sorma cnm ya hemde ne salmak iş yeri yönetmeliği gereği resmi olmamız lazımki benm koymuş olduğum bi kural buben de iyice çirkinleştim. yüzümde lekeler çıktı. bi de yüzden de kilo almışım. hiç aynaya bakasım yok. zaten aynanın karşısına geçince direkt göbeğime bakıyorum, ne saç ne baş, hak getire. zaten çirkinleştim diye de iyice koyverdim ne yalan söyliyim
ben de ben de var,kırmızı minik lekeler de,koca bi göbeğim,çatlamış göğsüm ve karnım ama mutluym aldırmıyom,kızım geliyo gerisi boş
ya ben bu pazartesi 30 haftalık olcammtopişin en son doğuracaklarından yaniii sizin 32 leri görünce ayyy nasıl korkuyolardır heyecan basıyodur diye kendimi teselli ediyorummm hepinize nanik
geçmiş olsun canım iyi olmuş evde kaldığın.dikkat et kendne.slm kızlar,
bugün işe gidemedim..2 gündür tansiyonum düşüyo..bayılıcam diye korkar oldum..zaten son 1 haftam kaldı..haftaya 32. haftalık olunca bitiyo iş..bi de bi arkadaşımın bebeği 12. haftasında 2li test için ense kalınlığı ölçüldüğünde büyük çıktı alındı dün bebek..o da çok etkiledi beni...
Allah bebeklerimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah..
canım bebek aşağıdaysa da olabiliyo,şeker yüksekse de,inş. öyle bişey yoktur,ya da 2.3. hamileliklerde aah hfazla olurmuş,ben anneme ge ce1-2 defa gidiyom diyom,senin ilkin daha diyo,geçen gün hapşırdm altıma kaçırdım yolda olabiliyo yani böyle şeyler bi de bebek büyüdükçe idrar torbasına baskı yapıyo daha çok gidiyoz,birsürü etken var kişiden kişiye değişir bu
cnm benim seni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama 1 değil 2 haftan var daha. tam 32+0 da veriyorlar raporu((
canım neden eşinin ailesiyle yaşıyosun ? eviniz ayrı değilmiydi, doğumda yanına mı yerleşçekler sen mi onlara taşıncan iznin bitene kadar kafam karıştı :44:
.....................................................................................................................
BENİM TEST SONUCUNA :klebsiella pneumoniaeİ YAZILMIŞ
NETTE AÇIKLAMASIDA BUNLAR ŞAŞIRDIM NE YA ŞİMDİ BU
:44:, kısa, uçları yuvarlak, 1-2 mikrometre boy ve 0.5-0.8 mikrometre eninde hareketsiz, sporsuz bir bakteridir. uç uca ikişer ikişer kısa zincirler halinde veya tek tek bulunurlar. çevrelerinde ise polisakkarit yapısında bir kapsül bulunur. gram negatif olup* bakteriyolojik boyalarla iyi boyanırlar. kapsül, sadece hastalık evresinde görülebilir, serumda normal şartlarda görünmez.
Asil Turk - klebsiella pneumoniae nedir ?
genel kullanım besiyerlerinde diğer tüm bağırsak bakterileri gibi üreyebilirler. en uygun 37 santigrat derecede ve ph 7'de iyi ürerler. aerob veya gerektiğinde (fakültatif) anaerobturlar.
hemen hemen bütün şekerleri asit ve gaz halinde parçalarlar. özellikle nişastayı 4 günde parçalayabilmeleri, diğer bağırsak bakterilerinden ayırt edilmeleri için en önemli özelliktir.
imvic test sonuçları --++'dır. yani indol ve metil kırmızısı testi olumsuz, voges proskauer ve sitrat testleri olumludur. (escherichia coli'nin tam tersi olmaktadır bu test)
klebsiella'lar, kuru ortamlarda çok dayanıklı olup, sıcak ortamlarda (55 derece civarında) hemen ölürler. oda sıcaklığında ise haftalarca canlı kalabilir. kemoterapötik maddelere (kanseri engelleyicilere) karşı da çok direnç gösterirler.
klebsiella pneumoniae bakterileri, üst solunum ve dışkı florasında, bulunduğu yerlerde uygun koşulların oluşması veya yer değiştirip diğer sistemlere sıçraması halinde öncelikle pnömoniye sebep olur. hastalık şiddetli ağrılar, titreme ve ateşin yükselmesi ile başlar. ardından öksürükler kanlı ve irinli, balgamlı olur. tedavisiz olgularda yüzde 60-70 ölüm görülebilir. bu zatürre hastalığından başka, sinüzit, menenjit, anjin gibi bir çok hastalığa sebep olabilirler.
32. de neden ayrılmıyosun canım..sonraya mı aktarıcan..
BEN 2 ay izinliyken kendi evimde olucam orda sorun yok:)) sonraaaa çalışıcam kendi evime istemiyoruum kayınvalidemleri o yüzden ben iş çıkışı onlara gitcem evlerimiz çok farklı yerlerde onlara geçince orda kalcam 1 yaşına kadar haftada 3 gece ediyo bu da diğer geceler evimde olcam durum böle ama başka da çaresi yok annemde kayınvalidemin orda oturuyo kimi akşam gider yatana kadar annemde takılırım çocukla bu da tesellisi oluyo sanırım :)))
canım ben de bugün 28+1 im. en sondan ben geliyorum sanki bu topikte. ben de biran önce 30 olsak 32 olsak diyip duruyorum.
bu arada dün doktorumuz 32de çalışabilir raporu verelim dedi ben de ya çalışamazsam zorlanıyorum dedim. zorla kendini biraz dedi 37de ayrıl da doğumdan sonra bebeğinle vakit geçir. doğum öncesi evde oturup ne yapacaksın dedi. sonra da günlük 3 saat analık iznin var kullan dedi. küçük bi köyde okulda çalışıyorum kullanamam dedim. arkasında dur izninin ne demek kullanamam dedi. ben de çocuklara karşı sorumluluklarımız var sııkıntı olur müdür daha önce de kullandırtmadı dedim. bakalım bu sefer daha sert çıkıcam müdüre. müdür diyo ki gün içinde gider gelirsin. ben de sabahtan 4 saat derse gireyim öğleden sonraki 2 saat eve gideyim diyom. olmaz diyo. arada gidip gel diyo. benim eve gitmem zaten 1 saat 10 dk. adam biliyo günde 4 defa aynı yolu çekemeyeceğimi. hiç kolaylık yapmıyor. bakalım ne olcak 2. döneme kim öle kim kala.
evet canım ama dr.um la konuştum ben ayarlıcam haftaya perşembe göndericem seni dedi...2 hafta önde gidiyo bebek satı mı öne alıcak acaba...
yaaa nasıl aldırmıyosunben mesela eşim gelmeden hemen cicilerimi giyerdim zaten banyoda sürmedim koku vücud losyonu kalmazdı her akşam yatağa makyajlı girerdim ki benm fizik olarak bi şikayetim olmamasına rağmen ruhsal olarak böyle rahatsızım
kimseye bişey deme arada sen kalırsn bırak istedikleri gibi ayarlasınlar,dinlene dinlene gitsin gelsin
halimem canım üzme kendini. kız kaynanaya rahatla. anlat bize biz dinleriz niye susuyon yaw. kocan da tabi mahçup olmamak adına alayım da geleyim demiştir ya da dedirtilmiştir. sabırlı olmaya çalış. boşwer annenlerin yanında olacaksın. en güzeli de o bence. eşin biraz rapor falan alıp doğumdan sonra yanında kalamaz mı ki? niye böle ayrılıklar oluyo hiç dayanamam.
valla benimki de sata göre olacak diyor. sırf bu yüzden yarıyıl tatili de iznim içinde olacak. 1 hafta kurban, 2 hafta da sömestr tatili, 3 haftam boşa gidiyor(
bebişler 37-40 arası gelirse o hafta zaten ölüyo çoğu kez öyle yada böyle doğum öncesi boşa gidiyo zaten
kızlar dün gece topik çok sakindi. malum herkesin libidosu yükseldi konuşa konuşa burda.
ben de size aksiyon dolu gecemizi anlatayım.
eşime yemekte ima etmiştim o da çok olumlu karşıladı falan filan. sonra akşam işi vardı dışarı çıktı. 10da geldi. ben de oğlanı uyuttum . eşim gelince direk oturma odasına geçti. ben de yatak odasında kitap okuyordum. çağrı attım gelsin diye gelmedi. biraz daha kitap okuyup yattım 10.30 gibi. sonra 11.30da wcye kalkmışım. ama çok sinirli uyandım. baktım çocuk odasında namaz kılıyo. iyi dedim gelir birazdan. tekrar yattım yok uyuyamıyorum. geldi sarıldı veeeeeeeee uyudu.
benimse uykum kaçtı. bana karşı anlayışlı olmadığını düşünerek kalktım. bilgisayarın başına geçtim kkda takıldım 2ye kadar. sonra bi daha uyumayı denedim yine uyuyamadım döne döne oflaya puflaya sabahı ettim. bu arada ona da bugün okuması için bi not yazdım. sabah canımın sıkkın olduğunu anladı herhalde seni üzmek istemedim diyor. önemli değil dedim. telafi edicem diyor. ben telafi istemiyorum beni istemesini istiyorum
ama önümüzdeki 2 ay doğum öncesi 2 ay da doğum sonrası bu mümkün değil galiba.
yeni yasaya göre ölmüyor cnm... erken doğum olursa eğer; mesela 38. hafta doğdu diyelim, doğumdan sonraki iznin 8 haftadan 10 haftaya kayıyor. yani ne olursa olsun toplam 16 hafta izinliyiz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?