herkese merhaba kızlar geçmişi okumaya hiç fırsatım yok çünkü bebişim yeni uyudu kısaca neler yaşadığımı anlatayım
doğurmayan anneler hiç merak etmeyin işin en kolay kısmı doğurmak, hele sezeryan yapacaklar hiç korkulacak bişey yok
çarşamba günü sabah odaya aldılar damar yolu açtılar ameliyat elbisesi giydirdiler. lavman yapmadılar(çok mutlu oldum)
sonra ameliyathaneye girdik içerde müzik çalıyordu ben biraz üşüdüm. bir hemşire üstüme sıcak örtü koydu. bu arada ben masada oturur vaziyetteyim.hemşire ellerimi tuttu bir de sıcak hava üfleyen bişey verdiler örtü altına üşümem geçti.anestezi uzmanı benimle bir yandan konuşup bir yandan spinal iğnesini yaptı hiç hissetmedim bile.
sonra ayaklarım uyuştu yatırdılar beni.vücuduma soğuk bişeyler sürdüler tabi bunları hissettim.araya perde çekip bir yandan işlemlerini yaptılar bir yandan yaptıklarını anlattılar bir ara midem bulandı söyledim hemen bir ilaç yaptılar geçti.
5 dk. sonra bebişimi çıkardılar hemen ağladı ne hissedeceğimi bilemedim.beni de 20 dk. sonra çıkardılar. odaya geldik.8 saat sonra ayağa kaldırdılar
ayağa kalkmak ilk önce biraz canımı yaktı ama sonra alıştım. hemen akşama gazımı çıkarabildim bol bol yürüdüm. 2 gün hastanede yattık.cuma günü çıktık. artık çok rahat yürüyorum her işimi yapıyorum.
amaaaa bebiişimi emzirmeyi beceremedim. sütüm hemen geldi ama bebişe yetmedi sarılık oldu.cumartesi tekrar hastaneye yattık fototerapiye aldılar 16 saat makinada kaldı bebişim.
bu arada bebişim 2600 doğdu şimdi 2290. çok kilo kaybetti. mama verdik. doktor biraz kendini toparlayana kadar mama ver dedi.kızlar 3 gündür ağlıyorum bebişime bakamıyorum diye.ne yaparsam sütüm artar.deneyimlerinizi yazın ben ara ara okur faydalanırım.bebişimin kilo almaya başlaması için bol bol sütüm olmalı ama yok işte.
bu arada sezeryan olacaklar sorularınız varsa yazın ben cevaplamaya çalışayım fırsat buldukça.
Naber kız ? Bekler hayırlısıyla annesi:)
canım benim dinler tabiki annesinin sözünü..istemezmi hiç babasını beklmeyi? bekler bence...
hem böyle onunla konuşup hemde onunla bu şekilde düşünüyor olman (olumlu) sana da iyi gelecektir, yani bebeğine de...
onu sakinleştirirken sen de sakinleşirsin yani...
çok tatlısınız siz kızınla..
kızım arkadaşını öpüyor teyzesi..
harikasın halimem bende kızımla hep konuşuyorum annenin işler bitsin sonra fazla bekletme gel diye
dinlerler tabi cnm
iyi dilekleriniz için teşekkürler kızlar
halimemm, sezeryan tarihini aynı gün benim doğumgünüm olduğu için ben istedim ama doktoruma da özellikle bikaç kez sordum sırf ben istiyorum diye erken olmuyor di mi diye :) doktorum olur mu öyle şey, zaten bu hafta içinde bir güne planlayacaktık dedi :) zaten son 2 haftadır kasılmalar nedeniyle sık sık kontrole gidiyorum ama kasılma var açılma yok. gelişimi,kilosu da maşallah iyi. e gelsin artık :)
Selam kızlar ya uyuyamiyorum yine midem bulaniyo bı de nezle oldum fenalardayim cok özeniyorum ya dogum yapanlara(R
kızlarrr 37.haftamızda doldu dolu dolu 37 haftalıkız 38.haftaya giriş yaptıkkk
son 3 hafta inşş
ben ilk kızımda öyle şeyleri bilmiyordum bundan 13bucuk sene önce :26: oglumda da kızımda yapamadıgım için yapmak istemedim ayrımcılık olmasın dıye ehh tabi mecburen şimdi bunda da yapmadım
ama cok hoş bir hatıra yapmış olmayı isterdimm
kızlar bel ağrılarım tutunca sinirlerim tavan yapıyo aniden sinir basıyo ya okadar sıkıldımki artık bebeğimi kucağıma almayı istiyorum ama nezaman gelecek bilmiyorum((
yay kadını harikadır canım merak etme kendimden biliyorum
ayyy kızlar iki gün girmedim neler oldu desenize aralık annesi adayı nerdeyse 30 kasım annemiz olacak vay vay vay
yok yok ben kesin ocak annelerine girmeliymişim
sabırsızlanıyorum :18:
beni hiç sormayın valla şekerim yükseliyor şu sıralar insülin dozumu yükselttik, ama ben ekmek falan hepsini bırakma kararı aldım bugün açım bildiğiniz, yarın doktor randevum var bakalım gelişmiş mi paşa bey... geçen hafta ben 1 kilo daha vemriş görünüyordum bebek ise sadece 20 gr almıştı 2.300 gr.dı şimdi 37. haftaya girdiğimiz bugünde kilosu kaç çıkacak bilmiyorum gerginim:18:
günaydın canım arkadaşlarım sevgili anne adayları ve sevgili anneler:)
aysah canım maşallah ne güzel anlatmışsın. inşallah sütün artar o sıkıntıdan da kurtulursun.
kızlar cuma günü eşim interneti kapattı. hayatımıza yeni bir sayfa açıyoruz dedi. hafta sonu aramız çok iyiydi. hiç bu konu açılmadı. ttnetten bi kadın aradı ve siz bizim yıllardır abonemızsınız kapatmayın. biz size interrneti 2 ay ücretsiz verelim dedi. eşim hayır kararlıyım dedi ve kadın çok kızarak kapadı tlfonu. internet olmayınca eşimle daha çok vakit geçirmeye başladık bu da ayrı bi güzelliği. pek bilg başına geçmedi.
hafta sonu temizlikçi aldım dip köşe temizledi. ctesi iş bitmeyince pazar da geldi. dün akşamüstü bitti işi. ama ev pırıl pırıl. bu arada cuma günü çok üzüldüm ondan mı bilmem cuma günü çok kasılma oldu rahmimde. cumartesi temizlikçi kadın gittikten sonra sancılarım başladı. gece 11 gibi delirdim nerdeyse sancıdan. 4 tane çok şiddetli oldu. ağladım acıdan. ama sonra geçti. zannedersem ayakta kaldım biraz ctesi günü. pazar da ara ara kasılma sancı oldu. şimdi ayakta durmuyorum evde sürekli yatıyorum ki sancılar artmasın diye. okulu da bu hafta bırakacağım o nedenle. erken doğum yapmak istemiyorum.
tüm annelerimize ve tatlı bebişlerine günaydınn
arkadaşlar sabah uyandığımda sesim tamamen kısıktı, dün biraz kısılmıştı ama şuan konuşamıyorum soğuk aldım galiba...sizce bu ses kısıklığı için ne yapmalıyım, yarın kontrolüm var ama ben konuşamıyorum dahiyardımcı olursanız çokkkkkkk sevineceğim
yaaa bulaşık makinam bozuldu( mutfakta temiz tek bi bardak bile kalmadı. şimdi başlasam akşama anca biter bu bulaşıklar offfffff of (
slm kızlar günaydın
biz c.tesi nst ye girdik dr da nst yi değerlendirirken sancın başlamış hissetmiyormusun dedi :18::18::18::18::18:
o gün hissetmedim gerçi hala da bişey hissetmiyorum işyerindeyim maaşları çalışmam lazım bu hafta ben doğurdum diye maaşsız kalmasın millet dimi:)))
haftada 1 gidiyodum dra çarş yada perş gel çatı muaynesi yapalım açılmana bakalım dedi perş 17:30 da gidicem he bir de sancın başlamış diyince 40 haftayı beklemez o zaman dimi dedim beklemez dedi bence 10 güne gelir bebek ben halaaaa bişey hissetmesemde
ve beennn..bugün ki derdim ağzım sanırım yaa..çünkü ağrıyan bir yirmilik dişe,düşen bir dolguya,sızlayan diş etlerine ve dilimde çıkan yaralara sahibim ben...bunların hepsi yaklaşık bir haftadır kendini hissettiriyordu ama bu gece bayaa canımı yaktı özellikle dilimdeki yaralar..varmı tavsiyesi olan?sağlık ocağına gitsem ilaç verir..naapsam bilemedm..
bu arada taaaa ne zaman sipariş vermeme rağmen çıkan bazı aksilikler sonucu bebek şekerlerim anca geldi...Eki Görüntüle 297016 Eki Görüntüle 297017 Eki Görüntüle 297018 Eki Görüntüle 297019
Fatmacım herşeyim hazırken ben sabırsız olmayayımda kim olsun ama yaa
az önce kapı çaldı!
-kim o?
-kargo!
neyse yukarıya geldi bi baktım prima nın kutusu..
içinden çıkanlar :4 adet prima premium care yenidoğan bezi, tupperware mama kabı,wenice pijama (44cm) (bakalım buna bebişim nasıl sığacak),100ml ariel leke çıkarıcı,1 adet pantene pro-v saç maskesi numunesi,1 det pantene pro-v şampuan numunesi,1adet prima anne oluyorum 2011 cd'si,1 adet prima annelkik rehberi,vodafone günlük 10 dak.şifresi,wenice den 20 tl lik indirim kuponu...veeee son olarak ariş kataloğu hepsi bu!
bu arada taaaa ne zaman sipariş vermeme rağmen çıkan bazı aksilikler sonucu bebek şekerlerim anca geldi...Eki Görüntüle 297016 Eki Görüntüle 297017 Eki Görüntüle 297018 Eki Görüntüle 297019
canım hepsi birbirinden güzel.. aksilikler olsa da bun adeğmiş anlaşılan... kapı süsü&şekerler ve sepet cok güzel görünüyor.. ALLAH herzaman bebişlerimizi böyle güzellliklerle büyütmeyi nasip etsin inşalahhhherşey onlar için
Allah analı babalı büyütsün inşallah...bende epidural sezeryan istiyorum ve ilk bebeğim olacak inşallah.korkularım kaygılarım çok çok...sezeryanda lavman ve en korkulu anım sonda takımı var.sonda takılmamış sana sanırım.takmayın deyip ikna etmeye çalışacağım doktorumu hemşireyi ama ameliyathanede heyecandan tuvaletim gelirse ne yaparım diye düşünüyorum.ameliyatttan değil sondadan korkuyorum utançta var tabi...
canım mrb bende 1 aralık perşembe günü epidüral sezeryan olucam bende cok korkuyorum ya lavman ve sonda artık rüyalarıma giriyo doktorumu ikna etmeye calışcam sonda konusunda umarım anlar beni dikişlerden cok sondadan korkuyorum
bu arada yarin ve carsamba sezeryan olacak kizlar kimdi?
lavman çok basit bi kereee...ewde bile yapılıyo..Ahmet Marankiyi duyduysanız eğer,tedavi metodlarından biridir kendisinin..sondaya gelince,ondan bende korkuyrm ama şöylede düşünmek gerek zaten uyuşmuş olcaz epiduralle,onun takılışını hissetmeyiz kii,,yani inşallahbende sezeryan olcam inşallah da epiduralmi genel mi hala kararsızım
lavman çok basit bi kereee...ewde bile yapılıyo..Ahmet Marankiyi duyduysanız eğer,tedavi metodlarından biridir kendisinin..sondaya gelince,ondan bende korkuyrm ama şöylede düşünmek gerek zaten uyuşmuş olcaz epiduralle,onun takılışını hissetmeyiz kii,,yani inşallahbende sezeryan olcam inşallah da epiduralmi genel mi hala kararsızım
bilmiyorum canım ama yinede korkuyorum lavmanla ilgili hep kötü şeyler duydum ama bazen yapılmıyabiliyomuş bakalım kısmet,sondaya gelince takması bi dert cıkartması da ayrı bi dertmiş uyuşukken takılsa bile çıkarırken yine acıyomuş hem utanırım da ben ya... bence epidüral ol canım sen bilirsi n tabi ama genel anesteziden sonra uyanmak zor oluyomuş ama epidüralde bebişini ilk sen görüceksin cok güzel bişey buAllah kucagına almayı nasip etsin
az önce kapı çaldı!
-kim o?
-kargo!
neyse yukarıya geldi bi baktım prima nın kutusu..
içinden çıkanlar :4 adet prima premium care yenidoğan bezi, tupperware mama kabı,wenice pijama (44cm) (bakalım buna bebişim nasıl sığacak),100ml ariel leke çıkarıcı,1 adet pantene pro-v saç maskesi numunesi,1 det pantene pro-v şampuan numunesi,1adet prima anne oluyorum 2011 cd'si,1 adet prima annelkik rehberi,vodafone günlük 10 dak.şifresi,wenice den 20 tl lik indirim kuponu...veeee son olarak ariş kataloğu hepsi bu!
benim çok yakın bi arkadaşım 42 haftayı bitirdi. normal doğurcam diye diretti ama olmadı suni sancı verdiler yine olmadı. sezeryanla doğum yaptı. ağrı sancı nedir bilmiyorum diyor bu sabah konuştuk da. 42 haftada hiç bi sıkıntı yaşamadım diyor.günaydın canım... daha günün dolmasına var neden acele ediyorsun ki? diğer arkadaşlar aceleci bebişlere sahipmiş demekki, sabret böylesi daha iyi inan bebeğin bağışıklığı, akciğeerleri daha iyi gelişiyor. gözleri vs. 42. haftaya kadar bekleyenler var öyle düşün... 40 haftan dolunca baktın bebek inmiyor çatı muayenesine göre bir yol çizer drun ona güven bence... arkadaşımın çatısı az da olsa dar dendi onu bile bebek iner mi acaba diye beklediler inmedi 40. haftada sezeryan oldu... acele etme bence...ben de dra normal istiyorum diyince bekleyelim o zaman dedi ben de bugün 37+1im artık 40a kadar yolu var...
hayırlı haberlerini bekliyoruz. şanslısın kalabalık bi ekiple doğum yapacaksın. yeni doğan sünneti de olacak olması bebişinin çok güzel. darısı başımıza. benim daha çok var ve çok sıkılmaya başladım.selaam biz az önce kontrolden geldik,bebeğim iyiymiş çok şükür,5 gün sonra sezaryen olucam inşallah.nst de ilk defa 57 lere çıktı kasılmalarım ama düzensiz olduğu için bi sıkıntı teşkil etmiyomuş.
Herşeyi konuştuk,epirudalin nasıl yapılacağını,acı hissetmesemde neler hissedeceğimi hepsini söyledi.
9 kişilik bir ekiple giriyormuş doktorum ve 2 kadın doğumcu beraber giriyolarmış,ekibi isteğim doğrultusunda sadece bayanlardan oluşturacak.Çocuk doktorunu bile benim seçmemi istedi.Çok rahatlattı beni,içim çok rahat gidicem inşallah doğuma.
Doğumun 2. günüde yenidoğan sünnetini yapacak doktordan da randevu aldık.
Bakalım Allah işlerimizi rast getirir inşallah.
ayyy 25-30 mu. yok yok biz yine 2-3 bilelim yaw.birde doktora sordum internetten doğum hikayelerini okuyorum arkadaşlarımdan soruyorum kordon uzunluğu normal doğum için önemliymiş bebeğiminki nasıl dedim.dolanmış bişeyin uzunluğunu bilemem dedi.ve önemi %1 dedi.kordon bir karış olsa bile önemli değil dedi.bazılarının 3 dikişi oluyormuş inşallah az dikiş olur dedim o sadece dıştan gözüken dedi her doğumda 25 30 iç dikiş atılır dedi.:18::18:
Allah kolaylık versin inşallah. dayanma gücü versin.Tünaydın annişleeeeeeeeeeeeerrr!!!
Uykusuz bir gece daha..bakalım nereye kadar sürecek...ya sağa yatsam 1 saat sonra falan sanki basenimden biri bastırmış gibi sağ tarafım göçüyo, fecii bir ağrıyla uyanıyorum. Sola dönüyorum hemen 1 saat sonra sol göçmüş bi şekilde uyanıyorum...
Dayanacağız, sabır sabır sabır....
çok geçmiş olsun. ben de hafta sonu üşüttüm sinüzit oluyorum galiba. hemen ıhlamur ve ılık ballı süt içmeye başladım.kızlar boğazım ağrıyo. galiba hasta oluyorum. eşim ne zamandır hastaydı. bana geçirdi galiba. hem de hep uzak duruyodum ondan
bende de birden bi akıntı geliyor ama bol bol geliyor. iç çamaşırımı aşıp bacaklarımı ıslatıyor . şeffaf kokusuz ve sıvı yani yoğun değil ama ara ara oluyor. bazen acaba suyum mu geldi diyorum ama su olsa daha çok olur ve sancılar başlar diyip takmıyorum kafaya.bendede oluyo o akıntı ama ben hiç önemsemıyorum neymışkı o..ciddi bişeymıkı:26::26:
ahhh ben de istiyorum o istediklerini de çok zorlanıyorum artık. ctesi gece oğlan erken uyudu. 9 gibi tam eşimle güzel bişiler yaşamaya başladık. bi sancı başladı deli oldum. sonra beni giydirdi. giyinemedim bile. berbattım. çok üzüldüm öyle yarım kaldı işimiz diye ama napalım bu günler de geçecek.ay yerden bisi egilip alamiyorum kalan kaliyo yerlerde esim gelince ona diyom al yolda bisi dusuyo elimden oturcam resmen yere oyle fena oluyom yaaaaaaaaaaaa soyle kendimi karyolaya atmak istiyom yuzukoyun yatmak istiyom esimlen cilvelesmek istiyom sert sert
çok güldürdün beni. Allah da seni güldürsün.en iyisi sontami taktirsak nedir ben hasta bezi alma dusundum benimkide hijyenik olmaz mikrop kaparsin diyo eltimde diyo al lazimlik yap diyo ben donumu indirme useniyom lazimliga nasi oturayim en iyisi sonta valla
Allah şifa versin. bence dişçiye git. en kesin çözüm ondadır.ve beennn..bugün ki derdim ağzım sanırım yaa..çünkü ağrıyan bir yirmilik dişe,düşen bir dolguya,sızlayan diş etlerine ve dilimde çıkan yaralara sahibim ben...bunların hepsi yaklaşık bir haftadır kendini hissettiriyordu ama bu gece bayaa canımı yaktı özellikle dilimdeki yaralar..varmı tavsiyesi olan?sağlık ocağına gitsem ilaç verir..naapsam bilemedm..
kız millet maaşsız kalmasın diye iş yerinde doğurcan sende. hayırlısı ile gelsin bebişin.slm kızlar günaydın
biz c.tesi nst ye girdik dr da nst yi değerlendirirken sancın başlamış hissetmiyormusun dedi :18::18::18::18::18:
o gün hissetmedim gerçi hala da bişey hissetmiyorum işyerindeyim maaşları çalışmam lazım bu hafta ben doğurdum diye maaşsız kalmasın millet dimi:)))
haftada 1 gidiyodum dra çarş yada perş gel çatı muaynesi yapalım açılmana bakalım dedi perş 17:30 da gidicem he bir de sancın başlamış diyince 40 haftayı beklemez o zaman dimi dedim beklemez dedi bence 10 güne gelir bebek ben halaaaa bişey hissetmesemde
çok şekerler:)bu arada taaaa ne zaman sipariş vermeme rağmen çıkan bazı aksilikler sonucu bebek şekerlerim anca geldi...Eki Görüntüle 297016 Eki Görüntüle 297017 Eki Görüntüle 297018 Eki Görüntüle 297019
ben de son zamanlarda 2 veya 3 kez gidiyorum ben de ishalimsi bişey yapıyorum(afedersiniz) kullandığım magnezyuma bağlı diye düşünüyorum. normal zamanlarımda 2 güne bi zor giderdim wcye. o nedenle şikayetçi değilim.sevgili annecikler;
ben günde en az 2 kez wc ye gidiyorum ve hep ishalim( sizde de böyle bi durum var mı???
canım gözün aydın. ne güzel biraz erken de olsa sağlıkla kavuşmuşun bebeğine.Meraba kizlar.1 hafta once 35+4 gunlukken oglum dunyaya geldi.Bu benim 3.cocugum.Ilk iki cocugumda erken dogum olmamisdi hic.Gece suyum geldi,hastaneye gittik.Ultrasina girdik,o kadar suyun gitmesin eragmen hala suyum yeteri kadar vardi.Ama aksama dogru sancilar gelmeye basladi ve 21.11.2011 gece saat 21:30 da oglum dunyaya geldi.2700 qr.Cok sukur erken dogmasina ramen cok saglikli bi cocugumuz oldu.Ben de cok iyiyim sukur.Darisi sizlerin basina
canım allah yardımcın olsun. insallah oğluşuna kavuşuyosun. ne güzel ve ne kdr az kalmış.salı sabah 7.30 da ben sezeryana gireceğim.. sizlere hemen haber verebilirmiyim bilmiyorum ama dualarınızı bekliyoruz oğluşumla :)
kızlarrr 37.haftamızda doldu dolu dolu 37 haftalıkız 38.haftaya giriş yaptıkkk
son 3 hafta inşş
canım dikkat et kendine. yorma kendini. eşinle aranızı düzeltmenize de çok sevindim.günaydın canım arkadaşlarım sevgili anne adayları ve sevgili anneler:)
aysah canım maşallah ne güzel anlatmışsın. inşallah sütün artar o sıkıntıdan da kurtulursun.
kızlar cuma günü eşim interneti kapattı. hayatımıza yeni bir sayfa açıyoruz dedi. hafta sonu aramız çok iyiydi. hiç bu konu açılmadı. ttnetten bi kadın aradı ve siz bizim yıllardır abonemızsınız kapatmayın. biz size interrneti 2 ay ücretsiz verelim dedi. eşim hayır kararlıyım dedi ve kadın çok kızarak kapadı tlfonu. internet olmayınca eşimle daha çok vakit geçirmeye başladık bu da ayrı bi güzelliği. pek bilg başına geçmedi.
hafta sonu temizlikçi aldım dip köşe temizledi. ctesi iş bitmeyince pazar da geldi. dün akşamüstü bitti işi. ama ev pırıl pırıl. bu arada cuma günü çok üzüldüm ondan mı bilmem cuma günü çok kasılma oldu rahmimde. cumartesi temizlikçi kadın gittikten sonra sancılarım başladı. gece 11 gibi delirdim nerdeyse sancıdan. 4 tane çok şiddetli oldu. ağladım acıdan. ama sonra geçti. zannedersem ayakta kaldım biraz ctesi günü. pazar da ara ara kasılma sancı oldu. şimdi ayakta durmuyorum evde sürekli yatıyorum ki sancılar artmasın diye. okulu da bu hafta bırakacağım o nedenle. erken doğum yapmak istemiyorum.
işte hayatta en korktuğum şeylerden birisi de bulaşık makinemin bozulması. allah yardımcın olsun. hemen tamirci çağır bence.yaaa bulaşık makinam bozuldu( mutfakta temiz tek bi bardak bile kalmadı. şimdi başlasam akşama anca biter bu bulaşıklar offfffff of (
slm kızlar günaydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?