2011 Aralık Anneleri

Teşekkür ederim cevabınız için.. Tavsiyelerinizi denicem bakalım... Allah sağlık sıhhat versin inşallah bizlere, bebişlerimize:))))

Teşekkür ederim cevabınız için.. Tavsiyelerinizi denicem bakalım... Allah sağlık sıhhat versin inşallah bizlere, bebişlerimize:))))

rica ederim canım .. :) yardımlaşmak için burdayız sonuçta.. Rabbim bu dönemi kolay atlatmamıza yardımcı olur inş.

tatlım bende ilk başlarda öyle yaptım.. önce emzirdim peşine 30ml vermeye başladım..baktım doymuyor anne sütüyle mamayı tek öğünde karıştırmayım dedim.. aptamilin kutusunda dönemlere göre nekadar vermen gerektiğini yazıyor.. ki her seferinde hepsini bitirecek diye şart ta yok.. sütümü sağmaya başladım.. örn 1 öğünde ilk zamanlar mamadan 60ml yapıyordum.. sütümü de sonraki öğününe sağıyordum..
kaşıkla baş edilmiyor denedim bende.. 5-6 günlüktü biberona başladım.. henüz emmekte bir sıkıntımız yok ileride ne olur bilemem tabi de..
ama memeyi biraz da keyfi kullanıyoruz.. yani saati gelince sadece emzirim de yatırayım diyemiyorum doyduğundan emin olamadığım için.. o yüzden sağıp biberonla veriyorum..
hastaneye götürmüştük sarılık için oğlumu sütüm az dedim.. ordaki ebe de sağıp biberonla verebilirsin demişti ..
çocuk doktoru da mama vermende sakınca yok dedi.. aç olup olmadığını anne zaten ağlar dedi.. memeden sonra uyur da 15-20dakikada bir uyanırsa doymamıştır demek dedi..

bebişin 4 haftalık ise .. 90ml mama verebilirsin.. kendi sütünü de vereceksen 80-90 falan çıkıyorsa ver.. daha az olursa örn 60ml çıktı ayrıyetten 30ml mama da yapabilirsin..
3 saatte bir vermeni öneririm.. aralıklar daha kısa olunca midesi hazmedemez.. 60 veriyorsan da 2.. 2 buçuk saatte bir ver..
memeyi bırakıp bırakmamasına çok takılmıyorum.. yeter ki doysun yavrum.. sonuçta sağıp ta veriyorum bazen de emziriyorum..

sağol cnm valla çok iyi oldu...

Bebeklerin goz rengi en son kac aylik oluncaya kadar gercek goz rengine doner fikri olan var mi.
Benim oglumun gozleri basta lacivertti acildi simdi yesile dondu. Daha degisie mi merak ediyorum. Su anda 40 gunlukuz.

İyi aksamlar aralik anneleri komsu topic ten geliyorum ocak annesiyim, gogus ucu yaralarindan bahsetmissiniz ne zaman basladi sizin benim ilk 10 gun acidi ama emziremicek derecede degil azicik su toplar gibi oldu sonra gecti su anda bi sorun yok simdi sizleri okuyunca acaba ilerdemi olucak diyorum :26:

Bnm ilk günden itibaren başladı hala devam ediyo, 20 gün oldu geçmedi...seninki geçmiş ne güzel....özel bişi yaptın mı

Bnm ilk günden itibaren başladı hala devam ediyo, 20 gün oldu geçmedi...seninki geçmiş ne güzel....özel bişi yaptın mı

Tekarlamaz herhalde, ins sizde kisa surede atlatirsiniz .Emzirdikten sonra sutumu surup biraktim kuruyunca aventin kremini surdum.

Tekarlamaz herhalde, ins sizde kisa surede atlatirsiniz .Emzirdikten sonra sutumu surup biraktim kuruyunca aventin kremini surdum.

Evet bende bu kremi kullandım o yüzden pek bu sıkıntıyı çekmedim, umarım çekenlerde çabucak atlatır :)

cnm benim ilk 1 hafta oldu bugn 1 ayligiz 3 gundr tekrar basladi oda sutmu surup sonra lansinoh kullaniyorm ins senin bidaha olmaaz suan emzirmeye baslamak icin 5dkka bekliyorm korkdan veremiyorm ins gecer mama vermk istemiormm bakaalim ins gececkk saglikli olsunda minnaklaar tek sorun bu olsn hayrli olsn bebisinizz ins

Saolun sizinde hayirlolsun bebeginiz. Demek sizin tekrarladi ayyy korktum ssimdi :18: ins olmaz bi daha bende mama vermek istemiyorum bir kere sutum az geldi mama vermek zorunda kaldim biborunu kiskandim resmen agladm aramiza girdi bibern die lohusalikta ayri b dertmis zaten herseye aglardim iice aglak oldum olur olmaz herseye agliyorm.

Paşam bugun 24 günlük oldu, dün mevlidini okuttuk allah kabul etsin inş . Aslında ben ocak annesi olacaktım ama paşam eski yılı kaçırmak istemedi ve 23 gün erken davrandı 30/12 de doğdu :)

oğlum uykuya çok zor dalıyor. uyuma öncesi aglama krizine giriyor çogu zaman uykusunda da huzursuz uyuyor hareket edip duruyor. bazen yarım saat uyuduktan sonra uyanıyor. bu kadar uyku ona nasıl yetecek.ne sıkıntısı olabilir anlamadım.

kizlar bebisim beni 5 dk emdikten sonra mememlen resmen kavga ediyor agliyor hirslaniyor sonra hirsli bi sekilde mememe yapisiyor memem lastik gibi bi oyana bi bu yana gidiyor ne yapcam ben neden boyle oluyor

burda nasi bulcam onu ya ne diye geciyodur kiii of ben yurt disidayim

tekrar mrb, bi kaç gündür giremiyordum, philips avent göğüs kalkanı diye satılıyor burda, eminim orda da vardır, şimdi paketi aldım üstünde "avent breast shells" yazıyor, bunlar zaten yurt dışı kaynaklı ürünler, hatta ingiltere üretimi yazıyor üstünde, bulabilirsin diye düşünüyorum, eczane ya da medikal marketlerde olabilir...

saol cnm hemen eczaneye sorucam ogle arasinadn sonra bakalim varmi yoksa resim cikartip gostercem artik baska dertler basladi memem lastik gibi uzuyo cucugun azinda artik acilarin kadini oldum

gaz sancısı vardr.gazını cıkarıp mı yatırıyorsun .eger cıkardysan bıle kıvranıp aglıyorsa sancısı hala vardr.ben kucagıma alıp sırtını sıvazlıyorum.yada poposuna hafıfce vuruyorum cıkarınca rahatlıyor.cıkarmazsa aglamaya devam.yada tekrardan emmek ıstıyordur oyuzden emzırıryorum.o zaman susuyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…