2011 Aralık Anneleri

ya kızlar ben çok kötüyüm.
1. acayip bacaklarım ağrıyo. nereye uzatacağımı şaşırmış haldeyim. ölüyorum ağrısından.
2. saatlerdir ağlıyorum. ama nedeni yok. içimden ağlamak geliyor. aynaya bakıp kalınlaşmış bacaklarımı ve büyümüş yanaklarımı gördükçe iyice coşup ağlıyorum.
3.kendimi hiç ama hiç beğenmiyorum. dayanamıyorum artık bu halime. aynalardan nefret ediyorum hepsini çöpe atasım var. hayatta 56 kiloyu bir gram geçmemiş insanım. azcık kilo alsam psikopata bağlarım. tam 70 kiloyum. gerçekten depresyondayım.

internetten biraz baktım hamilelerin çömelmesi hususunda zararlı olacağından değil hatta faydalı olacağından bahsediyor. o yüzden alaturka tuvaletlerin zararlı değil aksine, çömelmeye alışkın annelerin doğum yapmasının daha kolay olduğundan ötürü, faydalı olduğunu bilmek lazım. tabi rahat bir pozisyon bulmak lazım ki bebişimiz de sıkışmasın
hamilelik egzersizleri yapmaya başlamayanlar varsa başlamalarını tavsiye ederim. egzersizlerde çömelme hareketleri de var. çok gerekli ve faydalı egzersizler var mesela nefes egzersizleri. doğru nefes alıp verebilmeyi öğrenmenin doğum anında çok büyük kolaylık sağladığından bahsediliyor.

aynen canım bende öyleyim hiç yerinde duramayan ben şimdi kalkmakta zorlanıyorum halim yok kendimi yaşlı neneler gibi hissediyorum eski halime dönmek istiyorum bir an önce bebişim dogsunda rahatlıyım ama az kaldı bu günlerde geçicek biraz daha sabredelim

ben de epidural sezeryan istiyordum ama benim doktor spinal yapacağız dedi artık spinali öneriyoruz dedi.Etkisi daha hızlıymış
normali kullanamıyorum ben de klozet kullanıyorum.

canım bacak ağrısı hamilelikten olmayabilir benim huzursuz bacak sendromum var bacak ağrısının ne kadar kötü olduğunu bilirim sıcak su torbası koyuyorum bacaklarıma iyi geliyor bir dene istersen
ben de aynen senin gibi 56 yı hiç geçmedim bugüne kadar hep 34-36 beden giydim ama şimdi 73 kiloyum bak ben senden de fazlayım ben de bazen eski halime dönemeyecem hep 70lerde kalacam diye panik yapıyorum şimdiye kadar hiç diyet yapmadığım için kilolarım kendiliğinden gitmezse ne yapacam bilemiyorum ama bence emzirme döneminde yeme işini abartmazsak tekrar eski halimize dönecez
düşünsene uykusuz geceler sürekli bakman gereken bir bebiş insanda hal kalmaz ya böyle düşün sen de
bu arada kızlaaarrrr milupadan paket geldi yazın üye olmuştum. Bebiş doğduktan sonra da belli aralıklarla numune göndereceklermiş

teşekkür ederım bılgılerınız için kızlar.....ben normal kullanıyorum demek egzersızde yapmış oluyorum aynı zamanda :) klozetı sevmıyorum ya hiç adetım değil kullanamıyorum onu,neyse artık çok zorda kalırsak kullanırım napalım :)))

spinalle epidural arasındaki fark ne ki?

ben 2 aydır normali kullanamıyorum
çömelmesi kolay da kalkması zor
zaten sancılardan ve açılmadan sonra iyice tırstım artık çok dikkat ediyorum bir gün bir gündür diye bebişim biraz daha dursun diye

bi de devlette epidural yapıyolar mı sorayım o zaman olsa güzel olur az ağrılı doğum sonuçta

ben de duamı yaptım hepimiz ve özellikle olbey arkadaşımız için

diğer arkadaşlar da dua ediyor sanırım forum pek sessiz

spinalle epidural arasındaki fark ne ki?

spinalin iğnesi daha inceymiş ve etkisi 3-5 dk. da başlıyormuş.Epiduralde ise etkisinin görülmesi için 20 dk. gerekirmiş. bir de epiduralde iğne omirilik zarının etrafına yapılıyormuş spinalde ise iğne beyin omirilik sıvısına veriliyormuş.Benim bildiğim farklar bunlar ben doktoruma güvendiğim için fazla da araştırmadım

kızlar umarım hepiniz çok iyisinizdir.
bugün doktora gittik, bebişimiz gayet iyi. 2.200 gr olmuş, doktorum suyu biraz daha fazla içmemi söyledi.
bu arada hala dönmedi cadı kız:18: kendimi normal doğuma hazırlamıştım, moralim bozuldu biraz. gerçi hayırlısı neyse o olsun ama 18 kg aldım, sezeryanda kilolar zor veriliyor. göbiş kalıyor
bu saatten sonra döner mi?

bu arada hastane çantalarımız tamam. banyoya traş bıçağım, aynam hazır duruyor acil bir durum olursa hemen temizlik yapıcam. her şeyi ayarladım. hastaneyede bebişin çantasını götürmeyeceğim. eşyalarını küçük hurca koydum. onuda karton çantaya koyucam. çantayı eve gelmeden atarım. kendi çantasını yıkadım, tekrar batırmak istemiyorum. hastaneden gelen şeyleri hemen makinaya attıracağım. bizden gelişmeler bu kadar.
arada bıçak gibi bir sancı oluyor, bebişin pozisyonundanmış, bir de sırt ağrım oluyor.

nusyaa tatlım seninle aramızda 1 gün var bende dün doktora gitğimde bebeğimin kilosu 2180 grdı senin bebeğinede maşallah canım
demek çatı 25 kasım diyo he :18:

o bir şey mi ben de hayatta 56 kg yi geçmemiştim. herkes belimin ne kadar ince olduğundan bahsederdi. daha 8 ay önce kına kıyafetimi gören herkes fiziğime bayılmıştı şimdi 74 kg oldum oha fala oluyorum. gerçi eşim memnun, kadına benzedin, etlendin butlandın diyor bir de bebiş dönmedi, üstüne sezeryan olursam eski fotolara bakar bakar ağlarımnapcaz biz

Iyi aksamlar güzel annisler,

gecmisi tam okuyamadim ama rahatsiz olan arkadaslar varmis, hepsine gecmis olsun.
Erken doguma giren arkadaslarada gözünüz aydin, Rabbim evlatlarinizla birlikte hayirli, uzun ömürler nasip etsin diliyorum.

Bu arada Hatmi Serifmiz´de kabul olsun. Bende demin cüzümü bitirip Dua´mi ettim. Allahim dualarimizi kabul eder Insallah. Hepinize hayirli gecelere diliyorum. Kendinize ve bebislerinize dikkat edin.

sezaryanda illa kilolar kalacak diye bir kural yok böyle düşünme bence. benim ablam 4 ay önce sezeryanla doğum yaptı 20 kilo almıştı hamileliğinde valla 4 ayda ne göbek kaldı ne bişey üstelik yaza denk geldiği için korse falan da giymedi

ben kilo meselesi tamamen bünyeyle alakalı norma doğumda da veremeyen oluyor ki üstüne alanda oluyor.inşallah veririz gerçi ben 7 kg aldım.zaten doğumla gidicekmiş

ben kilo meselesi tamamen bünyeyle alakalı norma doğumda da veremeyen oluyor ki üstüne alanda oluyor.inşallah veririz gerçi ben 7 kg aldım.zaten doğumla gidicekmiş

ne güzel sen az almışsın benim yarısı gitse doğumda yeter tabi bu da neredeyse 10 kilo eder
sahi 10 kilo gidebilir mi doğumda gitmezse hiiçç kendimi kandırmayayım

ya benimki ne o zaman? yanlışsa geçmişe dönükolarak raporu alabilir miyim ki? üf yaa..

cnm geriye dönük olunca sorun çıkabiliyormuş bazen ama sonuçta o tarihte almışsın. belki hastane yeni bi belge düzenleyebilir :26:

halimemm liste için teşekkürler ben de şimdi yasin okuyup dua edicem hepimizin duaları kabul olur inşallah

rica ederim cnm Allah kabul eder inşallah...

Deryam; 26. Cuzu ve hatim duasini okudum. Listedeki butun arkadaslar, foruma yazan, takip eden, forumla alakasi oan-olmayan butun Aralik anneleri icin. Allah kabul etsin.

Aminnn. Rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın inşallah...

valla ben klozet kullanıyorum. diğeri hakikaten çok zor...

maşallah cnm kızına. benim cadı da dönmedi bu arada. ee napalım canı sağolsun artık :))

bu arada ben de cüzümü bitirdim. bi güzel de duamızı ettim. Allah hepimizi yavrularımızla birlikte korusun. alnımızın akıyla doğumlarımızı gerçekleştirmemizi sağlasın İNŞALLAHHHH!!!!!!!!

ne güzel sen az almışsın benim yarısı gitse doğumda yeter tabi bu da neredeyse 10 kilo eder
sahi 10 kilo gidebilir mi doğumda gitmezse hiiçç kendimi kandırmayayım

geçen bizim tanıdık doğum yaptı hemde sezeryan tam 7 kg gitmiş.normalde daha çok gider sanırım eee bide şişlikte var bizde balon gibi söneriz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…