2011 Aralık Anneleri

artık düzenini oturtuyor annesi :) benimki de 2-3 gündüz gazla boğuşuyor.. alttan gaz yapacak diye kızarıyor bozarıyor.. mamasını hüpletince de 4-5 defa gark gark diye gaz çıkarıyor ama alttaki biraz zorluyor galiba
biz 1 ay 3 günlüğüz.. doğumda hepatit aşısı yapıyorlar.. ikinci dozunu da 1 aylıkken.. 2. ayda 3 aşı daha var..

kuzum doktora göstermediniz mi.. ?

kızlar face de katılmak istiyorum benide eklermisinz gulay cosar olarak geçiyo bide süt yapan çaylardan milupamı daha etkili humanamı bende almayı düşünüyorum hangisini denesem karar veremedim
ben ikisini de denedim.. milupadan sanki daha memnunum.. humana oralet gibi.. kimyasal da vardır mutlaka onu o hale getirene kadar..
milupanın bildiğin poşet çay.. belki öyle inandığım için milupayı daha etkili buldum

canım üşütmüş olabilir ya da sütün dozu kaçtı.. benimki de dün sabahın saat 5de sırtına kadar yaptı yeşil.. gün içinde de hapşırıklar da olunca üşütmüş diye düşündüm..

merhaba, benim de göğüs uçlarım çok kötü idi, lansinoh krem çok iyi, onu sürmeye devam, ama göğüs kalkanı kullandım ben, şu anda bile hep o duruyo göğüslerimde, göğüs ucun çamaşırın ya da atlet hiçbir şeye değmiyor ve sürekli kremle nemli tuttum, şimdi krem bile sürmüyorum ama kalkanı sürekli kullanıyorum, şiddetle tavsiye ederim... avent göğüs kalkanı diye satılıyor... Allah hepimizin yardımcısı olsun

canım silikon göğüs ucu ya da göğüs kalkanı kullan mutlaka. sürekli nemli tuttuğu için bi kaç günde rahatlatıyor. Ben de cok sıkıntı çekmiştim silikonu hiç çıkarmadım yavas yavas geçti

bende de aynı sıkıntı oldu, malesef ilk çocukta oluyormuş ve 1 ayda anca geçiyor. bu arada iki göğüsüde eşit emzirmek lazımmış. sağ göğsümün sütü boldu ve daha az acıyordu, bebişime sol göğsümü az verdim, biraz küçük kaldı:)

benim ufaklık çok ama çok usluydu, yavaş yavaş huyu değişmeye başladı. dün akşam 3 saat aralıklarla ağladı:26: ne yapsam susmadı, karnı tok, altı temiz, gazı yok. kendini kasıp duruyordu galiba bağırsdakları etti. ayaklarını sıcak tutmak gerekmiş, bir de elma yağı sür ayağına ve göbişine dediler. bazıları bebeğin ayak kısmına sıcak su torbası koyuyormuş.gece yatarken sıcacık uyusun diye.

burda nasi bulcam onu ya ne diye geciyodur kiii of ben yurt disidayim

Arkadaşlar sütüm yeterli olmadığı için bebeğim mamayla besleniyo.. 1 ayını doldurdu. Aptamil pre kullanıyoruz ama mamayı değiştirmek istiyorum. Sanki doymuyor çok sık uyanıyor ve gaz sorunumuz var. Sma mama yı çok öneriyorlar. Sizler bana bir fikir verin lütfen. Ve gaz sorunu için de tavsiyeler bekliyorum... Birde dr brawn biberon kullanan var mı? Çok çeşidi var hangisi uygun olur kızıma????

Son düzenleme:
kızlar herkese merhaba,
ne güzel hepimiz sağlıkla aldık bebişlerimizi kucağımıza biz pazar günü 1 aylık olcaz. nasıl geçti zaman, hamilelik geçti, doğurduk da 1 ay oldu vay beee...

okuyorum maşallah sütünüz yeterli çoğunuzun... benim maalesef yeterliyi bırak yok denecek kadar az. düşünün arada sağıyorum 5 ml bile çıkmıyor. siz hesap edin işte.
hurma vs içemedim henüz bi süt yapan çay içiyorum, günde 1 kaşık dut pekmezi yiorum, bol su içiyorum ve sürekli emzirmeye çalışıyorum. ama çok sıkıntılar yaşıyorum herhalde bu sıkıntılar yüzünden de sütüm gelmiyor bilemiyorum. pazartesi günü sarılık aşımızı yaptırmaya sağlık ocağına gitcez bakalım kaç kilo olmuş bebişim.

ha bu arada ben aptamil1 kullandım 1 haftada bitti, dün gittim pre aldım aralarındaki fark içindeki nişasta oranıymış. pre yenidoğanlarda başlanıyormuş, doymuyorsa eğer, 1'e geçiliyormuş. ben onu da ters yaptım bakalım ne olacak.

ha bu arada yaklaşık 3-4 saatte 1 kere 90cc veriyorum. öncesinde emziriyorum. sonrasında mama. 2 gün mama vermiim dedim ay hem bebeğin dengesi bozuldu, uykusu karıştı, ne çiş ne kaka hiçbişi yapamadı ben de aynen geri başladım mamaya...

öyle işte.

öptüm herkesi.

Neredeyse sizinle bebeklerimizin günleri aynı. Benim ki de bugün 1 aylık oldu. Benim de sütüm aynen sizin ki gibi. artık sadece mamayla besleniyor. Bende başından beri aptamil pre kullanıyorum. Ama sanırım yetmiyor bilmiyorum. Sizin bebeğiniz ne kadar aralıklarla uyanıyor. Bir de gaz sorununuz var mı?? Allah analı babalı büyuütsün... İyi günler:)))

pre yetmemeye başlayınca aptamil1e geçiliyormuş, ben bilmediğimden direk 1le başladım geri preye dönmeye calışıyorum bakalım... gaz için bi ilaç va gece yatarken onu damlatıyorum, yarım saat uğraşıp gazını çıkarıyorum gece bi aha uğraştırmıyor ama gündüz sürekli gaz peşindeyim.

benim ufaklık 3 saatte 1 kalkıyordu ama işte sırf meme veriim dediğim 2*3 günden sonra bütün dengemiz bozuk

sizinki kaç saatte bir uyanıyor

he benimki bi de ağız tiryakisi oldu hep memede dursun istiyor

Bizim ki uyku ve gaz durumuna göre uyanıyo. Gazı yoksa 4 saat uyuyo, ama krizi tutarsa saatlerce uykuya dalamıyo. Çok değişkenler işte. ben şu an hala 90 ml veriyorum. Kutunun üstünde 2. aydan itibaren 12o yazıyo. Acaba yükseltsem mi diyorum.. Neyse bu zor zamanları atlatıcaz. .. Sizinle eş zamanlı yazışmayı isterim durumları hakkında... kolay gelsin:))))

ben koyuyorum cnm ama tam değdirmiyorum, 3-4 cm uzağına koyuyorum, sıcacık tutuyo, gaz sorununa da çok iyi gelio.

burda nasi bulcam onu ya ne diye geciyodur kiii of ben yurt disidayim

canım lansinoh sadece TR de satılan bir ürün değil.. eczanelere sorabilirsin..

ben aptamil 1 kullanıyorum canım Pre olanını hiç almadım.. 1 haftalıkken başlamak zorunda kaldım sütüm az geliyor..
şu anda bebeğim 5 haftalık.. artk 120 ml vermeye başladım 4 saat arayla.. aralarda uyanır da huysuzlanırsa 5dk geçirmeyecek kadar emziriyorum.. ve peşine kesinlikle gaz çıkartıyoruz..
gaz için tavsiye ne versem .. ayaklarını sıcak tut bebişinin.. biberonda kesinlikle ortodondik uç kullan.. hem fazla gaz yutmasını engeller.. mamayı verirken de 3-4 kez ara verip gazını çıkart ozaman daha rahat oluyor.. dün uzmantv de izledim gaz nasıl çıkarılır diye açıp inceleyebilirsin.. bize hastanede sırtına ritmik hareketlerle vurarak çıkartın diye.. halbuki daha kolay teknik varmış .. omuzuna yaslıyorsun kolları omzunun üstünde olacak.. midesi sana değecek.. ve poposuna aşağıdan yukarı vurarak.. tarif ettiklerine göre sanki şişenin poposuna vurup kabarcık çıkartır gibi.. gerçekten de etkili :)
hmm başka başka ne desem.. mamayı 1 hafta sonra 120ye yükselte bilirsin yalnız kesnlikle 4 saati beklemeni tavsiye ederim.. her arandığında emzirme ya da örn saaatine 1 saat kala mamasını verme.. mide anca hazmediyor.. emzik kullan.. 15-20 dk geçirmeyecek şekilde uyuturken sadece ama...
sonracıma kendi sütünü de 2 saat arayla biriktirip verebilirsin.. tek öğünlük çıkar umarım 2 sağmada.. ben öyle yapıyorum.. örn 5-6 öğün besleniyorsa 2si anne sütü oluyor

cnm merhaba anladımki sen bu konuda tecrübelisin sana bierşeyler sormak istiyorum.benimde sütüm az doktorumuz ilk muayeneye gittiğimizde 30 cc ile başla önce anne sütü sonra mama dedi şimdi bebeğim 4.haftasına giriyo doktorumuzu aradık bu süt yetmiyo bebek aç diye 60 yada 90 bebeğin ihtiyacına göre verin dedi şimdi 60 cc veriyoruz arada da meme veriyorum.ha bide doktor sakın biberon kullanma kaşıkla yedir seni bırakır dedi.ama kaşıkla çok zor oluyor ama korkuyorumda emmeyi bırakır diye sen nedersin?bide ben öğün sayısı hiç hesaplamıyorum 5-6 öğün demişsin ya kafama göre emziriyorum mama veriyorum

humananın rezene cayı var kımyonlu hem sut arttırıcı hemde kımyon gaza ıyı gelır bebegınede bır cay kasıgı verebılırsın ben agustos annesıyım bebegıme denedım sutumde ıyı oldu gaz sorunuda arkadas dogru solemıs gaz cıkarma teknıgı oyle rahat cıkar

cnm ben nestle nan kullaniyorum kasilmali bebeler icin doktorum onu onerdi bana 2 gundur mamadan sonra 4 saat uyuyor gaz sorunu hic olmuyor zaten o mama gazli ve cok kusan bebeler icinmis ben cok memnunum

cnm ben 3 haftadan sonra 120 vermeye basladim bence 120 ye cikar benimkide yarin 1 aylik olcak

Cnm nbr nasilsn msj atmissn ama 2 cocuklu olunca :) boyle oluyomuus biz iyiyiz emzirme problemleri gogus yanginiyla ugrasiyormm mama vermk istemiyormm ins gerek kalmaz simdilik iyi gidiyorz senin oglusun napiyor iyimi annesi erencik Kokla bizim icin annen yanindami hala

bende ugrasiyorum hala mama veriyorum donlendiriyorum arada cok fena oldum ya kopcak sol mememin ucu cok iyi oglusum hic uzmuyor beni geceleri cok guzel uyuyor gunduzleri arada mirlaniyor oda hakki diyorum sadece meme problemimiz var dayanamiyorum artik acisina esimde dayanamazsan verme mamayla besle diyor kiyamiyor bana annem yanimda 28 subatta gitcek onada uzuluyorum az kaldi gitmesine bende simdi kabuzlukla ugraiyorum ne yesem ne yapsam olmuyor cok kan kaybediyorum o yuzden basim donuyor cok doktordan randavu istedim hemen ertesi gune verdi ama sis kart calismadi muayne olamadim bi baska ozeline randavu aldim cvb bekliyorum gununu dikisimde yanma yapiyo cok fenayim ben yaaa form cayi icsem sute gecermi bebise bi zarar verirmi yaa bilgin varmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…