2011 Aralık Anneleri

hastane çantalarımız hala 1-2 eksiği olsada hazır gibi

kaplumbağamızın 10 yıldan fazla geçmişi var kocam biz daha sevigiliyken almıştı onu bana manevi değeri büyük

resimlerimiz bu kadar kızlar ama yoruldum he:)))

Eklentiler

• $PC070594.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 31
  • $PC070595.webp
    29 KB · Görüntüleme: 39
  • $PC070596.webp
    57,2 KB · Görüntüleme: 46
  • $PC070597.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 37
  • $PC070598.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 38

nicko 40 ın son gününden sonra beklemiyolarmı o yüzden mi dr bana salı yatış yaparsın dedi bende biraz daha bekliyelim dicektim benim 16/12 cuma günü doluyo 40 haftam kim dedi sana bunu doktormu 40 ı geçemezsin diye

günaydın kızlar

kısaca başımdan geçenleri anlatayım:

malum, doğum için anneme gelmiştim. ilçedeki iki kadın doğumcu da ben geldikten sonra istifa edip özele geçti. ilçede özel yok. merkeze gittim, devlet hastanesi sezaryen yapmıyormuş artık. son ana kadar bekleyip, anneyle bebeğin hayatı tehlikeye girerse o anki doktorun kararıyla sezaryene alınıyormuş.göz raporumu kabul etmediler. hayati risk değil diye...

bir tane de özel hastane vardı. oraya da gittim. mecburi olursa 450 dediler. anlaştık, 20 aralığa gün verdi. tam çıkacakken, elimize sgk nın verdiği listeyi tutuşturdu. sezaryenin mecburi olduğu durumlar.. sadece anne ve bebek hayatının tehlikeye girdiği durumlar. içinde göz yok.o zaman 1200..

sorun değil ama bu durumu öğrenen devlet hastanesi başhekimi, ameliyatımı üstlenmiş sağolsun. yarı gideceğiz, gelişimini değerlendirecek, yarın ya da haftaya cuma sezaryene alacak beni.. bebeğim dün 36+2 de 3590 gr dı..

duanızı eksik etmeyin.

aLLAH HAYIRLI günlerde kullanmayı nasip etsin,eşyalara bakıyorum da bunlar sana hakkaten çok gelir hem bizim bu kadar giysimiz yok ki((

yani gördüm KARDEŞİİİİİİMMM:)))) TABİ çok gelcek merak etme bikaç ay arayla sizin gardolaba geçcek hepsi :))))) hayırlısıyla gelsin bebeklerde

Allah yardımcın olsun canım yarın büyük gün senin için bebeğinde sende inşallah sağ salim çıkarsınız hastaneden...migrenim vardı aşırı derece,sırtımda disk kayması vardı ama hamile kaldım hepsi geçti ayda 3-4 kez tutan serumsuz geçmeyen baş ağrılarım,yürüyemez halee getiren disk kaymalarımın şifası bebeğim oldu...onlar ufacık tefecik ama bizdeki hastalıklara kalkan oluyorlar şaşırtacak inşallah bebeğin seni...dualarım seninle...

kızlaarr, artık burası ne kadar sessiz, eskiden geçmişi okumak ne çok zaman alırdı, bizde doğum isnine ayrıldık, evdeyiz oğlumla, ama sıkılıyorum yaa, yatıp uyuyamıyorumda, zaten normal doğum için hareketli olmak gerekirmiş, topiği en son ben kapatıcam galiba, doktor amcamıza göre paşamın keyfi yerinden erkenden gelmeye niyeti yok, gününü dolduracak gibi
sizler nasılsınız dün doğum yapan arkadaşlar allah analı babalı büyütsün darısı bizlerin başına :)

tülaycım bebeğin için hazırladığın herşey çok güzel canım allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin, heşeyin hazır artık bebiş gelebilir :)

canım lütfen kötü düşünme inş. herşey çok güzel olacak yarın akşam eşin ve çocuklarınla olacaksın bunu düşün, bizleride habersiz bırakma, kolay doğumlar diliyorum şimdiden.

nazlı, alp_se ve destinacığım yorumlarınız için teşekkür ederim. bakalım annemi arayacağım şimdi. çok kırgınım ama annem işte. nasıl konuşacak benle merak ediyorum.

canım biraz hassas bir dönemdeyiz, seni anlıyorum ama onlarıda anlamaya çalış ablan çalışıyorsa sadece baban 4 yaşındaki çocuğu idare edemezki, benzer bir durum bendede var, annem ablamın çocuklarına bakıyor biri 3 biri 1 buçuk yaşında, ablam doğum yaptığım gün izin alacak ama sonrasında mümkün değil, büyük olanı kreşe verdiler, annemde küçük olanla birlikte gelecek bende 15 gün falan kalacaklar, şimdi bir buçuk yaşında çoçuğu birine bırak diyememki, yeterki annem gelsinde yanında kim olursa olsun diyorum kayınvalidem üst katımda oturuyor ama inan annem kadar rahat edemem, annemin yanımda olması bile bana güç verecektir. sıkma canını tatlım, keşke şartlar hepimiz için daha iyi olsaydı ama yapacak çok fazla bişeyimiz yok malesef.

selam kıslarr
evet ; doğumlardan sonra bire süre sessşzleşir topik .. herkes yeni düzenine adapte olmaya çalışır , bir süre sonra sular daha dingin akmaya başlayınca , yada " bebebim çok gazlı naapıcam yardım edin " " kuzum kolik mi acaba ?? " " bebeğim sık kusuyor reflüsü mü var demek bu ?? " " kaç numara bez kullanıyorsunuz ?? " " uyku düzenimiz oturmadı sizde durumlar nasıl ?? " ............. gibi sorularla dönen bir çok kişi olacak hele ek gıdaya bi başlansın , yine burası dolar taşar deneyim ve tarif paylaşımından

bende durumlar nasıl ?? bu geceden bahsedeyim saat saat

22 -23 gibi Poyraz kuzusunu emzirip babasına teslim ettim gaz çıkartsın ve uyutsun diye
23 -00:30 Aras paşamı uyuttum yatakta
00.30 -2.30 Poyrazı emzirmek için aldım , 15-20 dk emzir - gaz çıkar uyudu deyip yatağa koy - 5 dk sonra tekrar al , yine emzir , haaa bu arada geçen ctesi 16 günlükken sünnetini yaptırdık , pipi bakımını yap - altını al , tekrar emzir , yerine koy - uyumaz ana kucağına koy salondaki kanepeye git orada sllarken sız - annem üstümü örterken uyandım yerine yatırayım paşayı derken bi daha uyanır yeniden emzir - yerine yatır ve ancak yarım saat uyuyabilmişkennnnn...
3.30-4 Aras uyanır onu arabasında salla -uyut - annanenin odasına bırak arabayla
4:30 kalk emzir
6 kalk emzir
7:30 kalk emzir
7:50 Aras uyanır yanıma gelir ....

saat 11:30a kadar gözümden uyku aktı , 12de Aras kreşe gitti , Poyraz kuzusu emdi kucağımda sızdı , iyice dalsın diye bekledim , inşallah ben de uyuyacağım birazdan .. ha bir de annem bu gece gidecek , o varken bile altından zor kalkarken günün o gittikten sonra nasıl geçecek düşüncesi bile yoruyor

hal böyleyken , doğuranların ortalarda pek görünmemesi , hele de ilk bebekleriyse ve tecrübesşzler ve heyecanlılarsa , oldukça doğla gibi sanki
hepinizi sımmmmsıkı kucaklıyorum

Son düzenleme:
Slem güzel aralik anneleri.
Bende oglusumu 1 aralik kollarima alabildim cok sükürki. Dogumum cok güzel oldu, Rabbime binlerce kez sükürler olsun. Darisi dogum yapacak arkadaslarin basina. Inaninki dogumu yaptiktan sonra tüm acilar ve sancilar unutuluyor.

canım gözünaydın Allah sağlıklı uzun ömürler versin sana ve oğluşuna
sezeryan mı yapmıştın ?

tülay hepsi çok çok güzeller allah sağlıcakla kullanmayı nasip etsin bebişine

amin cnm amin teşekkür ederim güzel dileklerin için

korktuuuuuuuuuuum

Selamlar .
Aytanem maşallah darısı bizlere :)
Arwen önemli bişey olduğundan değilde genede sor bence .
Starimu kıyamam Allah yardımcın olsun yoğun tempoda .
Duruşko hayırlısıyla yarına güzel haberlerle kucağına almak nasip olsun canm.
Tülay cicilerini güzel günlerde kullanmak nasip olsun .
Kızlar şey dicem beni prima ilk hediyemden aradılar form doldurmayan varsa faceden form doldurun onlar dönüyor .

cvp için teşekkürler cnm, haklısın aslında bebişin kafasıyla ilgili tam senin yazdıklarını söylüyor doktorum ama benim tek korkum bebişin çatıya sıkışması Allah korusun
bi kaç ay önce arkadaşımın başına geldi, vakumla aldılar, vakumun da belli riskleri var
yani benim asıl düşündüğüm bebiş ve onun zarar görmesi
o yüzden kararsız kalıyorum(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…