slm arkadaşlar benim kızımda 27 nisanda 4aylık olacak inş bizim dogum sonramız biraz sıkıntılı gectı kılo alamama durumu oldu kızımın şimdi de hala cok yavaş yavaş ilerliyor kılo alımı dogarken 3650gr dogduk 4aylık olacak ancak 5kılo olabıldık sırf anne sütüyle beslenıyor mama takvıyesı yapamadık bunyesi kabul etmıyor çeşitli testler yapıldı cok bişeyde bulamadılar hala takıp altında üniversite hastanesinde..kılosunun dışında maşallah herşeyi güzel o yuzden artık dert emiyorum kılo problemını saglıklı olsunda zayıf olsun
slm cnm nasılsın oglun nasıl?? dogum sonrası sıkıntılıydı iyisinizdir şimdi inşannenlerin yanındamısın hala döndün mü evine??
buranın yeri bambaşkaydı cnm ya ne gunlerimiz gectı burda özlüyorum cok ama şimdi faceden takılmak daha kolay oluyor yeri geliyor ceptende yazışabılıyoruz ama arada bır buraya da göz atmayı unutmuyorum sizleri görmek güzel
Merhabalar bende Aralıkta doğum yapıcak olan hamileler kervanına katıldım : ))
şu an 5 hafta 3 günlük hamileyim.
günaydın kızlaaar
nasılsınız?
ya bu ek gıda işini askıya almaya karar verdim. oğlumu anne sütüyle besliyorum şükür. e kilosu falan da yerinde... 6 ayı dolana kadar sadece tahıl eksiği için gece yulaflı muhallebi vereceğim. onun dışında istediği gibi emsin. 1 haftadan fazla az az denedim. her şeyi yiyor. yani geçişte sorun olmayacağını gördüm. ne gerek var çocuğun rızkını kesmeye...
siz ne düşünüyorsunuz?
Canım, ben ek gıdaya başlamadım, sadece senin gibi az denedim..Benim bebişte herşeyi yiyor, problem yok..Doktorda 6. ay dolunca başlayalım dedi..Zaten ömrünün sonuna kadar herşeyden yiyebilir, ama anne sütünü anca şimdi alabilirYalnız bu tahıl ekdiği konusunu anlayamadım..Anne sütünden alamıyormu ki? Eğer öyleyse bende vereyim yulaflı muhallebi..
günaydın kızlaaar
nasılsınız?
ya bu ek gıda işini askıya almaya karar verdim. oğlumu anne sütüyle besliyorum şükür. e kilosu falan da yerinde... 6 ayı dolana kadar sadece tahıl eksiği için gece yulaflı muhallebi vereceğim. onun dışında istediği gibi emsin. 1 haftadan fazla az az denedim. her şeyi yiyor. yani geçişte sorun olmayacağını gördüm. ne gerek var çocuğun rızkını kesmeye...
siz ne düşünüyorsunuz?
kızlar dün oğluşumun çobuşlarını (çoraplarını) çıkarıp ayaklarını öpecektimkiayak baş parmağının tırnağı kırılmış batık olmuş, kıpkırmızı ve şişkinlik var içim nasıl cız etti anlatamam. bişide yapamıyorum kimbilir nasıl acıyodur, ayaklar sürekli hareketli, özellikle altını açarken çok heyecanlanıp çok hareketleniyor canı yanıyor diye içim gidiyor
slm arkadaşlar benim kızımda 27 nisanda 4aylık olacak inş bizim dogum sonramız biraz sıkıntılı gectı kılo alamama durumu oldu kızımın şimdi de hala cok yavaş yavaş ilerliyor kılo alımı dogarken 3650gr dogduk 4aylık olacak ancak 5kılo olabıldık sırf anne sütüyle beslenıyor mama takvıyesı yapamadık bunyesi kabul etmıyor çeşitli testler yapıldı cok bişeyde bulamadılar hala takıp altında üniversite hastanesinde..kılosunun dışında maşallah herşeyi güzel o yuzden artık dert emiyorum kılo problemını saglıklı olsunda zayıf olsun
günaydın kızlaaar
nasılsınız?
siz ne düşünüyorsunuz?
ben mecbur başlıyorum yavaştan ek gıdaya.. oğlum 2 haftadır emmeyi bıraktı.. ne yaptıysam başaramadım.. birden pat diye kesti.. gece emiyordu uykuluyken onu da artık fark ediyor emmiyor.. sütüm azdı mamayla besleniyorduk çoğunlukla.. ama birden ne oldu da 180derece dönüş yaptı anlamadım..
4 saatte 150ml mama veriyodum o 2 mama arasında da her istediğinde emziriyodum.. 4ayı bitince 180ml başladım ama arada emmediği için daha çabuk acıkıyor.. herşeyden tattırıyordum zaten .. dün gittim hero baby'nin sütlü pirinçlisini aldım.. az bişi yaptım hoşuna gitti tabi 4-5 çay kaşığı verdim mide birden rahatsız olmasın diye.. her gün birer kaşık arttırırım artık yada 2kaşık.. sonra da öğün haline getiririm..
emzirememek çok kötü bişiymiş.. annem çekmiş bir vidyo emzirirken çok duygulandım..:2::2::2: ben elimden geleni yaptım.. oğlum sağolsun ..
ben mecbur başlıyorum yavaştan ek gıdaya.. oğlum 2 haftadır emmeyi bıraktı.. ne yaptıysam başaramadım.. birden pat diye kesti.. gece emiyordu uykuluyken onu da artık fark ediyor emmiyor.. sütüm azdı mamayla besleniyorduk çoğunlukla.. ama birden ne oldu da 180derece dönüş yaptı anlamadım..
4 saatte 150ml mama veriyodum o 2 mama arasında da her istediğinde emziriyodum.. 4ayı bitince 180ml başladım ama arada emmediği için daha çabuk acıkıyor.. herşeyden tattırıyordum zaten .. dün gittim hero baby'nin sütlü pirinçlisini aldım.. az bişi yaptım hoşuna gitti tabi 4-5 çay kaşığı verdim mide birden rahatsız olmasın diye.. her gün birer kaşık arttırırım artık yada 2kaşık.. sonra da öğün haline getiririm..
emzirememek çok kötü bişiymiş.. annem çekmiş bir vidyo emzirirken çok duygulandım..:2::2::2: ben elimden geleni yaptım.. oğlum sağolsun ..
kızlı sütlü pirinçli mamayı niye hazır alıyorsun?
birincisi zaten beyaz pirinç iyi bir şey değil..çocuklarımızı şimdiden şeker hastası potansiyeli yüksek hale getiriyoruz...ille yedireceksen, tam pirinç bul, bulamazsan evdeki pirinci havanda döv, un haline getir.suyla pişir, ocaktan alınca az bele içine kendi sütünü kat...o mamalarda şeker var.emmiyorsa sağ biberonla ver...evde boşken sürekli sağ göğüslerini ki beyne "süt yetmiyor"mesajı gitsin...
canım fikirlerin için sağol.. pirinci denerim..
süt konusuna gelince.. benim sütüm doğumdan sonra 10.gün falan geldi.. mecbur mama vermek zorunda kaldık.. sütüm gelince de mamayı kestim yalnız sadece 2-3 hafta sütüm düzgün geldi.. eşim kraftın şarjlı pompasını almıştı belki de hatamız ordaydı ben avent istiyordum.. pompa göğüs ucunu kavramıyordu ... hem emziriyordum hem pompayla sağıyordum mama vermemek için..
ama sürekli pompa kullanımı da göğüslerime acı verdi.. 2-3 saatte bir pompalama.. 15dk biri 15dk diğer göğüs.. herşeye razıydım yeter ki oğlum anne sütü alsın.. sıvı tüketimine beslenmeme çok çok dikkat ettim.. git gide azalıyordu ya da oğlumun ihtiyacı artıyordu.. tekrar mamaya başladık.. ama emzirmeyi de asla bırakmadım.. sütümün de azaldığının farkındayım..
3.ay sağlık ocağına gittik kontrole.. geri geldik.. çocuk ayını bitirince 180 derece değişiverdi... gerinerek ağlamalar.. akşam uykusuna yatmak istememeler.. inatlaşmalar.. noluyoruz yaw dedim.. bunun stresi iyice de çöktü üstüme.. eşim işten gelir 10-15dk çocuğu tutar ben akşam sofrasını hazırlayana kadar... ondan sonra yine ben ilgileniyorum oğlumla..
zaten bir de yalnız bakıyorm.. biraz da stres ediyorum herhalde kendime..
olduk 3ay 2 haftalık.. o da ne sol memeyi emmiyor .. biryerine çivi batmış gibi ağlıyor.. allah allah diyip odada dolaştırıp tekrar denemeler.. yok..
sonra sağa çeviriyorum emiyor.. ilginç.. sağ sol sağ sol derken.. baktım sola artık hiç yanaşmıyor..
bir ağrısı var diye düşündüm o tarafında doktora gittik " bu zamanlarda red etme olayları başlayabiliyor sabret " dedi..
sabır sabır ya sabır... gece sağ/sol emiyor fark etmiyor.. aradan geçti 1 hafta daha, o da ne sağ tarafı da emmiyor inatlaşıyor..
okuyorum üflüyorum.. anam yok.. emmiyor diretiyor.. bir süre daha devam ettik gece sağ memişi emmeye.. artık onu da bıraktı..
uykulusun ayol nerden anlıyosun.. hooop sağ memeyi de kesti.. ne yaptıysam almıyor..
sağmaya gelince.. sağacak kdar süt çıkmıyor.. artık şu basit 7-8 liralk sütü atmalık pompalardan aldım.. alttaki haznesine biriktire biriktire belki 1 öğün çıkarırım dedim
pompayı kirlettiğimle kalıyorum hep.. süt çıkmıyor çünkü.. ve kendimi çok kötü hissediyorum
dün ucunu sıktım sağ tarafın birz.. birkaç damla çıktı.. oğlumun dudaklarına damlattm yalıyor hoşuna gidiyr.. memeyi yaklaştırıyorum tekrar dili değiyor biraz.. ekşiriyor kendini..
yeni banyo yapmışım parfüm yok bişey yok.. göğüslerimi sabunlamıyorum bile tadını alır diye.. çok uzun oldu biliyorum ama.. bizde durum böyle
3-4 ay arası bebeklerde olurmuş bu inatlaşıp memeyi redetmeler.. sakin ortam kurun bebeğinizei... zorlamadan meme verin.. baktınız almıyor 15dk sonra tekrar deneyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?