daha devam edicem fotolara kızlar inş yükleniyodur he çok zaman alıyo bunlar yaawwwww
Allah yardımcın olsun canım bakalım biz napıcaz bizimde 2. kuzucuk 2 çocukla nasıl baş edicez bakalımmselam kıslarr
evet ; doğumlardan sonra bire süre sessşzleşir topik .. herkes yeni düzenine adapte olmaya çalışır , bir süre sonra sular daha dingin akmaya başlayınca , yada " bebebim çok gazlı naapıcam yardım edin " " kuzum kolik mi acaba ?? " " bebeğim sık kusuyor reflüsü mü var demek bu ?? " " kaç numara bez kullanıyorsunuz ?? " " uyku düzenimiz oturmadı sizde durumlar nasıl ?? " ............. gibi sorularla dönen bir çok kişi olacakhele ek gıdaya bi başlansın , yine burası dolar taşar deneyim ve tarif paylaşımından
bende durumlar nasıl ?? bu geceden bahsedeyim saat saat
22 -23 gibi Poyraz kuzusunu emzirip babasına teslim ettim gaz çıkartsın ve uyutsun diye
23 -00:30 Aras paşamı uyuttum yatakta
00.30 -2.30 Poyrazı emzirmek için aldım , 15-20 dk emzir - gaz çıkar uyudu deyip yatağa koy - 5 dk sonra tekrar al , yine emzir , haaa bu arada geçen ctesi 16 günlükken sünnetini yaptırdık , pipi bakımını yap - altını al , tekrar emzir , yerine koy - uyumaz ana kucağına koy salondaki kanepeye git orada sllarken sız - annem üstümü örterken uyandım yerine yatırayım paşayı derken bi daha uyanır yeniden emzir - yerine yatır ve ancak yarım saat uyuyabilmişkennnnn...
3.30-4 Aras uyanır onu arabasında salla -uyut - annanenin odasına bırak arabayla
4:30 kalk emzir
6 kalk emzir
7:30 kalk emzir
7:50 Aras uyanır yanıma gelir ....
saat 11:30a kadar gözümden uyku aktı , 12de Aras kreşe gitti , Poyraz kuzusu emdi kucağımda sızdı , iyice dalsın diye bekledim , inşallah ben de uyuyacağım birazdan .. ha bir de annem bu gece gidecek , o varken bile altından zor kalkarken günün o gittikten sonra nasıl geçecek düşüncesi bile yoruyor
hal böyleyken , doğuranların ortalarda pek görünmemesi , hele de ilk bebekleriyse ve tecrübesşzler ve heyecanlılarsa , oldukça doğla gibi sanki
hepinizi sımmmmsıkı kucaklıyorum
tebriklerrr gözünaydınSlem güzel aralik anneleri.
Bende oglusumu 1 aralik kollarima alabildim cok sükürki. Dogumum cok güzel oldu, Rabbime binlerce kez sükürler olsun. Darisi dogum yapacak arkadaslarin basina. Inaninki dogumu yaptiktan sonra tüm acilar ve sancilar unutuluyor.
veeee beşiğimize sıra geldi cibinliğin kenarlarına tikkat:))) nazar boncuklu ilikli iğneler taktım dilek ağacı gibi oldu çok dadluuuuuu
canım çok güzel hepsi güle güle kullanınhastane çantalarımız hala 1-2 eksiği olsada hazır gibi
kaplumbağamızın 10 yıldan fazla geçmişi var kocam biz daha sevigiliyken almıştı onu bana manevi değeri büyük
resimlerimiz bu kadar kızlar ama yoruldum he:)))
rabbim yardımcın olsun dualarımız seninle inşallahgünaydın kızlar
kısaca başımdan geçenleri anlatayım:
malum, doğum için anneme gelmiştim. ilçedeki iki kadın doğumcu da ben geldikten sonra istifa edip özele geçti. ilçede özel yok. merkeze gittim, devlet hastanesi sezaryen yapmıyormuş artık. son ana kadar bekleyip, anneyle bebeğin hayatı tehlikeye girerse o anki doktorun kararıyla sezaryene alınıyormuş.göz raporumu kabul etmediler. hayati risk değil diye...
bir tane de özel hastane vardı. oraya da gittim. mecburi olursa 450 dediler. anlaştık, 20 aralığa gün verdi. tam çıkacakken, elimize sgk nın verdiği listeyi tutuşturdu. sezaryenin mecburi olduğu durumlar.. sadece anne ve bebek hayatının tehlikeye girdiği durumlar. içinde göz yok.o zaman 1200..
sorun değil ama bu durumu öğrenen devlet hastanesi başhekimi, ameliyatımı üstlenmiş sağolsun. yarı gideceğiz, gelişimini değerlendirecek, yarın ya da haftaya cuma sezaryene alacak beni.. bebeğim dün 36+2 de 3590 gr dı..
duanızı eksik etmeyin.
daha devam edicem fotolara kızlar inş yükleniyodur he çok zaman alıyo bunlar yaawwwww
kendimi çok suçlu hissediyorum. normal doğum yapamıyorum diye...yarın doktor kuzumun gelişimine bakacakmış. uygunsa yarın, değilse haftaya cuma alacaklar. doğurmayacağım. alacaklar. olgunlaşıp daldan kendiliğinden düşmesini beklemeden, rengine bakıp "hmm, bu yetmiş, olgunlaşmış" deyip dalından koparacağız fındığımı...
özür dilerim oğlum..
Kızlar şey dicem beni prima ilk hediyemden aradılar form doldurmayan varsa faceden form doldurun onlar dönüyor .
kendimi çok suçlu hissediyorum. normal doğum yapamıyorum diye...yarın doktor kuzumun gelişimine bakacakmış. uygunsa yarın, değilse haftaya cuma alacaklar. doğurmayacağım. alacaklar. olgunlaşıp daldan kendiliğinden düşmesini beklemeden, rengine bakıp "hmm, bu yetmiş, olgunlaşmış" deyip dalından koparacağız fındığımı...
özür dilerim oğlum..
özür dilerim oğlum..
vallahi harikasın tülaycım tek bir tavsiyem olacak sepetin iç kısmında bambu kalmış orayı da bir şekilde kapattırsan mı bebek döner möner eli kolu çizilmesin:26:evet cnm senin dediğin yerden almıştım daha o zaman konuştuğumuzda annem baya uğraştı sepetin başındaki tül de benim gelinliğimin duvağı nerdeeennn nereye dimi o da benim fikrimdi:))) çok yaratıcıyım cnm ben düşünüyom annem uyguluyo heheheheh
aaa tabi tabi tülaycım hem istanbuldaki doktorum hem burdaki doktorumnicko 40 ın son gününden sonra beklemiyolarmı o yüzden mi dr bana salı yatış yaparsın dedi bende biraz daha bekliyelim dicektim benim 16/12 cuma günü doluyo 40 haftam kim dedi sana bunu doktormu 40 ı geçemezsin diye
canım senin gözle ilgili ne problemin vardı haturlayamadım ama öncelikle geçmiş olsun ve kafana hiç takma. doktorun uygun görüyorsa bebeğini alırsın kucağına. sezeryan olcam diye de kendini üzme. ikisinin de belli riskleri var ama bebeğin için en risksiz yöntem sezeryan. eğer tek düşündüğün bebeğinse. allah yardımcın olsun. arada hbr ver meraklandırma bizi.günaydın kızlar
kısaca başımdan geçenleri anlatayım:
malum, doğum için anneme gelmiştim. ilçedeki iki kadın doğumcu da ben geldikten sonra istifa edip özele geçti. ilçede özel yok. merkeze gittim, devlet hastanesi sezaryen yapmıyormuş artık. son ana kadar bekleyip, anneyle bebeğin hayatı tehlikeye girerse o anki doktorun kararıyla sezaryene alınıyormuş.göz raporumu kabul etmediler. hayati risk değil diye...
bir tane de özel hastane vardı. oraya da gittim. mecburi olursa 450 dediler. anlaştık, 20 aralığa gün verdi. tam çıkacakken, elimize sgk nın verdiği listeyi tutuşturdu. sezaryenin mecburi olduğu durumlar.. sadece anne ve bebek hayatının tehlikeye girdiği durumlar. içinde göz yok.o zaman 1200..
sorun değil ama bu durumu öğrenen devlet hastanesi başhekimi, ameliyatımı üstlenmiş sağolsun. yarı gideceğiz, gelişimini değerlendirecek, yarın ya da haftaya cuma sezaryene alacak beni.. bebeğim dün 36+2 de 3590 gr dı..
duanızı eksik etmeyin.
canım biraz hassas bir dönemdeyiz, seni anlıyorum ama onlarıda anlamaya çalış ablan çalışıyorsa sadece baban 4 yaşındaki çocuğu idare edemezki, benzer bir durum bendede var, annem ablamın çocuklarına bakıyor biri 3 biri 1 buçuk yaşında, ablam doğum yaptığım gün izin alacak ama sonrasında mümkün değil, büyük olanı kreşe verdiler, annemde küçük olanla birlikte gelecek bende 15 gün falan kalacaklar, şimdi bir buçuk yaşında çoçuğu birine bırak diyememki, yeterki annem gelsinde yanında kim olursa olsun diyorum kayınvalidem üst katımda oturuyor ama inan annem kadar rahat edemem, annemin yanımda olması bile bana güç verecektir. sıkma canını tatlım, keşke şartlar hepimiz için daha iyi olsaydı ama yapacak çok fazla bişeyimiz yok malesef.
Sağlıkla, gülücükler saça saça kullansın cicilerini inşallahh:)) Hepsi birbirinden güzel maşşallahh..
Allah yardımcın olsun canım bakalım biz napıcaz bizimde 2. kuzucuk 2 çocukla nasıl baş edicez bakalımm
tebriklerrr gözünaydın
canım çok güzel hepsi güle güle kullanın
rabbim yardımcın olsun dualarımız seninle inşallah
tülay gerçekten ben bile baka baka yoruldum hepsi süper valla
vallahi harikasın tülaycım tek bir tavsiyem olacak sepetin iç kısmında bambu kalmış orayı da bir şekilde kapattırsan mı bebek döner möner eli kolu çizilmesin:26:
hahah kaynana kılıklı mı oldum daha oğlan doğmadan aneaaammmmay kayınvalidemde öle diyo onun gibi konuştun:)))) yaaaa şimdi uğraşamam ama yaa anneme de diyemem zaten kış diyorum açıkta pek kolu bacağı kalmaz diye düşünüyorum:)))) teselliye bak ne bilim işte uğraşmıcam artık bak 40ı da geçemezsin demişsin :18::18::18::18::18::18:
hahah kaynana kılıklı mı oldum daha oğlan doğmadan aneaaammmm
walla ben onu bilmem annem benimkinin içine yaptırmıştı sanırım yaptırmadıysa da artık dönünce öğrenicem
sorma sorma 40ı geçemiyoruz bilidğim kadarıyla yani benim burdaki doktor da riskli gebelik uzmanı istanbuldaki de çok yakın akrabam zaten hala hergün takipteyim uzaktan da olsa :))
o yüzden eminim 40ı geçmememiz gerektiğinden he ama ben insülinliyim diye belki böyledir seni bilemeyorum ama bence sne de yanı şekilde geçerlisin
ayyy bi işe çok sinirlendim cicilerimizi beğenen arkadaşlara teşekkür etcektim onu da unutmuşum ekte bekletiyodum onları da
millet VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs olmuş yaaaaaaa konuşturutolar beni 9 aylık hamile hamile sinirlenme tülay sakiiiiiinnnnnn
tabi ben günde 4 kere toplam 32 doz insülin vuruyorum haliyle her insülinden sonra yemek yiyorum onlardan 1 saat sonrasında da ölçümümü yapıyorum ki bileyimevet evet yok birbirimizden farkımız nicko ben artık çok ölçmüyom şekerimi de yaaaa ama çocuk çok kilolu değil normalde günde 6 kez falan ölçüyodum ya ilk zamanlar şimdi haftada 1-2 yediğime dikkat ediyom tabi zaten çocukta çok kilolu değil Allahtan işte ordan burdan ii olduğunu düşünüyorum dr da şeker nası gidiyo diyip duruyo ii diyorum zaten onada çok fazla gelmişti günde 6 kez ölçmem ama şimdi de çok mu seyrek ölçüyorum diyorum sen napıyosun ölçümleri hergünmü hala
tabi ben günde 4 kere toplam 32 doz insülin vuruyorum haliyle her insülinden sonra yemek yiyorum onlardan 1 saat sonrasında da ölçümümü yapıyorum ki bileyim
her hafta endokrinologa mail atıyorum ona göre dozlarımla oynuyor
mesela şu sıralar inanılmaz yüksek çıkıyor doktora mail atmaya bile çekiniyorum çok kızacak bana diye
he bir detek riskimiz bebeğin kilolu olması değil
sakın unutma tülay seni korkutmak istemem ama bilmen gerekiyor
şeker hastası annenin bebeği doğar doğmaz şeker komasına girebilir, hipoglisemi krizine girebilirmiş, ayrıca dikkat etmediğimiz takdirde şeker hastası olarak doğabilirmiş doğduğunda olmasa bile sonradan şeker hastası olabilir myiiz
yani bu kadar dikkat ediyor olmamızın tek sebebi iri bebek olmasını engellemek dğeil hayatı boyunca şekerdne şekmemesi doğduğunda herhangi bir sorun yaşamaması beybicim
ama senbenim kadar kötü durumda dğeilsin o yüzdne senin için bir sıkıntısı yoktur umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?