2011 Aralık Anneleri

aferin kuzuna :)) işte okuyacak çocuk en baştan belli ediyor kendini. ama sıkmamaya çalışın çok fazla. bıkma riski oluyor sonra da. hergün okusun ama kendi isteğiyle. bu arada okuması yazmasıyla paralel ileriliyor mu cnm???

tekrar tekrar gözün aydın cnm. Allah kolaylıklar versin inşallah...

sonunda geldi ha tosuncuk :)) gözün aydın cnm benim...

Allah analı babalı büyütsün cnm...

halimem naber? kavuştun mu kocacığına

cnm benim, saolasın ii sayılırım. son günlerde iice ağırlaştım sanırım. ağrılarım çok oluyor. kocacığım annesini almak için türkiyenin bi ucuna gitti. p.tesi buraya gelecek allah izin verirse... sen nasılsın bu arada???

kızlar hani şu moda kolyeler var ya görmüşünüzdür yuvarlak böyle,altın rengi olan var bakırı gümüşü vs.bi de onların küçük nazar boncuguyla üzerinde nazar duası yazanları var,sizce alayım mı onlardan ne dersiniz?boynumda dursa günah olmaz dimi??

bu arada dün gece feiydi bu akşam o tarz agrım yok.ama hafif bi mide bulantım vardı.sanırım ben dün üşüttüm ondandı heralde o berbat agrılar.yok çünkü bugün.... hastane çantamızı da hazırladık.ben bir hastane çıkıs takımı aldım bebeğim için.bi de uyku tulumu ve 2 atlet zıbın.2 hastane çıkış takımı çok gibi geldi,bi de çalıyolar diyolar ya!!!süt pompamı alsam mı almasam mı karar veremedim.kutusunda daha hiç açmadım,illa sterilize etmek mi gerekicek kızlar ya?bi de emzik de kutusunda hiç açılmadı.onu da sterilize etmedim.kendime de 2 gecelik vs vs...öyle kapı süsüdür hastane şekeridir felan girmiyorum onlara.özenmedim heralde ,çok lazım gelmedi.acıkcası daha lüzumlu masraflar olucaktır diye tahmin ediyorum,millete para harcamak istemedim.haırlısı bakalım....

lidya19 burdasın sanırım bişey sormak istiyorum tansiyon problemim var demişsin yanlış hatırlamıyosam kaç çıkıyo bebeğinin durumu nasıl bende de tansiyon var da merak ettim ????

allah analı babalı buyutmeyi nasip etsin..

cnm ılk günlerde bunları yaşaman cok normal ve şuan lohusalıgında vermiş oldugu bir psikolojı var sonuçta hormonlar değişiyor vucut 9 aydır bır canlıyla yaşamaya alışmışken şimdi tekrar eskı halıne dönmeye ugrasıyor..bu da psikolojık olarak etkılıyor anneyi..sakın agladıgın zaman ben ne yetersiz anneyim diye düşünme içinden geldiği zaman otur agla bu senı gücsüz anne yapmaz kımse tecrubelı olarak anne olmuyor yaşayarak ögrenılıyor bazı şeyler..zamanla hepsi normale dönecek inş..

AYSALH; cnm hala dogurmadım beklıyorum

yazmasında da problem yok cok şükür o konuda da iyi gidiyor yalnız okuma ödevi verdiğinde ögretmen 10 kere okusun dıyorsa bızımkı sadece 1kere okuyor ben zaten okuyabılıyorum kı dıyor baskı hiç kurmuyoz üzerinde ben bu halimle fazla ilgilenemıyorum babası yaptırıyor ödevlerini sadece verilen ödevi yaptırabılıyoz fazlasını zaten kabul etmıyor aklı hep oyunda çünkü

bu ögretmende ne cok ödev veriyor diye sızlanıyor hergün

lidya19 burdasın sanırım bişey sormak istiyorum tansiyon problemim var demişsin yanlış hatırlamıyosam kaç çıkıyo bebeğinin durumu nasıl bende de tansiyon var da merak ettim ????

ben yaklaşık 1 aydır ilaç kullanıyorum doktorumun kontrolünde şuan çıkmıyo o yüzden ama bazı günler ilaca rağmen 13-9 13-8 falan olabiliyor, bu normalde çok fazla olmasa da gebelikte biraz yüksek kabul ediliyo ama genelde kontrol altında. bebeğimin gelişimi ve plasentanın durumu Allahıma şükür gayet iyi bi sıkıntı yok:))

sana da geçmiş olsun eğer kronik tansiyon hastası değilsen zaten doğumla birlikte geçecek bu tansiyon derdi de:)

kronik tansiyon hastası değilim ama özellikle doktora gidince çok yükseliyo evde ölçüyorum normal. ama yine de sürekli kontrol altındayım. bebeğin gelişimi normal diyo doktor ama kilo alımında problem var . doktor tansiyondan diyor .37 hafta bitti sadece 2.400 kg.

eğer kilo alımını tansiyonla ilişkilendirdiyse doktorun neden ilaç tedavisine başlamadı. yüksek kan basıncından dolayı plasentada yeterli kanlanma olmazsa bebek yeterli beslenmez. ama gelişimi normal diyor doktor diyosun o zaman kiloyu çok takma 2400 çok kötü bi kilo değil iri bi bebek olmayabilir sıkma canını

Bana da haftaya perşembe bir sürü kişi gelecek misafirliğe..doğurmadan bi gelelim dediler...bana çok saçma gelio doğurduktan sonra gelseler ya bebek görmeye...
Kolay gelsin canım şimdiden ,benımkıler gıttıı gercektten zor oluyor hamıleyykn misafır agırlamak.kesinlikle katılıyorum dogumdan sonra gelsınler sonhaftalarımız artık yanı...

İYİ GECELER KIZLAR sabah nst gittim girdik 20 dk hiçbişi çıkmadı kız oynak bastık durduk doktor agrın vs yok güzel dedi , doktorumuza gittik kızcemi gördük ,73.5 kg oldum ben 15 kg çok almışsın dedi ama zaten son 3 hafta kaldı 1 kg daha alabilirsin dedi ,sonracığıma kızım 3.086 gram ve 50 cm aslında 49.8 kendisi yuvarlak 50 dedi sanırım küsür olarak 7 i geçincemi ne bir üst gramı diyolarmış, suyumuz normalin biraz üzerinde sınıra yakınmış yani bu 3 hafta kala olduğu için önemsenmiyor dedi ,bu arada kızıma yarmagül dedi hınhhh ,kafamız normal doğum için iyiymiş ,kesi atmadan doğurabilirsin dedi aynı yerden kesi atcam dedii gerekte kalmayabilir tarzında konuştu aslıdna,sonra midesine vs heryerine baktı güzel dedi,haftaya gel dedi ,bu arada bana şekerli şeyler mi tüketiyorsun yoksa tuzlu mu dedi bende çok çikolata yiyom dedim ,çikolata şekerli şeyler yasak dedi,yani birşeyleri yasaklamasak olmiiii tansiyonum 10/ 6 iyi dedi , alttan muayene yapmıcam dedi ,zaten kanala vs girerse o ve nst sancı çıkarsa bakıcam dedii

2 tane hastane çıkısı derken sız 2 takımmı aldınz ya ben 1 tane aldım hastane çıkısı.......bide 3 tane emzırme sutyenını napcann kızzzzzz..kaç gun kalcan hastanede sennn en fazla 2 gun :))

2 tane hastane çıkısı derken sız 2 takımmı aldınz ya ben 1 tane aldım hastane çıkısı.......bide 3 tane emzırme sutyenını napcann kızzzzzz..kaç gun kalcan hastanede sennn en fazla 2 gun :))

bi 5 li takım bi de 10 takım koydum ne bilim işte cok olsun az olmasın sonra diye bol bol koydum
hahahahahahah valla ya kafayı yemişim ben.. diorum ya taşınıyoruz adeta ne bilim 3 renk almıştım sanırım kararsızlıktan hepsini koydum ..ben ne yaptıgımı biliyormuyum heyecandan

Son düzenleme:

bende 2 tane hastane çıkısı koydum birini zaten giycek diğeride kirlenirse giydiririz diye ..bu göbekleri düşmeden yıkama işini anlamadım.kimi yıkanır diyor kimi yıkanmaz.bi hafta çocuk nasıl durcak öyle yıkanmadan

6 kilot değil de ben 3 kilot ve bir paket sezeryan kilodu denen tek kullanımlık kilotlardan da koydum.arkadaşlarımın dediğine göre çok gerekli oluyormuş ilk zamanlar çok kanama olabiliyormuş çünkü isterseniz edinin bir paket joker mağazaların da var. bi de ben sıcak su torbası (termofor) koydum. doğumdan sonra acayip titreme oluyor ( hem sezeryan hem normal doğum) bizzat tanık oldum arkadaşlarımda. bi de ben emzirme yastığı almıştım onu da koydum özellikle dikişliyken faydası oluyormuş. süslü bir çift patik koydum hani hazır altı kaymazlı patiklerden (pentide falan var) ayaklar üşüyebilir diye. söylediklerinize ek olarak aklıma gelen bunlar. fikir olsun diye.:))

ben eve gelince yıkamayı düşünüyorum çünkü pis kanlı kanlı olucak.. geçen arkadaşım doğum yaptı oda hemen eve gelince yıkadı pis pis durmasın çocuk kanlı kanlı diye...

oğlumun adaşı gelmiş :)) Allah analı babalı büyütsün inşallahhhhh canım:))

Allah analı babalı büyütsün canım

Gunaydin !! Nasilsinizzz kizlaar doguran arkadaslar hayirli olsun ins vaktinde darisi bize :)) ya benim bacagimda ama sadece sag bacagimdaa en yukari tarafi sanki bicak girmis gibi agriyor biraz kramp gibi bilmiyorm niye ama uzandigim zaman deil ayaktayken bile oluyoor anlamadm kii :26: sizlerde olan varmi boyle agri buarada dogurack arkadaslarinda Allah yardimcisi olsun sagsaglim alin kucaginiza bebislerinizi ins

Son düzenleme:
günaydın kızlar nasılsınız?Herkese güzel bır pazar günü diliyoruz meleğimle.
Dün gece nerdeyse eşimi boğuyordum eşim besmele çekerek uyandı;deprem oluyor gibi geldi ama yatak deli gibi sallandı sanki,korkudan eşimin boğazına sarılmışım birden gerçekten çok korktum hatta kızım deli gibi oynamaya başladı.Su içtim dua okudum tekrar uyumaya çalıştım.Sizde de oluyor mu böyle benim bu dördüncü ama diğerlerinde bu kadar hissetmemiştim sebebi ne olabilir ki?Rüya değil deprem oluyor sanıp uyanıyorum...

ya zaten çocukcağız okuyabiliyorsa aynı şeyi 10 kere niye okusun :) ama okuduğu ile ilgili soru sorun. anlamışsa problem yok :))

günaydın cnm :)) valla benim de saol kasığım, yani bacakla özel bölgenin birleiştiği yer. 3 gündür resmen yürüyemiyorum. aynı ağrıdan mı bahsediyoruz acaba? :26:

cnm haberlerden falan mı etkileniyorsun acaba??? :26: az kaldı geçecek inşallah herşey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…