2011 Aralık Anneleri

Ya kızlar siz yazlıkları kaldırdınız mı?Benim uzun kollu gömlekler falan askıda ama hırka kazak baza altında çıkarsam mı artık.Havalar ısınmaz mı bi daha..

benim yazlıklarda ortada kışlıklarda ortada daha evin içinde cocuklar yazlıklarla geziyorlar evimiz güney cephe oldugu için cok sogumadı ama artık yavaş yavaş kaldırabılırsın cnm ısınsa da cok sıcak olmaz sankı

Alp_se; ben yaptırdım canım 2 dozu da. Bana hiçbir yan etkisi olmadı. Çok hafif, kolumu bir yere çarpmışım da çürümüş gibi bir acı sadece 1-2 gün. Ama tabii bünyesi kötü tepki veren arkadaşlar da oldu forumdan takip ettiğim kadarıyla. Benim doktorum da köyde değilsin, gerek yok demişti. Ama bir gün ayağıma çivi batacaktı nerdeyse, o yüzden korktum. Hani ameliyathane şart değil, böyle ufak tefek kazalar olabilir, onlara karşı önlem olarak yaptırdım.

günaydın herkese. tülaycım doktordan sonra haberlerini bekliyos. annis bana de ayırsana o pasta börekten. bugun de nasıl canım çekiyordu. bi arkadaş vardı evine gitmek nasip olmamıştı aradım dedim bugun evdeysen geliyim diye. işi varmış perşembe gitcem. düşünün artık ne kadar canım istedi pasta börek. tabi bi de kısır var dünden kalma:))

bugun kızım karnımda kudurmuş halde. bi sağ kroşe bi sol kroşe şaşkına döndüm. ben konuşmaya başlayınca susup dinliyo. tepki vermiyo. ben susunca tekmeye devam. allah allah. bu arada 29 hafta bitti 30'a girdik bugun.

sen hala bulamadınmı bide kankam olucan :))))))))))
hayatım sol menüde anne bebek ürünleri yazıyor orayı tıklarsan eğer markalar çıkıyor ordan mustela yazanı seç gerisini getirirsin zaten

:))) gunaydın kuzummm....buldummmmmm baktım alıcam bende parfumu eşimede gosterdım ıyıymış dıyo dedımkı bende kullanırım parfumden dedım oda dıyokı bende kullanırım :)))) bizkendımıze alcazgalıbaaaaa :))))

oooooo maşallah kocaman oldular yaaawwwww ben doğum zamanın çok çabuk gelsin istemiyom iiiiyice tadına varalım hamileliğin ben sevdim bu olayı:)))) inş erken merken bişey olmaz da sonuna kadar tadını çıkarırız

gunaydın kızlarrrrr....bişisorcam sıze benım gıbı halen sabahları mıgdesı bulanan varmı...ya bi iki lokma alıyorum dırek lavobaya napcam ben ya geçmedı gitti bı turlu yenı yenı başladı geçmişti aslında...sonrasında rahatlıyorum ama mahvoluyorum ya nerdeyse doğuracam halen mıgdebulantısı var nedır bu anlmadım:26::26:

ben bir an evvel zaman geçsin istiyorum. bi de evde olunca vakit geçmiyo. yalnızım da. sürekli acaba kime benzicek, nasıl doğuracam diye kurup kurup duruyorum. eşim akşam geliyo tabi ama bütün gün otur otur. arkadaşlarımın hepsi çalışıyo. burda komşu da yok. annemler de kayınvalidemler de bizden çok uzakta. herbiri 900 km uzakta. amma dertliymişim valla. velhasıl zaman geçse de kızımı bi doğursam onunla vakit geçirsem süper olcak.

bi de tülaycım hamileliğin nesini sevdin. :26: benim her yerlerim ağrıyo. ayağa kalkıp kendimi toparlamam bile vakit alıyo. belim sırtım ağrıyo

hıııı ben çalışıyorum mesela aralık 15e kadar çalışsam bu yılla ilgili 15 gün eksik kalır işlerim onu düşünüyorum mesela zaten aralık ortası doğum görünüyo hehehehe o da ayrı konu valla maşallah diyim kendime sizde deyin:))) benim öle ağrım bulantım bişeyim yok h.sonları hala b.düzünden karşıya geçebiliyorum hemde otobüsle kocam biraz bunaldı bu durumdan hehehehe ama artık geçmicem bitti sayılır eksikler ne bilim sürekli minicik şeyler uğraşmak güzel... ev işi de sadece vileda bana ait kocam yapıyo sağolsun e böle oluncada daha ne olsun anacım bebek olunca böle rahat alamıcamı biliyorum mesela o gelince 2 ay birlikte olcaz sonra h.içi kayınvalidemlerde kalcamız için onları düşünmektense hamilelik süreci böleeeeee uzuuuunn uzuuunn sürsün istiyom işte

Selda'cım; çok geçmiş olsun.

Tülay'cım; zaten şekerini kontrol altına almışsın canım. Bence bebeğin çok kilo vs. almış olmayacak. Herşey yolunda, güzel haberlerle geleceksin. Bizi de hemen haberdar et.

Tenniterenne; gözün aydın canım. Allah'ın sevgili kulusun valla. :)

Dün ajitasyon olmasın diye Nicko'nun kısır mesajının üzerine hiçbirşey yazmadım ama canı kısır çeken arkadaşlar, Nicko'nun da dediği gibi biz canımız çekse de yiyemeyeceğiz. Ben de Nicko gibi doğumdan sonra yiyeceklerimin listesini yapmaya başladım. 7 ay aşermemiştim, şimdi yasak olunca her şeye aşeriyorum. :) Yiyebildiklerinizin kıymetini bilin valla.

Destina'cım; sana da gelmiş geçmiş olsun. Daha iyi olmana sevindim.

Nicko; bugün nasılsın canım? Dün akşam doktora gidecektin, değil mi? Nasıl geçti?

benım ısmımın altında nılüfer yazıyo ben yazmadım onu nerden gelmışşşş....nasıldeğiştireblirim bilen varmııı arkadaşlarrr????

benım ısmımın altında nılüfer yazıyo ben yazmadım onu nerden gelmışşşş....nasıldeğiştireblirim bilen varmııı arkadaşlarrr????

cbn benim:) o yazdığın mesaj sayısı ile alakalı isimlendirme.. bak hepimizde var ama farklıdır mesj sayılarımıza göre:)

ya beni de ağlattın
gerçekten dünyanın en zor işi annelik ve her anne özel benim kv 9 çocuk büyütmüş ama ama işte

canım çok geçmişler olsun. çok üzüldüm ya. oğluşun kaç yaşındaydı, anladığım kadarıyla daha ufak. vah canım ya

27 aylık canım ..

Starimu hosgeldin canim. Bebegine cok cok gecmis olsun. Zaten gozyaslarim gozumun ucunda duruyor, aglattin beni. Annelik baska birsey...

GUNAYDIN HERKESE ,starımu cok gecmıs olsun mınıge canım

ruyamda ben de 20 kasımda doguruyordum
.

ayyy starimucum glemiş geçmiş olsun inşallah

starimu, bebişine geçmiş olsun inş. minik tosban iyileşmiştir.

içten geçmiş olsun dileklerinize çokk ama çokkk teşekkür ederim çok değişen bir şey yok kuzumun hastalığında .. İzmirdeki dr.unu aradım son çare olarak , buradaki dr.un verdiği İburamin cold'un 6 yaş altı çocuklara verilmesinin yasaklandığını , onların nasıl böyle bir şey yapabildiğini , yine Dekort ( kortizonlu ) iğne uygulanıp , inhaler steroidler verilmesini ( sanırım buhar yoluyla nefes açıcı ) söyledi dolayısıyla elimde sadece ateş düşürücü şurup ve fitillerle kalakaldım 2 gündür .. şurup içmek istemiyor , fitili de en son seçenek olarak uyguluyorum altını alıp da bezini bağlamadan hemen önce , tabi yine feryat figan .. bugün tavsiye üzerine Ulus'taki prof.dr. Mehmet Vural'a gideceğiz , başka bir gün de astımda çok iyi olan bir prof varmış Nişantaşı'nda , Nuran Salman adında , ona gideceğiz .. inşallah bir an önce daha fazla onun bunun deneği olmadan atlatır kuzum hastalığını ..

canım geçmiş olsun öncelikle .. normal doğum yapan bir arkadaşımda ıkınmaktan hemoroidi tabir-i caizse dışarı pörtlemiş .. doğumunun üzerinden nerdeyse 3 hafta geçmesine rağmen oturmakta zorlanıyordu ki doğumun 1. haftasında bebeği sarılık için götürdüklerinde kendi de dayanamayıp bir genel cerraha gitmiş kurtulmak için , dr. " doğum yapmışsın dikişlerin taze ve emziriyorsun , o yüzden hiç bir şey yapamayız , kad.doğ.dr.unun da onaylayacağı ilaçlardan kullanmalısın haricen " demiş .. o yüzden ki hemoroidin varsa kurtulabiliyorsan şimdilerde kurtulmaya bak canım ..
bu arada doğum parası özeldekiler kadar alamıyoruz biz , bir arkadaşım 1 maaş ikramiye almıştı mesela .. ben ilk doğumumda çok komik bir meblağ almıştım diye hatırlıyorum .. yeni çıkan mayıs ayındaki torba yasası gereği erken doğum yaparsan ( yani sez. nı da kastediyorlardır diye düşünüyorum ) doğum öncesi iznini aldıysan resmi olarak , erken doğum yaptığın haftadan 40. haftaya kadar olan süre doğum sonrasına aktarılıyor .. bi de sen incele istersen kanunu , ben öyle anladım yani :44:

kızlar bişey sorcam size,

bebek biberonunu ne marka aldınız, dr. brown alamk istiyorum ama birsürü çeşidi var, siz nasıl aldınız?

oğlum çok gazlı değildi , belki biz de o biberondan kullandık zaman zaman yada biraz gazlansa artık bakanlıktan onayı çıkıp eczanelerde rahatlıkla bulunabilen Sab Simplex kullandık gazdan dolayı sancılandığını düşündüğümüzde va kolay atlattık ilk 6 ayı .. yalnız dr.browns da alsanız BPA free / 0 BPA yazanları alın .. eski ürünlerde buna dikkat edilmiyordu , ambalajın/kutunun üstüne iyi bakın derim .. dr.browns gaz önleyicili sistemli olan içine doğru borulu biberonundan almalısın

kurabiyen bir harika olmuş tarif için çokkk teşekkürler geçen ay Eminönüne gidip ne var ne yok topladığımda ben de almıştım puset şeklindeki benzer kurabiye kalıbından ve şeker hamurlarından .. ama hangi tarifi uygulasam diyordum , denenmişi denemek her zaman daha faydalı , kesinlikle en yakın zamanda deneyeceğim tarifini .. ben de mevlütte şekerle beraber dağıtırım ve mevlütten önce de eve gelenlere veririm diye düşünüyorum bakalım bana da balla yapıştırmamıı söylediler , ne kadar sürüyorsun balı bu arada:44: sanırım yapacağım zaman daha fazla soru yağmuruna tutucam seni

canım bi şey sorucam , ssk mı emekli sandığına mı bağlısın ? benim muhasebediki eleman bir sonraki göndereceğin belge doğum raporu olacak demişti , bi daha 37de almama gerek olmadığını söyledi, kafam karıştı ya :44:

canım güle güle kullansın prensesin odasını , mışıl mışıl uyusun , güzel güzel oynasın içinde ben açamadım eklentiyi ama eminim çok güzeldir

kızlar ben oğlum nerdeyse 1.5 yaşına gelinceye kadan Amway'in bebek deterjanını kullandım , yenisini alacaktım , KVnin alıp elinde kalan omobaby kullandım , o bitince hadi bir de Dalini deneyeyim dedim , açıkçası Dalinin kokusu rahatsız etti beni zaten bebiş için sipariş edecektim hemen Amway distibütörü birini bulup sipariş verdim .. 1 kutu 3 kg geliyor , içinde ölçeği var ve biz oğlum 1.5 yaşıan gelinceye kadar 2 yada 2 kere getirttik demeliyim .. hatta ürün içeriğini buraya kopyalayayım henüz almamış yada kararsız ollanlara fikir olsun

SA8™ Baby
temizlik sonuçlarını maksimuma çıkarmak, çevresel atıkları minimuma indirmek üzere konsantredir
30 ºC - 95º C arasındaki bütün sıcaklıklarda çamaşırları temizler
Bu toz deterjan fosfat içermez ve tahriş edici hiçbir deterjan kalıntısı bırakmaksızın çamaşırları tertemiz yapar
Lekeler doğal enzimlerle çıkarılır
SA8 Baby, organik veya protein bazlı kalıntılar ve vücut kiri gibi bebeklere ait zorlu lekeleri çıkarmak üzere, içeriğindeki aktif bir oksijenli ağartıcıdan faydalanır
Yenilenebilir kaynaklardan elde edilen, doğal bir su yumuşatıcısı içerir
Formülün, en genç ve en hassas ciltler için tamamen güvenli olduğunu teyit etmek üzere çocuk doktorlarınca test edilmiştir

inşallah iyi çıkar sonuçların .. gebelik şekeri bebek için ciddi tehlike diye biliyorum , en az yüksek tansiyon kadar .. o yüzden sana ne derlerse harrrrfiyen uy canım . ve şekeri olan annelerin bebekleri biraz iri olduğundan erken doğumla dünyaya gelmek zorunda kalabiliyor , yani genelde sez. oluyor doğum şekli , görümcein öyle oldu mesela :26: çoook dikkat et canım

kolay gelsin canım , hamur işini çok kaçırıp tansiyonunu oynatma sakın ok ve yorulma sakın

günaydıın demek için çok mu geeç?? bugün okula gitmyrm malum dr kontrolum var,,öyle bi uyumuşum ki...anca yorgunlğm çıkıyor sanki,,geçmişe bakamadım pek,,hastacıklarımız iyisiniz inşallah?? birazdan duşa giricm ve şu korkulu rüyamz malum işi yapıcam,,öğleden snra 3gbi de dr a gidicem..ağdann zararı varmı yokmu yaşayarak görcem ( çünkü anca alıştım tekrar jilet benzeri bişey kullanmak istemyrm,,dr dan gelince yazarım size inşallah..hepinizi ve minnak bebişlerinizi öpüyrm..

bu arada bebişimin bir tek karyolası ve uyku seti eksik kaldı .. 1 ay kadar önce gittiğimizde Maskoya 7-8 mağazanın fiyatlarını yazmıştım kartlarının arkasına , ctesi gittiğimizde niyeyse beğenemedim , zaten aklım bir an önce eve gitmedeydi , daha 3. mağazaya girmiştik ki KP aradı oğluşun ateşi yüksek diye ..
aslında oğlumdan kalan sepet beşik var ama pek güvenli değil , devrilir gibi .. benim paşam da hem meraktan hem kıskançlıktan bir şeyler yapar diye korkuyorum .. zaten yatak odam dar , karyola gelince aynalı şifonyer çocuk odasına gidecek bir süre , onun yerine kuracağız karyolayı , sonra da yatak odasına 80*150 paspas kadar yer kalacak adım atmaya
yada duvarla dolabın arasına sepeti kurup , sepetin ayak ucuna da üst üste kotduğum şifonyerlerle bi bariyer de yapabilirim koruma açısından , böylece beşik devrilmez yada oğluşum içine atlayamaz :26: uyku setini de Maskoda gezerken gördüğümüz modellerden yada oğluma da aldığımız Balkabağı-Yorgancıoğlu sitesinden sipariş edicez ..
bebişimin herşeyini yıkadım ütüledim ve nihayet geçen hafta resmini çektim , bugün oğluşun uyuduğu bir vakit inşallah seri olarak ekleyebilirim ..

şimdi yarım kalan kahvaltısını yedirmeye çalışayım , görüşmek üzereeeeeee

canım gebeliğinden önce ve süresince ağda yaptırdıysan sorun yok , ama ilk defa yaptıranlara ileri gebelik haftasında pek önermezler kasılmayı tetikliyor diye .. inşallah güzel haberlerle dönersin dr.dan

CANIM ÇOK HAKLISIN AMA bizim evdeki hesap çarşıya uymuyor bir türlü. benim 1 hafta rapor almam bile maddi sıkıntılarımıza tuz biber olcak durumda. doğumdan önce kredi kartı borcunu kapatmaya çalışıyoruz. evin kredisi bi yandan çocuğun kreş masrafları falan.... sıkıntı çok anlayacağın. güçlü olmam ve çalışmam lazım. bi de ben çalıştım para kazandım borcumuz azaldı diye madalya da takılmayacak sonunda ama ne yapayım vicdanım el vermiyor. bu gün topallaya topallaya okula geldim. perşembe de doktor kontrolüm var. o zaman bakalım doktorum ne diyecek. dün aile hekimine gittim. o da bana bi çözüm söyleyemedi . tavsiye edebileceğiniz bir şey yok mu dedim cevap vermedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…