bugün itibari ile 30 kilo almış bulunuyorum vatana millete hayırlı olsun
herkese merhaba kızlar geçmişi okumaya hiç fırsatım yok çünkü bebişim yeni uyudu kısaca neler yaşadığımı anlatayım
doğurmayan anneler hiç merak etmeyin işin en kolay kısmı doğurmak, hele sezeryan yapacaklar hiç korkulacak bişey yok
çarşamba günü sabah odaya aldılar damar yolu açtılar ameliyat elbisesi giydirdiler. lavman yapmadılar(çok mutlu oldum)
sonra ameliyathaneye girdik içerde müzik çalıyordu ben biraz üşüdüm. bir hemşire üstüme sıcak örtü koydu. bu arada ben masada oturur vaziyetteyim.hemşire ellerimi tuttu bir de sıcak hava üfleyen bişey verdiler örtü altına üşümem geçti.anestezi uzmanı benimle bir yandan konuşup bir yandan spinal iğnesini yaptı hiç hissetmedim bile.
sonra ayaklarım uyuştu yatırdılar beni.vücuduma soğuk bişeyler sürdüler tabi bunları hissettim.araya perde çekip bir yandan işlemlerini yaptılar bir yandan yaptıklarını anlattılar bir ara midem bulandı söyledim hemen bir ilaç yaptılar geçti.
5 dk. sonra bebişimi çıkardılar hemen ağladı ne hissedeceğimi bilemedim.beni de 20 dk. sonra çıkardılar. odaya geldik.8 saat sonra ayağa kaldırdılar
ayağa kalkmak ilk önce biraz canımı yaktı ama sonra alıştım. hemen akşama gazımı çıkarabildim bol bol yürüdüm. 2 gün hastanede yattık.cuma günü çıktık. artık çok rahat yürüyorum her işimi yapıyorum.
amaaaa bebiişimi emzirmeyi beceremedim. sütüm hemen geldi ama bebişe yetmedi sarılık oldu.cumartesi tekrar hastaneye yattık fototerapiye aldılar 16 saat makinada kaldı bebişim.
bu arada bebişim 2600 doğdu şimdi 2290. çok kilo kaybetti. mama verdik. doktor biraz kendini toparlayana kadar mama ver dedi.kızlar 3 gündür ağlıyorum bebişime bakamıyorum diye.ne yaparsam sütüm artar.deneyimlerinizi yazın ben ara ara okur faydalanırım.bebişimin kilo almaya başlaması için bol bol sütüm olmalı ama yok işte.
bu arada sezeryan olacaklar sorularınız varsa yazın ben cevaplamaya çalışayım fırsat buldukça.
38ide bitirdikkkk 39a adım attık.....:13:
bende bendeD
mrb kızlar geçmişi okuduğum kadarıyla herkes iyi şükür .bu arada bende hastane çantamı hazırladım biraz önce kapattım emzik ve biberonları kaynar suya koyup 5 dk kaynattım bi problem olmadı aklınızda bulunsun diye yazayım dedim hemde cam değiller emzik zincirini bile kaynattım yani o dereceartık benmde çantam hazır
destina'cım sende çantanı hazırlamışsın bence çokta iyi yapmışsın sen 42 yi göremezsin bak sonra aysun söylemişti dersin senin prenses seni bekletmeyecek bence içime öyle doğuyor
yatak konusu geçmiş kızlar ben yatağını kuralı 1 ay oldu tozlanmasın diye temiz bi çarşaf örttüm üzerine arada açıp bakıyorum uyku setini kokluyorum tekrar kapatıyorum tozlanmıyo kirlenmiyo size tavsiyem sizde kurun hazırda dursun bakarsınız seversiniz yatağını toz filanda olmaz büyük bi çarşafla örtün güzelce
günaydın canım arkadaşlarım sevgili anne adayları ve sevgili anneler:)
aysah canım maşallah ne güzel anlatmışsın. inşallah sütün artar o sıkıntıdan da kurtulursun.
kızlar cuma günü eşim interneti kapattı. hayatımıza yeni bir sayfa açıyoruz dedi. hafta sonu aramız çok iyiydi. hiç bu konu açılmadı. ttnetten bi kadın aradı ve siz bizim yıllardır abonemızsınız kapatmayın. biz size interrneti 2 ay ücretsiz verelim dedi. eşim hayır kararlıyım dedi ve kadın çok kızarak kapadı tlfonu. internet olmayınca eşimle daha çok vakit geçirmeye başladık bu da ayrı bi güzelliği. pek bilg başına geçmedi.
hafta sonu temizlikçi aldım dip köşe temizledi. ctesi iş bitmeyince pazar da geldi. dün akşamüstü bitti işi. ama ev pırıl pırıl. bu arada cuma günü çok üzüldüm ondan mı bilmem cuma günü çok kasılma oldu rahmimde. cumartesi temizlikçi kadın gittikten sonra sancılarım başladı. gece 11 gibi delirdim nerdeyse sancıdan. 4 tane çok şiddetli oldu. ağladım acıdan. ama sonra geçti. zannedersem ayakta kaldım biraz ctesi günü. pazar da ara ara kasılma sancı oldu. şimdi ayakta durmuyorum evde sürekli yatıyorum ki sancılar artmasın diye. okulu da bu hafta bırakacağım o nedenle. erken doğum yapmak istemiyorum.
günaydınnnn yeni bir hafta yeni bir günnn..herşey cok güzel olsun hepimiz için inş...
bugun doguma girecek arkadaşların allah yardımcısı olsun...
darısı bıran önce dogurmak için can atanların başına olsunnnn(zuzuzu,seplem,gnc24,pamuk)
hepinize kocaman bir maşallahh
cnm biberonu çantaya yerleştirirken poşete mi koydun?
soru bana değil ama ben kilitli buzdolabı poşetine koydum.
CANIM BEBEĞİNİN BOYU KILOSU bence gayet iyi. ayrıca 38+2 de çok normal bi tarih. bu arada ben 20 aralık doğumluyum. oğlum da acele etmezse 20 aralıkta sezeryanla doğacak. yani aynı gün doğurcaz senle galiba:)kızlar mrblar.doktordan geliyoruz şimdi.aşagıdaki tickerı gözönüne almayın,yanlış yaptım onu .34+5 deyim bugün.20 aralıkda da sezeryan olmak istiyorum 38+2 oluyorum.doktor erken dedi ama ben de 20 aralık olsun istiyorum.yani sıkıntı yaratmaz ama akcigeri tam gelişmez de bikaç saat de olsa küvözde kalırsa üzülürüm dedi.dürüst adam tabi ama ben de yay burcu olsun istiyorum ve sonuçta tahmini doğum tarihinin 10 gün öncesi.cok da erken gibi gelmiyo aslında değil mi?zaten daha erken bi tarih söyleseniz hayatta razı gelmem, bunu da sadece doktorumuz söylemişti opsiyon olarak bilin diye söylüyorum dedi.bugün de kilomuz 2.700 müş.az kilo almısım kızlar ya300 gr almış bebişim 11 günde (( abuk subuk pizzalarla beslendim son zamanları bişi yapamıyorum diye.ondan mı acaba..boyumuz da 47 cmmiş .iyi mi sizce..suyu iyi dedi.düzenli tansiyon ölçtürmende fayda var dedi.o ateşlenmelerin sebebi de bebeğin büyüyor olması ile ilgiliymiş.bi de bebeklerin kilosu annelerine benzermiş,anneler nasıl doğduysa yani.ee ne diyosunuz 38+2 de küvözlük bi durum olmaz dimi kızlar ya,iyi değil mi.....
hem de nasıl hıçkırıyor. günde birkaç defa oluyor hıçkırıkları. her seferinde 3-5 dk sürüyor.kızlar sizin bebişlerde hıçkırık tutuyor mubir hıçkırık tutuyor 5 dakka sabıt bır sekılde içimde hık hık hareket olıuyor dısardan elimi koyunca bıle hissediliyor babasıyla cok gülüyoruz bu haline
maşallah barekallah. çok uzun süre sancı çekmiş ama normal doğum yapmış ne güzel. Allah analı babalı büyütsün çağan bebeği.[ı]mesajını aynen yazıyorumbugün 16 saat süren normal doğumla 3200 gr 51 cm çağan bebeğim geldi. Darısı başınıza arkadaşlar
süper bi haber değil mi???? [/ı]
benim 3 gündür sancılarımvar. cumartesi sancılar şiddetlenince ahan da normal doğuruyorum dedim. ilki sezeryan ama doğurabilirim gibi geldi o gece. hiçö korkmadım. eşim çok korktu ama sonra sancılar bitti ve uyuya kaldım.kasım annelerinden biride ilk dogumu sezeryan olmasına ragmen normal dogurmak zorunda kalmış hikayelerinde okumuştum nasip kısmet demekkı bebek geliyorum dedimi geliyor takmıyor kimseyi
maşallah tosuncuğuna. hadı bakalım hangi yarın doğurcaksın:)selam kızlar
doğranlar olmuş bgünde :))
Allah analı babalı sağlıklı büyümelerini nasip etsin inşallah. darısı hayırlısıyla bizlerin başına
dün doktora gittim. Enes Taha' m 3300 gr olmuş. 1 haftada 300gr almış
b gidişle 4000 gr olacak bu sıpa
kara kara nasıl doğracam diye düşünmeye başladım. ya bi de bende adam gibi ne bi sancı ne bişey. en ufak bi kasılmada acaba başlıyo m diye heyecanlanıp duruyorm. her sorana yarın doğuracam diyorm :)) yarın oluyo ama ben doğuramıyorm bi türlüD
sinirlenme değmez. sinirlendiğine değmez. değecek kadar değerli olsa hiç sana böyle vaad edip ortada bırakır mı? hiç takmayacaksın mutlu olacaksın. bu işin formülü belli. uygulaması zor.Canım yaa sınırden catlıcam valla bebeegımızın gardolapla sıfonyerını beklıyorduk kac gundur kayınvaldem de sımdıye kdr hıcbır seye elını surmedı bır copde almadı dogru durust gunlerdır ıner ben sılerım mobılyayı dedı evıde cok yakın bende hevesını kırmak ıstemedım gel buyur dedım mobılyacılarda bıraz gec geldı aksamustu geldıler yapılması kurulmasıda tabı 2saatı buldu mobılyacılar cıktı ayy saat gec olmasaydı kalır sılerdım bır guzel baban coktan gelmıstır dedı ben gıdeyım dedı gıttıInsanlık mıdır sızce bu
bende de aynı ağrılar ve sancılar başladı canım. ctesi pazar temizliğe gelen kadın bu ağrıların adı gün sancısı dedi. doğum olacağı güne kadar devam eder dedi. yandım ben. daha 22 gün bu kasılma sancı ve ağrıları çekeceğim.Arkadaslar acil yardımınıza ihtiyacım var
Dün gece acildeydik karnımdan belime dogru uzanan ince sızı seklinde bir agrı vardı doktora gittik idrar tahlili nst muayene ultrason falan hersey normal dedi ama benim agrı gecmedi ne uyutuyor ne de nefes aldırıyor bana ay sancısı denen bişeymiş galiba etrafımdaki bircok kişi böyle söyledi bu sancıyı bilen varmı aranızda nedir ne değildir nasıl gecer ben artık dayanamıyorum. Sol tarafımda agrı artık tam bosluk dediğimiz yerde yardımmmmmm
bence ters çevir hepsini yıka. nasıl olsa bol bol kıyafete ihtiyacın olacak.merhaba güzel anneler ve merhaba simrandaha öncede sordum ama rahat edemedim sizden fikir istiyorum bebeğimin eşyalarını yıkıcam şimdi sadece hastaneye götürceklerimimi yıkayım yoksa herşeyini yıkayımmı? bukadar çok sormamın sebebi bu güzel eşyalar yıkanınca sanki eskicekmiş bozulcakmış gibi geliyor bana biliyorum saçma yani eninde sonunda yıkıcaz ama ay kıyamıyorum hemen cevap verirseniz çok sevinirim eşyalar makinaya atılmak üzere yanımda dizili bekliyorlar çünkü siz nelerini yıkadınız ve değişme oldumu acaba çoook teşekkür ederim şimdiden
30 kiloyu nasıl vereceğim ben hiç bir şey yapmasam sadece otursam bile nefes nefese kalıyorrum artık çok ağırlaştım hantallaştım kaburgalarımı zaten artık hiç hissetmiyorum sanırım oradaki etlerim baskıdan çürüdü acısı çok fena
tüm annelerimize ve tatlı bebişlerine günaydınn
arkadaşlar sabah uyandığımda sesim tamamen kısıktı, dün biraz kısılmıştı ama şuan konuşamıyorum soğuk aldım galiba...sizce bu ses kısıklığı için ne yapmalıyım, yarın kontrolüm var ama ben konuşamıyorum dahiyardımcı olursanız çokkkkkkk sevineceğim
günaydın canım arkadaşlarım sevgili anne adayları ve sevgili anneler:)
aysah canım maşallah ne güzel anlatmışsın. inşallah sütün artar o sıkıntıdan da kurtulursun.
kızlar cuma günü eşim interneti kapattı. hayatımıza yeni bir sayfa açıyoruz dedi. hafta sonu aramız çok iyiydi. hiç bu konu açılmadı. ttnetten bi kadın aradı ve siz bizim yıllardır abonemızsınız kapatmayın. biz size interrneti 2 ay ücretsiz verelim dedi. eşim hayır kararlıyım dedi ve kadın çok kızarak kapadı tlfonu. internet olmayınca eşimle daha çok vakit geçirmeye başladık bu da ayrı bi güzelliği. pek bilg başına geçmedi.
hafta sonu temizlikçi aldım dip köşe temizledi. ctesi iş bitmeyince pazar da geldi. dün akşamüstü bitti işi. ama ev pırıl pırıl. bu arada cuma günü çok üzüldüm ondan mı bilmem cuma günü çok kasılma oldu rahmimde. cumartesi temizlikçi kadın gittikten sonra sancılarım başladı. gece 11 gibi delirdim nerdeyse sancıdan. 4 tane çok şiddetli oldu. ağladım acıdan. ama sonra geçti. zannedersem ayakta kaldım biraz ctesi günü. pazar da ara ara kasılma sancı oldu. şimdi ayakta durmuyorum evde sürekli yatıyorum ki sancılar artmasın diye. okulu da bu hafta bırakacağım o nedenle. erken doğum yapmak istemiyorum.
canım zaman herşeyin ilacı diyenler boşuna dememişler ki..çok sevindim aranızın düzelmesine..sancılara aman dikkat,erken daha,bol bol dinlenmeye çalış canım..bu arada bende 20aralık doğumluyum,oğluşum 2sinde gelsin bari,20ye kadar bekleyemem beengünaydın canım arkadaşlarım sevgili anne adayları ve sevgili anneler:)
günaydınnnn yeni bir hafta yeni bir günnn..herşey cok güzel olsun hepimiz için inş...
bugun doguma girecek arkadaşların allah yardımcısı olsun...
darısı bıran önce dogurmak için can atanların başına olsunnnn(zuzuzu,seplem,gnc24,pamuk)
hepinize kocaman bir maşallahh
ayyy kızlar iki gün girmedim neler oldu desenize aralık annesi adayı nerdeyse 30 kasım annemiz olacak vay vay vay
yok yok ben kesin ocak annelerine girmeliymişim
sabırsızlanıyorum :18:
beni hiç sormayın valla şekerim yükseliyor şu sıralar insülin dozumu yükselttik, ama ben ekmek falan hepsini bırakma kararı aldım bugün açım bildiğiniz, yarın doktor randevum var bakalım gelişmiş mi paşa bey... geçen hafta ben 1 kilo daha vemriş görünüyordum bebek ise sadece 20 gr almıştı 2.300 gr.dı şimdi 37. haftaya girdiğimiz bugünde kilosu kaç çıkacak bilmiyorum gerginim:18:
tüm annelerimize ve tatlı bebişlerine günaydınn
arkadaşlar sabah uyandığımda sesim tamamen kısıktı, dün biraz kısılmıştı ama şuan konuşamıyorum soğuk aldım galiba...sizce bu ses kısıklığı için ne yapmalıyım, yarın kontrolüm var ama ben konuşamıyorum dahiyardımcı olursanız çokkkkkkk sevineceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?