üzüldüm ikiniz içinde.aç olduğunu nasıl anladın?çokmu ağlıyor?
anladım canım.Gördüğüm kadarıyla 5 aylık olmuşsunuz.Ek gıdalara başlamadınmı?yoksa ek mama dediğin elma,havuç suyu ıhlamur falan varmı?sadece mamamı.eğer mama istemesse ıhlamur falan verebilirsin.Ağladığı için doymadığını aç olduğunu düşünüyorum canım.. Sütüm doyurcu olmazmış hamile olduğum için bakalım yarında devam edecekmi. Huysuz olacakmı..
Çok mutlu sakin oynamayı seven bir çocuk benimki iki gündür eser yok ezgciğim..
Ağladığı için doymadığını aç olduğunu düşünüyorum canım.. Sütüm doyurcu olmazmış hamile olduğum için bakalım yarında devam edecekmi. Huysuz olacakmı..
Ağladığı için doymadığını aç olduğunu düşünüyorum canım.. Sütüm doyurcu olmazmış hamile olduğum için bakalım yarında devam edecekmi. Huysuz olacakmı..
anladım canım.Gördüğüm kadarıyla 5 aylık olmuşsunuz.Ek gıdalara başlamadınmı?yoksa ek mama dediğin elma,havuç suyu ıhlamur falan varmı?sadece mamamı.eğer mama istemesse ıhlamur falan verebilirsin.
benim bocukte ac kaliyomus yaaa. mama basladik da 2 memeden sonra 40 cc falan iciyo.. bu aylarda 200 -250 cc alabilirlermis ogunde... ben de bazi aksamlar 180 cc falan saginca bu cok gelir sindiremez diyip 140 veriyodum. meger disinin kovuguna yetmiyormus
hamismisinnnn bebisin kac aylik kine hamiissin ayyy zehirler diye biliyorum hamisken emzirirsen ablam 5 aylikkene bebisi hamis kaldi olcekti sut yuzunden oglumuz zehirlendi doktor emzir diyormu anlamadim
benim bocukte ac kaliyomus yaaa. mama basladik da 2 memeden sonra 40 cc falan iciyo.. bu aylarda 200 -250 cc alabilirlermis ogunde... ben de bazi aksamlar 180 cc falan saginca bu cok gelir sindiremez diyip 140 veriyodum. meger disinin kovuguna yetmiyormus
aa canım ben mama ile besliyorum oğlumu sütüm kesildi kesilecek gibi.. ve sadece sağ göğüsümdem emiyor ne yaptıysam solu veremiyorum 2 haftadırr.. uyurken aranıyor mesela veriyorum fark ediyor herhalde başlıyor ağlamaya sağa çeviriyorum emiyor..
sonracıma mama kutusunda 3.-4. ay için 5 öğün 150ml yazıyor.. tozunu da koyunca yaklaşık 170ml oluyor.. 4 buçuk saatte vermek gerekiyor ama ben 4 saatte veriyorum.. çok mızıldanırsa mesela 3 saat olmuşsa 120ml veriyorum.. tabi bebekler farklı olur o açıdan kıyaslamamak lazım
zaten siz 4. ayı devirmişsiniz yavaştan püre ve meyve sularına başlarsın..
sütün bence yeterli.. bir de sık emiyorsa eminim doyuyordur..
bence de yeterli. ama eren bu yasa geldi (5. aya girdik) haladoydugunu anlamiyo. bugun tum ogunlerde 2 meme ustune 60cc mama icti. sonra gaz cikartirken ve oynarken ictiginin cogunu kustu. madem doymuyosun niye kusuyosun. e doyuyosan memeden ayrilinca niye agliyosun. ayrica 60lik mamadan sonra da agliyo. anlamadim ben bu isi yaaa..
reflu icin ilac kullaniyoruz 4-5 gunden sonra kusmalari azalir dedi doktor ama simdilik bi degisiklik yok. cumartesi 5 gun olcak. bekliyorum bakalim...
Evet canım beş aylığız... Ek mama dediğim ek gıda zaten; ıhlamur, beb bisküvisi, keçi sütü ve yoğurdu patates havuç pirinç irmik elma armut muz vs.. şimdilik bunlar..
Ezgiciğim benim oğlum doğduğundan beri hazır mamaları almadı.. Direk ek gıdaya başladık zaten.. Üç gündürde emmek istediği için hazırladığım mamaları yemiyor.. Bugünde yemedi sadece muz yedi.. Artık uyurken biberonla içireceğim ama biberonuda tutmuyor uyurken anlamaz belki..
Ay canım işte hatalar yapıyoruz bizde böyle anlamadan..Ay canım ya ne çok üzülmüşsündür bunu öğrenince... Neyse üzme kendini bundan sonra..Neyse farketmekde iyi..
Eveeeeet 2 aylık hamişim... Bebeğim 5 aylık planlı ve isteyerek oldu deeeermişim... Neyse şaka bnir yana canım ama artık amlesef hamileyim demiyorum çünkü oğlumun kardeşi benim ikinci mucizem içimde..
Doktor emzirebileceğimi söyledi bende ek gıdayla beraber emzirmeye devam ediyorum.. Bende zehirler falan biliyordum ama çok şükür oğluma dokunmadı.. Her ihtimale karşı ara ara sütümün tadına bakıp tadı bozulmuşmu test ediyorum.. Evham işte..:26::26::26:
arkadaşlar herkes ilk kaç aylıkken bebeğine ek besin olarak ne verdi yazalım fikir olur. burdaki ebe de doktor da mal gibi 6 ay sadece anne sütü dediler kocamın yanında . duyduya bizimki onları dinliyo onlardan daha mı iyi bilecen diyo bişey verdirtmiyo bana.
3.5 aylık olmak üzereyiz. muz verdim azıcık , elma püresi verdim azıcık, armut püresii verdim azıcık. doyurma amaçlı değil ama tadımlık ağız tadı gelişsin diye. haa bide geçen kek yapmıştım ufaladım azıcık verdim.peynir verdim ezip az. yoğurdu beğenmedi yüzünü ekşitti. gerisini severek yedi. sizler kaç aylıkken başladınız ek besinlere acaba doktorun dediği gibi erken mi ki. bide benim kız zayıf. sütlü cici bebe falan vermek istiyorum erken mi acaba. verenler süt olarak inek sütünün yerine ne kullanıyorsunuz? yanımda annem falan büyüğüm de yok gurbetteyim ilk bebek acemiyim :) yardımlarınızı bekliyorum.
benim kızımda 3 buçuk aylık ben ara sıra sadece su içiriyorum o da pamukçuk olmasın dili temizlensin dediler onun için.bir de geçen gün çeyrek çay kaşığı elma suyu yalattım.ek gıdalar için bence de erken.en azından 4 buçuk falan olsunlar.arkadaşlar herkes ilk kaç aylıkken bebeğine ek besin olarak ne verdi yazalım fikir olur. burdaki ebe de doktor da mal gibi 6 ay sadece anne sütü dediler kocamın yanında . duyduya bizimki onları dinliyo onlardan daha mı iyi bilecen diyo bişey verdirtmiyo bana.
3.5 aylık olmak üzereyiz. muz verdim azıcık , elma püresi verdim azıcık, armut püresii verdim azıcık. doyurma amaçlı değil ama tadımlık ağız tadı gelişsin diye. haa bide geçen kek yapmıştım ufaladım azıcık verdim.peynir verdim ezip az. yoğurdu beğenmedi yüzünü ekşitti. gerisini severek yedi. sizler kaç aylıkken başladınız ek besinlere acaba doktorun dediği gibi erken mi ki. bide benim kız zayıf. sütlü cici bebe falan vermek istiyorum erken mi acaba. verenler süt olarak inek sütünün yerine ne kullanıyorsunuz? yanımda annem falan büyüğüm de yok gurbetteyim ilk bebek acemiyim :) yardımlarınızı bekliyorum.
kızım 4 ay 10 günlük henüz bişey yok bizde amann erken çıkmasın:)))kızlar, bebeklerinizin dişi çıkmıyor mu. Benimkisinde başlamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?