canım yan yatıyodum, şimdi yemek yapıyorum bilgisayar tezgahın üstünde.zaten normal zamanda da dizimin üstüne asla koymazdım çok çok zararlı. siz de koymayın arkadaşlar. ilgin için sağol canım :)
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bağırmıyorum ben
bak hem gocandan deil benden tırsınca bulmuşun şapkayı
cnm hele ben ekşi ne varsa tiksindim hani kızalrda çirkinlrşilirmiş ya gören bana ne güzelleşmişsin diyo tabi her zamanki halim diyorumşaka tabi yüzümde hiç biyerinde ne leke var ne başka bişey sürekli tatlı aşeriyorumm
herkes şaşırıyo :))) ama demekki neymiş ben bütün tezleri çürüttüm her belirti aynı olmayabilirmişkızım olsun çok istiyodum zaten RABBİM gönlüme göre verdi inş sağlıklada alırız kucağımıza
cnm benm sen bana bakma ben tatlı manyağı oldumyemekten çok tatlı aşeriyorum hep süreklide yediğim için sorun yok
oyyy 1280 kg maşallahhanne vermeye çalışıyo oğlun onları topluyo demekki
aaa ne güzel bende sivastayımm...
üfffff ne karışıyorsun de mi...hiç bakma sen ona,doya doya alışveriş zevkini de çıkar,gönlünce al.sonradan onu dinledin ya da moralini bozdun diye kimse madalya takmayacak sana.çok kızdım bugün çok.!eş dostun getirceğine bakarsak....assın o suratını,inanılmaz ya,daha da sevinceğine...
afiyet olsun cnmmmben de şimdi kek yapıyorum canı çekti bebek istiyo
cnm bunun modernlikle ne alakası varki :26::26:sonuçta ikimizinde ssk sı var ve devlet sana illa babadan yaralanıcak diye bi şart koşmamışkianladım cnm
ama ben eşime teklif dahi edemem,babalık ruhuna çoktan girdi,
babayım ben baba diye dolaşıyo etrafta
çocuğu üstüme alcam desem sanırım oklavayla kovalar beni
bize göre modrn bi haytınız var anladım kadarıyla
allah kimsenin mutluluğunu bozmasın
hiç bi farkı yok cnm şöle düşün şimdi biz hastaneye gidince çalışanmı diye soruyolar ya kendi ssk mızdan yararlanıyoruz dimi,ama babadan yararlananöle değil ya onlarda hayır babamdan yada annemden diyo bu şekilde benm yada eşimin primi yattıktan sonra hiç bir farkı yok yani,ya ben hala anlamadım sskda babasınınkinden ya da annesininkindne faydalanmanın ne farkı var:26:
babalık sadece ssk yada resmi anlamda değil ki cnm böyle bi ayrım olmaz yada olmamalı bence :44:cnm çocuk babanın üstüne ise babanın agi sine çocuk parası ekleniyor,
eğer annenin üstüne ise annenin agi sine ekleniyor,
yani ben bu zamana kadar duymadım (boşanma durumları hariç) annenin üstüne bebeğin geçirilmesini,babalar pek izin vermezler böyle şeye
ya annenin ya da babnın üstünde olmasını meselesi ne onu anlamadım bu nüfus değil bişi dğeil anlatabildim mi?
yani şaşırdım ondan diyorum vallaha benimkinin haberi bile yok öyle şeylerden
evet demetcim sanırım öle oluyo :)))
bu arada ben bebek odası olayını halletmek istiyorum sizler ve arkadaşlarım hani kırmızı lacivert bi model vardı çapa modeli diye geçen onu beğenmiştiniz anneme sorup fikrini almak istiyorum ama nete girmeyi bilmiyo kocam ve kayınvalidemler ise denizci modeli beğenmişlerdi şimdi kocamıda kırmak istemiyorum ama kararsızım yaaa valla şu an neden bahsettiğinizi de bilmiyorum yazdıklarınızı iş arasında 10 sayfa geriden takip ediyorum arada kendi yazım çıkıyo karşıma çok alakasız yerde alakasız şeyler yazmış oluyorum heheheheheh gülmeyin he odayı napsamki
canım sana 3500 mü dediler, bu özel sağlık sigortası ile dimi? banada sağlık sigortası yoksa 6000 TL dediler normal doğummu, bizde yapı kredi var ona 2500 TL imiş. ben doğum fotoğrafçısı araştırıken biraz baktım bizim doktorlarınkine narter, gazi bey falan, genelde resimlerde hastanenin hastane çıkışı yoktu, hep kendilerininki vardı, ama yinede sormak lazım, bende bir iki takım götürürüm yinede bebişe, kendime de daha almadım, çokta anlamıyorum ince mi olmalı kalın mı falan? toplu alışverişe çıkmam lazım.
evet luveylacım bu son 3 ayda aynı şeyleri yaşayabilirmişizz :) bu arada nasılsınMardinciğim gözün aydın canım. Bulmuşsun şapkayı...
Bebişinin üzerinde paralansın... Bereketlensin inşallah canım
Pamukcuğum derlerki hamileliğin son üç ayında ilk aydaki şikayetleri yaşayanlar olurmuş. Her hamile yaşamasa da.. Umarım kısa sürer ve ilk dönemlerdeki gibi çetin geçmez.
Deryacığım iyi akşamlar sana da...
oyy oyyy mutlu mutlu yaşlara cnmmm daha nice senelere yaşlara inşşselam kizlar
annis iyi olmus allaha sukur
su kaybetme olayi bendede var bodrum kattimizin anahtarini kaybettim hala bulamiyorum offffff 3 hafta oldu nerdeyse
bende oglusuma dogum gunu hazirliklari yapiyorum cumartesi gunu dogum gunu yavrumun insallah hersey cok guzel olur..-.
bu arada ben bebek odası olayını halletmek istiyorum sizler ve arkadaşlarım hani kırmızı lacivert bi model vardı çapa modeli diye geçen onu beğenmiştiniz anneme sorup fikrini almak istiyorum ama nete girmeyi bilmiyo kocam ve kayınvalidemler ise denizci modeli beğenmişlerdi şimdi kocamıda kırmak istemiyorum ama kararsızım yaaa valla şu an neden bahsettiğinizi de bilmiyorum yazdıklarınızı iş arasında 10 sayfa geriden takip ediyorum arada kendi yazım çıkıyo karşıma çok alakasız yerde alakasız şeyler yazmış oluyorum heheheheheh gülmeyin he odayı napsamki
3500 genel yasam icin fiyatlari. yani ykb icin sana 2500 dedikleri gibi genel yasam icin bize 3500 dediler. valla bi 3000 bi 3500 dediler ama hangisi normal hangisi sezeryan hatirlamiyorum. bu arada genel yasam hamilelik limitim zaten 4000 tldi. normalde hamilelikle dogum pek ayni yil icinde olmaz aslinda ama benim oglumun sansina hem muayeneler hem ilaclar hem dogum bu 4000 icinden cikacak. bize de baya bisey kalacak gibi gorunuyor bu rakamdan.
saglikla gelsinler de para nasil olsa kazaniliyor :)
ya kızlar siz yazdıkça ben tedirgin oluyorum. kayseride iki özel hastaneye sordum, normal de sezaryen de sigortalıya 100 tl. mesai saati dışında olursa 250 tl. en pahalısı acıbademmiş sanırım o da 1500 falan. acaba malzemeden falan mı çalıyor bizimkiler:44:
evet luveylacım bu son 3 ayda aynı şeyleri yaşayabilirmişizz :) bu arada nasılsın
oyy oyyy mutlu mutlu yaşlara cnmmm daha nice senelere yaşlara inşş
cnm bence resimlerin çıktısı al annen için ve hepinizde toplanıp ortak bi karar alın :44:
hic tedirgin olma.. biz bu sehrin altindan yapilma tasina topragina veriyoruz o kadar parayi. bazen kafam bozuyor gidip anadoluda dogurcam max 500 liraya diyorum :)
3500 genel yasam icin fiyatlari. yani ykb icin sana 2500 dedikleri gibi genel yasam icin bize 3500 dediler. valla bi 3000 bi 3500 dediler ama hangisi normal hangisi sezeryan hatirlamiyorum. bu arada genel yasam hamilelik limitim zaten 4000 tldi. normalde hamilelikle dogum pek ayni yil icinde olmaz aslinda ama benim oglumun sansina hem muayeneler hem ilaclar hem dogum bu 4000 icinden cikacak. bize de baya bisey kalacak gibi gorunuyor bu rakamdan.
saglikla gelsinler de para nasil olsa kazaniliyor :)
ilahi kız! güldürdün valla...buyrun beklerim... ankarada ev almıştık ama tayin aldırmak nasip olmuyor tabii... dün patlamalar falan duyunca eşim "bak iyi ki sivasın köyündeyiz" diyor..
sıkıntıları var ama hesaplı bir hayat:))
Mardinciğim gözün aydın canım. Bulmuşsun şapkayı...
Bebişinin üzerinde paralansın... Bereketlensin inşallah canım
Pamukcuğum derlerki hamileliğin son üç ayında ilk aydaki şikayetleri yaşayanlar olurmuş. Her hamile yaşamasa da.. Umarım kısa sürer ve ilk dönemlerdeki gibi çetin geçmez.
Deryacığım iyi akşamlar sana da...
selam kizlar
annis iyi olmus allaha sukur
su kaybetme olayi bendede var bodrum kattimizin anahtarini kaybettim hala bulamiyorum offffff 3 hafta oldu nerdeyse
bende oglusuma dogum gunu hazirliklari yapiyorum cumartesi gunu dogum gunu yavrumun insallah hersey cok guzel olur..-.
evet luveylacım bu son 3 ayda aynı şeyleri yaşayabilirmişizz :) bu arada nasılsın
yağmur başladı. ben kaçar kızlar.. kendinize iyi bakın.
ya kızlar siz yazdıkça ben tedirgin oluyorum. kayseride iki özel hastaneye sordum, normal de sezaryen de sigortalıya 100 tl. mesai saati dışında olursa 250 tl. en pahalısı acıbademmiş sanırım o da 1500 falan. acaba malzemeden falan mı çalıyor bizimkiler:44:
bizimde o konuda sıkıntı oldu ya, bizim sigorta nisandan nisana yenileniyor, şansıma hamile kaldım nisanda doğumda nisandan önce olcak, testler, ilaçlar, muayeneler hepsi onun içinde bizim limit biraz daha fazla 8000 TL, eşim yeter diyor ama endişeleniyorum bazen, biz %20 sini ödüyoruz, yapı kredi %80ini ödüyor aslında onların ödeyeceği kısım 8000TL ye geliyor yani total limit 10.000 TL gibi aslında, neyse biraz karışık oldu galiba. artık fazlasıda gelirse ödeyeceğiz, birde eşim sigortayla şeyi konuşacaktı, allah korusun bebek küveze girerse sigorta olayları nasıl oluyor diye, bizim sigorta yeni değişti önceki med lifetı ve sınırsızdı. birde biz yenidoğan sünneti düşünüyoruz, onlarıda sormuştuk yeditepede uzman olursa 900 TL prof olursa 1400 TL miş zaten hiçbir sigorta karşılamıyor sünneti, başka hastanelerede bakacaz bakalım bu fiyatlar fazla geldi gözümüze
ykb iken bizim de oyleydi. ama sirket genel yasama gecince sistem degisti. gebelik %100 karsilaniyo ama yillik 4000. hani bi yarisinda muayeneler bi yarisinda dogum olsa yine 8000 e denk geliyor diye dusunuyodum ilk degistiginde. ama yilin ilk 3 ayinda hamile kalinca ne olacagini hic hesaplamamisim :))))
biz de sunnet dusunuyoruz. arkadas kadikoy sifada dogum yapmisti 2000 liraya yaptirmis sunneti. bizim de gozumuz korkmustu. en azindan o konuda insafliymislar :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?