2011 Aralık Anneleri

lizzie beni arzulamıyor onları arzuluyor onlara dokunamayınca beni devreye sokmaya çalışıyor. izledikten sonra bana sokuluyor. bana ağır geldi bu durum. onu haklı göremiyorum şu an. duygularım alt üst.

erkek olduğu için olabilir mi acaba :) biz kadınlar aylarca ilişkiye girmesek bu problem olmaz bizim için,ama erkeğin yaradılışı öyle değil biliyorsunuz.yazık ya ,üzülmüş eşin de suçluluk psikolojisine girmiş.bundan sonra girse bile öyle sitelere hayatta bulamazsın,,geçmişi temizler büyük ihtimalle de.ama anlıyorum seni de,birden nolduğunu anlamamışsındır .

alışkanlık haline gelmediği sürece ve en önemlisi cinsellikten ziyade annelik vasfını üstlendiğimiz şu dönemde mazur görülebilir....ama her zaman her zaman diiiiil...

sağol kızlarrrr.. inşallah dinlenebilirim biraz enerji depolarım..
luna cım seninde az kaldı sabret geçiyor günler.
destinacım anneme gidince girerim doğum yapıncada sana mesaj atarım..
tülaycım senin maaşallahın var yaaa... çalış çalış nereye kadar DD

lizzie beni arzulamıyor onları arzuluyor onlara dokunamayınca beni devreye sokmaya çalışıyor. izledikten sonra bana sokuluyor. bana ağır geldi bu durum. onu haklı göremiyorum şu an. duygularım alt üst.

yok cnm ben öyle düşünmüyorum, onları arzuluyo diye bişi olmaz, ordaki bayanlara değil, olaya odaklanıyodur...o olayı da senle yaşayacak işte. ihtiyacını o şekilde gidermemiş işte, bu iyi bişi bence.

selam arkadaşlar herkese hayırlı cumalar... biz de bugün oğluşumla doğum iznine çıktık37+0 olduk bile... evin tadını çıkaralım dedik ama nerde gözüme tozlar takıldı kalktık temizlik yaptık ilk günden biraz yorulduk ama temiz temiz oturmak daha güzel...
dün dr'a gittik ve 3075 gr olmuş oğlum... dr nasıl doğum istersin dedi normal dedim. gece sancın olur gelirim 3-4 te doğum gerçekleşmez sezeryana alırım sonra bana kızma neden sancı çektirdin de sezeryana aldın diye dedi... seni ve bebeği riske atamam doğum sırasında herşey olabilir dedi normal diye başlar sezeryanla bitebilir peşin peşin anlaşalım dedi bende tamam dedim denemeden bilemeyiz belkide hemen doğuverir dedim hem sancı ve açılmalar sütün gelmesini hızlandırıyormuş dedim evet normal doğumdan sonra süt sezeryana göre daha çabul geliyor dedi... bakalım nasip... haftaya nst, öbür hafta muayene dedi tabi doğurmazsan dedibakalım ne olacak az kaldı hayırlısıyla alırız bebeklerimizi sağ salim kucağımıza inşaallah...

Delikanlı,katı yürekli bir kızı sevmiş ve onunla evlenmek istemişti.Ancak kız,korkunç bir şart ileri sürerek:Senin sevgini ölçmek istiyorum,dedi.Bunun için de köpeğime yedirmek üzere bana annenin kalbini getireceksin. Delikanlı,tüyler ürperten bu teklif karşısında ne yapacağını şaşırmış ve uzun bir tereddütten sonra hislerine mağlup olup annesini öldürmeye karar vermişti.Annesi,belki de durumu farkettiği için oğluna fazla direnmedi.Ve çocuk,annesini öldürerek kalbini bir mendile koydu.Delikanlı,kızın isteğini yerine getirmiş olmanın heyecanıyla yolda koşarken,ayağı bir taşa takıldı.Kendisi bir tarafa,mendil içindeki kalp bir tarafa fırladı.Canının acısından,ağzından ister istemez"Ah anacığım!"sözleri döküldüğünde annesinin tozlara bulanan ve hala soğumamış olan kalbinden bir ses yükseldi:

" -Canım yavrum,bir yerin acıdı mı?" :2::2:

Anne demek;

* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına
bürünendir.

* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.

* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden
kalkandır.

* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.

* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp
saatlerce koklayandır.

* Tatil yapamamanın kitabını yazandır.

* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.

* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.

* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.

* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.

* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.

* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.* Bebek şef şarkısı
söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.

* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.

* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,”Anne atttaaaaa”
sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.

* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.

* Başka bir anneyi nerede görürse görsün “Seni çok iyi anlıyorum tatlım
“bakışı atandır.
* Aşı takvimini ezbere bilendir.

* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu
poşetlerle geri dönendir.

* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.

* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.

* Uyduruk ninni besteleyendir.

* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.

* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir
saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.

* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.

* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için
endişelenmektir.

* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım
edasında yürüyebilmektir.

* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara
sunmaktır.

* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır!!!

GÜZEL ANNELER VE ANNE ADAYLARI LÜTFEN KENDİNİZİ ÜZMEYİN!!! EVET ELİNİZDE DEĞİL BİLİYORUM AMA BİZE VERİLMİŞ EN KUTSAL GÖREVLE ONURLANDIRILMIŞKEN KENDİMİZİ ÜZEREK CEZALANDIRMAMALIYIZZZZZ... ANNEYİ İFADE ETMEYE KELİMELER,CÜMLELER,SATIRLAR,KİTAPLAR,ANSİKLOPEDİLER OLSA YETMEZ BİLİYORUM... BUNUN ZEVKİNİ,ONURUNU ,GURURUNU VE MUTLULUĞUNU BİR ÖMÜR BOYU SAĞLIKLA ,MUTLULUKLA VE HUZURLA YAŞAMANIZ DİLEĞİYLE..

bakalım mevlam neyler , neylerse güzel eyler. bundan sonrası inşallah güzel olur. bu arada hala aktif bir c. hayatımız var. işin bununla alakası yok. ilk hamileliğimde yapmamıştı. hamilelikten desem. beni beğenmiyor musun diyorum hayır olur mu öyle şey diyor. offf. bunu yaşayan herkesin içi daralır eminim. eşimle en başta da demiştim ya kararımız (daha doğrusu onun isteği ile) evdeki interneti kapatmak oldu. önce çevremden beni harama yaklaştıracak şeyleri kaldırmalıyım dedi. d smart digitürk ve internet gibi. okuldaki interneti de kapatırsa içim rahatlayacak inşallah. eşim dürüsttür yaptığı bişey için yapmadım demez. dün akşam da olduğu gibi Allah karşıma çıkarır.

yaşadıklarını paylaştığın ve derdime ortak olduğun için çok teşekkür ederim.
bugünlerde kendimi çaresiz ve mutsuz hissettiğimde, dediğin gibi "ben şuan çok kutsal bişey yaşıyorum" deyip kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum. o büyük gün gelince ondan daha önemli bi varlığın olmayacağını bilioyorum. evet babalığın ne olduğunu bilmiyor maalesef ve bu gidişle de öğrenmesine izin vermicem. bana bu günlerimi doya doya yaşatmadı ben de ona babalık duygusunu doya doya yaşatmıcam.
ama tek derdim "ya bu sıkıntılı halimle, sütüm olmazsa, kızımı besleyemezsem!" inan başka bişey düşünmüyorum. zaten ne aşk ne sevgi kaldı ortada ve hayırlısı onsuz bi hayatsa, her şekilde hazırım ben buna. çok isterdim kızım huzurlu mutlu bir yuvada annesi babasıyla büyüsün ama olmayınca zorlamaya gerek yok sanırım... bunu yaşayan da bir tek ben değilim zaten, di mi???

cnm inan bana eşinin bunu düşünmesi harika bişi, bunu yapan biçok erkek bi de kalkıp kafa tutuyo ne var bunda diye...

fatma ışık cengiz arkadaşımızda bu sabah itibarıyla yavrusunu kucağına aldı:)

cnm inan bana eşinin bunu düşünmesi harika bişi, bunu yapan biçok erkek bi de kalkıp kafa tutuyo ne var bunda diye...
eşim de ben de olayı olabildiğince sağlıklı bi şekilde halletmeye çalışıyoruz. ikimiz de bilinçli insanlarız. ne dünyamızı ne ahiretimizi bi anlık zevk için mahvetmemeliyiz diye düşünüyorum.inşallah bu hata burada kalır.

fatma ışık cengiz arkadaşımızda bu sabah itibarıyla yavrusunu kucağına aldı:)
maşallah cuma gibi mübarek bir günde gelmiş bebeği. Allah analı babalı büyütsün inşallah. hayırlı olsun. darısı başımıza....

asıl ben teşekkür ederim hepinize. sonuçta öyle ya da böyle hepimiz sorunlar yaşıyoruz bu hayatta.. önemli olan bunları paylaşabilmek...

onu bunu boşver bu aşamadan sonra... sen üzerine düşen vazifeyi en güzel şekilde layıkıyla yapmışsın.vicdanen rahat olmalısın! kendini daha fazla sıkıntıya sokma cünkü sana cok ama cok ihtiyacı olan bir miniğin olacak kısa bir zaman sonra kollarında sağlıkla inşallahhhhmoralini hep yüksek tutmaya çalış.. gör bak miniğin doğunca en büyük yorgunlukların,en büyük üzüntüler onun en ufak hareketinde nasılda unutuluveriyor...bak sana küçük bir örnek vereyim.. ben evden hamile halimle ayrılmışım..elimde annemden kalan mirasın parası... ama öyle cok değil işte anca bir göz oda ev tutmaya ve azıcıkda olsa esya almaya yeticek kadar...neyse evi tuttum temizledim pakladım oturdum.. ev öyle boşki yankı üstüne yankı duyuyorum düşün artık ...neyse zor hamilelik geçirdim dediğim gibi.. hep yattım ama hep iyi düşündüm. ben bugünleri atlatmalıyım kızımı sağ salim kollarıma almalıyım diye! 7. ay bi gece tansiyonum fırladı 27/14 gece zor hastaneyi aradım ambulans geldi aldılar gittik doğum vs. derken ilk 2-3 günü hatırlamıyorum bile..neyse uzun lafın kısası 3 gün sonra kızımı ilk kez kollarımda hissetigimde tüm acılar,tüm sıkıntılar bitivermişti...tarifi imkansız bir mutluluk ve keyif vardı bende..hemşire başımda hic ağrın yokmu kızım hic sızın yokmu evladım diyip duruverdi.. yokkk dedim yok... sağ salim kurtulduk ya ne ağrısı ne sızısı dedim.. neyse 2 gün sonra evimize geldik... bikaç ay sonra bende ki paralar suyunu cekti.. borç yüzünden eve haciz geldi..dımdızlak kalıverdik bigöz odada... bi yatagımız vardı kızımla paylaştıgımız.. cok üzüldüm önce cok gücendim... nasıl anneyim ben dedim... ağlaya ağlaya kızıma sarıldım uyuya kalmışız...bi uyandım ki kızım mırıldanıyor elini kolunu hareket ettiriyor.. kokusu misss gibi burnumun ucunda... sonra kendime geldim aniden fırladım ... dedim ki ben bunca kötülüğe rağmen yenik düşemem... minicik kızımın bana ihtiyacı var... kalktım ve kendime geldim.. sonra herşey yavaş yavaş yoluna girmeye başladı... evde iş yapmaya başladım önceleri... kızımın ilk gülücükleri,ilk dişi,ilk yaygaraları hep güç kuvvet verdi bana... hergeçen gün daha da kuvvetlendim.. onun sabah uyandıgındaki ekşi ekşi ter kokusu beni hala tarifi imkansız bir durum içine sokmaya yetti de arttı.. cok uzattım biliyorum ama demem o ki: miniginin sana cok ihtiyacı var canım... bak gör zaten o dünyaya gelince herşey bambaşka olacak! bu sebeple moralini asla ama asla bozma...senin sevigine&şefkatine ve sütüne cok ihtiyacı var bebişinin..hem unutma o gülücükler,o koku,o pirinç tanesi dişler nasılda hayata bağlıyor insanı hayata en uykusuz ,en yorgun,en zor günün bile onun bi gülücüğüyle kaybolup gidecek geçmişe...

elbette bunları yaşayan ne ilk ne de son sen olacaksın canım malesef... keşke evet keşke bunları hiç yaşamasaydın

Son düzenleme:
canım hadi hayırlısı. demek beni de doğurmuş gördün. süpermişşş.

kızlar dün akşamdan bu yana yazılanları okudukça fena oldum, içim daraldı o kadar üzüldümki. beni mhvettiniz ya

dderyacım senin için çok çok üzgünüm. eşin hatasını eninde sonunda anlayacak ama sen senden geçtikten sonra neye yarar. dualarım seninle ve kızınla. allah yardımcın olsun. bi de bebiş geldikten sonra bak bakalım nasıl davranıyo. kaynanana veya eşine veya onun ailesinden herhangi birine laf sokma işini ertele, haklıyken haksız duruma düşme canım. bi bekle bakalım neler olacak. önce dün akşam yazdıklarını okudum, heyecanla sabah da girip acaba bişeyler yazdın mı diye baktım, sonucun hüsran olmasına çok çok üzüldüm. allah ıslah etsin onu. şu halinde ona gidiyosun ve verdiği tepkiye bak. ooooffff.

emvacilbihar canım senin yazdıkların da çok üzücü. aslında bazı arkadaşların dediklerine katılmıyor değilim. gidip seni aldatmamış, biraz vakit geçirmiş internette. ama benim de başıma gelse (ben rastlamadım ama bu yapmadığı anlamına gelmiyo() ben de aşırı üzülürdüm, ve bunu kişisel algılardım ki bizim senin gibi bi c. hayatımız yaklaşık 5 aydır yok. ne yaptığı konusunda da bi fikrim yok. onun için belki de yazdıklarınızı okudukça vallahi fena oldum. bu konular çok hassas konular. şimdi deryam olsaydı kocalarınızı boşlamayın derdi, ben boşlamak istemiyorum ama eşim kesinlikle istemiyo. en azından seninki öle değilmiş. sabırlı olmaya çalış. yani kendine hakim olmaya çalış. en azından hemen interneti fln kapatmaya razı olmuş, ki bilgisayar öğretmeni diyosun. bu onun için ciddi bi fedakarlık demek. zaten doğuma da bişey kalmadı. bir ay daha sık dişini. herşey düzelir, eski haline döner.

ya nedir bizim bu erkeklerden çektiğimiz kardeşim ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…