2011 Aralık Anneleri

tüy dökücünün içindeki kimyasal bebeğe geçiyor!!!!!!!!!!!!!!!!!

ağda da gözenekleri açtığı için enfeksiyon riskini arttırıyor.

en iyi çözüm ayna ve jilet..

bak ben bunu bılmıyordum saol canım amann yandık o zaman jılette yapmam nolcak benım halım yaaa

ilk defa anne olacak arkadaşlara az da olsa tecrübeli bir anne olarak birkaç şey yazmak istiyorum.

arkadaşlar doğumdan sonra kadın pedi değil hasta bezi kullanılıyor. ben evde dahi bir süre hasta bezi kullandım. çok rahat oluyor, kanama oluyor mutlaka ama süresi kişiden kişiye değişiyor tabi. başta kırmızı regl kanamsı gibi başlıyor sonra rengi açıla açıla sarıya dönüyor buna da oşi deniyordu yanılmıyorsam. işte bu kanama sırasında hasta bezi çok kullanışlı, hem geceliğinizde kirlenmez.

bebek bezi ve ıslak mendil konusunda sürekli kullanmayı düşündüğünüz ürünleri götürmenizi ve onları kullanmanızı tavsiye ederim. çünkü hastanede verilen ile sizin evde kullanacağınız marka farklı olursa bu bebeğin nazik ten,inde alerjil reaksiyona ve pişiğe neden olabilir. ıslak mendil olarak kırkı çıkana kadar alkolsüz saf su ve pamuktan oluşan yenidoğan mendilleri kullanmanızı tavsiye ederim. biraz pahalı oluyorlar ama çocuğun anne karnında kaplı olduğu verniks denen bir madde var ve bu madde dış dünyaya adaptasyonunda çocuğu koruyor.o yüzden bebekleri hastanelerde yıkamıyorlar artık. işte bu alkolsüz mendiller vernikse zarar vermiyor.

gelelim diğer konuya gecelik şart sezaryen için. hem sonda takıldığı için pijama götürsenizde doğumun hemen ardından giyemezsiniz.en azından sonda çıkana ve kanama kontrolleriniz bitene kadar. sonrasında pijama da giyilebilir. normal doğum yapmadım ama onda da kanama kontrolü olacağına göre ilk etapta gecelik gerekli.

ağda konusunda da benim eşim kadın doğum uzmanı. sadece hamilelikte değil hiçbir dönemde ağdayı asla onaylamıyor, açıkçası bana da yaptırmıyor. kıl köklerinin açılması ve vagina bölgesinin enfeksiyona yatkın bir bölge olması sebebiyle yapılmaması gerekiyor. hele hele hijyenin çok önemsenmediği denetimsiz kuaför salonlarında elini yıkayıp yıkamadığını bilmediğiniz biri tarafından asla yapılmamalı bence. en güzeli jilet kullanmak.hem inanın hiçbir doktor kıl tüy temizliğini bizim kadar önemsemiyor. tabii uzamış çirkin görüntüden bahsetmiyorum. hani biz bebek cildi gibi olsun nokta kadar bile çıkmış olmasnı istiyoruz ya... yani tüyleri temizlememiz yeterli...

başka aklıma birşey gelmiyor. yine de sorusu olanı cevaplamaya çalışırım.

olcak ama herkeze gore degısyormus kımın 40 kımınde 20 gun suruyormus agda ısı yanen yaa kuafore gıdıorum devamlı ama son zamanlarda usenır oldum kendımde yapmam tuy dokucumu kullansak ama ne zamanadenk gelcek onuda bılmıyorum ..nasıl erken dogum sebebı pek anlamadım agda yaparsak erken dogummu olurmus canım[/QUOTE]

ağda alınırkenki fiziksel hareketler kasılmaları başlatıyomuş..birkaç hastam ağda yaptırdığı günün akşamı suları geldi dedi dr.um..
ayrıca da hamilelik süreci dışında normal zamanlarda da enfeksiyon riskini arttırdığı için önermiyorum diyor..e doktor böyle diyince benim gibi bi pimpirikötesi naapsın...

teşekkür ederiz canım.....hasta bezi kullanacak kadar mı çok kanama gelicek onu anlamadım ben..

Allah razı olsun ne güzel açıklamışsın herşeyi.SaoL.

kanamanın yoğunluğu doğumdan hemen sonra biraz fazla oluyor, birkaç saat içinde regl kanamsına dönüyor... ama hasta bezi sürekli sırtüstü yatmak zorunda kaldığınız için daha rahat ettiriyor. hem kadın pedini değiştirmekten daha kolay değişiyor. bebek bezi gibi yapışkanları açılıp altınızdan alınıp, yenisi seriliyor. tabi bunu ilk etapta refakatçiniz yapıyor.ben tavsiye ederim, kullanıp kullanmamak size kalmış tabii...

bir de bebeklere alınan cicilere baktımda, hiçkimsede yan yatırma yastığı göremedim. aslında çok faydalı ve gerekli birşey. doğumun ardından insanda hep bebeğine birşey olacakmış korkusu gelişiyor. etrafınızdakilerde sizi sürekli uyarıyor, aman dikkat et yan yatır, yüzüstü dönmesin, kusarsa sırtüstü olursa kusmuğu ağzına dolar, boğulur falan filan... siz de bütün gece uyumayıp bebeğinizi sürekli kontrol etme ihtiyacı hissediyor, bir anlamda paranoyaklaşıyorsunuz. halbuki bu yastığa çocuğu yan yatırdığınızda artık yüzüstü veya sırtüstü dönme ihtimali kalmıyor, tavsiye ederim.

kızlar benimde sinirlerim tavan yaptı yarın uzaktan eşimin akrabası geliyormuş ankarada işi varmış şimdi geceye kadar temizlik yaparım ve ne pişiricem düşüncesi beni boğuyo

[
kızlar benimde sinirlerim tavan yaptı yarın uzaktan eşimin akrabası geliyormuş ankarada işi varmış şimdi geceye kadar temizlik yaparım ve ne pişiricem düşüncesi beni boğuyo

Temizlikle kendini yorma,artık çok hareketliliği kaldıracak dönemde değiliz,bırak olduğu kadar olsun.Yemekte pratik salçalı biftek,yada fırın poşetinde tavuk yanınada pilav yap olsun bitsin.Biz büyüttükçe hiç bitmez bu işler.Kolay gelsinn.

ah ah o uzaktan akrabalar işleri düşünce ya da kalacak yer lazım olduğunda bir anda aileden biri gibi oluverirler.

bence çok sıkma kendini. kendinize ne yapacaksan biraz salata, tatlı falan ekle çıkar önlerine. neticede sen hamilesin ve bunu bilerek geliyorlar evine. geceye kadar temizlik falan da yapma. toz varsa al, lavabo tuvalet yıka tamam.
senden ve bebeğin sağlığından önemli değil ya...

artık bulaşıkları makinaya dizsem bile belime kramp giriyo yavaş yavaş dinlene dinlene yaparım artıkın ama dediğin gibi olduğu kadarıyla
yemek konusundada güzel fikir canım fırında tavuk poşette de güzel oluyo yanına pilav salata yine rahat edemem bişeyler yaparım herhalde stresi beni öldürür zaten

aynen canım ya eşimde demezmi yarın geliyorlar diye ankara da işleri varmış demesiyle benim surat gitti tabi he önceden haberim olsa sorunda yapmıcam bir nevi ama yarın size gelicez sinirimi bozdu ya
ne güzel yazmışsın canım doğru söylüyosun gerekli yerleri yaparım sağolun desteğiniz için

bole oldumu ınsanın canı hıc yapmak ıstemıyor demı bende de oluyor yuzeysel yap temızlıgını detaysız ınceleme o kadar yemek ısınıde esıne sole dısardan soleyebılırse solesn snra dersın rahatsızdım ksr bakma bu seferlık bole oldu dıe ben bıısy yapmak ıstemdıgımde sınrım tepeme cıkıor yapmıorum walla mısafırde gelse sole dısardan napıcan sımdı hem temzılık hem yemek yorar

bu gelen kişi eşimin dayısı malesef((( eşiyle birlikte geliyor benide çok severler eşime söylemişler gelinimiz kendini yormasın sonuçta hamile demişler ama gelmesinler ya :)))))))) yani misafir havamda değilim dışardan söylemede olmaz canım ilk defa evime gelecekler ondan bide annemden ne gördüysem onu yaparım yine duramam ben biliyorum kendimi bide yarın kalırlar benim sinirler zıplar

hee bende arkadası felan sandım olmaz o zaman sen yavas yavas yapıcan bısıyler napcan sımdı kendını yormadan yaparsn fazla dusunme bu sefer stres olursun o sebepten en guselı kendını rahat bırak olur gıderr

kızlar ateş olcer ne marka aldınız alınması gereken en onemli seylerden biri

ya ben almadmda hep bebegın atesıne bakıcaz dımı almak lazım evet cogunluk ne onerıse onu alırz artık

Son düzenleme:

sana katılıyorum ben de özellikle lohusa geceliği demicem sadece hastane için 2 tane önü düğmeli gecelik, ev için de pijama takımı...ama hastane çantasına başka ne koymak lazım onu bilmiyorum, fikir alışverişi yapsak ii olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…