cnm ben 3 haftadan sonra 120 vermeye basladim bence 120 ye cikar benimkide yarin 1 aylik olcak
canım lansinoh sadece TR de satılan bir ürün değil.. eczanelere sorabilirsin..
ben aptamil 1 kullanıyorum canım Pre olanını hiç almadım.. 1 haftalıkken başlamak zorunda kaldım sütüm az geliyor..
şu anda bebeğim 5 haftalık.. artk 120 ml vermeye başladım 4 saat arayla.. aralarda uyanır da huysuzlanırsa 5dk geçirmeyecek kadar emziriyorum.. ve peşine kesinlikle gaz çıkartıyoruz..
gaz için tavsiye ne versem .. ayaklarını sıcak tut bebişinin.. biberonda kesinlikle ortodondik uç kullan.. hem fazla gaz yutmasını engeller.. mamayı verirken de 3-4 kez ara verip gazını çıkart ozaman daha rahat oluyor.. dün uzmantv de izledim gaz nasıl çıkarılır diyeaçıp inceleyebilirsin.. bize hastanede sırtına ritmik hareketlerle vurarak çıkartın diye.. halbuki daha kolay teknik varmış .. omuzuna yaslıyorsun kolları omzunun üstünde olacak.. midesi sana değecek.. ve poposuna aşağıdan yukarı vurarak.. tarif ettiklerine göre sanki şişenin poposuna vurup kabarcık çıkartır gibi.. gerçekten de etkili :)
hmm başka başka ne desem.. mamayı 1 hafta sonra 120ye yükselte bilirsin yalnız kesnlikle 4 saati beklemeni tavsiye ederim.. her arandığında emzirme ya da örn saaatine 1 saat kala mamasını verme.. mide anca hazmediyor.. emzik kullan.. 15-20 dk geçirmeyecek şekilde uyuturken sadece ama...
sonracıma kendi sütünü de 2 saat arayla biriktirip verebilirsin.. tek öğünlük çıkar umarım 2 sağmada.. ben öyle yapıyorum.. örn 5-6 öğün besleniyorsa 2si anne sütü oluyor
bende ugrasiyorum hala mama veriyorum donlendiriyorum arada cok fena oldum ya kopcak sol mememin ucu cok iyi oglusum hic uzmuyor beni geceleri cok guzel uyuyor gunduzleri arada mirlaniyor oda hakki diyorum sadece meme problemimiz var dayanamiyorum artik acisina esimde dayanamazsan verme mamayla besle diyor kiyamiyor bana annem yanimda 28 subatta gitcek onada uzuluyorum az kaldi gitmesine bende simdi kabuzlukla ugraiyorum ne yesem ne yapsam olmuyor cok kan kaybediyorum o yuzden basim donuyor cok doktordan randavu istedim hemen ertesi gune verdi ama sis kart calismadi muayne olamadim bi baska ozeline randavu aldim cvb bekliyorum gununu dikisimde yanma yapiyo cok fenayim ben yaaa form cayi icsem sute gecermi bebise bi zarar verirmi yaa bilgin varmi[/QUOTE
Hic bilmiyorm ki cnm sute gecermi ! Bence danis dr a bendede kabizlik var dogurmamis gibi sisiyo karnimbenimde gogusum fena sabah azcik kenari kanadi aciyo ! Ins bebisler iyi olsundaa benim esimde bugun dedi sag ver dedi iki gun biberonla ama korkuyorm birakir memeyi diye bide o yaralar cocuk emerek aliscak gogus napiim dayanirim ins gogus kremi sagolsun emzirmeden once ve sonra lansinoh Suruyorm medela gogus kalkanini denedm ama Rana hanim tutmadi :) inss gecer diye umit ediyorm anneninde az kalmis gunu slm sole cnm Dikislerin icinde papatyali sqmpuanlar var zararsiz kuvete dokup icine oturuluyo filan yokmu oylee biseler yapabilecegn
bende ugrasiyorum hala mama veriyorum donlendiriyorum arada cok fena oldum ya kopcak sol mememin ucu cok iyi oglusum hic uzmuyor beni geceleri cok guzel uyuyor gunduzleri arada mirlaniyor oda hakki diyorum sadece meme problemimiz var dayanamiyorum artik acisina esimde dayanamazsan verme mamayla besle diyor kiyamiyor bana annem yanimda 28 subatta gitcek onada uzuluyorum az kaldi gitmesine bende simdi kabuzlukla ugraiyorum ne yesem ne yapsam olmuyor cok kan kaybediyorum o yuzden basim donuyor cok doktordan randavu istedim hemen ertesi gune verdi ama sis kart calismadi muayne olamadim bi baska ozeline randavu aldim cvb bekliyorum gununu dikisimde yanma yapiyo cok fenayim ben yaaa form cayi icsem sute gecermi bebise bi zarar verirmi yaa bilgin varmi[/QUOTE
Hic bilmiyorm ki cnm sute gecermi ! Bence danis dr a bendede kabizlik var dogurmamis gibi sisiyo karnimbenimde gogusum fena sabah azcik kenari kanadi aciyo ! Ins bebisler iyi olsundaa benim esimde bugun dedi sag ver dedi iki gun biberonla ama korkuyorm birakir memeyi diye bide o yaralar cocuk emerek aliscak gogus napiim dayanirim ins gogus kremi sagolsun emzirmeden once ve sonra lansinoh Suruyorm medela gogus kalkanini denedm ama Rana hanim tutmadi :) inss gecer diye umit ediyorm anneninde az kalmis gunu slm sole cnm Dikislerin icinde papatyali sqmpuanlar var zararsiz kuvete dokup icine oturuluyo filan yokmu oylee biseler yapabilecegn
onunda sana slm var cnm yok oyle seyler ki kuvetim yok evimde gogus kremi lansinol bende kullaniyorum kiz korkma birakmiyo bende gogus ucuna silikon var acimasin diye ondan taktim benimkide tutmadi cok yadirgadi aventin biberonunu kullaniyom ayni anne memesi gibi mama iciyor bi iki yudumda mememden cekip oyle uyuyor mememi asla birakmiyor cok sukur benimki simdi aglamaya basladi ne yapcam yaaaa durmuyo kereta nazar oldu he
Teşekkür ederim cevabınız için.. Tavsiyelerinizi denicem bakalım... Allah sağlık sıhhat versin inşallah bizlere, bebişlerimize:))))
cnm merhaba anladımki sen bu konuda tecrübelisin sana bierşeyler sormak istiyorum.benimde sütüm az doktorumuz ilk muayeneye gittiğimizde 30 cc ile başla önce anne sütü sonra mama dedi şimdi bebeğim 4.haftasına giriyo doktorumuzu aradık bu süt yetmiyo bebek aç diye 60 yada 90 bebeğin ihtiyacına göre verin dedi şimdi 60 cc veriyoruz arada da meme veriyorum.ha bide doktor sakın biberon kullanma kaşıkla yedir seni bırakır dedi.ama kaşıkla çok zor oluyor ama korkuyorumda emmeyi bırakır diye sen nedersin?bide ben öğün sayısı hiç hesaplamıyorum 5-6 öğün demişsin ya kafama göre emziriyorum mama veriyorum
rica ederim canım .. :) yardımlaşmak için burdayız sonuçta.. Rabbim bu dönemi kolay atlatmamıza yardımcı olur inş.
tatlım bende ilk başlarda öyle yaptım.. önce emzirdim peşine 30ml vermeye başladım..baktım doymuyor anne sütüyle mamayı tek öğünde karıştırmayım dedim.. aptamilin kutusunda dönemlere göre nekadar vermen gerektiğini yazıyor.. ki her seferinde hepsini bitirecek diye şart ta yok.. sütümü sağmaya başladım.. örn 1 öğünde ilk zamanlar mamadan 60ml yapıyordum.. sütümü de sonraki öğününe sağıyordum..
kaşıkla baş edilmiyor denedim bende.. 5-6 günlüktü biberona başladım.. henüz emmekte bir sıkıntımız yok ileride ne olur bilemem tabi de..
ama memeyi biraz da keyfi kullanıyoruz.. yani saati gelince sadece emzirim de yatırayım diyemiyorum doyduğundan emin olamadığım için.. o yüzden sağıp biberonla veriyorum..
hastaneye götürmüştük sarılık için oğlumu sütüm az dedim.. ordaki ebe de sağıp biberonla verebilirsin demişti ..
çocuk doktoru da mama vermende sakınca yok dedi.. aç olup olmadığını anne zaten ağlar dedi.. memeden sonra uyur da 15-20dakikada bir uyanırsa doymamıştır demek dedi..
bebişin 4 haftalık ise .. 90ml mama verebilirsin.. kendi sütünü de vereceksen 80-90 falan çıkıyorsa ver.. daha az olursa örn 60ml çıktı ayrıyetten 30ml mama da yapabilirsin..
3 saatte bir vermeni öneririm.. aralıklar daha kısa olunca midesi hazmedemez.. 60 veriyorsan da 2.. 2 buçuk saatte bir ver..
memeyi bırakıp bırakmamasına çok takılmıyorum.. yeter ki doysun yavrum.. sonuçta sağıp ta veriyorum bazen de emziriyorum..
İyi aksamlar aralik anneleri komsu topic ten geliyorum ocak annesiyim, gogus ucu yaralarindan bahsetmissiniz ne zaman basladi sizin benim ilk 10 gun acidi ama emziremicek derecede degil azicik su toplar gibi oldu sonra gecti su anda bi sorun yok simdi sizleri okuyunca acaba ilerdemi olucak diyorum :26:
Bnm ilk günden itibaren başladı hala devam ediyo, 20 gün oldu geçmedi...seninki geçmiş ne güzel....özel bişi yaptın mı
Tekarlamaz herhalde, ins sizde kisa surede atlatirsiniz .Emzirdikten sonra sutumu surup biraktim kuruyunca aventin kremini surdum.
İyi aksamlar aralik anneleri komsu topic ten geliyorum ocak annesiyim, gogus ucu yaralarindan bahsetmissiniz ne zaman basladi sizin benim ilk 10 gun acidi ama emziremicek derecede degil azicik su toplar gibi oldu sonra gecti su anda bi sorun yok simdi sizleri okuyunca acaba ilerdemi olucak diyorum :26:
cnm benim ilk 1 hafta oldu bugn 1 ayligiz 3 gundr tekrar basladi oda sutmu surup sonra lansinoh kullaniyorm ins senin bidaha olmaaz suan emzirmeye baslamak icin 5dkka bekliyorm korkdan veremiyormins gecer mama vermk istemiormm bakaalim ins gececkk saglikli olsunda minnaklaar tek sorun bu olsn hayrli olsn bebisinizz ins
burda nasi bulcam onu ya ne diye geciyodur kiii of ben yurt disidayim
tekrar mrb, bi kaç gündür giremiyordum, philips avent göğüs kalkanı diye satılıyor burda, eminim orda da vardır, şimdi paketi aldım üstünde "avent breast shells" yazıyor, bunlar zaten yurt dışı kaynaklı ürünler, hatta ingiltere üretimi yazıyor üstünde, bulabilirsin diye düşünüyorum, eczane ya da medikal marketlerde olabilir...
oğlum uykuya çok zor dalıyor. uyuma öncesi aglama krizine giriyor çogu zaman uykusunda da huzursuz uyuyor hareket edip duruyor. bazen yarım saat uyuduktan sonra uyanıyor. bu kadar uyku ona nasıl yetecek.ne sıkıntısı olabilir anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?