Arkadaşlar hepinize merhaba :))) doğum haberimi almışsınız.... kızım ve ben çok iyiyiz... güzel ve rahat bir doğum oldu.. hikayemizi daha sonra yazacağım... doğum yapmış olan arkadaşlar bebekleri ile uzun ömürler diliyorum..yapmamış olanlara allah yardımcıları olsun, tez zamanda bebeklerinize kavuşun inşallah.... hepinizi öpüyorum...
aynen canım katılıyorum. sabır neymiş öğreniyoruz yavaş yavaş. ama şu bi gerçek çok zormuş.
maşallah canım ne hamaratsınız siz karı koca öyle. ellerine sağlık. aslında doğumdan sonra görseniz beni daha makbule geçerdi deseydin arkadaşlarına
destinacım maşallah oğluna,ne güzel utandırmamış sizi hemen okumayı yazmayı sökmüş. insallah bizim kuzular da öyle olurlar okulda.
forumu cok aktif takip edemiyorum. telefonlari cevaplayabildigim kadar bi dolu da cevaplayamadiklarim oldu.
biraz sikintili bir surec geciriyoruz su anda. arayan soran, dua eden, gonlunden geciren, aklinin bir kosesine gelip kondugum butuuuun arkadaslarim.. hepinize cok tesekkur ediyorum.
oglum dusuk kilolu dogdu ve emme antremanlari odemcekilmesiderken hala kilo veriyor. ben henuz surece adapte olamamamin stresini yasiyorum. bebekleriyle mutlu olan varliklarindan mutlulukla sozeden annelere giptayla bakiyorum. bu bi surec, gececek insallah diyorum. hamilelik ne kadar dengesiz bir surec diye dusunuyordum. lohusalik da benim icin katkatfazlasi olma yolunda. rabbimden sabir,agrilarima sifa, ogluma huzur diliyorum. siz de benimle dua edin olur mu?
tecrubeli anneler beni belki daha ii anlayacaklardir. tecrubesiz olanlar sakin korkmasin. herkesin durumu farkli olabiliyor diye dusunuyorum. sadece buyuk beklentiler ve herseyin tiz pembe olacagi hayaliyle yasamayin. zira boyle bir beklentiyle baslayinca gri bulutlari bile insan firtina gibi degerlendirebiliyor. rabbim daha buyuk dertlerle sinamasin. varolan sikintilara dayanma gucu ve ic ferahligi versin insallah..
ben de ocak doğumlu olsun istiyordum ama kısmet değilmiş bence de hangi tarihte doğduysa o yazılmalı.okula giderken ben 1 sene geç vermeyi düşünüyorum.geçen sene birleri okuttum birkaç ay bile çok farkediyor çocuklarda.bir eğitimci olarak tavsiyem bir sene geç gönderin okula gelişimi tam olsun.
bu arada sen ne zaman doğuracan yaaaa.kendini sıkı bir maratona hazırla. ne kadar hazır olursan o kadar rahat atlatırsın.keşke ben de biraz doğumdan sonrasını düşünseydim meğer hep doğumu düşünmüşüm sen öyle yapma nasıl olsa bir şekilde doğuyor içimizde kalmıyor:)
ayyy bir de destina ne zaman doğuracak çok merak ediyorum.
canım ben de 23.11 de doğum yaptım ilk üç gün durmadan ağladım. bebişim bir yandan ben bir yandan ağladık. mama verdim hala da veriyorum hem de biberonla. ama beni bırakmasın diye her mamadan önce en az yarım saat emziriyorum.benim de ilk hafta öyle aman aman bir sütüm yoktu. şimdi bebişim emdikçe çoğalıyor ama benim obur kız doymuyor.
sütüm olsun diye humana still,malt içeceği,ayva kompostosu ve sütlü çorbalar içiyorum bol bol su içiyorum. valla içtiğim sulu şeylerden sonra yemek yemeye bile yer kalmıyor.ha bir de hergün salata yiyorum. ve artık ağlamıyorum.ben susunca bebişim de rahatladı valla
forumu cok aktif takip edemiyorum. telefonlari cevaplayabildigim kadar bi dolu da cevaplayamadiklarim oldu.
biraz sikintili bir surec geciriyoruz su anda. arayan soran, dua eden, gonlunden geciren, aklinin bir kosesine gelip kondugum butuuuun arkadaslarim.. hepinize cok tesekkur ediyorum.
oglum dusuk kilolu dogdu ve emme antremanlari odemcekilmesiderken hala kilo veriyor. ben henuz surece adapte olamamamin stresini yasiyorum. bebekleriyle mutlu olan varliklarindan mutlulukla sozeden annelere giptayla bakiyorum. bu bi surec, gececek insallah diyorum. hamilelik ne kadar dengesiz bir surec diye dusunuyordum. lohusalik da benim icin katkatfazlasi olma yolunda. rabbimden sabir,agrilarima sifa, ogluma huzur diliyorum. siz de benimle dua edin olur mu?
tecrubeli anneler beni belki daha ii anlayacaklardir. tecrubesiz olanlar sakin korkmasin. herkesin durumu farkli olabiliyor diye dusunuyorum. sadece buyuk beklentiler ve herseyin tiz pembe olacagi hayaliyle yasamayin. zira boyle bir beklentiyle baslayinca gri bulutlari bile insan firtina gibi degerlendirebiliyor. rabbim daha buyuk dertlerle sinamasin. varolan sikintilara dayanma gucu ve ic ferahligi versin insallah..
Enes taha beyimiz,02.12.2011 sabahı 2950ağırlığında,51cm boyunda Dünyama teşrif etmiş bulunmakta :)) Bu heycanı bnmle paylaşan herkese çook ama çook teşekkür ederim.. sütüm henüz yok denecek kadar az,sters yapmamaya çalışıyrm...dualrınızı bekliyrm
slm annişler nasılsınız?eşimle bugün haftasonu temızlıgı yaptık sonra tam ayaklarımızı uzattık dınlenelım dıye tel.caldı;arkadaşım aradı aksam musaitsenız dogum yapmadan gorelım senı dıye akşama onlar gelcek.dolabımda börek falan vardı onları pişirecegım yanına da ıkı ceşit yaptım mı tmm;hatta bi tane yaptım bırısınıde 5 gıbı yaparım artık:)
emmiyor mahvoldum ya ne kadar zormuş
nolursun dua et
de
yok cnm benim kanımı almış yavrumda negatif oldugu için yapılmadı
of bana da biri yardım etsin Allah rızası için‎ 29.11.2011 de kızım geldi.bebeğim emmiyor meme ucum yok ağlamaktan mahvoldum.3 gün anne sütü vermek için emmesi için ugrastım agzına alıyor süt gelmeyince ağlıyor sakinleştirim derken uyuyor.hemşireden yardım istedim bebeğin emme refleksi çok güzel parmak emiyor ama memeyi reddediyor dedi.silikon meme ucu aldım ondada sütüm azıcık olduğu için sıkılıyor ağlıyor 3.gün artık yavrum açlıktan hep uyur oldu.acile götürdük mama verildi.geceleyin mama aldık ama ben biberonla değil kaşıkla veriyorum .süt pompası aldık sağsam bile 2 kaşık oluyor.anne sütü vermek istiyorum napacağımı şaşırdım nolur akıl verin
Bana da haftaya perşembe bir sürü kişi gelecek misafirliğe..doğurmadan bi gelelim dediler...bana çok saçma gelio doğurduktan sonra gelseler ya bebek görmeye...
doğurmadan gelelim muhabeti sanırım sırf bizim ülkemizde vardır..hoş bizim ülkemizde her misafirlik icin bahaneler cok kolay bulunuyor ama! neyseeee!!! askere gidecek oğlunuz gitmeden gelelim.. kızınız evlencek evlenmeden gelelim..aaa cocugunuz üniversiteyi kazanmışşş gitmeden gelelim... vs. vs. en zoruda hamileyken olan.. zaten kendi işlerimizi yaparken hemen yoruluyoruzben son zamanlarda pratik ikramlara dadandım.. dr. oetker in tuzlu ve tatlı kurabiye karışımından alıyorum epeyce cok cıkıyor icin değişik varyasyonlu tarifleride var.. hem pratik hem uyguna geliyor... belki fikir olur kolay gelsinnn şimdiden
slm kızlar ya hastane çantaları hazır olanlar neler koydunuz yazarmısınız??
canım seni cok cok iyi anlıyoruz...ama lütfen moralini herzaman yüksek tutmaya çalış en önemli nokta bu cünkü.. oğluşunun sana ihtiyacı var bunu sakın unutma!!
bak ben hamileliğimi öğrendiğimde eşimden boşandım .. ki kısa bi süre öncesinde de annemi kaybetmiştim. boşanmak istedigimi duyan herkes(aile,kolu komşu,eş,dost) madem ayrılıyorsun bebeği aldır dedi..ben kimseyi dinlemedim ve bebeğimi doğurma kararı verdim.. tabii bu süreçte herkes bana sırtını döndü.. neyse derken zor koşullar ve stres sebebiyle ben kızımı 7 aylık doğurdum 1518gr. 43 cm idi. öyle miniktiki sürekli uyuyordu.. acıksa bile gözünü açıp kendini toparlayıp ememiyordu cünkü hep sızıp kalıyordu. zaten erken doğumun etkisi olarak sütüm geç geldi! ama hiçbizaman moralimi bozmadım. hiç korkmadım ,hiç pes etmedim... ilk 2 ay hiç uyumadım desem abartmış olmam.. sık sık kızım uyusada ememesede kucagım alıp meme ucunu ağzına koyuyordum.. meleğim bi emiyor 3 uyuyordu. ama bi damla bi damladır işte.. hiççç pes etmedim hiç kötü düşünmedim..herşeyi unut! sen onu bunca ay karnında büyütmek icin yediklerine,içtiklerine yaşadıklarına hep dikkat ettin.. en önemlisi onu cok sevdin cok korudun... uykusuz kaldın belki miden bulandı belki hiç sevmedigin bişeyi sırf onun iyiliği icin yedin. ağrıların,sızıların oldu... herşey onun içindi... lbiliyorum cok uzattım ama bende az cok yaşadıklarımı anlatmak istedim .. sen ANNE sin. anneler uyumaz ,acıkmaz,kızamaz,kıyamaz en önemlisi kimse ANNE gibi olamaz..şimdi lütfen topla kendini ılık bi duş al ,bol bol sıvı tüket.( ben gece uyumadan önce bile çorba içerdim...) ve hep iyi düşün,pozitif ol lütfen.. dualarımız ve iyi dileklerimiz seninle. ALLAH sana sabır ve dayanma gücü versin oğluna da şifa ve huzur versin inşallahhh:nazar
maalesef dediğin gibi çevredekiler hamileleri yormak için programlanmış gibiler:))
bizim karşı komşu sürekli bize gelmek istiyor ki ben hiç sevmem öyle komşu muhabbetlerini.sema ablanla sana gelicez doğurmadan bilmem ne..
artık bahane aramama gerek yok çünkü dr istirahat verdi sürekli yatıyorum..gelmezler...gelip saçma muhabbetlerle moralimi bozamazlar..çünkü bu tipler aaa sen neden kilo almadın aaa neden karnın küçük şöyle mi böyle mi
en iyisi uzak kalmak böylelerinden
doğurmadan gelelim muhabeti sanırım sırf bizim ülkemizde vardır..hoş bizim ülkemizde her misafirlik icin bahaneler cok kolay bulunuyor ama! neyseeee!!! askere gidecek oğlunuz gitmeden gelelim.. kızınız evlencek evlenmeden gelelim..aaa cocugunuz üniversiteyi kazanmışşş gitmeden gelelim... vs. vs. en zoruda hamileyken olan.. zaten kendi işlerimizi yaparken hemen yoruluyoruzben son zamanlarda pratik ikramlara dadandım.. dr. oetker in tuzlu ve tatlı kurabiye karışımından alıyorum epeyce cok cıkıyor icin değişik varyasyonlu tarifleride var.. hem pratik hem uyguna geliyor... belki fikir olur kolay gelsinnn şimdiden
cnm sonra eşinle barıştınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?