2011 Aralık Anneleri

iki gündür kızım çok oynuyor huzursuzluktan sanırım sanki göbeğimden çıkacakmış gibi canımı yakıyro bu sabahta yolda gelirken döndü sanırım çok canım yandı... eğer döndüyse yandım baş gelişti şimdi yer değiştirdi ((

birde facede bi arkadaşımız şu yazıyı paylaymış...
sabah sabah otobüste ağlama krizene girdim... zaten bu ara ağlama modundayım...

Anneciğim,

Benim için sıcacık bir minik ev yapmışsın burada. Ayrıca bana çok iyi bakıyorsun. Biraz yoruyorum seni biliyorum ; ama söz ileride kendimi affettireceğim.

Bazen seni hüzünlü görüyorum; neden anneciğim? Ben senin üzülmeni istemiyorum.Bir defasında çok duygulandığını, gözlerinden yaş geldiğini bile hissettim; ellerimi uzatıp gözyaşlarını silmek istedim; ama yapamadım.Bazen de neşeli oluyorsun ya, sen gülümseyince ben kahkahalar atıyorum buralarda .Babamın sesi de bana huzur veriyor anne; hele benim hakkımda konuşuyorsanız.

Kendinize iyi bakın , benim size çok ihtiyacım var.

Sizi, çok ama çok seviyorum anneciğim, yakında görüşmek üzere…

nihalciğim sıkma canını oluyor böyle şeyler benim eşimdeki mantıkta şu benim tarafım alacaklarını alsınlar bitirsinler kendi tarafından allah muhafaza hiç tık yok iğne gelmedi daha anla işte biz öyle alırmışız beşiğimiz örtülerimiz teyzemizden kıyafetler annane ve yengeden ben oğluma daha sadece bir tane takım penye battaniyeler ve bez ıslak mendil bakım setlerini aldım zaten iki kardeşim var onlarda fazlasıyla yaptılar yapacaklarını bebek şekeri ve sepetimiz yengemizden doğum parası hastane masrafları abim ve kardeşimin eşinden ama eşimin 7 kardeşi ve anne babasından hala tık yok boşuna sıkma güzel canını vardır bir bildiği eşininde

iki gündür kızım çok oynuyor huzursuzluktan sanırım sanki göbeğimden çıkacakmış gibi canımı yakıyro bu sabahta yolda gelirken döndü sanırım çok canım yandı... eğer döndüyse yandım baş gelişti şimdi yer değiştirdi ((

birde facede bi arkadaşımız şu yazıyı paylaymış...
sabah sabah otobüste ağlama krizene girdim... zaten bu ara ağlama modundayım...

Anneciğim,

Benim için sıcacık bir minik ev yapmışsın burada. Ayrıca bana çok iyi bakıyorsun. Biraz yoruyorum seni biliyorum ; ama söz ileride kendimi affettireceğim.

Bazen seni hüzünlü görüyorum; neden anneciğim? Ben senin üzülmeni istemiyorum.Bir defasında çok duygulandığını, gözlerinden yaş geldiğini bile hissettim; ellerimi uzatıp gözyaşlarını silmek istedim; ama yapamadım.Bazen de neşeli oluyorsun ya, sen gülümseyince ben kahkahalar atıyorum buralarda .Babamın sesi de bana huzur veriyor anne; hele benim hakkımda konuşuyorsanız.

Kendinize iyi bakın , benim size çok ihtiyacım var.

Sizi, çok ama çok seviyorum anneciğim, yakında görüşmek üzere…

şimdi ben ağlama moduna gireceğim zaten çok sulu gözümdür hamilelik benim ruh halimi daha da derinden etkiledi ne olacak benim halim bilmiyorum

ama ben çok duygulandım ya. nihallacım bence kızın iyi olduğu için oynuyordur. öyle derler ya. çok hareketliyse sağlıklı olurmuş. onun için boşuna evham yapma canım. bu arada benim doktorum dediki 34. hfatdan sonraki pozisyonu önemli daha çok döner dedi. onu da kafana takma canım benim. olur mu

herkese günaydın kızlar

mardincim bu söylenenlere kulak asma bence, her doğum şeklinin kişiden kişiye zorluğu vardır, bazıları normal doğumda çok zorlanırlar, kesikleri, dikişleri çok olur, bazıları sezeryandan kötü tecrübeleri vardır. bunları takmayın kafanıza bende normal istiyorum ama mecburen doktor sezeryan derse yapacak bişey yok, kendimi üzmem vardır bir bildikleri, bu arada ablam 2 yıl arayla 2 doğum yaptı ve mecburi sezeryan oldu ( aslında herşey normaldi ilkinde ama çocuk bir türlü doğum kanalına girmedi 41. haftası dolmuştu sezeryan yaptılar, (yani kimin nasıl doğum yapacağı hiç belli olmaz), bu arada ablamın sezeryanı epiduraldi, doğumdan gülerek çıktı, genel anestesi almadığından hiç şişliği yoktu, hafif makyajını yaptı süslendi :) ilk gün ayağa kalktı bebeğini emzirdi, sancısı falanda yoktu, çok rahattı yani,

dokunsan ağlayacak moddayım bu hiçç iyi gelmedi bana

emvacilbihar naber günaydın canım? sana bi msj yazmıştım gördünmü bilmiyorum ama bazı arkadaşlar da benimle aynı fikirde. bize bi cevap versen ya minnaklarımızın hatrına. ne demek şu emvacilbihar?

şaka bi yana söylemek zorunda değilsin ama ay çatladım valla meraktan:)

bu arada bebeğiniz hareketliyse bence sok dert etmeyin, bu iyi olduğunu gösterir, hareketsiz olduğunda ben daha çok stres yapıyorum gerçekten.

birde size birşey soracağım kızlar, herkesin bel ağrıları kasık ağrıları vb. zorlukları başlamış bende hiçbirşey yok eskisi gibiyim yanlış anlamayın ama bir sorun mu var diye düşünmeye başladım, oğlum birkaç gündür çok hareketlide değil, sizlerden genelde bir 2 hafta geriden geliyorum bundan olabilir mi acaba?

canım ya. ağrısa bi dert ağrımasa bi dert. ne güzel ağrımıyo işte. haftayla ilgili değil bence. senin ne kadar yorulduğunla ilgili. ne güzel demekki kendini yormuyosun. benim bacak aramda bir ağrı var kemiklerimde. ayağa kalkınca ilk birkaç adım ölüyorum sanıyorum. sonra geçiyo. olmaması ne güzel. herkesin yanında böyle söyleyip de kendine nazar değdirme. çünkü ben ne zaman çok iyiyim desem üç-dört gün hasta yattım.

kızlar burun aspiratörü almamız şart mıdır? ben bu konuda biraz cahilim de kusuruma bakmayın. bebeğin burnundaki fazla mukozayı alır yazıyo da her bebekte olu mu ki? yani kesin alcak mıyız?

canım 28. haftadan itibaren hızlı bi süreç başlıyo,benim 1 haftadır ağrılarm var,dün sanırım kaburga kemiğime bi tekme attı zilli,kiltlendim kaldım birbirine girdi kemiklerim gözümden yaşlar geliyo ama bağıramıyom,eşim geldi yavaşç kaldırdı beni yürüttü de kemik açıldı,sonra da kızdı cadıya rahat dur napıyon anneye diye

ay o ağrıyı sorma kilitlenip kalıyom sürekli yeter ki 10-15 dk oturayım kalkmak işkence oluyo çoğu zaman

bir de tabi ateşölçer mevzusu var. bizde normal ateşölçerlerden bi tane var. koltukaltına konanlardan. dediler ki bebek durmazmış, ölçemezsin. biz de iyi dedik.kulaktan ölçerler var çok pahalı 100 tl civarında. bi de eşim geçen gün chicconun alından ateş ölçerini bulmuş. onun fiyatı da pahalı, diğeriyle hemen hemen aynı fiyata. ama hiç dokundurmadan kızıkötesi yayarak ölçüyormuş. bebeğin alnına doğru yaklaştırıyomuşsunuz ölçüyormuş. ne diyosunuz hangisini alsak?

gördüm mesajını canım yazacaktım tüm sayfaları okuyayım dedim de anca okudum.

öncelikle günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

benim ismimle cismimle alakalı bir isim değil emvacilbihar

bir dua var bu duanın içinde denizlerin içindeki su zerrecikleri kadar ağaçların yaprakları adedince diye devam eden.

denizlerdeki su zerrecikleri: emvacilbihar demek

işte bu kadar kızlar. yazın lizzie de merak etmişti bir ara.

kızlar geçmişi okudum kaynanalardan kaynatmışsınız. dertli olanlara Allah yardım etsin. hazırlığını tamamlayanlar tebrikler. gecelik alırken de bence her zaman giyebileceğiniz geceliği alın. yanı ben şimdi hamileyim büyük beden alayım demeyin. 2,5 ay sonra durum değişecek. ve kılolarınızdan hızla kurtulacaksınız. inşallah ben de.

s beden giyen m alabilir. ya da 38 giyen 40 alabilir belki. hadi iyi alışverişler

cevaplar için teşekkür ederim canım benim.

evet canım haklısın aslında ama sorun şu ki ben bu bir haftadır acayip yoğunum, işler çok sıkışık, hafta sonu görümcem evlendı kına gecesi düğün falan baya yoruldum, bu hafta içi işten sonra hep dışarlardaydık, evde oturup dinlensem gam yemicemde, böyle olunca evham yaptım işte , belkide saçmalıyorumdur herkeste aynı şeyler olacak değil ya sadece bebişim bugün biraz daha hareketli olsunda içim rahatlasın istiyorum :):):)

valla ben hiç kafasını ağrıtmıyom bizimkinin,zaten iş bulamadı,arabayı alamadık bi türlü 3-4 haftaya almamız lazım,kurbn bayramı var,hastane masrafları,yatağı bile duruyo kızımın beni sıkıştırma zaten epey masraf yapacz,yatağı hemen almayız belki,40 ı çıkana kadar anakuccağında yatsn diyo,iyice stres olmuş durumda ben de bişey diyemiyom,emzik biberon sonraki işler boşver diyo,bebek küvetine ne gerek var minik bi leğende yıkarız diyo,senin annen nasıl yıkamışsa 8 çocuğu biz de öyle yıkarız fuzuli masraf yapma arabamızı alalım önce lütfen başımı ağrıtma diyo,bebek arabası,şifonyer yok kulaktan ateş ölçer desem hiç yere kavga etcez,onun için ben de bişey demiyom,herşeyini vakti gelince yavaş yavaş alırız,borca bişey almayalım diyo,bebek şekeri,sepei tfalan desem kesin boşanırız hiç tarıştmıyoken kesin bu aşamaya geliriz,bi defa söylemiştim benim birsürü yeğenim oldu,sen hiç duydun mu etrafında,ben antepte yapanı görmedim,annem de boşver kızm ya ne gerek var,ne şekeri ne mevliti,40 ı çıknca kuran okuturuz belki kendi aramızda olur biter dedi,kıyafetlere gelince hepsini toptancıdn paketiyle aldık,giillmemiş ne gereği var dedi,vaktim olursa yine de yıkayacam

Son düzenleme:

benim k.validem şaşıyo şuram buram ağrıyo deyince ben ilkimde hiç bilmedim diyo,1.50 bile yokmuş boyu 14 yaşında 29 kiloda evlenmiş,o minik haliyle çocuk doğurmuş ne nefes darlığı ne bel ağrısı çekmiş,ben onun 2 katı ağırlığındayım,boyum 1.5 cm uzadı evlendikten sonra,165oldum haşatım çıkıyo,bişey anlamadım bu işten

ben de kararsızım canım ya
braun baktım kızılötesi thermoscan sanırım, 119 tl
en iyisi kulaktan ölçer dediler ama bu dokundurmadan ölçenler zarar verir mi acaba bebişlere
çok minikler daha
kızılötesi infrared vs

gunaydıııııııın

bız 32.haftayı da bitirdik ..

33 oluyoruz bıle..

bugun alısverıs yapacagız bakalım kocayı nasıl batıracagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…