- 21 Şubat 2011
- 1.058
- 27
- 158
olsun olsun ha 3.5 ha 4,38 haftayı doldurmaları daha iyidir,Rabbim hayırlısını versin
kızlar akıntıları artan var mı?benim akıntım daha sarılaştı ve sümük kıvamı oldu.doktoruma sordum ağrı,yanma yapmıyorsa ya da sivilce oluşmadıysa ilaç yüklemeye gerek yok vücuduna dedi.içim rahatladı biraz ama erken doğumlar korkutmuyor değil.kızım 33+0 ve 2450gr sizce nasıl normal mi?
kızlar mrblar, mothercareden alışveriş edenleriniz vardır mutlaka,kaç beden aldınız genelde? ben hep 0-3 ay aldım.bugün mağazada yeni doğum yapmış bi kadın vardı bebeğiyle.bebeği 3.800 doğmasına ragmen halen new baby giydiriyolarmış,yani 4.5 kiloya kadar olanlardan.benimkilerin hepsi 0-3 ay (6.5 kiloya kadar olanlar)dan diyince tam üsütne olmuyacak dedi.canım sıkıldı yaaaa.ama niye 0-3 ay arası yazıyolar ki üzerine???offff büyük mü gelcek içinde mi yüzdürcez çocukları.?ama küçükler de fi kadar.bi yıkamaya gitmez mi....
o zaman 38'i geçmesin
bende epidural normal doğum istiyorum ama merak ettiğim bişey var ya ıkınamazsam hissetmeden?epidural kaç cm den sonra yapılıyorepiduralde takildi bna ama odaaama gelincee bi hemsire elinde sondayla geldi dedi yuruyemezsin epiduralden takmam lazim dediim bna zamn verr 10 dkka kalkip gidecem wc yee yeteerki taakma dediimok dedii zorda olsa kalktiim (uyusuk oluosun ya)kesinlikle cnm bebisi gordugun dkka unutuyosun dedim ya bide burda cati yok perde yook efe dogduu doktorr ugrasio benim asagiyla halaaa ben gozumu bebegime diktim gormemek icin dooktorun yaptiklarini zaten aci hissetmedim epiduralden dolayi
kizlar kusura bakmayin gecmisi okumadim. rahatsiz olan arkadaslar varsa acil sifalar diliyorum. insallah hepiniz iyisinizdir.
bu haftasonu ben de yatarak gebeligini sonlandiracaklar arasina eklendim.. en azindan bir sure..
mardin arkadasimiz hatirlar, benzer zamanlarda hemoroid sikayetimiz olmustu. ikimizin de doktorlari ilac fitil vs onermisti 1 ay kadar once. ilaclar cok fayda etmedi baska ilaclar denedik derken bu 1 ay cok siddetli seyretmese de bu sikayet hep vardi. cuma aksam isyanci hemoroidlerden bir tanesi disarda kalmakta israr etmeye basladi. rengi mor ve deli gibi canimi yakiyordu. kendi disarda kaldigi yetmez gibi icerdeki arkadaslarini da disari cekiyordu gergindurumda olmasi nedeniyle. bu arada acik acik yaziyorum ki benzer durumda olan arkadaslar varsa en azindan benim yaptigim hatalari yapmasinlar.
cuma aksam ilik oturma banyosu denedim ancak fayda etmedi. gece bi sekilde gecti sabah kalktim hala disarda ve hala canimi yakiyor. diger disari cektigi kucuk parcalar da buyumus ve ates gibi. hasili ciddi olmayan hemoroid sikayetim 1 gecede 4. seviyeye gelmis
cumartesi doktorumla haberlestim ilaclarin miktarini arttirdi ama hicbir faydasi olmadi. kabus gibi uykusuz bir gecenin ardindan acibadem genel cerrahide aldik solugu. disarida kalan kucuk parca tromboze olmus (bogulmus) ve icndeki kan pihtilasmis. hemiriodo kesip icindeki pihtilarin cikmasi gerektigini yoksa acinin erken dogum nedeni olabilecegini soylediler. doktorumu aradim ve operasyonu yacak doktorla gorustu. anestezik ne kullancak falan filan onlari anlatti. hasili hemoroidlerimden en acili olanindan kurtuldum. diger kardesleri ve bir dikisle su an yatiyorum.
yalnis yaptiklarima gelince. hemoroidler ne olursa olsun bogulmamasi icin iceri itilmeliymis. bilinenin aksine sicak sudan ziyade buz kompresi yapmak hem aciyi alip hem de damarlari daraltirmis. gebeligin son donemlerinde cok sik goruldugu icin mumkun oldugunca yatar pozisyonda olup asagiya baski yapmamamsi saglanmaliymis. ben o can acima ragmen sirf listemi tamamlamak icin palladiumda 3 saat alisveris yapmistim cumartesi. bu da bana en buyugunden ders olsun. bu arada gebeligim boyunca hic kabiz olmadim aksine ilaclarim dolayisiyla hep kivamli ve duzenli bir wc aliskanligima ragmen bunlari yasadim.
sizlerden dua bekliyoruz minik oglumla. doktorum bebis iceride oldugu surece belirgin bi iyilesme olmayacagini ve acinin daha da siddetlenecegini soyledi. niyetleri 36 gibi almak ama dayanabildigim yere kadar dayanmaya calisicam kizlar.
önemli değil canım evet doğuma az kaldı ve heyecan baıyor benisaol canim cok tesekkür ederim.ben istedim 1.göz,rabbim verdi 2.göz. ben size sadece 1.sey sordum. sen bana böyle güzel aciklamissin.
seninde az kalmis herhalde dogumuna, rabbim kolay 1.dogumlabebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin.
geçmişi tam okuyamadım belki yazmışsındır ama bence ihmal etme en azındna bir doktora tel. aç sor yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik tedbiri elden bırakmayalımslm kızlar...nasılsınz?dün gece hiç uyuyamayınca okuldan gelir gelmez uyuyuvermişim kanepede,,iyi de oldu hani baş ağrım geçti bi nebzede...geçmişe baktığıma göre (hepsini okuyamadım ama ) bi aksilk yok çok şükür,,herkes iyi dimi??
sareeciim bizdede akıntılar oluyo,bu haftalarda beyazsa sorun yok bildiğim kadarıyla...
gelelim bana..iki gündür okuldayken oluyo bu : çamaşırım bayaa ıslanıyosuyum gelse nie bu kadar az??su değilse bu tahmin ettiğinz üzre çişmi ki?ayy hem utanıyrm hem korkuyrm yaa??ne olaki bu?? dra en son 20sinde gitmiştim,bayramdan snra görüşelim demişti,bnde 37.hafta raporu için 14ünde gidicem,,arası çook uzun geliyo,,eşim istersen yarın yada cuma gidelim dedi,,siz ne dersiniz?acep dra gitsemmi?:26:
canım inşallah istediğin gibi normal doğurursun ama sezeryan olanlar için de acıyorum falan deme lütfen bu sadece vücut yapısının uygun olması çocuğun uygun olmasıyla falan ilgili değilseni okadar iyi anliyorum ki eminim sende beni anliyorsundur
ve burasi tr gibi degil normalda 5gun sezeryanda 7-14gun arasi kaliyorsun hastanede(((((
ya NORMAL dogum gibisi yok hani su korkudan sezeryan olanlara okadar cok aciyorumki duyduklarindan etkilendikleri icin enkolay dogum seklinden vazgeciyorlar ve en saglikli dogum seklinden....
neyse herkes icin hayirlisi olsun
ama yok kafasi buyuk yok kilosu fazla onlar hep bahane oyle guzel doguyorlarki noramlll
verdiğin bilgiler için teşekkürler ben de visco yatak aldım ama değiştirmeyi bile düşünüyordum değiştirmeyeyim artıkkızlar geçen akşam doktorumun kliniğinde doğum seminerine katıldım.
Önce bir çocuk doktoru geldi, sunum yaptı, visco yatakları sordum kullanabilirsiniz dedi, tek sakıncalı olan çok aşırı yumuşak yataklar ile yün yataklarmış, alerji astım vs sebep olabiliyormuş, ilk aylarda yastık kullanmayın ve yan yatırın bebeği dedi, kusma riskine karşı, oda sıcaklığı 20-21 derece olmalıymış bebeğin, yıkanırkenki ortam sıcaklığı ise 25-26 derece
sonra anestezi uzmanı anlattı, epudral konusunda çok iddialılar, felç vs böyle şeyleri kesinlikle düşünmeyin, tek sorun zaman zaman baş ağrısı olabiliyormuş epudral sonrası, o da iğne vurulurken hareket etmekten kaynaklanabiliyormuş, başka bir riski yok diyor, genel anestezidense şiddetle epudrali önerdiler
sonra kordon kanı bankası yöneticisi konuştu, 1000 euro karşılığı bebeğin kordon kanı saklanabiliyormuş, sonrasında da yıllık 100 euro aidat varmış
en son doktorum konuştu o da sakın hastaneye yetişemem falan gibi panik yapmayın diyor, eşler çok meraklı dörtlüleri yakayım, son sürat hastaneye yetişeyim vs.hiç gerek yok, sakin bir şekilde bizi arayın, sonra da sancılar sıklaşana kadar evde oyalanın dedi
son söz olarak korkmayın dediler ama ne mümkün
ben didiyom,totom acıyo oturuncaöptüm hepinizi
GÖZDEN KAÇIRANLAR İÇİN ALINTI YAPAYIM DEDİM
BU DA OLBEY'DEN BANA DÜN GELEN SMS ;
" Hastanedeyim , bugün dr kontrolüm vardı . hemoroid apse yapmış , rahim ağzında iltihap vardı . Hastaneye yatırdılar , cumaya kadar ciğer geliştirici enfeksiyona karşı ve hemoroid tedavisine yönelik işlemler yapılacak . Sonuç alınamazsa cuma günü sezaryene alacaklar . peşinden hemoroid için ameliyata giricem . Minik yavrum bugün 2200 grİnşallah tedaviler cevap verir de daha uzun haftalar tutabilirim onu . Hepinizden dua bekliyorum . "
dünden beri netimde sorun vardı , ancak yazabildim , inşallah ne olacaksa Olbeyimiz ve bebişi için en hayırlısı ve sağlıklısı olur .. çok ama çok duaya ihtiyaçları var kızlar , okuyabilenler bir şeyler okuyabilir mi.....
cevabın için sağol, ama ben 32'de izne ayrıldım, yani senin gibi çalışabilir kağıdı almadım, sorun ne anlamadım kimle görüşücem napıcam bilemedimaynı tarihten doğru kağıdı götürmem gerekiyormuş, ama hangi kağıdı?
kızlar siz de cevap verin, kimse izne ayrılmadı mı?
ben 32 de çalışabilir raporu aldım valla hiç rapora bakmadım bile ne yazıyor diye doktor imzalayıp verdi okul bir sorun çıkarmadı sen nerde çalışıyorsun iş yerinle alakalı sanırım
iş yerindeki raporu verdiğin kişiye sorasan nasıl bir rapor istiyorsunuz diye
kızlar ben geldimmmmm oyyyy asılsınız bakalım biz hiç iyi değiliz günlerdir hastaneydeyiz aşırı soğuk algınlığından yeni toparladık ilk önce müjdemi vereyim olbey imiz şu an hastanede 2 gün içinde doğum yapıcakmış akşam doktoruyla görüşecekmiş kesinleşmesi için ,
benmde cüzümü annem okudu haberiniz olsun...
bende epidural normal doğum istiyorum ama merak ettiğim bişey var ya ıkınamazsam hissetmeden?epidural kaç cm den sonra yapılıyor
zaten artık bebişim doğsun diye bakıyorum...ondan sonra o ilgiyi görsün bakalım benden...ahhh ahh benimkide demedi daha hastaneye gidelim beraber gidelim diye.geçen bende kızdım eğer doğum başlarsa sana haber vermiycem doğurunca nasılsa haberin olur gelir ziyaret edersin diye...bu seferde bana duygu sömürüsü yapıyo sanki hiç ilgilenmiyorum niye böle diyosun diyor.gücüne gidiyormuş sanki bebeği istemiyormuşum gibi davranıyosun diyo.bizimkide öyle canım işte geliyo eline pc yi alıyo onu bırakıyo kumandayı alıyo bende çay getir meyve getir işleriyle meşgul oluyorum.hep yorgun anlayacağın hiç bitmedi yorgunluk tek çalışan bizimkiler dünya yı kurtarcaklar galiba...kıs git kursada gitseler bunlar hocayıda yoldan çıkarır kendilerine benzetirler
GÖZDEN KAÇIRANLAR İÇİN ALINTI YAPAYIM DEDİM
BU DA OLBEY'DEN BANA DÜN GELEN SMS ;
" Hastanedeyim , bugün dr kontrolüm vardı . hemoroid apse yapmış , rahim ağzında iltihap vardı . Hastaneye yatırdılar , cumaya kadar ciğer geliştirici enfeksiyona karşı ve hemoroid tedavisine yönelik işlemler yapılacak . Sonuç alınamazsa cuma günü sezaryene alacaklar . peşinden hemoroid için ameliyata giricem . Minik yavrum bugün 2200 grİnşallah tedaviler cevap verir de daha uzun haftalar tutabilirim onu . Hepinizden dua bekliyorum . "
dünden beri netimde sorun vardı , ancak yazabildim , inşallah ne olacaksa Olbeyimiz ve bebişi için en hayırlısı ve sağlıklısı olur .. çok ama çok duaya ihtiyaçları var kızlar , okuyabilenler bir şeyler okuyabilir mi.....
tatlım beden konusunda canını sıkma.. sadece yenidoğan boyunu fazla alma hızla büyüyecekler çünkü.. bende çoğunu 0-3ay aldım.. sadece 2 tane alıştırma zıbını mı bady mi neyse ondan var önden alttan çıtçıtlı yenidoğan boyunda..kızlar mrblar, mothercareden alışveriş edenleriniz vardır mutlaka,kaç beden aldınız genelde? ben hep 0-3 ay aldım.bugün mağazada yeni doğum yapmış bi kadın vardı bebeğiyle.bebeği 3.800 doğmasına ragmen halen new baby giydiriyolarmış,yani 4.5 kiloya kadar olanlardan.benimkilerin hepsi 0-3 ay (6.5 kiloya kadar olanlar)dan diyince tam üsütne olmuyacak dedi.canım sıkıldı yaaaa.ama niye 0-3 ay arası yazıyolar ki üzerine???offff büyük mü gelcek içinde mi yüzdürcez çocukları.?ama küçükler de fi kadar.bi yıkamaya gitmez mi....
verdiğin bilgiler için teşekkürler ben de visco yatak aldım ama değiştirmeyi bile düşünüyordum değiştirmeyeyim artık
Maşallahı var çok iyi kilosu canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?