum iyice..
çok su içiyorum 2 litreyi geçiyor eminim günde..
wc küçük tuvaletime gidiyorum...hatta tam boşaltabilmek için 1dk fazla duruyorum..
wc den çıkıyorum 2-3 adım atıyaorum çiş sızıyor.. deli gibi iç çamaşırı değiştiriyordum bir ara.. sonra dayanamadım artık günlük ped kullanmaya başladım
hoşuma gitmiyor bu durum ama doktor da bişi demedi ilacı yazdı sadce.. bebek rahime baskı yaptığından öyle oluyordur dedi..
saat başı ped değişiyorum.. iyiki de işi gücü bırakmışım 4 aylıkken.. yoksa mahfolurdum..
Rabbim çalışan hamişlerimize sabır versin..
kilo boy vs.. hiç bir bilgim yok.. malum devlet hastanesine gitmek böyle oluyor.. uyuz uyuz doktorlara denk geliyorum işte..ama benim satımla aynı olan arkadaşın bebişi geçen çarşamba 1092gram falandı.. benimki de 800-900 vardır herhalde..
bizden şimdilik bukadar.. kendinize dikkat edin..
annis'e de çok geçmiş olsun, gaz sancısı demişken şimdi aklıma geldi, doktor dedi ki 3-4 gün gaz yapan yiyecekler yeme bağırsakların sancı yapar sen de paniklersin, doğum sancısıyla karışabiliyormuş yani, benim dünkü sancım da yediğim fasulyeden sanırsam. her şeyden az az ye dedi, hamileyim diyerek sakın abartma. Allah bir daha bu durumu yaşatmasın hep iyi haberler verelim.
sıkıntı yaşayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum allah zamanlı ve sağlıklı doğum etsin hepimize inşallah kızlar size bişey danışıcam bebişimize isim düşünüyorum sizce hangisi oldun Taçmin Tuana mı yoksa sadece Tuana mı??
kızlar bebek sekerı dıyorsunuzda nasıl olcak bebek dogunca gormeye gelenleremı verılcek o sekerler
Kızlar herkese selam, mesajlarınız için hepinize teşekkürler, sizi de endişelendirdim.
Buradaki tıp merkezine gidecektim randevu bile aldım sonra aniden aradılar doktorun acil yurtdışına gitmesi gerekiyormuş diye. Çok sinirlendim. Saati 11e doğru olduğu için önce işyerime gittim, orası da yakın 5 dk mesafede, neyse acil işlerimi yapayım derken bu haber gelince kendi doktoruma mesaj attım önemli midir diye, o da hemen aradı, önemli olabilir olmayadabilir, görmeden incelemeden bişey söylemek hekimliğe uymaz hemen gel dedi, eşimi aradım, uyuyordu ne kadar kaldırmaya çalışsam da olmadı, sonra izin alıp taksiyle eve koşturdum, neyse eşimi zor da olsa kaldırdım.
Doktora gittik, ultrasonda baktı, rahim ağzım kapalıymış, bebeğin kafası aşağıya dönmüş, aniden döndüyse bundan olabilir dedi, ilişkiye girdiniz mi kendini çok mu yordun stresli miydin falan dedi hepsine de hayır deyince iyice baktı. Kanamanın her türlüsü önemli dedi. Kızımın kafası kocamanmış belki biraz aşağıya zorlamış da ondan da olabilir dedi. Kasılma var mı diye baktı. Yavrum benim çok hareketliydi maşallah yaramazlık yapıyor dedi kasılman olsa böyle hareketli olmaz dedi. Suyuna baktı normal dedi. Haftasına 30+4 dedi, kilosu da 1470 dedi, sağlığı iyi görünüyor dedi.
Sonra nstye yönlendirdi, yine de sancın var mı bakalım dedi, orda bi yerde tıp merkezine gittik, ilk defa nstye girdim, 20 dakika sürdü, bebeğin kalp atışlarını dinledim bu sürede. Doktor sonuca baktı sancın normalmiş dedi, ama yemene içmene çok dikkat et, bir anda çok yemek yeme dedi.
Şeker sonucumu gösterdim, değerim 152 ama referans aralığındaydı size de anlatmıştım. Şekerin biraz yüksekmiş dedi, tok karnına gittin de mi dedi, ben de hayır aç karnına yapıyorlardı bir şey yemeden gittim dedim. Testi doğru yapmamışlar. Şekersiz bir şeyler yiyip mesela peynir,domates gibi şeyleri yiyip gidince öyle yapmaları gerekirmiş. Haftaya 100lük testi istedi, birkaç yer söyledi ya onlara ya da bildiğin güvendiğin bu testi iyi yapabilecek bir yere git dedi, ama ille de aç karnına gidilecek diye bir şey yok dedi üstüne basa basa. Sizin de haberiniz olsun. Bunu diyen yıllardır doğum uzmanı ve başhekim yardımcısı.
3 gündür vajinamda acayip yanma ve kaşıntı var bugün hafifledi, onu söyledim, idrar kültürü istedi, enfeksiyon varsa pembe akıntı ondan da olabilirmiş. Geçen hafta yaptırdığım idrar tahlili temiz çıkmıştı oysaki. Olsun kaşıntın 3 gündür varmış testten sonra olmuş olabilir dedi. Mutlaka yatarak istirahat et dedi, en az 3 gün böyle dinlen mutlaka raporunu al dedi. İşin ağır olmayabilir masa başı ama hep oturduğun için bebek yerçekimine karşı koyamıyor o yüzden aşağıda oluyor dedi. Oturmakla uzanmak aynı şey değil dedi.
Sonuç: Allaha çok şükür ben de bebeğim de iyiyiz, çok şükür yavrum alması gereken pozisyonu almış, en son ters duruyordu ve bu erken doğuma ve sezeryana sebep olabilir denmişti. 180 tl doktora 100 tl nstye verdik aniden bu kadar para çıktı Allahtan yanımızda vardı yine de üzüldüm çok çok pahalı, siz de her duruma hazırlıklı olun o an para pul düşünülmüyor bir an önce iyi olduğunu duymak istiyorsunuz. Kızımın haftası sata göre 28+2, ultrasona göre 30+4. Hiçbir şey anlamadım. 10-12 gün sonra doğum iznine ayrılabilirmişim. Tahmini doğum tarihini sordum sata göre dedi, gerisi takdiri ilahi dedi, şimdiki durumuna göre erken doğum görünmüyor dedi. Ama iznimi hesaplarken ultrasonu baz aldı. Şimdi dediği tarihte izne ayrılsam işyerinde sıkıntı olmaz mı ki?
Ben de destan yazdım, yorduysam kusuruma bakmayın. Bu olay beni psikolojik olarak çok yordu. Şimdi uyuyup dinlenicem kendinize iyi bak uzanarak da dinlenin. Hepinizi çok öpüyorum.
biz geldik teyzelerii bebimin beyninde olumsuz nokta kalmamış herşey normal bebim 1.400 gr olmuş benimde kilomu ve herşeyi normal görünüyor dd doğumuda normal olucak inşllh dd rabbim herkese böylegüzel haberler almayı nasip etsin herzaman çok mutlu oldum:
oyyy havaalanıda baya uzak ya tabi bu tuzlanın neresinde oturduğuna bağlı bide :))) cnm ben sahildeyim hemen,özsüt varya onun üstü denize nazır çalışıyorum yani :))) dinlenmek için az vaktimiz var artık meleklerimiz gelince zor olcak :)))Sabiha Gökçen in orda Granit firmasında ihracattayım canım. Sen tuzlada tersane falan mı? Bence de hiç çalışmasak olur. ağır geliyor artık uyuyp dinlenmek istiyorum bol bol
cnm hayırlı olsun çamaşırın :))))) ya cnm ya şu ünlem işaretini koyuyosun ya ben okumadan aha bişey oldu diye çok geriliyorum yaa koymasakta bende panik yapmasam ne güzel olur :))))))kızlar dün hamile külodu aldım,ve bir külottan bu kadar memnun kalabilecegim hiç aklıma gelmezdi.havalar da serinleşince göbeğimi örtmesi güzel olucak:)))
işte kendime ala ala bunu aldım,tüm mağazalara o kadar güzel kışlık ciciler gelmişler ki hele de ipekyolll!!!! ah ahh deneyemediğim gibi fizğimden ötürü artık,bi de ona para verceğime diyip oğluma şunu şunu alırım diyorum :))) eeeeeeh diycem bir gün ve sanırsam o gün batıcam ama ne zaman bakalımm :)
cnm çok fazla dinleme kendini gerçekten psikolojinizi bozuyosunuz böyle bence vucüdumuzda herhangi bi aksi durum olsa elbet belli eder kendini,kendimizi çok dinlememek gerek bence hayatın her yerine adapte olmak gerek biz dünyanın en doğal olayını yaşıyoruz ve herşeyden önce hasta değiliz hamileyiz :))))))selam annecikler....yaaa benim sanki yavaş yavaş psikolojim bozulmaya başladıtuvalete girmeye korkuyorum hem kabızlık hemde vajinin elime bi tuaf gelmesi sinir ediyor beni sanki şiş gibi elime kocaman geliyor.:84::84::84:tuvalette ıkınamıyorum bile sanki oram çıkıcakmış gibi batmalar falan oluyor.sizde de var mı???birde vaj... çevresinde kasılmalar var ağrılar var helede birde küçük tuvaletimi tutarsam daha da ağır oluyor ağrılar.ufff ya acaba bi sorun mu var???
cnmköydeyim demiştim şimdi sen zaten yapılan yere git gel tahlil bekle filan baya yorulacaksın bence de vaktin varsa bekle derim bende ama tabi üzülmede :)))kızlar yaaaaaaaaaa.... hepinizi çok seviyorum ve hepinize tek tek teşekkür ediyorum... çok merak edenim ve güzel dilekler dileyen olmuş. çok çok sağolun. ama haberler pek ii diil. indirekt coombs testi die bi test var. o testi yapmadan iğneyi vurmuyorlarmış ama ne hikmetse o test hastanelerinde yokmuş. çok sinirlendim tabii... doğumumu yaptıracak doktorumu aradım hemen. 33. haftamda gelicem dedim. o zaman bekle 35. haftaya kadar süren var dedi. çok kararsız kaldım ama Rabbim inşallah beni görür de kızımla bize yardım eder. hepimize tabii... siz olsanız napardınız merak ettim???
bu arada çok oturumaıyorum pc başında... birazdan okumaya devam edicem... annis çok geçmiş olsun... neredesin firuzeden de haber var mı??
hepinize kocaman öpücükler...
kızlar ya 3 saatlik bir yolculuk düşünüyorum otobüsle annemin yanına gitmek için,sizce bu dönemde riskli mi?biraz korkuyorum ama ne dersiniz?var mı daha önce böyle bir cengaverlik yapan veya yapanı duymuş olan :))
iyi günlerde kullan canım bende çok memnun kaldım hamile kilodundan ama hamile pantolonlarını giyemiyorum nedense karnıma değdikçe rahatsız olduğumdan ben hala eski düşük bel 40 beden pantolonlarımı giyiyorum rahatta oluyor açıkçası üstüne uzun örten bir gömlekle çok ta rahat oluyor. gerçi aynada kendime bakıp bekıp gülüyorumda bu arada benim karnım küçüldü bebek büyünce geçen gün bebeğin elini ayağını hisseder oldum ayağıyla yan taraftan itince tutar gibi yaptım biraz ileri itti yine aynı derken 15 dk oynadık resmen ayağını parmaklarına kadar elime geldiğini hissettim
Hayırlı Sabahlar hepinizeee!!! Bu hamilelik bana kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırdı,en çok buna seviniyorum.Eskiden öğlene kadar aç dururdum,şimdi sabah 9u zor beklıyorum :)
nerdesin firuze ve nanan bebişlerinizin iyi olmasına sevidim.. tekrar geçmiş olsun nerdesinfiruze..
nerdesin firuze ve nanan bebişlerinizin iyi olmasına sevidim.. tekrar geçmiş olsun nerdesinfiruze..
kızlar dün hamile külodu aldım,ve bir külottan bu kadar memnun kalabilecegim hiç aklıma gelmezdi.havalar da serinleşince göbeğimi örtmesi güzel olucak:)))
işte kendime ala ala bunu aldım,tüm mağazalara o kadar güzel kışlık ciciler gelmişler ki hele de ipekyolll!!!! ah ahh deneyemediğim gibi fizğimden ötürü artık,bi de ona para verceğime diyip oğluma şunu şunu alırım diyorum :))) eeeeeeh diycem bir gün ve sanırsam o gün batıcam ama ne zaman bakalımm :)
evet benimde kalçalarım kasılıyor resmen tutulmuş gibi kalkıyorum yataktan.ama en çok vajinin şekline sinir olmaya başladım.:84::84::84::84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?