2011 Aralık Anneleri

ya kızlar aranızda benim gibi olan varmı???

normal zamandada böyleyim.. haksızlığa tahammülüm yok. haksızlık yapılıyorsa haksız yere suçlanıyor ve azarlanıyorsam direk savunmaya geçiyorum.. çabuk demorilize oluyorum ve yüzüm düşüyor.. 30 yaşına geldim değişemiyorum..

böle olunca adım " dik başlı" ya çıkıyor.. bunaldım daha artık...

çoook tşk ederim canımmm
baştan beri çok korkak olduğumdan sez diyordum ama sizlerin sayesinde cesaretlendim ben de
şimdi hayırlısıyla normal niyetiyle gidicem, gerisini Rabbim bilir
inşallah hepimiz için en hayırlısı olur canım

kizlar nasilsiniz
bebislerini gorenlerin gozu aydin
masallah kasim annelerine teker tekr dokuluyorlar bizde baslariz onumuzdeki aylarda
NORMAL dogum dusunenlere kocaman bir masallahhhh
ya turkiyede dr o kadadr cok sezeryana oneriyorlarki kg azda olsa kgli diyorlar sezeryan yapiyorlar benim diger taopikde arkadaslarimin basina geldi 4kg gecer dedi drsi bebek
2.900gr dogdu dusunun yaniiiii

doğrudur sağlıkla hayırlı bişekilde doğsunlar da ha 3-3.5-4 farketmez,anam beni nasıl doğurmuş 4.5 kiloymuşum:)))

en oenmli olan saglikli olmalari
bende oglumu 4.500gr 54cm dogurdum.
git annenin ellerine yapis hic birakma kgli bebek dogurmak cokamacok zorrrrr normal yolla....

sen maşallah 3-4 yıllık depo yapmışın benimkiler ağırlıklı olarak ilk 5-6 aylık giyecekleri,ayakkabı vs. hiç almadım,çünkü gelişimi nasıl olcak 5-6 aydan sonra ayakları anası gibi tombiş ve büyük mü olcak hiçbiri belli değil)

en oenmli olan saglikli olmalari
bende oglumu 4.500gr 54cm dogurdum.
git annenin ellerine yapis hic birakma kgli bebek dogurmak cokamacok zorrrrr normal yolla....

anam 10 tane doğurmuş,3 ü orta,kalanı tombikmiş,ben doğduğumda ebe yüzümü tülbentle küçülçmüş tommbik yanaklar kıpkırmızıymış,40 günlükken aşıya götürmüş ablama soran olursa 6 aylık de demiş nazar değmesin diye,dr. kızmış 6 aydır niye getirmediniz diye,ablam da dr. un kulağına eğilmiş daha 40 ı yeni çıktı,annem öyle söyle dedi demiş,dr. da hay maşallah demiş aşıyı vurmuş hemen götür demiş))sonuç olarak 2 si 40 ı çıkmadan ölmüş garip anam tarlada çalışırken çok yorulurmuş,babam herzamanki gibi bişey yapmazmış,birinde anamın karnına vurmuş,5 kilonun üstünde doğmuş oğlu ama 3 gün yaşamış,bi ablam da 17 yaşında öldü sonuç 7 kardeşiz,çok ta kolay olmamış tabi hepsi tosun gibi olunca,o da anam der ben senin gibi aman süt içeyim,aman muz yiyeyim,su içeyim,balık,tavuk vs. vs. salça ekmek yerdim elimize ne geçerse onu yerdik,galiba hormonlu gıdalardan artık eskiden herşey doğalmış,ne tel. ne bilg.ne kola ne bilmem ne hiçbiri yokmuş

ya benimde belli olduğundan değilde işte kocama rezil olmıyım diye, getirdin buraya kadar bişeyde almadın demesin diye aldım heheheh olduğu dönem giydiririm hemen zaten converse tarzı bişey baharda giyer kışında giyer rengi kahve yazın giyemez:)))) işte olduğu dönem giyer hemen ama diğer kıyafetlerinde de ben 6-12 ay arası şeylerde aldım çok hayırlısıyla gelsinlerde bikaç kezde olsa giyerler yaaaww olmadı kardeşimki giyer 2 ayya araları o yüzden böle rahatım bu arada kimseyede vermicem kardeşim kullandıktan sonra kıyafetlerimi aht ettim ben yatak odam için 3 ay yatıyolar dedikleri bambudan istedim birinden hala haber yok ben de şimdi çocuk odası hariç gitcem yatak odam içinde bikaç aylık işimi görebilecek beşik alcam biz olsak verirdik bende vermicem saklıcam bi daha çocuk yaparsam yada kardeşim yaparsa diye milletim parası kıymetli yaaaa benimde kıymetli bundan sonra çok dertli gördüm kendimi:))))))

haklısın canım elalem öyle yapar,sen yine de fazla açılma artık,sonra da alırsın,doğum şeklimiz nasıl olcak,bebeğimiz ne zaman olcak,Allah korusun küvez vs. maceramız olcak mı herşey yolunda gidecekmi kaç gün kalcaz hastanede,ne kadar para gidecek,onun için elzem şeyler alınmalı,gersi bebişlerimiz sağ salim doğduktan sonra da alınır diyorum kendimce)

evet cnm duruldum zaten artık çünkü biraz daha alsam çocuğun dolaplarına sığmıcak eşyaları heheheh gerçi hoş dolaplar daha gelmedi o da var ama şimdilik bunlar sığar;=)

merhaba kızlar dun kontoruluım wardı dr ıkı hafta sonra gel tekrar dedı 31+4 gunluk hamileyim dun kılosu 1820 gr dedı doktor orda hıc aklıma gelmedı acaba normalmı deılmı dıe sormak sızler bılıyorsanız solermısnz bırde gece sanırım bıraz kanamam olmus cok az dr aramadı tekrarlamadıda dun cok kosusturmaca gectı ondan herhalde agrım felan yok tekrralasa ararım dıe duusndum

günaydın annecikler nasılsınız biraz geçmişe göz attım çok şükür şimdillik hepimiz iyiyiz rabbim iyiliklerimizi sağlıklarımızı daim etsin.
bizden de haberler şöyle bende dün dr gittim karnımın sağ ve sol tarafında acı ve ağrı oluyordu arada ısllaklık hissediyordum acaba suyum glyr azar azar diye korkuyordum dr baktı suyum tammış 32+6 göründü haftamız kilomuzda 1950 gr olmuş bebekte herşey normal dd nst ye de bakıldı yattığı nst dn 5 dk önce 9 olan tansiyon nst nin ilk 1. dk sında 7 ye düştü biranda gözlerim karardı sesleri duymamaya başladım bulantı bayılcak hissi oluştu çokkorktum hemşirelerde çok korktu kalan 19 dk da ise kasılmalarla ve hafif şekilde bulantı düşük tansiyonla geçti ve tüm gün öyle sarhoş bir halde gezdim çok şükür bişey olmadı ama sabah 10 dan 15 e kdr hastanedeydim.artık 2 haftada 1 bir çağırıcakmış bu arada son defa 100/90 kız dd doktorumuz :) yani artık bende duya duya sevde kızım gelicek konusuna alışmaya başladım.bebeğimin giysileri yıkandı ama malesef ütüleyemedim birazdan ucundan kıyısından başlayayım diyorum. hem çalışıp hep her işini bitiren anneleri tüm kalbimle tebrik ediyorum okudukça kendimden utanıyorum :S maşallah hepinize

benimki de öyle cnm.. ama kesinlikle hıçkırık. geçen o kadar hıçkırdı ki sıkılıp saymayı bıraktım eşimle :)) ciğerleri mi gelişiyor acaba kuzucuklarımızın? :))

cnm seni de aksilikler bulmuş hep... inşallah biran önce halledersin herşeyi... insan çünkü ister istemez panik yapıyor. ben de artık dalan roxy de aldım. bi yıkama işi kaldı. hayırlısı bakalım :)

cnm hangi marka aldın elekt.süt pompasını bende bakıyorum ama tecrübeli annelerde fikrini sölesin bende almalıyım bebek olmadan bende 2 aylıkken bırakcam çocuğumu((((

cnm philips avent aldım. hem elektrikli, hem manuel, hem de pille çalışıyor. içinde yedek parçaları var. göğüs pedi var. bir tane süt saklama kabı var. 189 tl ye aldım. kampanyalı fiyatı dediler. haklılarmış da. çünkü netten baktım hep 200 küsür fiyatı...

canım benimki 31+4 de 1776 gr dı,1700 civarı olması gerekiyo zaten,günde 40-50 gr alırlarmış bu dönemde,yani senin bebişinin kilosu çok çok iyi,kanama için mutlaka ara dr. unu inş. bişey yoktr canım

cnm çok geçmiş olsun... bebeğine de maaşallah... sanırım hepimiz artık 15 günde bir gidicez doktora. ii de oldu aslında. özlüyordum ben kızımı. gerçi hiç bir ay dayanamadım ama neyseeee :))))))))))

kızlar aklıma gelmişken geçen akşam yeşil e gitmiştik orada nike ve adidas bebek ayakkabıları 34 tl di dün e-bebeğe uğradık oğlumla aynı ayakkabıları 68 egörünce şaşırdım aklınızda bulunsun almak isteyenler avrupa yakasındaki yeşil e uğrasınlar ben yakın zamanda gideceğim çok sevimlilerdi hepsi

geçmiş olsun canım öyle yada böyle atlatacaz inş. bu süreci,ult.ölçümleri hakkaten garip ya 32+0 da zaten 190-2000 civarı kilo,yani seninki tam sat la uyumlu,demekki cihazlar farklı ölçüyo

sen yine de ara cnm. panik yapma ama tedbiri de elden bırakma...

bana dr. 1 ay sonra gel dedi,herşey yolunda dedi,ama zaten o dr. a değil antepte gidecem tam 1 ay sonra,herşey yolunda olduğu için mi öyle dedi sizce

çok sağol halimem hepimizin bebeklerine maşallah canım aynen bende çok sevindim artık 15 günde 1 çağıracağına gerçi bende 3hafta önce 4 hafta sonra beklerim kontrole demişti ama ben dayanamayıp dün gittim 3. haftamda :) dr 15 dediyse artık biz 10 günde bir doktroun yanınadyaız diyebilirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…