Lizzie'cim; sanırım sen, ben ve hayal meyal hatırlıyorum ama Demettuba olabilir. (çok emin değilim ama) Lüzum görmemek değil de, ben bu konunun bayağı ateşli bir savunucusuyum, bebeğin ilk andan başlayarak odasında yatması gerektiğini düşünüyorum. Ama forumdaki arkadaşlar benimle aynı fikirde değil. :)
kızlar bu tecrubeyle edinilecek birşey yaşayarak göreceksiniz ilk günlerde ayrı odalarda olmanın zorlugunu yada aynı oda da olmanın gereklılıgını dıyeyımayrıca bebeğin ılk gunlerde geceleri tek başına yatması da dogru deil diye biliyorum bu da ayrı bir boyutu
Çöp kovası sistemine bayıldım.
Salıncak için de beşik gibi bir tutumum var. Bebeği sallamaya alıştırmazsan hiçbir zaman istemez. Ama alıştırırsan salıncak, kucak vs. daima sallaman gerekir diye düşünüyorum. Bu bebek beni maymun edecek gibi geliyor bana geldiğinde ama hayırlısı bakalım. (onu yapmayacağım, bunu böyle yapacağım diyip duruyorum ama bakalım bebek ne yapmak, ne yapmamak isteyecek, göreceğiz.) :)
Dönencenin konsepti vs. harika. Ben de bir an alsam mı, iyiymiş dedim. Ama böyle müzikli şeyleri müziğini duyarak almayı tercih ediyorum. Çünkü bazılarının sesi, müziği garip olabiliyor, bozulmuş bir melodi veya metalik bir ses çıkabiliyor canım. Söylemeden geçemedim.
lizzieciğim benim çok yakın arkadaşım çöp kovasını kullanıyor ve inanılmaz memnun çünkü gün içinde kim bilir kaç kere dğeişiyorum nicko ve koku eve çöküyor mutfaktaki çöpe de atmaya elim gitmiyor demişti
he tabi ablam kuzelerim falan hiç kullanmadılar ama ben de alırmışım gibi geliyor
he bi de ben de bebeği kendi odasında yatırma taraftarıyım ama her gece gecede bilmemkaçkere kalk git gel beni yorarmış gibi de gleio
bilemeyorum görüciiiz
Selam annişler nasılsınızz? Herkese bir doğuma yetişememe korkusu gelmiş. Ben de acaba abartıyormuyum diyordum, rahatladım şimdiBu hafta büyük temızlığe başlayacaktım, hem bayram oncesı, hem cocuğun odası gelecek, esyaları yıkanacak yerleşecek anca falan dıye ama çok hasta oldum. Havalar bozunca üşüttüm sanırım, boğazım ağrıyo, burnum akıyo başımı kaldıramıyorum. Nasıl iyileşicem bennn (((
kızlar ben kaçar müdür yok dairede sessizlik hakim belim kasıklarım çatı kemiklerim ağrıyo ve halsizim,gidiyom eve,hepinizi öpüyorum
canım yaa,valla ben de öyle olması gerektiğine inanıyorum ama şimdilerde herkes zorlanırsın diyo.2 saatte bir emzirmen gerekiyor,devamlı diğer odaya nasıl gidiceksin vs diyolar...bakalım görücez...
bu arada linklerimi değiştirdim şimdi açılıyo..:)
evet canım çalışanlar çalışmadıkalrı günlerin parasını sgk dan alacaklar.. ama hesap nasıl yapıyor ben hala anlamadım....
olacak nihalcim olacak bizimkilerde bir gün hazır olacak
cnm çöp kovasından kardeşim almıştı kullanıyor memnun ama ben kendim için gerek görmüyorum cünkü apartmanın cok yakınında çöp konteynırı ve hergün düzenli çöp atılıyor yani birikmiyor evde hiç..
salıncak olarakta fischer prizin almıştı onlar ama bebekleri cok kustugu ıcın hıc sallanır pozisyonda kullanamadılar bırde uzun süre hiç oturmuyor içinde en fazla 5-10dk:)
ben yatak odama koyucam beşiğinide peki ayrı odalarda olmanız bebekler zor olmayacak mı ??
cnm çöp kovasından kardeşim almıştı kullanıyor memnun ama ben kendim için gerek görmüyorum cünkü apartmanın cok yakınında çöp konteynırı ve hergün düzenli çöp atılıyor yani birikmiyor evde hiç..
Bebeğin bezini 40 çıkana kadar çöpe yani dışarıya atmaz annemler.İyi değil derler,kardeşimin bebeğinin bezini 40 gün biriktirdik ama onun müsait odası vardı o odanın camı açık beklettik bende bi tek balkon var koyacak o yüzden bende bu çöp kovasına baktım.Tabı 40 günden bir kaç torba birikir herhalde.Hiçte sormadım nie atmıyoruz çöpe bezi die.Sizde atılır mı?
anladım canım,tek beni düşündüren sezeryanli olursam odasına gidip gelmekde zorlanacağım.eski formuma dönsem tasalanmam da...yani şimdi biz bebişlerimizi uyusalar da uyandırıp 2 saatte bir emzircek miyiz kızlar ya..geçen gün bi programda öyle dinledim de.uyuyan bebeği dürtmenin ne alemi var ama.... fisher price'ın salıncağını da gördüm güzeldi ama pahalı.ah ahhh aslında yaçayıp görücez değil mi,her bebek farklı :)
anladım canım,tek beni düşündüren sezeryanli olursam odasına gidip gelmekde zorlanacağım.eski formuma dönsem tasalanmam da...yani şimdi biz bebişlerimizi uyusalar da uyandırıp 2 saatte bir emzircek miyiz kızlar ya..geçen gün bi programda öyle dinledim de.uyuyan bebeği dürtmenin ne alemi var ama.... fisher price'ın salıncağını da gördüm güzeldi ama pahalı.ah ahhh aslında yaçayıp görücez değil mi,her bebek farklı :)
ay bu arada kendimden ve bizim paşadan bahsedeyim
dün akşam endokrinologuma gittim insülini daha da arttırdı ve iki farlıdan 1 sefer olanı bir de öğlene yaydı - ki bu hiç işime gelmedi bu iğneyi yanımda taşımam gerektiğine işaret etti - (insülin de öyle at çantaya bişi değilmiş meğer buz kalıbıyla muhafazalı soğutmalı çantada taşımak zorundayım falan) ama ben bebeğimin beslenmemesinden ya da beslenirken tombalaklaşmasındansa çekerim insülini yerim koluma bacağıma sorun değil doktor bey diyerek ayrıldım ordan
sabah da kadın doğumcuma gittim
benim ufaklığa baktı
şükür allaha ki kendini toparlamış şu anda 29+2yiz ve kilosu da 1340 olmuş
esnerken yakaladım pek minnoştu kendisi
he bi de kafası yukardaydı şimdi aşağı dönmüş
haftasıyla uyumlu hale glemiş - ki buna çok sevindim -
ama bir kaygı kraliçesi olarak nickoda stres biter mi?:18:
bitmez!
bu sefer de ulan bu bebek bir anda çok kilo almış :18:yoğsam iri bebek mi olacak :18:kaygısı taşımaya başladım ki takribi 3 saattir falan bu endişeden ölcem artık
ne yapacağımı bilemedim
he bununla birlikte şeker raporu aldım cebimden verdiğim onca insülin, şeker ölçüm vs cihazlarını aslında bedava alabileceğimi öğrendim... ki bayaa bi para vermiştim ama olsun zararın neresinden dönersek kardır diğğğ miiğğğ
he bi de bebeğimin hala hiç eşyası yoktu ya
artık var
sağolsun dün ablam 6 çift çorap almış
cnm.. aylık brüt maaşını 30 a böl.. elde ettiğin rakamın 2/3 ünü al ve 112 ile çarp.. üstünede 85 tl süt parası ekle.. hesap bu:)
arkadaşlar,
Halit Ergenç in bir söyleşisini dinlemiştim.. Çocuk doğmadan önce asla sallanmayacak, odasında yatacak kucağa alışmayacka gibi şartlar koymuştuk bergüzerle diyor.. Sonrasında doğdu bir baktık saat gece 2.. bergüzel bir köşesinden ben bir köşsesinden tutmuşuz bebeği battaniye ile sallıyoruz diyor.. o kendi kitabını size yazdırıyor diyor.. ayrıca sallanmak bebeği gerçekten sakinleştiriyor dedi. Sonra dediki ( bende kitaplarda öle okuyorum) , bir çocuk 3 yaşına kadar anneye bağımlıdır ihtiyacı vardır.. Kucağınıza alabildiğinizce alın sonra zaten gelmiolar hatta öptürmüolar bile diyor:)
bende tamamen katılıyorum.. her çocuk kendi kitabını yazıyor zaten:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?