benim bi tavsiyem olacak eğer kabul edersenİNŞ cnm yaaaaaa dur ben yine bi hızlandırıyım bu ölçüm olayını(( ya bana dietisyen hep sen süpersin bilmem ne dedi hatta son gittiğimde 2 dk konuştu harika gidiyosunuz falan bi daha görüşmeye gerek yok dedi aldı paramı yolladı beni bende o gazla bakıyorumda 1 aydır bikaç ölçüm var elimde son haftada olsa ölçiyim yaaaaa
daha devam edicem fotolara kızlar inş yükleniyodur he çok zaman alıyo bunlar yaawwwww
bu grupta aksesuarlarımız var:)) kuş kadar odaya neler sokmuşum yaaaaaa
veeee beşiğimize sıra geldi cibinliğin kenarlarına tikkat:))) nazar boncuklu ilikli iğneler taktım dilek ağacı gibi oldu çok dadluuuuuu
günaydın kızlar
kısaca başımdan geçenleri anlatayım:
malum, doğum için anneme gelmiştim. ilçedeki iki kadın doğumcu da ben geldikten sonra istifa edip özele geçti. ilçede özel yok. merkeze gittim, devlet hastanesi sezaryen yapmıyormuş artık. son ana kadar bekleyip, anneyle bebeğin hayatı tehlikeye girerse o anki doktorun kararıyla sezaryene alınıyormuş.göz raporumu kabul etmediler. hayati risk değil diye...
bir tane de özel hastane vardı. oraya da gittim. mecburi olursa 450 dediler. anlaştık, 20 aralığa gün verdi. tam çıkacakken, elimize sgk nın verdiği listeyi tutuşturdu. sezaryenin mecburi olduğu durumlar.. sadece anne ve bebek hayatının tehlikeye girdiği durumlar. içinde göz yok.o zaman 1200..
sorun değil ama bu durumu öğrenen devlet hastanesi başhekimi, ameliyatımı üstlenmiş sağolsun. yarı gideceğiz, gelişimini değerlendirecek, yarın ya da haftaya cuma sezaryene alacak beni.. bebeğim dün 36+2 de 3590 gr dı..
duanızı eksik etmeyin.
selam kıslarr
evet ; doğumlardan sonra bire süre sessşzleşir topik .. herkes yeni düzenine adapte olmaya çalışır , bir süre sonra sular daha dingin akmaya başlayınca , yada " bebebim çok gazlı naapıcam yardım edin " " kuzum kolik mi acaba ?? " " bebeğim sık kusuyor reflüsü mü var demek bu ?? " " kaç numara bez kullanıyorsunuz ?? " " uyku düzenimiz oturmadı sizde durumlar nasıl ?? " ............. gibi sorularla dönen bir çok kişi olacakhele ek gıdaya bi başlansın , yine burası dolar taşar deneyim ve tarif paylaşımından
bende durumlar nasıl ?? bu geceden bahsedeyim saat saat
22 -23 gibi Poyraz kuzusunu emzirip babasına teslim ettim gaz çıkartsın ve uyutsun diye
23 -00:30 Aras paşamı uyuttum yatakta
00.30 -2.30 Poyrazı emzirmek için aldım , 15-20 dk emzir - gaz çıkar uyudu deyip yatağa koy - 5 dk sonra tekrar al , yine emzir , haaa bu arada geçen ctesi 16 günlükken sünnetini yaptırdık , pipi bakımını yap - altını al , tekrar emzir , yerine koy - uyumaz ana kucağına koy salondaki kanepeye git orada sllarken sız - annem üstümü örterken uyandım yerine yatırayım paşayı derken bi daha uyanır yeniden emzir - yerine yatır ve ancak yarım saat uyuyabilmişkennnnn...
3.30-4 Aras uyanır onu arabasında salla -uyut - annanenin odasına bırak arabayla
4:30 kalk emzir
6 kalk emzir
7:30 kalk emzir
7:50 Aras uyanır yanıma gelir ....
saat 11:30a kadar gözümden uyku aktı , 12de Aras kreşe gitti , Poyraz kuzusu emdi kucağımda sızdı , iyice dalsın diye bekledim , inşallah ben de uyuyacağım birazdan .. ha bir de annem bu gece gidecek , o varken bile altından zor kalkarken günün o gittikten sonra nasıl geçecek düşüncesi bile yoruyor
hal böyleyken , doğuranların ortalarda pek görünmemesi , hele de ilk bebekleriyse ve tecrübesşzler ve heyecanlılarsa , oldukça doğla gibi sanki
hepinizi sımmmmsıkı kucaklıyorum
Slem güzel aralik anneleri.
Bende oglusumu 1 aralik kollarima alabildim cok sükürki. Dogumum cok güzel oldu, Rabbime binlerce kez sükürler olsun. Darisi dogum yapacak arkadaslarin basina. Inaninki dogumu yaptiktan sonra tüm acilar ve sancilar unutuluyor.
canım senin gözle ilgili ne problemin vardı haturlayamadım ama öncelikle geçmiş olsun ve kafana hiç takma. doktorun uygun görüyorsa bebeğini alırsın kucağına. sezeryan olcam diye de kendini üzme. ikisinin de belli riskleri var ama bebeğin için en risksiz yöntem sezeryan. eğer tek düşündüğün bebeğinse. allah yardımcın olsun. arada hbr ver meraklandırma bizi.
canım teşekkür ederim. çok hassas bi dönemdeyiz. aslında doğru söylüyorsunuz. yani 4 yaşında bebek kime bırakılır ablam ztn bankacı akşam 8den önce gelemiyo, kayınvalidesi yeni beyin ameliyatı oldu. ama ben de kendi açımdan düşününce, yani ablamla annem ztn yakın oturuyolar, ben onlardan 15saat uzaktayım, annemin bna ayırmasını istediğim ömrümde istediğim 40 gündü, neyse artık. ztn dün kayınvalidemle konustuk, biraz anlattım da o da dediki annenler durabildiği kdr dursunlar, onlar gidince ben gelirim dedi. napalım artık öle yaparız. bu son günler gerçekten zormuş ya. en fazla stres olduğum dönem şu son 10 gün. allah herkesin yardımcısı olsun.
bebeğim kafasını iyice yerleştirmiş. doktor pztden sonra her an gelebilir dedi. haftaya cuma sezeryan olucam kısmetse. ama çok heyecanlıyım.ve çok stresliyim. cumadan önce de gelebilir dedi, pzt hastaneye yatışım yapılcak :18::18::18:bu arada sağol starimu stresime stres kattınbi de sürekli millet karnında olmasını özlersin, hele bi doğsunda sen o zaman görcen gibi laflardan bıktım usandım. niye ya hem çocuk yapın derler hem de insanın hevesini kırarlar. hem belki benim bebeğim çok uslu olcak. ne biliyolar. ya ben çok doluyum kızlar ya sürekli ağlıyorum iki-üç gündür. öffff.
ay kayınvalidemde öle diyo onun gibi konuştun:)))) yaaaa şimdi uğraşamam ama yaa anneme de diyemem zaten kış diyorum açıkta pek kolu bacağı kalmaz diye düşünüyorum:)))) teselliye bak ne bilim işte uğraşmıcam artık bak 40ı da geçemezsin demişsin :18::18::18::18::18::18:
benim bi tavsiyem olacak eğer kabul edersen
dediğin gibi sen tekrar son 1 hafta kontrolune başla, doğuma girerken son 1 hafta değerlerini de dotoruna göster bebek doğduktan sonra allah korusun olabilecek bir şeker koması vs durumuna da oradaki ekip hazırlıklı olur en azından...
aynı gün bende kızıma kavuşacağım inşallah bende 38+5 olacağım o gün ama benim doğum günüm değil:)
evet gittik ve malesef yine yüksek cıktı deüerlerim canımhakkımızda hayırlısı artık... umarım bebeğim sağlıkla doğar yoksa kendimi asla affedemem biliyorum allah yardımcımız olsun sordugun icin teşekkür ederim
cnm son gunlerin stresindendır relax olmaya calış sonradan neler olur bıter bunları şimdiden hiiiççç düşünme herşey zamanı geldıgınde zaten yaşanacak şimdiden düşünüp stres yapmaya gerek yokk..bak ben sonrasını hiç düşünmüyorum dogduktan sonra artık onlarıda düşünürüm..şimdi sadece saglıkla kavuşacagım günü beklıyorum...
kızlar bugün soooon kontrolümüze gittik rabbim nasip ederse, oğluşum 12.12.2011 pazartesi günü sabah 7 de sezeryanla alınacak. darısı tüm sezeryan olacak annelerin başına gün verilmesi insanı çok rahatlatıyor. ama şimdiden paniklemiş durumdayım, heyecan doruk dualarınızı eksik etmeyin daha pazartesiye kadar çook dua isterim sizlerden ama siz yine de edin:))
hepinizi kocaman öpüyorum geçmişi baya bi okudum ama kaçırdığım varsa tüm taze anneleri tebrik ediyorum...
hepinize sevgiler....
Yaaa ben cok kotuyummm(
Heryerim ucukladi midem bulaniyo kusuyorumm karnım tas gibi
Neler oluyo yaaaa(((
Yaaa ben cok kotuyummm(
Neler oluyo yaaaa(((
Yaaa ben cok kotuyummm(
Neler oluyo yaaaa(((
kızlar bugün soooon kontrolümüze gittik rabbim nasip ederse, oğluşum 12.12.2011 pazartesi günü sabah 7 de sezeryanla alınacak. darısı tüm sezeryan olacak annelerin başına gün verilmesi insanı çok rahatlatıyor. ama şimdiden paniklemiş durumdayım, heyecan doruk dualarınızı eksik etmeyin daha pazartesiye kadar çook dua isterim sizlerden ama siz yine de edin:))
hepinizi kocaman öpüyorum geçmişi baya bi okudum ama kaçırdığım varsa tüm taze anneleri tebrik ediyorum...
hepinize sevgiler....
haklısın cnm ya. ben ne bileyim iyice gamlı baykuş oldum. eşim de kızıyo, dün iyi haberler aldık, kızımız iyiymiş, böbrekleri düzgün, kilosu iyi boyu iyi, herşey yolunda tarihimiz belli. daha neden canını sıkıyosun diyor. haklı ama herhalde ben doğurcam diye bi de hormonlar fln derken stres tavan yaptı. neyse. halime naptı acaba? kzusunu görsek de biraz rahatlasak
seninde mi normal dogum olacak cnm??
halimeye sevindim en azından iyiymiş. zuzuzu da insallah iyidir. ama hastanededir herhalde. ondan girip hbr veremiyo olabilir. senin de az kaldı canım ya. hem sen ne güzel tecrübelisin. ya bizim gibi olsan. facebook ta fln doğuranların yazdıklarını gördükçe emmiyor, sütüm az falan diye valla fena oluyorum.gözünaydın cnm inş saglıkla kavuşursun bebişine..
halimeyi kaç sefer aradım ama ulaşamadım..zuzuyuda aradım onada ulaşamadım bir türlü inş iyidirler..halimeden mesaj aldım dün cok yogun oldugunu ıyı oldugunu yazmıştı ama zuzuzudan bı haberim yok
stres yapma cnm bak ne güzel gününde belli ya birde böyle belirsiz bekliyor olsan
canım maşallah gözünaydın. hayırlı olsun bebişin ozanın. ne güzel kavuştun bebeğine.Merhaba kızlaaar bir türlü girip haber veremedimm doğum listesine benide ekleyin
oğlum 1 aralıkta sezeryanla doğdu 40+0 da. adını Ozan Ali koydukkilosu 3950 boyu 52 cm idi.
doğuranların gözü aydın zormuş bu işler
Geçmiş olsun canım. Dikkat et. Bende dün akşam birdenbire sancılandım, ama doğum sancısı gibi değildi, karnıma giriyordu. midem filan bulanmıyordu ama sancı geçmeyince eşime beni biraz yürüt belki iyi gelir dedim. ayağa kalkıp 1-2 adım attıktan sonra hafif bir bulantı oldu ve çok feci istifra ettim. ama benimki sanırım üşütmekten. Ev çok sıcak oluyor, ben zaten ateşli. Yandıkça pencere açıyordum. Sonunda patladı işte. Neyse bugün iyiyim çok şükür. Sende üşütmemeye çalış. Ama sanırım uçukların stresten. uçuk için virosel diye bir merhem vardı ama hamilelikte sorun oluyor mu bilmiyorum. Dr.una sor istersen. Önemsememezlik yapma ama. Uçuk ağır bir mikrop çünkü. bebişin doğuverir de öpüp koklayamazsınnn.. Bir an önce geçer inşallah..
Yaaa ben cok kotuyummm(
Neler oluyo yaaaa(((
yaa kızlar 2-3 gündür değişik bir akıntı geliyor benden sürekli değil ama iki üç gündür 4-5 kez geldi dün ve bu gün çok yoğun kıvamlı koyu sarı gibi kahverengi gibi sümük gibi bir akıntı geldi kasıklarımda 2-3 gündürde batmalar var acaba doktoru arayıp sölesemmi önemlimidir ki????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?