2011 Aralık Anneleri

günaydın arkadaşlar iyi pazarlar.... genelde yazılanları okumaya çalışıyorum çok nadir yazanlardanım aslında... size birşey sormak istiyorum... ben de aralık annesi olarak yavaş yavaş hazırlıklarımı tamamlamaya çalışıyorum... dün eşimle lohusalık gecelik bakalım dedim hastane için o da sıkıldı ben anlamam sen çık gez beğen al dedi... siz nasıl bişeyler aldınız ya da bakıyorsunuz? fiyat aralığı çok geniş kafam karıştı 15liraya da var 200 liraya da...
bir tane gecelik 1 tane de pjama takımı alayım diyorum çünkü evde gecelik pek giyemiyorum da... aldıklarınızı veya almak istediklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
bu arada ben de 30. haftamdayım ve hala hastane çantam hazır değil... geç kalmış sayılmam değil mi?

canım benımde hiçbişrhazırlıgımyok daha neyı beklıyorsam anlamadım:)) aslında artıkalmak lazım..bence lohusa gecelıgıne okadar paralar vermeye gerek yok çunkı 1-2gun gıyılıyo onu dugmelı olarak gecelık bakman yeter bence..çunkı losuha deyınce fıyatlar 2katına çıkıyo ne gerek var bence bu benım fıkrımtabı :)) hiçgerek duymuyorumokdar pahalı şeylere:

slm kızlar güzel güneşli bi sabaha uyandım.inş.bu hafta böyle devam eder.güneşi çok seviyorum..

ben de öyle düşünüyorum arkadaşım ama hastanede de bir sürü kişi gelip gidecek bir de evde rahat rahat emziririm ben evde genelde pjamayla doşan biriyim ne bileyim kafam o yüzden karıştı gecelikler zaten kullanışlı gelmiyor bana onu ucuz alıp pjamaları iyisinden alayım diyorum ama daha internetten bakıyorum bakalım dükkanları gezerken fikrim nasıl değişir onu da bilmiyorum... internette güzel şeyler var da dükkanlarda bulabilir miyim... neyse canım cevap için sağ olasın...

kızlar ben hastaneye 2 takım pijama koydum.kızımda da pijama koymuştum.ben gecelikle dolaşamam.hastanedeyken gelenim çok olıyor.üst kısmı fermuarlı olucak içine kısa kollu badi giycem.serum takılırken rahat olur.yataktan kalkıncada üst kısmını giyerim.en aşağıya 2 takım götürün.öyle çok para vermeye değmez.kan lekesi falan oluyo.pahalı olanı evde giyersiniz.

bencede kan olur içim gider pahalı olursa... sağ ol canımcevabın için....

cnm benimde daha hazır deil hastane cantam bebegın durumu normal dıye cok aceleci davranmadım bu konuda dıger dogumlarımda hep 42.haftasında oldugu için 36.haftadan sonra hazır ederim artık..
ben hastane için pijama takımı koyacam gecelık bende kullanamıyorum almıyacamda oyuzden zaten ceyızımde olan gecelıklerım var gerekırse onlarıda kullanırım ama dogum ıcın ıkı takım guzel pijama almayı düşünüyorum eger sende gecelık kullanamıyorsan mecbur deilsin gecelık almaya pijamada cok rahat oluyor..ayrıca önden düğmelı model olsun yeterli illa lohusa adı altında olması gerekmıyor takımların adı değişince fiyatlarıda değişiyor

valla bu yıl özlem çok oldu cnm ama olsun napalım. daha bi ay önce gelmiştim evime ve 50 gün ayrı kalmıştık ama vardır işte herşeyde bi hayır...

bu arada kızına da maaşallah cnm :) ben de haftaya kendi doktoruma giderim artık. boyunu posunu öğrenince de haber veririm sizlere... bu arada ben de istanbulda olmak istiyorum bananee yaaaa.......

bu arada kömür sobası yakmaya başladım... üşüyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm(((((

Son düzenleme:
kızlar iyi pazarlar bişi sorucam.hastane çantasına kadın pedi koyacak mısınız;?kanamamız olur mu aşagıdan sizce?anneannem 40'ın çıkana kadar kan gelmez diyo ama emin olamadım,sanki listede o da vardı?

bu arada kişisel bakımımızla ilgili neler düşünüyorsunuz?benim saçlarım belime kadar gelmese de uzun baya,önlerine kat verip arkaları düz bırakmak istiyorum,yoksa arkaları da mı katlandırmalı???:97: bi de saçımı boyatmak istiyorum röfle felan diil ama işte dipler baya baya çıktı ya 5 gün sonra doktor randevusunda bu saç boyası konusunu sorucam,eğer sorun yok derse doğuma bir kaç hafta kala boyatabilirm doğrusu .

bi de ağda işi var,yarın mecbur gidicem ((( artık göbeğimin altını göremiyorum,kendim de yapamıyorum mecbur gidilcek artık çok sıkıldım günler gecse de bitse şu hamilelik sürecimiz yahu.kızlar sıkıntısını çektik ama inşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerimiz de biz de bitiririz bu süreci.

kızlar herkese iyi güzel güneşli bol kıpırdamalı bir pazar sabahı diliyorum. kızımın babası bizi sahile kahvaltıya götürdü. ay ne güzel birinin size kahvaltı hazırlaması. oh yedik içtik. hava çok güzeldi. kemiklerimiz ısındı. kaç gündür moralim bozuktu. valla çok iyi geldi. moralim yerine geldi. kızım da çok hareketli bugun. benim moralim düzelince o da düzeldi. belki de açık hava güneş, deniz kızıma da iyi geldi. bugun çok keyfiliyiz. insallah siz de öylesinizdir

canım benim kadın pedi getir dediler bana da. ben henüz almadım ama bi ara alıp koycam bi paket. şu ağda işi valla çok zor ben göbeğimden bişey göremiyorum. kuaföre de gidemiyorum. utanırım. of dün ne çektim sen anla ben de sıkıldım geçmek bilmeyen zamandan. kuzumun geleceği günü iple çekiyorum. bazı arkadaşların aralık başı veya kasım sonu ya doğumu. valla imreniyorum. benim 27 aralık gözüküyor. ama doktorum dediki 13 aralıktan sonra kritik dönem başlıyor dedi. tabi kuzucum dayanabilirse:2::2:

haberlerini beklıyoruz bebişinin cnm ay bızım burası hala cok sıcak bende üşümeyi özledim artık

cnm tam tersi 40ına kadar kanama gelebılır aynı adet oldugun gıbı tabı bunun süresi kişiden kişiye göre değişir benim ilk kızımda 40gun devam etmişti ama oglumda sadece 9gun sürdü...yani belli bir süre gelecek..yalnız benım dogum yaptıgım hastanede kendılerı verdıgı ıcın ped ben koymayacam cantama ama her hastanenın farklı oluyor sanırım onu dogum yapacagın hastaneden ögrenebılırsın..ben bebek bezi ile kadın pedi hiç koymayacam yani
boya içinde sanırım bitkisel boya kullanabılırsın dıyor doktorlar

oy ne güzel iyi yapmışsınız cnm senin moralın düzgün olursa bebegınde iyi olur unutma cnm

slm kızlar,
40 gün kanamamız olmayacak mı bizim doğum sonrası...ped lazım diye biliyorum..bi de şu ağda işi canımı sıkıyo..utanmak bi yana son aylarda ağda erken doğum sebebi dedi dr.um..iyice kafam karıştı..erkek olanına soramadım tabii ama bayan dr. um öyle söyledi..artık ayna ve jilet ikilisiyle olduğu kadar yani...

gecelık ıcın cok para harcamaya gerek yok bencede normal kullanabılcen turden olsn ben ole aldım hepsını mevlutte kaadar zaten ayaga kalkıyormussun o zamanda gusl cıcıler gıyersın mıss gıbı ohh relaxmode kampanya var ınt sıtesınden bak ıstersen

aynen cnm bızde kahvaltıdaydık tıka basa yedım doydum snrasonda sahılde yürüdük ama yoruldum dün bütün gun bebıs aglamıstı bugun 1 kere agladı benım moralım ıyı oda arada tepıklıor pek sesı cıkımıyor :)

olcak ama herkeze gore degısyormus kımın 40 kımınde 20 gun suruyormus agda ısı yanen yaa kuafore gıdıorum devamlı ama son zamanlarda usenır oldum kendımde yapmam tuy dokucumu kullansak ama ne zamanadenk gelcek onuda bılmıyorum ..nasıl erken dogum sebebı pek anlamadım agda yaparsak erken dogummu olurmus canım

selam kızlar,

çabuk çıkacağım ama başımıza neler geldi..neredeyse geliyordu oğlum erkenden. şükür atlattık. başlık açtım ama buradan da dua isteyim dedim...

hepinizi öpüyorum.

tüy dökücünün içindeki kimyasal bebeğe geçiyor!!!!!!!!!!!!!!!!!

ağda da gözenekleri açtığı için enfeksiyon riskini arttırıyor.

en iyi çözüm ayna ve jilet..

Çantasına sadece pijama koyacak arkadaşlar doğumdan sonra kanamanız için alttan kontrol olmayackmısınız,hemşireler kanamanızın yoğunluğuna fln bakmak isteyecektir,pijama zor olmaz mı.Sezaryen olacaklar için zaten ilk gün gecelik çok rahat olacaktır,pijamanın lastiği ameliyat yerini acıtabilir,sıkabilir.Ben doğumdan hemen sonra geceliğin daha kullanışlı olacağını düşünüyorum.Devlet hastanelerini bilmiyorum ama çoğu özel hastane hasta pedi ve çocuk bezini veriyorlar hastanede kaldığın sürece.Hatta bana gögüs ucu kremi bile getirmişlerdi ufak bişey.Markalar reklamını yapıyorlar bu sayede.
Saç boyasını da doktoruma sordum ben 17.haftadan sonra sıkıntı yok organ gelişimi tamamlanana kadar yasak boya dedi.Bende şimdilik gerek yok die düşünüp doğuma yakın boyatmayı düşünüyorum.

aysalh bir dahaki kontrol için ne zaman çağırdı canım 15 sonra mı yoksa 1 ay sonramı randevu verdi..???
yani merak ettiğim 30. haftandasın yaa kontrol sürelerin kısaldımı bundan sonrası için???

canım bundan sonra iki haftada bir geleceksin dedi 15 ekime randevu verdi nst ye gireceksin dedi şimdiden heyecanlanmaya başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…