cnm sana ne kadar onemseme desekte sen yinede herseyi eksiksiz yapcaksin ama cok yorma kendini bende sinir oldum dun aksam .. esimin ark evlendi ve ne zmndir gidelim dediik simdi biz gitmedeen onlr geleckmiss :) naplim hayirlisi artik cok sukur ki cnm eslerimiz desteek uzme kendini aglamda bak bebisindee uzulurr:26:
Bugün doktor kontrolümüz var.35.haftadan gün almaya başladık,nst ye bağlar herhalde doktor bugün.Bakalım durum nasıl gelince paylaşırım sizinle.Telefonla takip edicem zaten forumu,deryadan haber alırız inş.
herşey yolundaymış sancı dediğim ağrılar koca kafalı kızımızın ağırlığıymış,cildim çok sıkı olduğundan gerginmiş ve o acı yapıyomuş,doğum kanalına girmiş,herşey yolundaymış,erken doğum olma ihtimali yokmuş,vücut yavaş yavaş kendini doğuma hazırlıyormuş,bu ağrıların hepsi normalmiş,kilomuz 2700 gr mışiri bi bebek maşallah dedi,yatar yatmaz aa kafasına bak dedi,ultrasona bakmadan yüzü geniş ikinize de benzemiyo dedi,çok hareketli olduğundan ve o bölgeye yerleştiğinden ağrı yapıyomuş,ama rahimde açıma vs. hiçbişey yokmuş,suyu çok çok iyi,halen yeterli hiç azalmamış dedi,plesentada 1 gr bile yaşlanma yok,çok rahat normal doğum yaparsın dedi,günde 1 saat yürü mutlaka dedi,merdivenin zararı olmaz dedi,herşey mükemmel dedi,çok şükür ya ve 25 günde kızım 1 kiloya yakın alırken ben hiç almamışım,yüzüklerimi takıyorum bu da çok iyi bişey,dün hast. eve kadar yürüdük tam 1 saat,hakkaten çatı ağrılarım kasık ağrılarım azaldı yürüyünce,gece bizi uyutmadı zilli karnıma öyle yumruklar attıki 15 dk boyunca karnımın etleri sızlıyodu artık,kasıklarım kalçalalarım ağrıyodu,artık pes ettik uyuduk biz o halen tepiniyodu yatağa girdiğimde dayak ye ye miğdem boşalmıştı iyice,sabahı zor ettim,ben yemek yiyom,o da beni yiyo:))nasıl oluyorda bu kadar güçlü vuruyo bi anlam veremedik tekvandoya yazdırmamız gerekecek bu kızı mutlaka
günaydın kızlarrrrr
10 gündür yoktum buralarda,izne ayrıldım,şehir dışına akrabalarıma gittim filan giremedim nete.hep aklımdaydınız ama neler oldu biri bana kısaca özet geçebilirmi,luveylanın doğumu oldumu nasıllar?cüzümü bugün bitiriyorum inşallah.evde vınnla girdiğim için uzun uzun geçmişi okuyamıyorum,vınn modemden daha zararlı dimi,bo konuda bilgisi olan varmı?
kizlar kusura bakmayin gecmisi okumadim. rahatsiz olan arkadaslar varsa acil sifalar diliyorum. insallah hepiniz iyisinizdir.
bu haftasonu ben de yatarak gebeligini sonlandiracaklar arasina eklendim.. en azindan bir sure..
mardin arkadasimiz hatirlar, benzer zamanlarda hemoroid sikayetimiz olmustu. ikimizin de doktorlari ilac fitil vs onermisti 1 ay kadar once. ilaclar cok fayda etmedi baska ilaclar denedik derken bu 1 ay cok siddetli seyretmese de bu sikayet hep vardi. cuma aksam isyanci hemoroidlerden bir tanesi disarda kalmakta israr etmeye basladi. rengi mor ve deli gibi canimi yakiyordu. kendi disarda kaldigi yetmez gibi icerdeki arkadaslarini da disari cekiyordu gergindurumda olmasi nedeniyle. bu arada acik acik yaziyorum ki benzer durumda olan arkadaslar varsa en azindan benim yaptigim hatalari yapmasinlar.
cuma aksam ilik oturma banyosu denedim ancak fayda etmedi. gece bi sekilde gecti sabah kalktim hala disarda ve hala canimi yakiyor. diger disari cektigi kucuk parcalar da buyumus ve ates gibi. hasili ciddi olmayan hemoroid sikayetim 1 gecede 4. seviyeye gelmis
cumartesi doktorumla haberlestim ilaclarin miktarini arttirdi ama hicbir faydasi olmadi. kabus gibi uykusuz bir gecenin ardindan acibadem genel cerrahide aldik solugu. disarida kalan kucuk parca tromboze olmus (bogulmus) ve icndeki kan pihtilasmis. hemiriodo kesip icindeki pihtilarin cikmasi gerektigini yoksa acinin erken dogum nedeni olabilecegini soylediler. doktorumu aradim ve operasyonu yacak doktorla gorustu. anestezik ne kullancak falan filan onlari anlatti. hasili hemoroidlerimden en acili olanindan kurtuldum. diger kardesleri ve bir dikisle su an yatiyorum.
yalnis yaptiklarima gelince. hemoroidler ne olursa olsun bogulmamasi icin iceri itilmeliymis. bilinenin aksine sicak sudan ziyade buz kompresi yapmak hem aciyi alip hem de damarlari daraltirmis. gebeligin son donemlerinde cok sik goruldugu icin mumkun oldugunca yatar pozisyonda olup asagiya baski yapmamamsi saglanmaliymis. ben o can acima ragmen sirf listemi tamamlamak icin palladiumda 3 saat alisveris yapmistim cumartesi. bu da bana en buyugunden ders olsun. bu arada gebeligim boyunca hic kabiz olmadim aksine ilaclarim dolayisiyla hep kivamli ve duzenli bir wc aliskanligima ragmen bunlari yasadim.
sizlerden dua bekliyoruz minik oglumla. doktorum bebis iceride oldugu surece belirgin bi iyilesme olmayacagini ve acinin daha da siddetlenecegini soyledi. niyetleri 36 gibi almak ama dayanabildigim yere kadar dayanmaya calisicam kizlar.
ben geldım ..
oncelıkle doktorumuz 38.haftada catı kontrolu yapıyormus ona gore normal dogum yapabılırım yapamam dıye soyluyormuş..
ama bebegı de 37.haftadan sonra beklıyoruz
nasıl olucak dogumum cok merak edıyorum ama bakalım ..
herseyımız normal ,,bası asagıda ıyıce ,gobegın ınmıs dedı ..bu saatten sonra dönmez dedı .pozısyonu guzel dedı..
kılosu 2550 dedı..oh dedım ıyı barı .. cok guzel klosu boyle devam et dedı
cok hareketlıydı kızım zaten dedım bugun yordu benı dıye ..
nst'ye gırdım tekrar bu ıkıncı gırısım..
ama sorunlu cıktı bıraz ..3-4 kere alarm verdı 170-180 lerın uzerıne cıktı kalp atısı ..
cok hareketlıydı once ben hıssetmedım hareketını orada kı ebe dedı bunlaar hareket bas dedı sonra anladım gercekten hareketmıs
zıgzag cızıldı resmen ..doktorumuz bu kız ıcınde at kosturuyor dedı ..bu kadar hareketlı mı dedı evet dedım hep boyle..
yarın tekrar gel bır daha gır nst'ye dedı tekrar bakalım dedı..
ınsallah yarın normal cıkar ..
korkum bır ara nasıl sureklı alarm calınca ..bakalım yarın ne olucak ..
ben geldimmmmmdr geldik az önce ama suratsız bi dr denk geldim oğlum 2050 gr olmuş haftasıyla uyumlu dedi ama sanki küçük mü ne :26::26::26::26:
sumakcım çatıyı 38. haftada yapması çok iyimiş :)))
bebeğinin kilosuda çok güzel sağlıkla gelsin inşallah
Canım kaç kiloyla başladın, ben de toplam 4 kilo aldım ama ben 72 ile başladım. bir de ben şu an 31 haftalığım...bakalım en sonunda kaç kilo almış olacağım?
kızlarrrr buarada bizim bugün prensesimle hafta dönümümüzmüşşş 33.haftamız dolmuş 34de başlıyoruzzz
geriye ya 6hafta ya 7 haftamız kalmış doktorumuz 10 aralık ile 19 arası bekle dedi..inş cok bekletmeden gelir miniğimmm
kızlar ben bugün sürekli ağlıyorum bana söyleyin benmi abartıyorum lütfn ya çarşamba günü eşimin bir akrabası uzaktan gelecek bende kalacak sonra bugün kayınım aradı bayramda sana gelmeyi düşünüyoruz 2 gün kalıcaz dedi bunlarda uzaktan geliyolar ya benim 1 ay sonra doğumum var şuan misafir kaldıracak havada değilim sabah 8 de kalkıp kahvaltı yapan insanlar he sorunun varmı diceksin gayet iyi anlaşıyorum ama misafir istemiyorum sonra bayramdan sonra kardeşiyle eşim gelecek he buna lafım yok onlarda yurt dışından evime ilk defa gelecekler ama ben öyle baştan sağma yapan bir insan değilim kendimi çok yoran ve herşeyi itina ile yapan biriyim ama çok aşırı stres yapıyorum ne yapıcam nasıl ağırlıcam diye en son geldiklerinde bacaklarıma kramp girmişti hizmet etmekden neolur teselli verin psikolojik olarak iyi değilim buna ağlıyorum sabahtan beri normalmiyim ben yoksa abartıyormuyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?