2011 Aralık Anneleri

bende sadece emzırıyorum hıc bırsey vermıyorum ek gıda ..doktorum kesınlıkle dedı beklıyoruz 6.ay dolsun dıye 15 gun sonra baslarız artık..

ama bu konu da sadece sol gogsumu emıyor desem yerı var sag ıle emse de ılle sol ıle doyucak..

sagmıyorum da hıc posetlerım var duruyor oyle zaman olsa keske ..

Doktorlar kilo alımı iyi olduğu sürece ek gıdaya karşılar tabi..Benim doktorum da aynısını söyledi çünkü oğlumun kilosu oldukça iyi..Ama ben ufak ufak birşeyler vermeye başladım..Meyve suyu ve sebze püresi verdiklerim..Yalnız sana birşey sormak istiyorum, benim bebiş gecede 4-5 kere uyanıp emiyor..Hatta acaba doymuyor mu diye düşünüyorum bu yüzden..Senin bebeğin de böyle mi? Kaç kere uyanıyor gecede?

yok benım kızım oyle aman aman bı kılosu yok ama normal degerler ıcınde oldugu ıcın ıstemıyor kızıyor bı de sorunca :)

zaten 10 gun fılan kalkdı beklıyorum bende su fılan verıyorum ıste

benım kızım da oyle ıkı saatte bı emıyor mutlaka emıp uyuyor emıp uyuyor ..bend edoymadıgını dusunuyorum yetmedıgını ama sanırım alıskanlıgından da kaynaklanıyor
ıkı kere cekp bırakıyor bazne o yakınlıgı ıstıyor snaırım ..

benım bebegım bazen 5 bazen de 7 bazen de 2 hıc bellı olmuyor ama genelde 2-3 saatte bı mutlaka kalkıyor

Aslında söylediğin doğru..Yakınlığı aradığını düşünüyorum bende..Mesela en huzurlu uyuma şekli emerken uyuma.. Gerçi doktora sorarsan memeyi emzik yerine kulandığını söylüyor..

Demek ki senin bebeğin de benimki gibi..Yani geceleri 2-3 saate bir kalkıyor..Bakalaım ek gıdaya düzenli şekilde başladığımız vakit uyku düzenleri nasıl olacak..

canım Allah sabır versin..

bu reddetme zaman zaman benim veletde de oluyor..dikkati hemen dağılıyor. 1 sn memede, sonra itiyor, kafasını çeviriyor..gerçekten en güzel uykuluyken emiyor..

ben de arada sağmak zorunda kaldım göğüslerimi çok dolunca ama pompa almadım hiç..elimle sağdım. önce sıcak suyla yıkadım, sonra masaj yaparak sağdım.farklı yerlere baskı yaparak..hastanede pompayla sağardım ve bu kadar çıkmazdı.

benim kız 4 ay 6 günlük.kontrolümüz vardı bugün 7100 kg.67 cm.çıktı.sadece anne sütü alıyo.5 haftada 600 gr almış.

massallah kiz boyuna benimki 65 bucuk 8 Kilo benimkide 10 gunde 450 gram almis beni korkuttu ama cok fazla ben mama anne sutu karisik besliyorum ne guzel tek sutunle besliyon

benimkinin kilo alimi fazla ama ek gidaya baslatti doktor gunde 300 ml sebze puresi dedi ama ben 125 veriyom ulkeden ulkeye farkli heralde

massallah kiz boyuna benimki 65 bucuk 8 Kilo benimkide 10 gunde 450 gram almis beni korkuttu ama cok fazla ben mama anne sutu karisik besliyorum ne guzel tek sutunle besliyon
hamileykende demişti doktor bana kızının boyu çok uzun diye.bilmiyorum artık bakalım.maşallah seninkine de.sağlıklı olsunlarda.Çok şükür ilk 15 gün emmesi konusunda çok uğraştım ama deydi.

benimkinin kilo alimi fazla ama ek gidaya baslatti doktor gunde 300 ml sebze puresi dedi ama ben 125 veriyom ulkeden ulkeye farkli heralde

sizin orda amma da aceleciler.. anne sütüne de okadar önem vermiyorlar anladığım kadarıyla.. bugün bir makale okudum.. hatta başlığı da şöyleydi "4. ayda katı gıdaya başlarken sütten kesmek" ve şok oldum.. bebişlerin anne sütüne ihtiyacı var.. hani süt olmasa benim gibi durumlarda tamam da..
ben 120ml mama veriyorken sana eczacın 150 vermen gerektiğini söylemişti ve siz bizden 1 hafta küçüksünüz :)
ek gıdayı bence de abartma canım.. evlatlarımızın sağlığı söz konusu.. şişip balon gibi olmasınlar.. ki sen hem emziriyorsun hem formul süt veriyorsun.. bi de katı gıda.. ouuu :))

hanımlar by topic görünce daldım artık kusura bakmayın ben 2012 aralık annesi olacagım malum kış ortası olacak cok endişelerim var 2.bebegim olacak ama ne bilim işte gurbette aileden uzakta büyütecegim 2.mi ondan da biraz tedirginm

Canım ya, bugün 2012 ocak annelerinde de iletilerine denk geldim..Sen oldukça araştırmacı ve dikkatli bir insansın..Yazdıklarına denk gelirsem muhakkak okuyorum yani
Bende gıda konusunda dikkat edilmesi gerektiği taraftarıyım..Malum, obezlik çağın hastalığı ve çocuklarda çok yaygın..Bende bir yerde ilk bir yıl içinde obezite riskinin oldukça yüksek olduğunu okumuştum..Gerçi "melegimolsun"da doktora sormadan birşey vermemiş anladığım kadarıyla ama gerçekten de her ülkenin anlayışı farklı belli ki..

Canım ya,ne endişen, ne sıkıntın varsa paylaş ki azalsınlar..Gurbette, ailenden uzak olmak hiç kolay olmasa gerek..Allah meleğine sağlıkla sıhhatle kavuşmanı nasip etsin..Çocuğun kaç yaşında peki?

Benim kızımda 4 ay 24 günlük. 63 cm ve 6 kilo 400 gram. Benim bebeğimde sadece anne sütü ile besleniyor. Doktorumuz anne sütünün yettiğini kilo ve boyunun iyi olduğunu ek herhangi birşeyi 6. ayına kadar vermemem gerektiğini söyledi. Ama sizin bebeklerinize göre benim bebeğim daha küçük.

Canım, senin bebiş yaklaşık 5 aylık..5 aylık bir kız bebek en az 5 kilo en fazla 8.500 gram olmalı..Bu durumda senin bebeğin gayet normal bir kiloda.Boyuda oldukça iyi..Bence de sütün yetiyor..

Canım, senin bebiş yaklaşık 5 aylık..5 aylık bir kız bebek en az 5 kilo en fazla 8.500 gram olmalı..Bu durumda senin bebeğin gayet normal bir kiloda.Boyuda oldukça iyi..Bence de sütün yetiyor..

Sütüm yettiği için bende çok memnunum. Ama diğer anneleri okuyunca benim bebeğim geri diye düşündüm bir an. Ama dediğin gibi gelişim tablosuna göre kızım gayet iyi.
Eşim yeni doğum yaptığım zaman aktardan bitki karışımı almıştı. Hala onu içiyorum ve çok memnunum. Aktarın dediğine göre bu karışım sütü arttırıyor, ödem atıyor, gaz gideriyor ve zayıflatıyormuş. Sütüm gerçekten arttı ve benimde kızımında gazı olmadı. Tavsiye ederim.

Nasıl bir karışım ki bu? Yani içinde neler var? Gerçi ben başlarda humana still tee kullanmıştım ama sonra bir daha hiçbirşey içmedim..

Nasıl bir karışım ki bu? Yani içinde neler var? Gerçi ben başlarda humana still tee kullanmıştım ama sonra bir daha hiçbirşey içmedim..

Bende humananın çayını almıştım ama ona gerek kalmadı. Valla içinde tam olarak neler olduğunu bilmiyorum ama rezene, kekik, anason bunları tanıdığım için biliyorum. Fakat diğerlerini bilmiyorum baya karışık. Sizin oralardaki bir aktara sorarsanız belki onlar bilir. Eğer bulamazsanız ban yazarsanız bizim aktara sorup öğrenebilirim. ( tabi formülü söylemek istemeye bilir ama şansımı genede denerim)

Canım şimdilik sütüm iyi Ama gaz giderme ve ödem atma kısmı işime yarardı Ben aktara bir sorayım bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…