2011 Aralık Anneleri

benım ısmım nerde??? ) ben neden yokum

Aman canım bu dönemde biraz sağır biraz dilsiz olmak gerek,boş ver kimi ne ilgilendirir,bebişlerimiz sağlıkla gelsin sonra da zaten onların peşinde koşturmaktan veririz aldıklarımzı.

Canım ne güzel bir dua,
İnş sağlıkla vakitlerinde doğarlar ve biz de onları sağlıkla sıhhatle büyütürüz inş.

Canım inş. sonuçlar iyi çıkar,
gönlünü ferah tut ve Allah yardımcınız olsun

geçmiş olsun canım,bu nasıl bişey,bebeğe geçme ihtimali mi var,merak etme insulünle şekerin düzelir yeterki stres yapma sakin ol

Hamilelikteki kan hastalıklarında neler yapılabilir

Öncelikle her anne adayının hamilelik başında kan sayımı yapılması gerekmektedir. Kan sayımında saptanan anemi sıklıkla demir eksikliği anemisidir. Fakat ülkemizde sıklıkla görülen Akdeniz anemisi demir eksikliği anemisine göre benzer hücre özellikleri gösterdiğinden ayrımın yapılması gerekmektedir. Bu ayrımı yapmak için Hemoglobin elektroforezi yapılması gerekir. Hemoglobin elektroforezinde Hemoglobin A, A2 ve F oranları bakılmaktadır. Eğer hemoglobin % 3,5 üzerinde ise Minör Akdeniz Anemisi veya gen taşıyıcısı tanısı konulur. Bu durumda baba adayına da aynı tetkiki yapmak gerekir. Eğer baba da gen taşıyıcılığı yani Minör Akdeniz anemisi varsa doğacak olan bebekte % 25 Hastalık yani Majör Akdeniz Anemisi olma olasılığı vardır. Bu durumda aileye Preimplantasyon Genetik Tanı adını verdiğimiz işlem önermekteyiz. Eğer baba adayında taşıyıcılık yoksa bebek % 25 taşıyıcı olabilir ki bu normal hayat sürdürmesi için engel değildir.

Anne karnındaki bebeğin Akdeniz anemisi taşıyıp taşımadığını da yapılacak olan amniyosentez ve elde edilecek bebek hücrelerinde yapılan DNA incelenmesi ile de tanı konabilir.

gunaydın kızlarr....bugun şu kan uyuşmazlıgı ıgnesını vuruldum....kalçamacıyo bıraz amageçer heralde.çok pahalı zannedıyordum18tl ödedık...bikaçarkadaş 50-60 falan dıyolardı 18iduyunca şaşırdım :)) olduk bıttı çokşükür bakalım doğumdan sonrasına gerek kalcakmı....

geçmiş olsun canım,bu nasıl bişey,bebeğe geçme ihtimali mi var,merak etme insulünle şekerin düzelir yeterki stres yapma sakin ol
hee bu arada bebek de gelişmemiş tabi şekerim çıkmasın diye yemeği azalttığımdan

of bilmiyorum ay sonu çok işim var dönüp incelemeye vaktim yok poff

herkese merhabalar

ben ocak annesi olucam kismet olursa ins.

bende araniza katilmak istedim.

benim dogum da 23 ve 25 ocak arasi dedi Dr.

Suan 23+5 haftaligim

yani 6. ayim.

Hoş geldin aramıza sağlıkla kucağına al bebişini inş.

Moralini bozma hiç dinleyecek teyzelerini ve melek arkadaşlarını erken gelmicek zamanında gelicek

Kızlar ben yaklaşık 7-8 yıldır hepsiburada.com'dan alışveriş yaparım
Ama bu aralar sanırım şirketin ciddi sıkıntıları varmış
En son verdiğim 3-4 sipariş yaklaşık 1 ayda falan tedarik edilemedi ve uzun uğraşlar sonucu ancak para iadesi aldım.
Bu aralar oradan sipariş vermemenizi tavsiye ederim.
Geçmiş sayfalarda ultra prima için link gördüm de uyarayım dedim.

benım ısmım nerde??? ) ben neden yokum

destina 1.
vilocan 4.
derya 7.
seplem 11.
demettuba 12.
mardin4747 13.
nicko 14.
tulayuzun15.
bademininur 16.
yasmin_84 10.
aydaml 2.
halime 8.
olbey 1 17.
gulyun- 3.
çelik-seda 19.
mariposita 20.
pokim 21.
kardelen99 22.
lune 23.
pintos 9.
nihalla 3.
ozlemim 25.
balmond 26.
neredesin firuze 27.
sumak 6.
Aysalh 30
Potendia 5.
Nanan 28.
Aytanem 18.
Yarenhande 29.
Luveyla 23.
Simran 26.
Sevgiliye_34 24.
Seldayavuzgüray 24.
Renk gelsin hayata 13.
blagodevoyce25.

Son düzenleme:

biz de evlenirken doktor talesemi riski çok yüksek demişti. çocuğunuz olursa akdeniz anemisi olur demişti ama ilk oğlumda sorun yok sadece kansız şu anda. inşallah bebeklerimizde olmaz bu hastalık. bir de benim de kan şekerim yüksek çıktı 50 grmlıkta 192. 100lük yaptırcam. senin kaç çıktı da insüline başladın?

hee bu arada bebek de gelişmemiş tabi şekerim çıkmasın diye yemeği azalttığımdan

of bilmiyorum ay sonu çok işim var dönüp incelemeye vaktim yok poff

peki nasıl bi tedavi gerekliymiş bu anemi için,normal demir eksikliğinden farklıymış okuduğum kadarıyla,inş. bi an önce geçer canım ya,daha 2 aydan fazla zaman var,tedaviyle bebişin de sen de toparlarsın kendini,çayı kahveyi hiç içme o zaman sen

cnm ben naşide ama sanırım sıralamada haa var en son sevil demişsin ama benim nick var

pardon canımya bu cüziçin listemıydı ben annelerlistesı sandım ben okuyamıyorum canım kusuruma bakmalütfen keşkebilsemde okuyabilsem......başkasının hakkını boşyere işgaletmeyım..yanlış listeden bahsetmısım demek

hoş geldin cnm
seni gördük dahah iyi olduk cnm
aminnnn cnm aminnnn
cnm sende çok dikkat et kendine aman aman istirat et çok yorma hayırlı haberlerini paylaş bizimle

cnm ya çıkmaz inş bide bu çıkarsa tamam sen bu gerginlikle artık ne hale gelirsin :18::18::18:sakin ol tamam mı cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…