kızlar 36+1 im erken doğum teşhisiyle iğne verdi doktorum bebeğim çok aşağılarda diye...ve ben 7 yada 10 aralık gibi sezeryan olacaktım.kişisel temizliğimi ona göre düzenlemiştim ve şu an tüylerim çok ara bi boyda...ya erken doğum olursa nasıl temizleneceğim diyorum.kuaföre gitsem şimdi yarım yamalakta olsa aaldırsam diyorum ama erken doğum teşhisi konulmuşken acaba ağda yapılırken irkilirsem erken doğumu tetiklermiyim diyorum,ya da son olarak bekleyeceğim biraz daha erken doğum olursa jileti elime alıp dalıcam ne yapmalı ki ya?
valla cnm bende de aynı dert var. sezeryan tarihimi geç bi tarihe verdi doktor. acil bi durum olursa hemen sezeryana alırız, ne kadar kalırsa o kadar ii dedi. ben de 10 aralık a 5 gün 1 hafta kala temizliğimi yaptırayım diyoruım ama ya erken gelirse... jileti de kendim yapamam ki, hiçbir yerimi görmüyorum yaaaaaa
günaydın güzel anneler ve tatlı bebişleri yarın kontrolüm var ve yarın akşamda annemle babam gelecekler hayırlısıyla çok mutluyum kızlar
şimdiden gözün aydın cnm...
kızlar bugece rüyamda dogum yapmıştım görüyordum kendi sancım gelmiş cok da kolay bır dogum olmuştusonrada mınık prensesimi emzirirken gördüm cok tatlı bişeydi koklamaya kıyamadım dogum yapar yapmazda sizlere haber veriyordum
birde foruma girdiğimde özneslihan,mardin47 cnm sizlerin de dogum yapmış haberinizi alıyordum halımem de doguma gıdıyordu
hayrolsunnn ama hiç uyanmak istemedim ruyadannn..sag baldırıma giren krampla aniden uyanmak zorunda kaldımmm ama
:))valla biz bu rüyaları göre göre psikolojik olarak doğurcaz heraldee
günaydın herkese...
bugün işyerinde son günümüz....
zamanımız geldi artık izne çıkmaya.. 13 senedir ilk defa bu kadar uzun bir izin kullanacağım...
artık forma daha az girecem..
hepinizi çok özleyeceğim...
kendinize ve miniklerinize çok iyi bakın...Allah sağlıkla kavuşmamızı nasip etsin inşallah...
herkese bu güzel dostluk için teşekkür ederim...
sizi seviyorum....
biz de seni seviyoruz cnm benim. çok dikkat et kendine...
herkese günaydınn
ne zamandır foruma giremedim, sizleri merak ettim, özledim.
bu arada daha kasım bitmeden, 16 tane annemiz olmuş,.
nurtopu gibi bebeklerine analı, babalı, sağlıkla büyümek nasip olsun inşallah
biz iyiyiz çok şükür, cumartesiden cumartesiye kontrollerimiz. henüz doktorumuz nst'ye almadı bizi.
tuvalete sık gidip gelme ve uyuyamama dışında pek bir sıkıntım yok çok şükür.
bugünlerde doğum yapacak annelere de kolaylıklar diliyorum, bir avazda kurtulalım inşallah.
arayı bu kadar uzatma cnm... çok dikkat et sen de kendine...
günaydın 9 aydır birbirimizi tanımadığımız halde dertlerimizi sevinçlerimizi paylaştığımız arkadaşlarım ve bebekleri.
geçmişi okumadım ama az sonra hepsini sindire sindire okuyacağım. bugün okuldan yazıyorum size. haftaya da yazarım okula gelebilirsem( iyi olursam)
ama evden yazamayacağım ya da takip edemeyeceğim. eşimle dün gece bağırıp çağırmadan kibar kibar tartıştık. uyuyamadım. ve bazı kararlar aldık. bunlardan bir tanesi de aylık 55 tl olan internet ve 22 tl olan ev tel kapatacağız. zaten evde ev tel yok. sadece internet için kullanıyorduk. bugün kapatmaya gidecek sözde. bakalım kapatacak mı? ayrıca cep telefonum eski bi model ve onunla da internete bağlanamam. bu arada geçen ay cep telim 52 tl gelmiş. o nedenle hatlarımızı ya da kullandığımız tarifeleri değiştireceğiz. d smart üyeliğimiz vardı iptal edeceğiz. digiturk uyeliğimizi de dondurmuştuk zaten..... böyle işte. eşim geçen yıl arkadaşından 2000 tl borç alıp eve tv yerine projeksiyon almıştı. çocuk bekar ve imkanları iyi diye geri ödeme konusunda gevşek davrandı. anlayacağınız ödemedi. şimdi arkadaşı araba almış ve parasını istiyor. çok bi para değil ama eşim kredi çekeceğim diyor. hiç paramız yok. özelde doğum yapacağım.(bundan taviz vermeyeceğim) bizim aylık 2000 tl ev kredimiz ve 250 tl ihtiyaç kredimiz var. o nedenle 3. krediyi istemiyorum. hem de 1 hafta sonra izne ayrılacağım bi aşamada yeni bir kredi yükünün altına giremeyiz.
tartışma sebebi aslında maddi sorunlarımız değildi ama sonuçlar bu yönde çıktı. sabaha kadar uyuyamadım eşimin bana yakınlık göstermesini bekledim. ama o gitti başka odada yatmak istedi. tamam dedim. arkasından ben de gittim. yatağının ucuna yanaştım. gelsin bana sarılsın istedim. uzun süre bekledim. uyumadı ama yorgandan kafasını kaldırıp bakmadı bile. ben de döndüm gittim 2 gibi yatağıma. oğluma sarılıp uyudum. sabah beni namaza da kaldırmadı okula giderken de kaldırmadı. normalde o uyandırır beni. saatin sesini duyamam da. ama bu gece hiç uyuyamadığım için uyanma sorunum da olmadı ama yine de bekledim gelir mi sarılır mı uyandırır mı diye....
şimdi hem sizden ayrılacağım için hem de eşimle aramızdaki sıkıntı için üzgünüm. bebeklerinizin doğumunu takip edemeyeceğim. sizi tebrik edemeyeceğim. o nedenle şimdiden herkesi tebrik ediyorum. Allah herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.
cnm, valla ne diyeceğimi bilmiyorum. Allah sıkıntılarınızı bir an önce geçirsin inşallah. burada çok alışıyoruz birbirimize, sanki gerçekten ayrılıyormuş gibi hissediyorum
kızlar tavsiyeleriniz dinledim ama sonuç: hüsran!!!! allah kahretsin, bu işin sonunu hiç ama hiç hayırlı görmüyorum ben!!! dediğiniz gibi yaptım. yatmıştı benden önce ben de sonradan gittim yanına yattım ve arkası dönüktü ve uyanıktı zaten. ben de arkasından sarıldım. sıfır tepki!!! hiç mi parmağını oynatmaz insan. dur bakalım şokta belki, bekleyeyim biraz dedim... yarım saat belki öylece durdum. hiçbişey söylemedim... hala tepki yok, sonra bana kramp girdi, nefesim kesildi, çektim kolumu... o da biraz daha yerleşti yatağa sanki rahatlamış gibie hadi uyu uyuyabilirsen, bi o tarafa bi bu tarafa döndüm durdum. adamda tık yok!!!! hadi bakalım dedim sabah konuşucam... zaten doğru düzgün uyuyamadığım için, onun uyandığını anlar anlamaz açtım gözlerimi. ona baktığımı gördü. yine tepki yok!! sonra hazırlanmaya başladı. biraz otur da konuşalım dedi. noldu, ne var ki, geç kalıcam dedi... ama biliyorum ki bugün dersi geç başlıyor ve daha zamanı var. oturmadı. ben de yine de konuşayım dedim.... "bu günlerimizi böyle geçirmeye gönlün razı mı" dedim??? üstüme gelme dedi. "iyi ama ilerde hatırladığında üzülmeyecek misin bu günleri hatırlayıp" diye sordum. cevap vermedi. "belki de kızımız bize kızdığı için gelmek istemiyor, uzatıyordur" dedim. belki de dedi. e peki hadi beni geç, ona bunu yapmaya hakkımız var mı? dedim. ben kızıma bişey yapmıyorum, demez mi!!! neyse sakin ol derya dedim içimden. bekledim biraz. karşısında gözyaşlarımı akıtmamak için bekledim biraz. son olarak, bak bugün cuma (cuma gününe çok değer verir çünkü) hayırlı gün. biraz düşün istersen, daha doğmamış günahsız bir çocuğa bu huzursuzlukları yaşatmaya hakkım var mı diye dedim. ama sesim hep yumuşak ve yapıcıydı. kesinlikle sert konuşmadım kavga etmeye çalıştığımı düşünmesin diye. ama onun tepkileri hep olumsuzdu ve tersti.
kızlar elimden geleni yaptım. ama alın işte elimde kocaman bi sıfır!!!! daha ne yapayım??? şimdi bu insan baba olmayı hak ediyor mu????
Yaşadıkların için son derece üzgünüm... senin yazdıklarını okuyunca geçmişte kendi yaşadıklarımı hatırladım canım :2::2: böyle kutsal bi durum içindeyken bunları yaşaman büyük haksızlık... annelik cok kutsal... ve hem duygusal olarak hemde fiziken bizleri cok hassaslaştıran bir süreç... keşke evet keşke bütün bunları yaşamamış olmanı dilerdim!!! (bütün bunların kat be kat fazlasını yaşadım ben) senin bunca emeğinin ,çabanın olumlu olarak sonuçlanmasını cok isterim; cünkü bi yuva hele hele de bir aile ortaya cıkarmak cok kolay bi iş değil..
.bugun cuma dediğin gibi önemli ve manevi birgün.. derler ki hamilelerin duaları kabul olurmuş.. biraz daha sabret bakalım .. dediğim gibi annelik bizlere bahşedilmiş en kutsal görev.. keşke herkes bunun farkında olsaydı ... evet keşke baba adaylarıda bunu özümsemiş olsalardı ama malesef zorla olmuyor! rahmetli annem hep derdi ki: baba olmak ; önce anneyi sonra da doğacak cocugunu düşünerek geçirilmesi gereken bi süreç...
sanırım lafı cok uzattım ve kendimi ifade edemedim kusura bakma ama inan senin icin cok üzüntü duydum... ALLAH bütün bu emeklerini boşa çıkarmasın... senin gösterdigin çabayı sana fazlasıyla geri döndürsün...mutlu ve huzurlu bi aileyi sonuna kadar hakediyorsun..Lütfen kendini üzme ..sen elinden geleni yapmışsın ve yapmayada devam ediyorsun... dualarımız seninle.. kendine iyi bak unutma bebğinin sana ihtiyacı varbak onu kucagına aldıgında bütün dünyalar senin olacak bunu da asla unutma..insan en üzüntülü anında onun bi gülücügünü,bi kokusunu bi ağlayışıyla herşeyi unutuveriyor...Kalan günlerini sağlıcakla geçir.. huzur ve mutluluk dolu günler seni bekliyor eminim! iyi düşün ,iyi olsun...
(benim yaşadıklarım geçmişte kaldı: bu 2. evliliğim ve 2. bebeğim... ama inan benim yaşadıklarım cok ağırdı cokkk..) ölümden döndüm tek başıma kaldım.. bebeğimden vazgeçmemi bekledi hep.. ama ben asla bunu düşünmedim düşünememde! evden ayrıldıgımda birtek karnımdaki bebeğim vardı.. yanımda ne ailem ne de eski eşim vardı..cok zengin olmasına rağmen ne de onun parasını aldım!üzüntü ve sıkıntıdan zor bir hamilelik geçirdim hep yattım ve dünyalar masumu kızımı 7 aylık kucagıma aldım cok sükür sağlıkla... 3 yıl zorlu bir mücadele verdim kendim ve kızım icin.. cok şükür şimdi cok iyiyim.. en önemlisi huzurum ve mutlulugum yerinde.. bana kalan en büyük kötülükse sağlığımı kaybetmek oldu tabi bu zorlu süreçte.. ama napalım işte herşeyin bir bedeli oluyor malesef.. sen sen ol buna mahal verme.. bütün hastalıklar üzüntüden oluyor canım... lütfen bu kötülügü kendine yapma!! )
çok tebrik ederim cnm benim... Allah hep böyle güç kuvvet versin inşallah hepimize...
Destinacımmm sen nasıl bır ruya gormussun oyle dur yaww daha dogum fln olmasın hazırlıklar bıtmedııı :18::18: bak sımdı ıyıce panık oldum
Halimecim az kaldı göbüşlerimiz neredeyse agzımıza varacak bıraz daha sabır
Emvacilbahar,durusko,dderya Canlarım yazdıklarınızı okudum ne olur kendınızı uzmeyın artık Allah yardımcınız olacaktır emınımkı bol bol dua edın hamılelerın duaları kabul olur derler bugun cuma bende sızler ıcın dua edecegım bebıslerınızı uzmeyın hersey yoluna gırecek
Kızlar cok sukur bugun odamız gelıo aksamustu kayınvaldem gelecek sılecek yerlestırıcez bırlıkte mınnakımın kıyafetlerını esyalarını ayyy cok heyecanlıyımmmyavas yavas hersey tamamlanıyor bebısımın gelmesınede az kaldııı gozumuz yollarda
yahuuu yürümeye korkuyorum artık:) millet normal doğum kolay olsun diye yürür, ben de pat diye doğum olmasın diye oturuyor ya da yatıyorum kös kös
kızlar hamilelikte yeşil çay içmeyin bence.
eşim interneti kapatmış. şimdi okuldan çıkacağım. herkese iyi bir hafta sonu diliyorum. sizi çok seviyorum. arada uğrayacağım. haftaya da okulda bakarım. ondan sonra bi daha bakamam herhalde. sizi özleyeceğim. minnaklarınızı ve sizi öpüyorum. size çok bağlanmışım. hamilelikten mi nedir? herkes birbirine karşı saygılı özverili destek. ne güzeldi dimi?Allaha emanet olun.
cnmmmmm; ne olur ii bak kendine. Allah'a emanet ol inşallah...