2011 Aralık Anneleri

bizimkinin de o günü bekleyeceği belirsiz... :)) artık kuzumun keyfine bakıcaz:))

bende batıkentteyim bana da ters canım. bebek şekeri vs yaptırdınmı? kapı süsü vs aldınmı canım?

yok yaptırmadım.. gerek te duymuyorum.. hastaneye zaten gelenim gidenim olmayacak.. eve gelene de kaynana düşünsün ne ikram edeceğini (bizde kalmayı düşünüyormuş bana yardım amaçlı belli bir süre).. benim ankarada kimsem yok.. doğuma annem yetişemeye bilir.. yılsonu devir işleri çok yoğu (muhasebeci)
kapı süsümüz de yok.. ama aşırı süslü odamız var o ayrı konu

kuzum ben kız annesi olmıcam ama fikrimi söyleyim..
çevremden duyduğum kadarıyla hastanelerde sarı giydirmeyi pek tercih etmiyorlar yenidoğanlara.. sarılık falan durumları oluyor ya.. çocuğun rengini etkilermiş derler falan..
benimki oğluş olduğu için bebek mavili beyaz bir takım aldım.. birkaç da düz beyaz parça bişiyler koydum... yeşil de var sarı da.. ama onları sonradan giydirirm diye düşündüm

valla sanırım kafama takacak şey arıyorum. yapacak bişey kalmadı ya iş çıkarıyorum başıma:) bi de çok içime sinerek aldım. içinde de herşeyden 2 tane var. yani ayrıca takım koymama gerek bile yok. gerçi pijama takımı da koydum:) ben de mavi ve pembe olayına biraz karşı olduğum için böyle davrandım. ama göz alışmış işte. son günlerde ördüğüm herşey pembee

sarı tuluma da gelince; inşallah bulursun cnm. sarılık olayını da ii ki söyledin. içime daha çok sindi

canım sarılık için sarı giydirmek sarı tülbent örtmek vs değil , tam tersi lazım. bebeğe sarı giydirmiyceksinki bebek de sarılık varmı yokmu, bebeğin teni sarımtırak renktemi anlaşılsın. benim bebeğim erkek ve ben beyaz mavi yeşil tonlarında aldım. ilk ay için sarı hiçbirşey almadım.

bak yine kafam karıştı. lune de ii olur sarılık için demişti.. aman yaa... ne zor işmiş annelik

Yani yeni dogana mavi haric hepsi uyar,mavi de de aaaa erkek mi die sormasinlar diye diyorm bnm beyazli pempeli bir digeri beyaz digeri pembe.ben de pambe takintisi var da azcik.ama ne olcakki bebek sari da yesil de giyer her 2cins hayirli dogumlar cnm,takilma boyle ayrintilara

teşekkür ederim canım benim. insallah kızın 10 aralıkta gelir de babişi de yanında olur
insallah canım çok az kalmış vallahi. çok heyecanlı insallah sancın gelir biran önce.

canım benim de kızım olcak, ben de yeşilli bi takım aldım, kaç parça bilmiyom ama bayağı çok parça var içinde. bi de sarılı bi takım koydum. boşver pembeyi, maviyi. nasılsa daha sonradan da giiyer. bi de sarılık mevzusuna gelince ben hiç inamıyorum öle şeylere. gönlünden ne geçiyosa giydir. ben giydircem (bi de annem gelince illa sarı giydirme diye tuttururmuş).

çehregül seni bu topiğin ticker'cısı ilan ediyorum canım. çok şekersin. ben nasıl yaptığımı bile unuttum. bu arada adın çehregül mü gerçekten? çok ilginç geldi bana:26::26:

Ne gerek var canım, bnm 2 tane büyük hastane çıkışım var, yeşil ve turuncu...hastaneden eve dönerken giydirmak için mavi tulum takım aldım, sen de eve dönüş için pembe düşünebilirsin...

bende sarı giydirmek gerek diye duymuştum, 2 ay önce kuzenimin 2. bebeği oldu, ziyarete gittiğimizde sarı zıbın takımı vardı, sarılık olmasın diye böyle giydirdik dediler, ordan duymuştum belki yanlış biliyorumdur :26::26::26: kafam karıştı iyice

amin cnm inşallah...bu arada annelerin sağı solu belli olmaz. Tutturursa hiç şaşırmam

ne gerek var canım, bnm 2 tane büyük hastane çıkışım var, yeşil ve turuncu...hastaneden eve dönerken giydirmak için mavi tulum takım aldım, sen de eve dönüş için pembe düşünebilirsin...

çıkıp bi bakim olmazsa, gerçi bu koca göbekle çok da gezemiyorum ama neyse

çehregül seni bu topiğin ticker'cısı ilan ediyorum canım. çok şekersin. ben nasıl yaptığımı bile unuttum. bu arada adın çehregül mü gerçekten? çok ilginç geldi bana:26::26:

cnm ben ticker yaparken bayağı zorlanmıştım da halden anlıyorum şimdi

yok cnm ismim çehregül diil...anlamı gülyüzlü demek ama kimsede duymadım şu ana kadar.

son temizliğimi yapmadan gelmesin oraları göremiyorum eşimde hiç yardımcı olmuyor şuan en büyük derdim bu.

benimki de kız bende pembe 5li takımı hastaneye götürücem

Son düzenleme:

halk arasındaki inanış sarılık olmasın diye sarı giydirilir, yüzüne sarı tülbent örtülür, ama dr. a sorarsanız özellikle sarıdan kaçınıın der. siz bilirsiniz. dileyen dilediğini giydirsin.

Yeni doğan bebeğe sarı giydirilir mi?

“İLK GÜNLER SARI GİYDİRMEYİN”
Bebeklerin doğduğunda üstüne sarı tülbent örtülmesi ve ilk günler sarı renkte kıyafetler giydirilmesi ile sarılığın tedavi olacağı yönündeki inanışların yanlış olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bunlar tamamen hurafe.
Bebeğinizi böyle giydirirseniz, sadece bebeğinizin sarardığının fark edilmesini de engellemiş olursunuz. Bu nedenle kesinlikle sarı giysiler giydirilmesini önermiyoruz” dedi.

Su gercek bebege gozune gelmucek sekilde isik veriyorlar.eger sariliksa.ama sarilik olmasn sari giysin o batil inanc.onu buyukler sarilik olursa sarinin icinde daha iyi anlariz die dusunup giydirenler var faso fuso:)) seyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…