genelde hastanede biberon verme taraftarı değil ... çoğu hastane şırınga ile veriyorki emme içgüdüsü ile biberona alışmasın...
kızlar mrblar, mothercareden alışveriş edenleriniz vardır mutlaka,kaç beden aldınız genelde? ben hep 0-3 ay aldım.bugün mağazada yeni doğum yapmış bi kadın vardı bebeğiyle.bebeği 3.800 doğmasına ragmen halen new baby giydiriyolarmış,yani 4.5 kiloya kadar olanlardan.benimkilerin hepsi 0-3 ay (6.5 kiloya kadar olanlar)dan diyince tam üsütne olmuyacak dedi.canım sıkıldı yaaaa.ama niye 0-3 ay arası yazıyolar ki üzerine???offff büyük mü gelcek içinde mi yüzdürcez çocukları.?ama küçükler de fi kadar.bi yıkamaya gitmez mi....
Kizlar ya farkettinizmi dogum yapan ve yapacak olan arkadaslarin hepsi 34 haftalikken yada 34+ iken dogum yaptilar.Ne var bu 34 te yaa :18:
Kizlar ya farkettinizmi dogum yapan ve yapacak olan arkadaslarin hepsi 34 haftalikken yada 34+ iken dogum yaptilar.Ne var bu 34 te yaa :18:
kızlar akıntıları artan var mı?benim akıntım daha sarılaştı ve sümük kıvamı oldu.doktoruma sordum ağrı,yanma yapmıyorsa ya da sivilce oluşmadıysa ilaç yüklemeye gerek yok vücuduna dedi.içim rahatladı biraz ama erken doğumlar korkutmuyor değil.kızım 33+0 ve 2450gr sizce nasıl normal mi?
oy kuzum hiç ama hiç canını sıkma.. bebişler gelince vaktin nasıl geçtiğini anlamıycaz..
benimki de hastane kontrollerine hiç gelmedi daha, son 2 kez görümcemle gittim o da hamile aynı güne denk getirdik randevuları da.. 11 kasımda randevum var görümceme 21 kasımı vermişler.. herife diyorum ki beni en azından hastaneye bırak dolmuşla zor oluyor artık (bizim tarafta dandirik biraz yollar.. doğururum yolda diye korkuyorum sallanmaktan)
hımm bakarız diyor..
onu geçtim.. bir pazar günü var onu da sülalesiyle geçiriyoruz.. biryere gidecek olsak bile peşimize birilerini takıyor..
hafta arası zaten var mı yok mu belli değil 20,30da geliyor 21e kadar yemek faslı falan.. 21,30da sızmış oluyor koltukta.. akşam sinirlendim bıraktım uyandıramadım, ayaklarına battaniyeyi attım söylene söylene yatağıma yattım.. ağladım yarım saat sonra uyumuşum.. sabah ta geliyor özür diliyor..
içimde ne varsa döktüm.. tamam akşama söz diyor kırmıcam seni.. ayol akşama öyleyse yarın aynı.. 4 senedir aynı.. huy mudur nedir bilmem koltuk bırakmıcam evde.. yakıcam diyorum...
öyle bir dönemdeyiz ki azıcık güler yüz ve ilgi istiyoruz.. ama nerdeeee...
ilk defa bu pazar günü bir bebe mağazasına girdik.. fiyat sorduk soruşturduk alacaklarımıza almadan çıktık (özelcan bebeye gittik - tanıdık çıktı müdürü)
şimdi de bebek odasını sipariş etmeye gitti..
anlaştık krem kahve tonlarında olacak diye.. şimdi açtı telefon diyor ki beyaz olsun mu.. git te çıldırma.. bende gelicem diyorum..
okadar adamın içinde senin ne işin olur dedi.. tantana ettik kapattım telefonu..
kocalar için bir kurs istiyorum anacım.. azcık eğitin şu odunlarıııııı
valla ben yarın 34e dönüyorum.:18::18:
yarın kontrolüm var umarım bayramda bi sürpriz çıkmaz..
canım geçmiş olsun senin aracılığınla birşey sormak istiyorum: 32. haftada izne ayrıldığımızda hastane nasıl bir kağıt veriyor? bunun bir örneği internette var mı, ben araştırdım ama bulamadım? kağıdı elinde olan burda paylaşabilir mi? ben 32.haftada izne ayrılmak istiyorum diyerek hastaneden bir kağıt almıştım, onun üstünde işgöremezlik belgesi yazıyordu, teşhiste 32 hafta gebelik yazıyordu, ve o günün tariinden itibaren geçerli yazıyordu. şimdi personelden sorun çıkarmışlar, yanlış kağıt götürmüşüm diye.. hangisi doğru o zaman? şimdi napıcam?
canım 32 haftalık gebedir,37 haftanın sonuna kadar çalışabiir yazıyodu,2 dr. a imzalattım,biri sizde kalcak,birini işyerine dediler,öyle yaptım,37 haftalık olunca,iş göremez raporu vercek hast. sgk ya yollayacak
cevabın için sağol, ama ben 32'de izne ayrıldım, yani senin gibi çalışabilir kağıdı almadım, sorun ne anlamadım kimle görüşücem napıcam bilemedimaynı tarihten doğru kağıdı götürmem gerekiyormuş, ama hangi kağıdı?
kızlar siz de cevap verin, kimse izne ayrılmadı mı?
maşallah canımfazlası var eksiği yok
2 gün sonra alcaklarmış olbeyikini 35+0 olur o zaman,denk gelmiş diyelim hepimiz vaktinde en fazla 10 gün önce doğurruz inş.
cevabın için sağol, ama ben 32'de izne ayrıldım, yani senin gibi çalışabilir kağıdı almadım, sorun ne anlamadım kimle görüşücem napıcam bilemedimaynı tarihten doğru kağıdı götürmem gerekiyormuş, ama hangi kağıdı?
kızlar siz de cevap verin, kimse izne ayrılmadı mı?
bence uyuzluk yapıyolar hast. yanlış mı vercek aslını verceksin işte,hast. nin protokol numarası,dr. un ve baş tabibin imzası,mühürü başka ne bekliyolarki
valla ben çoğu kıyafetini kanzdan aldım..çamaşırlarını,zıbınlarını da ..hepsi 0-3 ay..dün de astronot tulum aldım satıcı diyoki 3-6 ay alın..kocaman bişey yani..dedim zaten aralık-ocak-şubat bu aylar giyecek..en fazla 54 cm. doğsun hadi diyelim..0-3 ay 62 cm. ortalama..akıl var mantık var..kıyafetin boyu omuzdan mı ölçülür baştan mı ölçülür..napıyım ben 80 cm. kıyafeti yeni doğmuş bebeğe..
sen doğrusunu yapmışsın canım..0-3 ay ne büyük gelir ne küçük tam ikisinin ortası işte..
yaa ben 2 hafta sonra doğurmak istiyorum hem tanışma yıldönümümüz ne güzel olur
bence uyuzluk yapıyolar hast. yanlış mı vercek aslını verceksin işte,hast. nin protokol numarası,dr. un ve baş tabibin imzası,mühürü başka ne bekliyolarki
ya verdiğim kağıdın kopyası da yok ki kontrol edeyim ama devlet hastanesinden aldım kağıdı doktorun imzasını falan beklemiştik
yok kız erken ben 38+ larda doğurayım istiyom,inş. o vakitte olur,ama bu kadar provamı olur kardeşim sancı,kasılma,ağrı ne ararsan var
ya verdiğim kağıdın kopyası da yok ki kontrol edeyim ama devlet hastanesinden aldım kağıdı doktorun imzasını falan beklemiştik
o zaman verdiğin kağıdın fotok. versinler bi de doğrusunun örneğini,sen de hast. ye git tekrar yapcak başka bişey yok
yaa bebek 2 hafta önden gidiyor ona güveniyorum bi de kilosu 3ü geçmiştir o yüzden
kızlar akıntıları artan var mı?benim akıntım daha sarılaştı ve sümük kıvamı oldu.doktoruma sordum ağrı,yanma yapmıyorsa ya da sivilce oluşmadıysa ilaç yüklemeye gerek yok vücuduna dedi.içim rahatladı biraz ama erken doğumlar korkutmuyor değil.kızım 33+0 ve 2450gr sizce nasıl normal mi?
ay canım yüreğime su serptin...:) senin nasıl gidiyo hazırlıklar,bitti mi herşeyler?gerci ben sunu anladım hiçbir zaman bitmiyo bitmiyecek:) bak 3 ay sonra bi de 3-6 yas arası var :) ondan sonra diş çıkarmalar vs ler :) ben de bu hafta sonu herseyi yıkayıp ütüleyiip kaldırmayı planlıyorum.karyolamız da öylece çıplak bir şekiilde bekliyo,keşke toz olma derdi olmasa da nevresimleri felan bi güzel koysam ,ah ahhhh daha var :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?