kızlar bebk kıyafetlerini kaçıncı haftada yıkamaya başlıyacaksınız
Alıntıdır..
Pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.
Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...
bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:
''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.
Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.
o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.
ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...
ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...
yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''
işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.
yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.
doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....
[/QUO
Naber Nasılsın Deryacım?
ya benimki ablama ya da kardeşime böyle değilişte benimkini de özetlemişsin. benimki de çok zorluklar geçirmiş. ve biz büyüdükten sonra yavaş yavaş araya bir mesafe girdi. ben de anlamadım nasıl oldu. ben ararsam konuşuruz aramazsam arayan yok. ben de iyi olsunlar da başka bişi istemem diyorum artık. tabi içten içe de beni ve kardeşlerimi evlat olarak değil de para makinası gibi görmesine kızıyorum. diceksiniz çok mu para gönderiyorsun hayır gönderemiyorum. ama gönderdiğim zamanlarda iyi davranıyor. ananem de öyle biri. o nedenle fark ediyoruz kardeşler durumu. işin kötü tarafı ihtiyacı yok ama biz zor durumdayız.
35+4 te antepte olcam o gün atarım makineye,burdakilerle birlikte benimki mecburen böyle olcak,geceliğimi,park yatağı bebişiiin bezi,şampuanvs.orda halledilecek 2-3 günlük ayrıntı hepsi inş. hepsi yetişcektir
ben hem güneş varken yıkıyayım diyorum.sonra daha iki ay var bayramdan sonra hallederim diyorum.kararsız kaldım.tahminen 36 haftalık falan olucam.39 da da bizim hanım beklerse doğum.sizce ne yapmalı.annem erken yıka güneşte havansın diyo.
[/QUO
Naber Nasılsın Deryacım?
iyiyim canm sen
yap bi an önce ben geçen bayram öncesi 2 günde birsürü şeyini aldım bi demlik kalanlarda bu bayram öncesine kaldı Allah izin verrse inş.
ben dalinin deterjanını ve yumuşatıcısını aldım sabun tozu almama geek varmı
kızlarrrr
sizinde sinirleriniz aniden oynayabiliyormu.. benim tahammül sınırım çok düştü..herşey çabucak oluyor.. inanılmaz sinirleniyorum kan beynime sıçrıyor.. kasılıp kalıyorum... ya da inanılmaz üzülüyorum..
sizede oluyormu.. eskiden bu kadr şiddettli olmuyordu engelleyebiliyordum birazda olsa.. şimdi yapamıyorumda
kızlarrrr
sizinde sinirleriniz aniden oynayabiliyormu.. benim tahammül sınırım çok düştü..herşey çabucak oluyor.. inanılmaz sinirleniyorum kan beynime sıçrıyor.. kasılıp kalıyorum... ya da inanılmaz üzülüyorum..
sizede oluyormu.. eskiden bu kadr şiddettli olmuyordu engelleyebiliyordum birazda olsa.. şimdi yapamıyorumda
ya kızlar cogunluk bebegın camasırlarını yıkamaya başlamış..bende yıkamak ıstıyorumda evdeki problemler bıtmıyor gitti
artık ıyıce keyfım kactı acayıp stres olmaya başladım..şimdi biz 3. bebiş gelecek diye yazın boya badana yaptırdık sonrada salonu artık ıptal edıp gunluk kullan
ıma uygun oda halıne getırelım dedık salondakı mobılyaları boşalttık odaya uygun köşe koltuk takımı yaptırdık ama işte adamlar eve gelıp ölcü almadıgından kol
tklar sıgmadı ölçü buyuk geldi sonra bır parcasını alıp kestırdıler bu seferde mınderler hepsı farklı boyutta oldu puzzle koltuk gıbı hıcbır parcası aynı ebatta deil
..agustostan berı bu koltuklarla ugrasıyoz en son bugun adamlar ürünü iade alalım parasını verelım dedıler...şimdi ben tekrar bu halımle cıkıp dolaşmam lazım
ve mecbur ölçüye göre yapılmalı hazır koltuk olmuyor ve 1ay dan öncede olmuyor şimdi ben 1 ay napcam oda koltuksuz artık eskı koltuklarımda yok bu halıml
e yerede oturamam off yanı cok canım sıkıldı..bırde cocukların odaya dolap yaptırıyorduk ondanda bır turlu ses cıkmadı dolap gelsınkı bebegın camasırlarını yık
ayıp yerleştırebıleyım..boyle 2aydır evde düzen kurulamadı gıttı ve sayılı gunlerım oldugu ıcınde gunden gune stresım artıyor..bugun ıyıce daraldım patlayacak
gibiyim
şu mobılyacılardan nefret ediyorum hıc bırı sözünde durmuyor:84::84::84::84::84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?