seni tebrik ediyorum. ne kadar da güzel yazmışsın. çok duygulandım valla. dderya kuzucuklarımızın bize ihtiyacı var. ve neyden korkarsan o geliyor başına. hiç korkma sütüm olmaz diye. sütün olacak Allahın izni ile.asıl ben teşekkür ederim hepinize. sonuçta öyle ya da böyle hepimiz sorunlar yaşıyoruz bu hayatta.. önemli olan bunları paylaşabilmek...
onu bunu boşver bu aşamadan sonra... sen üzerine düşen vazifeyi en güzel şekilde layıkıyla yapmışsın.vicdanen rahat olmalısın! kendini daha fazla sıkıntıya sokma cünkü sana cok ama cok ihtiyacı olan bir miniğin olacak kısa bir zaman sonra kollarındasağlıkla inşallahhhh moralini hep yüksek tutmaya çalış.. gör bak miniğin doğunca en büyük yorgunlukların,en büyük üzüntüler onun en ufak hareketinde nasılda unutuluveriyor...bak sana küçük bir örnek vereyim.. ben evden hamile halimle ayrılmışım..elimde annemden kalan mirasın parası... ama öyle cok değil işte anca bir göz oda ev tutmaya ve azıcıkda olsa esya almaya yeticek kadar...neyse evi tuttum temizledim pakladım oturdum.. ev öyle boşki yankı üstüne yankı duyuyorum düşün artık ...neyse zor hamilelik geçirdim dediğim gibi.. hep yattım ama hep iyi düşündüm. ben bugünleri atlatmalıyım kızımı sağ salim kollarıma almalıyım diye! 7. ay bi gece tansiyonum fırladı 27/14 gece zor hastaneyi aradım ambulans geldi aldılar gittik doğum vs. derken ilk 2-3 günü hatırlamıyorum bile..neyse uzun lafın kısası 3 gün sonra kızımı ilk kez kollarımda hissetigimde tüm acılar,tüm sıkıntılar bitivermişti...tarifi imkansız bir mutluluk ve keyif vardı bende..hemşire başımda hic ağrın yokmu kızım hic sızın yokmu evladım diyip duruverdi.. yokkk dedim yok... sağ salim kurtulduk ya ne ağrısı ne sızısı dedim.. neyse 2 gün sonra evimize geldik... bikaç ay sonra bende ki paralar suyunu cekti.. borç yüzünden eve haciz geldi..dımdızlak kalıverdik bigöz odada... bi yatagımız vardı kızımla paylaştıgımız.. cok üzüldüm önce cok gücendim... nasıl anneyim ben dedim... ağlaya ağlaya kızıma sarıldım uyuya kalmışız...bi uyandım ki kızım mırıldanıyor elini kolunu hareket ettiriyor.. kokusu misss gibi burnumun ucunda... sonra kendime geldim aniden fırladım ... dedim ki ben bunca kötülüğe rağmen yenik düşemem... minicik kızımın bana ihtiyacı var... kalktım ve kendime geldim.. sonra herşey yavaş yavaş yoluna girmeye başladı... evde iş yapmaya başladım önceleri... kızımın ilk gülücükleri,ilk dişi,ilk yaygaraları hep güç kuvvet verdi bana... hergeçen gün daha da kuvvetlendim.. onun sabah uyandıgındaki ekşi ekşi ter kokusu beni hala tarifi imkansız bir durum içine sokmaya yetti de arttı.. cok uzattım biliyorum ama demem o ki: miniginin sana cok ihtiyacı var canım... bak gör zaten o dünyaya gelince herşey bambaşka olacak! bu sebeple moralini asla ama asla bozma...senin sevigine&şefkatine ve sütüne cok ihtiyacı var bebişinin..hem unutma o gülücükler,o koku,o pirinç tanesi dişler nasılda hayata bağlıyor insanı hayata en uykusuz ,en yorgun,en zor günün bile onun bi gülücüğüyle kaybolup gidecek geçmişe...
elbette bunları yaşayan ne ilk ne de son sen olacaksın canım malesef... keşke evet keşke bunları hiç yaşamasaydın
maşallahhhhhgözleri aydın olsun..Tebrik ederim..darısı biz bekleyen tüm annelerin başına olsun inşallahhh
seni tebrik ediyorum. ne kadar da güzel yazmışsın. çok duygulandım valla. dderya kuzucuklarımızın bize ihtiyacı var. ve neyden korkarsan o geliyor başına. hiç korkma sütüm olmaz diye. sütün olacak Allahın izni ile.
canım senin yazdıklarını da okudum, çok çok üzüldüm. neler yaşamışsın ama rabbim yardım etmiş. umarım şimdiki eşinle mutlusundur. allahım bir daha kimseye yaşatmasın bu tür olayları.
kızlar dualarım hep sizinle. nolur yıpratmayın kendinizi.
maşallah kılosu çok güzel doğmuş. 38. haftada mı doğdu.
benim bebeğim 33de 2060 gr dı. şimdi kaç olmuştur. o zamana kaç olur
10da sez.ile..3900cük minik Arben bebeğimiz.. :))
yaa canım çok duygulandırdın beni.... şuan boğazım düğüm düğüm oldu.... söyleyecek kelime bulamıyorum...asıl ben teşekkür ederim hepinize. sonuçta öyle ya da böyle hepimiz sorunlar yaşıyoruz bu hayatta.. önemli olan bunları paylaşabilmek...
onu bunu boşver bu aşamadan sonra... sen üzerine düşen vazifeyi en güzel şekilde layıkıyla yapmışsın.vicdanen rahat olmalısın! kendini daha fazla sıkıntıya sokma cünkü sana cok ama cok ihtiyacı olan bir miniğin olacak kısa bir zaman sonra kollarındasağlıkla inşallahhhh moralini hep yüksek tutmaya çalış.. gör bak miniğin doğunca en büyük yorgunlukların,en büyük üzüntüler onun en ufak hareketinde nasılda unutuluveriyor...bak sana küçük bir örnek vereyim.. ben evden hamile halimle ayrılmışım..elimde annemden kalan mirasın parası... ama öyle cok değil işte anca bir göz oda ev tutmaya ve azıcıkda olsa esya almaya yeticek kadar...neyse evi tuttum temizledim pakladım oturdum.. ev öyle boşki yankı üstüne yankı duyuyorum düşün artık ...neyse zor hamilelik geçirdim dediğim gibi.. hep yattım ama hep iyi düşündüm. ben bugünleri atlatmalıyım kızımı sağ salim kollarıma almalıyım diye! 7. ay bi gece tansiyonum fırladı 27/14 gece zor hastaneyi aradım ambulans geldi aldılar gittik doğum vs. derken ilk 2-3 günü hatırlamıyorum bile..neyse uzun lafın kısası 3 gün sonra kızımı ilk kez kollarımda hissetigimde tüm acılar,tüm sıkıntılar bitivermişti...tarifi imkansız bir mutluluk ve keyif vardı bende..hemşire başımda hic ağrın yokmu kızım hic sızın yokmu evladım diyip duruverdi.. yokkk dedim yok... sağ salim kurtulduk ya ne ağrısı ne sızısı dedim.. neyse 2 gün sonra evimize geldik... bikaç ay sonra bende ki paralar suyunu cekti.. borç yüzünden eve haciz geldi..dımdızlak kalıverdik bigöz odada... bi yatagımız vardı kızımla paylaştıgımız.. cok üzüldüm önce cok gücendim... nasıl anneyim ben dedim... ağlaya ağlaya kızıma sarıldım uyuya kalmışız...bi uyandım ki kızım mırıldanıyor elini kolunu hareket ettiriyor.. kokusu misss gibi burnumun ucunda... sonra kendime geldim aniden fırladım ... dedim ki ben bunca kötülüğe rağmen yenik düşemem... minicik kızımın bana ihtiyacı var... kalktım ve kendime geldim.. sonra herşey yavaş yavaş yoluna girmeye başladı... evde iş yapmaya başladım önceleri... kızımın ilk gülücükleri,ilk dişi,ilk yaygaraları hep güç kuvvet verdi bana... hergeçen gün daha da kuvvetlendim.. onun sabah uyandıgındaki ekşi ekşi ter kokusu beni hala tarifi imkansız bir durum içine sokmaya yetti de arttı.. cok uzattım biliyorum ama demem o ki: miniginin sana cok ihtiyacı var canım... bak gör zaten o dünyaya gelince herşey bambaşka olacak! bu sebeple moralini asla ama asla bozma...senin sevigine&şefkatine ve sütüne cok ihtiyacı var bebişinin..hem unutma o gülücükler,o koku,o pirinç tanesi dişler nasılda hayata bağlıyor insanı hayata en uykusuz ,en yorgun,en zor günün bile onun bi gülücüğüyle kaybolup gidecek geçmişe...
elbette bunları yaşayan ne ilk ne de son sen olacaksın canım malesef... keşke evet keşke bunları hiç yaşamasaydın
fatma ışık cengiz arkadaşımızda bu sabah itibarıyla yavrusunu kucağına aldı:)
bakalım mevlam neyler , neylerse güzel eyler. bundan sonrası inşallah güzel olur. bu arada hala aktif bir c. hayatımız var. işin bununla alakası yok. ilk hamileliğimde yapmamıştı. hamilelikten desem. beni beğenmiyor musun diyorum hayır olur mu öyle şey diyor. offf. bunu yaşayan herkesin içi daralır eminim. eşimle en başta da demiştim ya kararımız (daha doğrusu onun isteği ile) evdeki interneti kapatmak oldu. önce çevremden beni harama yaklaştıracak şeyleri kaldırmalıyım dedi. d smart digitürk ve internet gibi. okuldaki interneti de kapatırsa içim rahatlayacak inşallah. eşim dürüsttür yaptığı bişey için yapmadım demez. dün akşam da olduğu gibi Allah karşıma çıkarır.
günaydın 9 aydır birbirimizi tanımadığımız halde dertlerimizi sevinçlerimizi paylaştığımız arkadaşlarım ve bebekleri.
geçmişi okumadım ama az sonra hepsini sindire sindire okuyacağım. bugün okuldan yazıyorum size. haftaya da yazarım okula gelebilirsem( iyi olursam)
ama evden yazamayacağım ya da takip edemeyeceğim. eşimle dün gece bağırıp çağırmadan kibar kibar tartıştık. uyuyamadım. ve bazı kararlar aldık. bunlardan bir tanesi de aylık 55 tl olan internet ve 22 tl olan ev tel kapatacağız. zaten evde ev tel yok. sadece internet için kullanıyorduk. bugün kapatmaya gidecek sözde. bakalım kapatacak mı? ayrıca cep telefonum eski bi model ve onunla da internete bağlanamam. bu arada geçen ay cep telim 52 tl gelmiş. o nedenle hatlarımızı ya da kullandığımız tarifeleri değiştireceğiz. d smart üyeliğimiz vardı iptal edeceğiz. digiturk uyeliğimizi de dondurmuştuk zaten..... böyle işte. eşim geçen yıl arkadaşından 2000 tl borç alıp eve tv yerine projeksiyon almıştı. çocuk bekar ve imkanları iyi diye geri ödeme konusunda gevşek davrandı. anlayacağınız ödemedi. şimdi arkadaşı araba almış ve parasını istiyor. çok bi para değil ama eşim kredi çekeceğim diyor. hiç paramız yok. özelde doğum yapacağım.(bundan taviz vermeyeceğim) bizim aylık 2000 tl ev kredimiz ve 250 tl ihtiyaç kredimiz var. o nedenle 3. krediyi istemiyorum. hem de 1 hafta sonra izne ayrılacağım bi aşamada yeni bir kredi yükünün altına giremeyiz.
tartışma sebebi aslında maddi sorunlarımız değildi ama sonuçlar bu yönde çıktı. sabaha kadar uyuyamadım eşimin bana yakınlık göstermesini bekledim. ama o gitti başka odada yatmak istedi. tamam dedim. arkasından ben de gittim. yatağının ucuna yanaştım. gelsin bana sarılsın istedim. uzun süre bekledim. uyumadı ama yorgandan kafasını kaldırıp bakmadı bile. ben de döndüm gittim 2 gibi yatağıma. oğluma sarılıp uyudum. sabah beni namaza da kaldırmadı okula giderken de kaldırmadı. normalde o uyandırır beni. saatin sesini duyamam da. ama bu gece hiç uyuyamadığım için uyanma sorunum da olmadı ama yine de bekledim gelir mi sarılır mı uyandırır mı diye....
şimdi hem sizden ayrılacağım için hem de eşimle aramızdaki sıkıntı için üzgünüm. bebeklerinizin doğumunu takip edemeyeceğim. sizi tebrik edemeyeceğim. o nedenle şimdiden herkesi tebrik ediyorum. Allah herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.
kızlar tavsiyeleriniz dinledim ama sonuç: hüsran!!!! allah kahretsin, bu işin sonunu hiç ama hiç hayırlı görmüyorum ben!!! dediğiniz gibi yaptım. yatmıştı benden önce ben de sonradan gittim yanına yattım ve arkası dönüktü ve uyanıktı zaten. ben de arkasından sarıldım. sıfır tepki!!! hiç mi parmağını oynatmaz insan. dur bakalım şokta belki, bekleyeyim biraz dedim... yarım saat belki öylece durdum. hiçbişey söylemedim... hala tepki yok, sonra bana kramp girdi, nefesim kesildi, çektim kolumu... o da biraz daha yerleşti yatağa sanki rahatlamış gibie hadi uyu uyuyabilirsen, bi o tarafa bi bu tarafa döndüm durdum. adamda tık yok!!!! hadi bakalım dedim sabah konuşucam... zaten doğru düzgün uyuyamadığım için, onun uyandığını anlar anlamaz açtım gözlerimi. ona baktığımı gördü. yine tepki yok!! sonra hazırlanmaya başladı. biraz otur da konuşalım dedi. noldu, ne var ki, geç kalıcam dedi... ama biliyorum ki bugün dersi geç başlıyor ve daha zamanı var. oturmadı. ben de yine de konuşayım dedim.... "bu günlerimizi böyle geçirmeye gönlün razı mı" dedim??? üstüme gelme dedi. "iyi ama ilerde hatırladığında üzülmeyecek misin bu günleri hatırlayıp" diye sordum. cevap vermedi. "belki de kızımız bize kızdığı için gelmek istemiyor, uzatıyordur" dedim. belki de dedi. e peki hadi beni geç, ona bunu yapmaya hakkımız var mı? dedim. ben kızıma bişey yapmıyorum, demez mi!!! neyse sakin ol derya dedim içimden. bekledim biraz. karşısında gözyaşlarımı akıtmamak için bekledim biraz. son olarak, bak bugün cuma (cuma gününe çok değer verir çünkü) hayırlı gün. biraz düşün istersen, daha doğmamış günahsız bir çocuğa bu huzursuzlukları yaşatmaya hakkım var mı diye dedim. ama sesim hep yumuşak ve yapıcıydı. kesinlikle sert konuşmadım kavga etmeye çalıştığımı düşünmesin diye. ama onun tepkileri hep olumsuzdu ve tersti.
kızlar elimden geleni yaptım. ama alın işte elimde kocaman bi sıfır!!!! daha ne yapayım??? şimdi bu insan baba olmayı hak ediyor mu????
Ne güzel bi rüyaaaa maşallahhben buaralar hic rüya görmüyorum:2: beni görmedinmi canım sanırım seninle günlerimiz bile aynı şaka bi yana herşey gönlünce olsun... krampla uyanmak en kötüsü olmuş...geçmiş olsun bu son olsun inşallahhhhh kendine iyi bak!
yok cnm ben öyle düşünmüyorum, onları arzuluyo diye bişi olmaz, ordaki bayanlara değil, olaya odaklanıyodur...o olayı da senle yaşayacak işte. ihtiyacını o şekilde gidermemiş işte, bu iyi bişi bence.
selam arkadaşlar herkese hayırlı cumalar... biz de bugün oğluşumla doğum iznine çıktık37+0 olduk bile... evin tadını çıkaralım dedik ama nerde gözüme tozlar takıldı kalktık temizlik yaptık ilk günden biraz yorulduk ama temiz temiz oturmak daha güzel...
dün dr'a gittik ve 3075 gr olmuş oğlum... dr nasıl doğum istersin dedi normal dedim. gece sancın olur gelirim 3-4 te doğum gerçekleşmez sezeryana alırım sonra bana kızma neden sancı çektirdin de sezeryana aldın diye dedi... seni ve bebeği riske atamam doğum sırasında herşey olabilir dedi normal diye başlar sezeryanla bitebilir peşin peşin anlaşalım dedi bende tamam dedim denemeden bilemeyiz belkide hemen doğuverir dedimhem sancı ve açılmalar sütün gelmesini hızlandırıyormuş dedim evet normal doğumdan sonra süt sezeryana göre daha çabul geliyor dedi... bakalım nasip... haftaya nst, öbür hafta muayene dedi tabi doğurmazsan dedi bakalım ne olacak az kaldı hayırlısıyla alırız bebeklerimizi sağ salim kucağımıza inşaallah...
fatma ışık cengiz arkadaşımızda bu sabah itibarıyla yavrusunu kucağına aldı:)
Destinacımmm sen nasıl bır ruya gormussun oyle dur yaww daha dogum fln olmasın hazırlıklar bıtmedııı :18::18: bak sımdı ıyıce panık oldum
Halimecim az kaldı göbüşlerimiz neredeyse agzımıza varacak bıraz daha sabır
Emvacilbahar,durusko,dderya Canlarım yazdıklarınızı okudum ne olur kendınızı uzmeyın artık Allah yardımcınız olacaktır emınımkı bol bol dua edın hamılelerın duaları kabul olur derler bugun cuma bende sızler ıcın dua edecegım bebıslerınızı uzmeyın hersey yoluna gırecek
Kızlar cok sukur bugun odamız gelıo aksamustu kayınvaldem gelecek sılecek yerlestırıcez bırlıkte mınnakımın kıyafetlerını esyalarını ayyy cok heyecanlıyımmmyavas yavas hersey tamamlanıyor bebısımın gelmesınede az kaldııı gozumuz yollarda
destina canım ya özletiyon kendini. enerjiğim diye işlere verdin kendini. benimse hiç enerjim yok.
bu arada kızlar eşim yeşil çay almış, poşette değil toz olanından, normal çay gibi demleyip içcekmişiz. adam hamilelere iyi gelir demiş ama sonuçta malını istemiş. yoksa bence bildiğinden değil. eşim de hemen kanıp almış iki koca kutu. acaba hamilelere bi etkisi olur mu? bilen var mı? şimdi demledim iki bardaklık. içecektim ama içime bi kurt düştü. bi sorayım dedim.:26:
cnm arada serum yıyorumya bır enerjı verıyor sorma bende o hızla işlere dalıyorum işte
yeşil çayın zararı yok diye bılıyorum ben hem bır ıkı bardaktan bısey olmaz normal de faydalı bır cay afiyet olsun..bende ada cayı falan içmeye başladım normalde hamılelıkte rahım kasılmasına sebep oluyor dıye tavsıye etmıyorlarmış bende kasılsın diye içiyorum:))
tamam canım bi içelim bakalım. nasıl olacakgel beraber içelim
canım,
üzülme diyeceğim sana ama mümkün değil biliyorum.aynı modelden bi kocaya da ben sahibim. dün akşam bende düşündüm bu mahluk baba olmayı hak ediyormu diye?..kesinlikle hayır. hem baba olmayı hemde benim kocam olmayı kesnlikle hak etmiyor.
ben oğlumu kendim için doğuracağım ,o benim oğlum.
hayat dalım o benim.
bizde dün kavga ettik.hemde saçma sapan sebepten.bu gün benim işte son günüm.1 hafta yıllık iznimi kullanıyorum sonrada artık doğum iznim başlıyor.hafta başı hasta oldum üşütmüşüm.çarşamba işe gelmedim.evde yattım bana perşembe sabahı işe gitmeyeceksin diye çıkıştı.son 2 günüm. kendimi de iyi hissediyorum gitmem gerek diye güzel güzel anlatmaya çalıştıkça iyice çıldırdı.uykulu bide ayı.bağırmaya başladı.bende bağırdım çıktım evden.duraktayken aradı beni sen nasıl beni çiğner gidersin hemen eve gel diye böğürüyodu.sankiben sabah körü gezmeye gidiyomuşum gibi..
bende dönmedim tabi bindim otobüse .bidaha aradı nerdesin diye bindim gisdiyorum dedim.
gün boyu açmadı telefonlarımı.akşam iş çıkışiı kendisi aradı.ben eve gelmicem,seninle yemekde yemicem,artık bana hiç bi konuda fikrimi sorma kendi başına takıl naparsan yap dedi.kahveye gitti kuzenleriyle.gece 1 i geçiyodu sanırım geldiğinde.salonda uyumuşum tv izlerken.geldi ışığı yaktı.yemek yedi.beni dürttü uyan diye.git içeri ben burda yatıcam dedi. gitmicem sen git dedim. gene kavga ettik. gittim yattım odaya salonda zıbardı pis.sabah da uyandırmadım çıktım.işe geç kalmasın diye ben arıyorum hep aradım saat 8 de kalk diye ne var diyo.zıkkımın kökü var dicen de olmuyo elalemin içinde.
yazacak o kadar çok şey varki.yazmaya kalsam sayfalar yetmez.
her fırsatta kahveye gider.acayip bencildir.hastayım hamileyim umrunda değil.evde hep tekim.
annem artık sinir olmaya başladı.zaten evde tekken bişey olsa onu asla aramam. kendim giderim hastaneye.zaten annemler yanımda olurlar.kimse olmazsa bile ben alıştım kendi kendime yetmeye.ona ihtiyacım olduğumda hiç evde olmadı.
sadece sende değil öküz.bendeki daha beter bak..
kızlar hamilelikte yeşil çay içmeyin bence.
eşim interneti kapatmış. şimdi okuldan çıkacağım. herkese iyi bir hafta sonu diliyorum. sizi çok seviyorum. arada uğrayacağım. haftaya da okulda bakarım. ondan sonra bi daha bakamam herhalde. sizi özleyeceğim. minnaklarınızı ve sizi öpüyorum. size çok bağlanmışım. hamilelikten mi nedir? herkes birbirine karşı saygılı özverili destek. ne güzeldi dimi?Allaha emanet olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?