2011 Aralık Anneleri

kızlar bu tecrubeyle edinilecek birşey yaşayarak göreceksiniz ilk günlerde ayrı odalarda olmanın zorlugunu yada aynı oda da olmanın gereklılıgını dıyeyımayrıca bebeğin ılk gunlerde geceleri tek başına yatması da dogru deil diye biliyorum bu da ayrı bir boyutu

lizzieciğim benim çok yakın arkadaşım çöp kovasını kullanıyor ve inanılmaz memnun çünkü gün içinde kim bilir kaç kere dğeişiyorum nicko ve koku eve çöküyor mutfaktaki çöpe de atmaya elim gitmiyor demişti

he tabi ablam kuzelerim falan hiç kullanmadılar ama ben de alırmışım gibi geliyor

he bi de ben de bebeği kendi odasında yatırma taraftarıyım ama her gece gecede bilmemkaçkere kalk git gel beni yorarmış gibi de gleio

bilemeyorum görüciiiz

sana katılıyorum canım,benim minnakım 3 yaşına kadar bizle aynı odada uyusun nolcak ki

kızlar ben kaçar müdür yok dairede sessizlik hakim belim kasıklarım çatı kemiklerim ağrıyo ve halsizim,gidiyom eve,hepinizi öpüyorum

haklısın tatlım,ben de almadan önce tester'ını gördüm,dinledim e bebekde:) asmışlardı bir karyolaya.bi de yıldızları var tavana vuruyo felan beğendim :) ama eşimi bekliyorum açmak için :)) bu anakucağı da sırf sallansın diye değil(tabi sallansın da canım ne güzel eğlence işte :) ) hani ne bilim evde yalnız olursun ,tuvalete gitme gereği olur,yemek yapma gereği olur, bi kaç dk başında olamayacağım ve de bebiş uyanıksa oyalanması için çare olur diye düşünmüştüm.devamlı yatcak diil ya bu bebek :)) öyle işte,eğlence olcak galiba bize de :)))ordan oraya ordan oraya :)))

hmmmm o çöp kovasını gözüme kestirdim gibi ,şık da duruyor.teşekkür ettim canım . bebeği beşikde değil de yanımda yatırsam ezeriz de mi :)))

geçmiş olsun cnm ıhlamur iç iyi gelir birde ben zencefille balı karıştırıp yedim oda ıyı geldi allah şifa versin

kızlar ben kaçar müdür yok dairede sessizlik hakim belim kasıklarım çatı kemiklerim ağrıyo ve halsizim,gidiyom eve,hepinizi öpüyorum

iyi dinlenmeler cnm güle güle bizde seni öptük

cnm çöp kovasından kardeşim almıştı kullanıyor memnun ama ben kendim için gerek görmüyorum cünkü apartmanın cok yakınında çöp konteynırı ve hergün düzenli çöp atılıyor yani birikmiyor evde hiç..

Bebeğin bezini 40 çıkana kadar çöpe yani dışarıya atmaz annemler.İyi değil derler,kardeşimin bebeğinin bezini 40 gün biriktirdik ama onun müsait odası vardı o odanın camı açık beklettik bende bi tek balkon var koyacak o yüzden bende bu çöp kovasına baktım.Tabı 40 günden bir kaç torba birikir herhalde.Hiçte sormadım nie atmıyoruz çöpe bezi die.Sizde atılır mı?

ay bu arada kendimden ve bizim paşadan bahsedeyim

dün akşam endokrinologuma gittim insülini daha da arttırdı ve iki farlıdan 1 sefer olanı bir de öğlene yaydı - ki bu hiç işime gelmedi bu iğneyi yanımda taşımam gerektiğine işaret etti - (insülin de öyle at çantaya bişi değilmiş meğer buz kalıbıyla muhafazalı soğutmalı çantada taşımak zorundayım falan ) ama ben bebeğimin beslenmemesinden ya da beslenirken tombalaklaşmasındansa çekerim insülini yerim koluma bacağıma sorun değil doktor bey diyerek ayrıldım ordan

sabah da kadın doğumcuma gittim
benim ufaklığa baktı
şükür allaha ki kendini toparlamış şu anda 29+2yiz ve kilosu da 1340 olmuş
esnerken yakaladım pek minnoştu kendisi
he bi de kafası yukardaydı şimdi aşağı dönmüş

haftasıyla uyumlu hale glemiş - ki buna çok sevindim -

ama bir kaygı kraliçesi olarak nickoda stres biter mi?:18:
bitmez!

bu sefer de ulan bu bebek bir anda çok kilo almış :18:yoğsam iri bebek mi olacak :18:kaygısı taşımaya başladım ki takribi 3 saattir falan bu endişeden ölcem artık

ne yapacağımı bilemedim

he bununla birlikte şeker raporu aldım cebimden verdiğim onca insülin, şeker ölçüm vs cihazlarını aslında bedava alabileceğimi öğrendim... ki bayaa bi para vermiştim ama olsun zararın neresinden dönersek kardır diğğğ miiğğğ

he bi de bebeğimin hala hiç eşyası yoktu ya

artık var

sağolsun dün ablam 6 çift çorap almış

E canım, 3-5 yaşına kadar beraber uyumak, uyku saatlerini bize göre ayarlaması (anne-babayla aynı odada uyuyunca, bebek 1-2 yaşına geldiğinde onlar uyumadan bebek de uyumuyor) vs. karşısında ben razıyım bebeğin odasına gidip emzirmeye. Çok uykuya düşkün biri de değilim, problem olmaz diye düşünüyorum şimdilik. Uzun vadede rahat etmek için bu zorluğu tercih ediyorum. Bebek eğitiminde değişmeyen, bütün ekollerin kabul ettiği tek bir şey var: Bebeğe değişmeyen, rutin programlar oluşturmak ve ne olursa olsun bunu takip etmek. Uyku düzeni, beslenme vs. Bebek kendine ait bir alanda yaşamadığı zaman da bunu başarmak mümkün değil. Kendi odanda yatacak bebek odadaki hareketten, ışıktan, gürültüden vs. rahatsız olacak, çünkü biz bebeğe oluşturulacak rutinde yaşamıyoruz. :)

evet canım çalışanlar çalışmadıkalrı günlerin parasını sgk dan alacaklar.. ama hesap nasıl yapıyor ben hala anlamadım....

cnm.. aylık brüt maaşını 30 a böl.. elde ettiğin rakamın 2/3 ünü al ve 112 ile çarp.. üstünede 85 tl süt parası ekle.. hesap bu:)

arkadaşlar,
Halit Ergenç in bir söyleşisini dinlemiştim.. Çocuk doğmadan önce asla sallanmayacak, odasında yatacak kucağa alışmayacka gibi şartlar koymuştuk bergüzerle diyor.. Sonrasında doğdu bir baktık saat gece 2.. bergüzel bir köşesinden ben bir köşsesinden tutmuşuz bebeği battaniye ile sallıyoruz diyor.. o kendi kitabını size yazdırıyor diyor.. ayrıca sallanmak bebeği gerçekten sakinleştiriyor dedi. Sonra dediki ( bende kitaplarda öle okuyorum) , bir çocuk 3 yaşına kadar anneye bağımlıdır ihtiyacı vardır.. Kucağınıza alabildiğinizce alın sonra zaten gelmiolar hatta öptürmüolar bile diyor:)

bende tamamen katılıyorum.. her çocuk kendi kitabını yazıyor zaten:)

anladım canım,tek beni düşündüren sezeryanli olursam odasına gidip gelmekde zorlanacağım.eski formuma dönsem tasalanmam da...yani şimdi biz bebişlerimizi uyusalar da uyandırıp 2 saatte bir emzircek miyiz kızlar ya..geçen gün bi programda öyle dinledim de. uyuyan bebeği dürtmenin ne alemi var ama.... fisher price'ın salıncağını da gördüm güzeldi ama pahalı.ah ahhh aslında yaçayıp görücez değil mi,her bebek farklı :)

cnm ya 40 gun bırıktırılırmı bez cok kötü kokar o ben hıc bırınde öyle bekletmedim yalnız başka çöplerlede hiç karıştırmam yani sadece bez çöpü olur o poşette birde geceleri atmak ıyı deil derler ondan gunduzleri atıyordum yıne aynı yaparım heralde..

yaza kadar bebegım bızımle oturma odasında besıgınde yatıcak beşiği ,kraft dondy..uzaktan kumandalı sallanmalı fılan

sonra yazın o odasına gecıcek bende yatak odama gececegım..

zatne o zmaan kucukte olmayacak nereden baksak 7-8 aylık olur ..

erken ayırmak ıyıdır bence..

zaten odasına bır de kendım ıcın tek kısılık baza da aldım ..esım yokken orada yatarım bende ..

cnm benim diğer ıkı bebeğimde geceleri uyandırma derdim hiç olmadı cunku zaten hiç uyumuyorlardı ama kardeşimin bebeğine doktor öyle demişti uyusada sık sık uyandırıp emzirin diye onlarda 2saatte bir emziriyorlardı oyuzden bakalım bu bebegım uyuyacak olursa artık uyandırırım bende ama sanmıyorum buda geceleri uyusun daha şimdiden butun gece uyanık oturuyoruz

ya evet o salıncak cok güzelde 300tlye aldı sanırım onlar e-bebekten ama dıyomya bebek pek sevmedi onu hıc oturmak ıstemıyor suan 4aylık bakalım buyudugunde sever mi ama istersen şimdiden acele etme daha sonrada da karar verip alabılırsın bu tarz seylerini

evt cnm .. uyandıracağız.. hatta emerken uykuya dalınca ayaklarınla oynanır veya burnu sıkılır bebeğin ki uyansın diye.. öle dşünmeyin.. hem sarılık olmamaı için hemde bağışıklığı içinm 2 saatte bir emzirme çok öenmki.. zaten sonra düzene girior.

:)) güle güle büyüsün ve de kullansın bebişin aldıklarınızı.(bu arada niye çocuğa bişicik almadın daha nicko!son haftalarda zevkli zevkli dolaşılır mı,hiiç sanmıyorum.ben artık zaten pes ettim,dk başı tuvalet bi rahat nefes alamıyorum alışveriş merkezlerinde!)

canım kilosu fazla mı geldi sana,bence çok güzel.ben 28+0 iken doktor kontrolünde 1.350 demişti.o zaman benim bebeğim şişko mu şimdi :))) yarın şeker yükleme testine gidicem bu arada,50 lik olandan.aç gitmiyorduk di mi...neler yaşanıyor,aydınlatın beni :)

aynen öyle cnm tecrübeyle sabit kıtaplardakı hıc bır seye uymadı benim oglumda kızımda kendilerine göre karakterleri vardı ve hala da öyle her cocuga herşey uygulanmıyor uygulamaya kalkarsanız kendınızıde bebegıde yıpratırsınız..

ve kesınlıkle bebegın ılk zamanlarda annesının kokusuna ıhtıyacı var karnı tok olmuş olabılır altı temızdır ama aglıuyordur boyle durumda bebek sevgıye guvene ıhtoyac duyuyor demektır en guzeli kucagına alıp sevip okşamak

benim cocuklarım ne zaman gece ısteseler gelırlerdı yanıma hıc engel olmazdım suan kızım 13 yasında artık ıstesemde gelmez zaten oglum ıse 7 yasında olacak ara ara hala gelıyor ve hıc gerı göndermıyorum sarılıp yatıyorum buyudumu zaten bır daha bu duyguyu yasayamıyacaz

Işığı açık bırakarak uyumak çocuk lösemilerinde artışa neden oluyor
Küçük çocukların ışık açık olarak uyumalarına izin verilmemesi gerekiyor, çünkü ışık onları kanserden koruyan bir hormonun üretilmesini engelliyor.

Doğal olmayan ve gece açık olarak bırakılan ışığa maruz kalan çocuklarda melatonin üretim kapasitesi düşüyor. İşte, melatonin seviyesindeki bu düşüşün geçen yüzyıla kıyasla çocuklardaki lösemi vakalarında artışa yol açtığı düşünülmektedir.

not: k. valideme mailledim.. efendim 40 gün sarılık olmasın diye ışık açık kalacakmış.. ahanda sana ışık:)

Yarenhande'cim; inşallah biz de eşimle kendimizi battaniyede bebek sallarken bulmayız. Evli bile değildik, şunu yapmayalım, bunu yapmayalım diye konuşurduk. Yapmayalım dediğimiz şeyleri yaparken bulursak kendimizi bayağı büyük hayalkırıklığı olur bizim için. :) Ama bizim derdimiz de kucaklamamak vs. değil ki. Tabii ki de kucaklayacağız, ben ne kadar çok bekledim bu bebeği. Ama her şeyin yeri, sırası, ölçüsü olursa, bebek de daha sakin, huzurlu ve daha az ilgiye aç bir bebek olur.

Destina'cım; dediğin gibi, amiyane tabiriyle benim bu konuda konuşmam "bekara karı boşamak" gibi oluyor. Bebek gelsin, göreceğiz biz de ne yapılabiliyor, ne yapılamıyor. :)

Nickoooooo; senin bebeğin iri bebek değiiiiiillllllll. Her şey yolunda gitmiş, güzel beslenmiş oğluşun. Sakin ol. Gözün aydın. :) Bu arada şekeri temiz çıkan ben değilim, Tenniterenne. Ben 4 kş sebze, 3 kş yoğurt yiyorum, yine de 140 çıkıyor. Bir endokrinoloğa gideceğim bugün veya yarın inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…