sizin orda amma da aceleciler.. anne sütüne de okadar önem vermiyorlar anladığım kadarıyla.. bugün bir makale okudum.. hatta başlığı da şöyleydi "4. ayda katı gıdaya başlarken sütten kesmek" ve şok oldum.. bebişlerin anne sütüne ihtiyacı var.. hani süt olmasa benim gibi durumlarda tamam da..
ben 120ml mama veriyorken sana eczacın 150 vermen gerektiğini söylemişti ve siz bizden 1 hafta küçüksünüz :)
ek gıdayı bence de abartma canım.. evlatlarımızın sağlığı söz konusu.. şişip balon gibi olmasınlar.. ki sen hem emziriyorsun hem formul süt veriyorsun.. bi de katı gıda.. ouuu :))
Canım ya, bugün 2012 ocak annelerinde de iletilerine denk geldim..Sen oldukça araştırmacı ve dikkatli bir insansın..Yazdıklarına denk gelirsem muhakkak okuyorum yani
Bende gıda konusunda dikkat edilmesi gerektiği taraftarıyım..Malum, obezlik çağın hastalığı ve çocuklarda çok yaygın..Bende bir yerde ilk bir yıl içinde obezite riskinin oldukça yüksek olduğunu okumuştum..Gerçi "melegimolsun"da doktora sormadan birşey vermemiş anladığım kadarıyla ama gerçekten de her ülkenin anlayışı farklı belli ki..
Benim kızımda 4 ay 24 günlük. 63 cm ve 6 kilo 400 gram. Benim bebeğimde sadece anne sütü ile besleniyor. Doktorumuz anne sütünün yettiğini kilo ve boyunun iyi olduğunu ek herhangi birşeyi 6. ayına kadar vermemem gerektiğini söyledi. Ama sizin bebeklerinize göre benim bebeğim daha küçük.
Bende humananın çayını almıştım ama ona gerek kalmadı. Valla içinde tam olarak neler olduğunu bilmiyorum ama rezene, kekik, anason bunları tanıdığım için biliyorum. Fakat diğerlerini bilmiyorum baya karışık. Sizin oralardaki bir aktara sorarsanız belki onlar bilir. Eğer bulamazsanız ban yazarsanız bizim aktara sorup öğrenebilirim. ( tabi formülü söylemek istemeye bilir ama şansımı genede denerim)
evt ya cok farkli cok arastirdim verdigim sut markasinin sitesine yazi yolladim cok erken dedi ama burda ver diyo doktorum bide gunluk 300 ml pure ben 125 veriyom diyorum hyr 300 diyo kakasi falan cok guzel allahtan hic kabizlik sorunu yasamadik sisko bi bebekte deil tam ideal bi bebek cok az emziriyorum gunde 1 veya 2 ondanmi acaba baslattik i bide cok obur doymuyor pureyi yiyor arkasindan 1 saat gecmeden sut istiyor yogurt yasak mesela burda ben bide hamileligimde 900 tane hap ictim gunde 4 tane hersey vardi icinde cok sut ictim gunde bi kilo peynir yogurt cok yedim cock dogdugunun ertesi gunu foto cekilirken kendini kasik gibii yapti kafasini dik tuttu herkez sok oldu ama ben bunlarin ilerde basima bi is acmasindan korkuyorum yani gelisimi bukadar saglamken ilerde sok yasamaktan korkuyorum cocumun dis yerleri bile bembeyaz herkez dis geliyo diyo cok uskatci bibebek yani bakan bu kac aylik diyor 4 degince sok oluyor cocuk simdiden ellerinden tut yuruyor tamam az cik yuruyor yoruluyor ama cok bebek gordum gecirdim boylesini gormedim cokta cenesi dusukk ben gibi cok konusuyor ama bukadar hizli gelismesi beni korkutuyor daha neler nelre ablam diyor gorunce enes bunlari 6 aylikket yapti diye sok oluyor
bizim ebe meyve 5 ci ayda dedi eksi oldugundan reddeder biraz zor olur dedi sebze puresinden baslatti ben vanilyali pirinc mamasi gordum onu versemmi ki gece acaba ebe tek pure ver bi ogun dedi ama esim anlattiramadi bence ya
hanımlar by topic görünce daldım artık kusura bakmayın ben 2012 aralık annesi olacagım malum kış ortası olacak cok endişelerim var 2.bebegim olacak ama ne bilim işte gurbette aileden uzakta büyütecegim 2.mi ondan da biraz tedirginm
maşallah canım kızına.. zaten persentillere göre normal kilosu .. ne mutlu sana anne sütü verebiliyorsun.. kıymeti bil arkadaşım.. keşke sütüm olsa da zırt pırt emmek istese.. gerçi oğlum kendi bıraktı ne ettiysem geri veremedim memeyi çıkan 2 kaşık sütü de veriyorum ona memeyi görmeye tahammülü yok.. ne yaptıysalar onlar yavrumaBenim kızımda 4 ay 24 günlük. 63 cm ve 6 kilo 400 gram. Benim bebeğimde sadece anne sütü ile besleniyor. Doktorumuz anne sütünün yettiğini kilo ve boyunun iyi olduğunu ek herhangi birşeyi 6. ayına kadar vermemem gerektiğini söyledi. Ama sizin bebeklerinize göre benim bebeğim daha küçük.
Canım ya, bugün 2012 ocak annelerinde de iletilerine denk geldim..Sen oldukça araştırmacı ve dikkatli bir insansın..Yazdıklarına denk gelirsem muhakkak okuyorum yani
Bende gıda konusunda dikkat edilmesi gerektiği taraftarıyım..Malum, obezlik çağın hastalığı ve çocuklarda çok yaygın..Bende bir yerde ilk bir yıl içinde obezite riskinin oldukça yüksek olduğunu okumuştum..Gerçi "melegimolsun"da doktora sormadan birşey vermemiş anladığım kadarıyla ama gerçekten de her ülkenin anlayışı farklı belli ki..
evt ya cok farkli cok arastirdim verdigim sut markasinin sitesine yazi yolladim cok erken dedi ama burda ver diyo doktorum bide gunluk 300 ml pure ben 125 veriyom diyorum hyr 300 diyo kakasi falan cok guzel allahtan hic kabizlik sorunu yasamadik sisko bi bebekte deil tam ideal bi bebek cok az emziriyorum gunde 1 veya 2 ondanmi acaba baslattik i bide cok obur doymuyor pureyi yiyor arkasindan 1 saat gecmeden sut istiyor yogurt yasak mesela burda ben bide hamileligimde 900 tane hap ictim gunde 4 tane hersey vardi icinde cok sut ictim gunde bi kilo peynir yogurt cok yedim cock dogdugunun ertesi gunu foto cekilirken kendini kasik gibii yapti kafasini dik tuttu herkez sok oldu ama ben bunlarin ilerde basima bi is acmasindan korkuyorum yani gelisimi bukadar saglamken ilerde sok yasamaktan korkuyorum cocumun dis yerleri bile bembeyaz herkez dis geliyo diyo cok uskatci bibebek yani bakan bu kac aylik diyor 4 degince sok oluyor cocuk simdiden ellerinden tut yuruyor tamam az cik yuruyor yoruluyor ama cok bebek gordum gecirdim boylesini gormedim cokta cenesi dusukk ben gibi cok konusuyor ama bukadar hizli gelismesi beni korkutuyor daha neler nelre ablam diyor gorunce enes bunlari 6 aylikket yapti diye sok oluyor
Ben de yurtdisinda yasiyorum, kontrole gittigimizde doktor kilosunun dustugunu soyledi. Ek gidaya baslayip baslayamayacagimi sordugumda rice cereal denen bir sey var. Pirinc sadece. Sutunun icine atip iciriyorsun ona baslayabilirsin dedi. Bunun yaninda elma suyu verdim 1 hafta kadar. Sonrasinda puresini yapip verdim
canım bende gurbetteyim :) ankarada.. ailem başka ülkede.. gerçektn çok zor oluyor.. görümcelerim var yakında ama herkez kendi evinde.. yani kimsenin kimseye faydası olmuyor acil durum olmadıkça..
sonuçta bu çocukları sen yetiştireceksin.. hiç korkun olmasın.. annen ha var ha yok çocuk senin sözünü dinleyecek.. (ben kendimi öyle avutuyorum)
annemler doğumda 2 hafta geldiler .. annem çalıştığı için fazla kalamadı.. kardeşimin de okulu var..
geçende 1 günlüğüne geldi annem özlemiş torununu.. arada 18 saat otobüs yolu ve gümrük var.. ha deyince gelip gidemiyorlar..
oğlumu tek başıma büyütüyorum bende.. eşim desen.. akşamdan akşama bi 15-20 dk ilgilense mucize diyorum.. pazar günleri bir tek izinli.. onu da sülalesiyle geçiriyoruz ne yazık ki.. ya da anasının işlerine uşaklık ediyor (sırf anası kocasının cebinden para çıkmasın diye eşimi resmen kullanıyor)
dertler bitmek bilmiyor.. çok bunalıyordum ama artık oğlum var ve hiç bişiy umrumda değil.. sağlığı neşesi yerinde olsn yeter..
maşallah canım kızına.. zaten persentillere göre normal kilosu .. ne mutlu sana anne sütü verebiliyorsun.. kıymeti bil arkadaşım.. keşke sütüm olsa da zırt pırt emmek istese.. gerçi oğlum kendi bıraktı ne ettiysem geri veremedim memeyi çıkan 2 kaşık sütü de veriyorum ona memeyi görmeye tahammülü yok.. ne yaptıysalar onlar yavruma
canım çok sağol.. :) Araştırmak zorundayız.. bir can verdik ve onu en iyi şekilde beslememiz, yetiştirmemiz gerekiyor..
faydalı bilgi buldukça paylaşırım bende.. yada aklımın takıldığı yerde de danışırım kızlara.. herşeyi bilicez diye de bişiy yok :))
oğlum 4 ayına 3gün kala 8,340kg çıktı ben şok oldum.. üstünde body bez bir de bluzu vardı 8kg yazdılar..
belim kopuyor taşıyamıyorum kollar dayanmıyor.. sırtım zaten hamilelikte ağrımaya başladı doğumdan sonra 1 ay dindi ağrılarım sonra tekrar başladı sırt ve bel..
oğlumun kilosu da üst sınırda.. bu benim pek hoşuma gitmiyor.. e mecburende mamayla beslemek zorundayım..
melegimolsun arkadaşın da dediği gibi kimyasal bebek bizimkiler o yüzden kiloları tavan yapmış durumda..
benim doktorum 5aylık olsun ozaman başla dedi ek gıdaya.. ama ben başladım yavaştan çünkü sadece formul sütle doymuyor farkındayım.. sık vermeye denedim yine huysuz yine rahatsız.. sık verdiğim için dozunu azalttım.. örn 4bucuk saatte 180ml veriyosam 3 saatte 120-150ml falan verdim.. e bu sefer alışmış 180 hüpletmeye yetmeyince kızıyor.. bende naptım yavaş yavaş püreleri arttırarak vermeye başladım.. sütünü de yine 4buçuk 5 saatte bir 180ml veriyorum (tozunu katınca 200ml oluyor)
ve şu anda menümüz..
sabah 8de süt.. 9da uyuyor genelde.. 11gibi uyanınca 50-60ml meyve püresi.. 12,30-13,00 arası tekrar süt.. gündüz uykularımız karışık hala düzen yok.. ama bir gün sabah 2 saat uyuyorsa sonraki gün öğleden snra 2-3 saat uyuyor .. onun haricinde 15er dakika şekerlemeler yapıyor paşam..
sonracığıma 16gibi sebze püresi 50-60ml.. 17,30-18,00 arası süt..
saat 21,00-21,30 uyku saati gelmiştir.. 180ml hazırladığım suya 6ölçek sütten koyuyorsam.. 5 koyuyorum 1 ölçek te sütlü pirinçli mamadan (onu da iki gündür başladım sadece akşam uykusuna yatarken) gece de açlıktan uyanıyordu saati gelmeden.. şimdi düzene girer artık inş..
püreler arttırdıkça 125ml tek öğün haline gelecektir.. süt araları da artacaktır yada biraz pürelere katarım
uf amma da yazdımumarım faydalıdır yazdıklarım
merhaba kızlar...
sonunda "bebeği uyanıkken emmeyen anneler kulübü"ne ben de transfer oldum...
ağlamak istiyorum. çünkü gerçekten uyanıkken emmiyor..sadece uykuya geçmeden önce, ya da gece emiyor. pazartesi aile hekiminde izlemimiz var...salı da kendim için özele gidecektim.oğlumu da özelde göstereyim diyorum..her şeyi sorarım hem de...
yani doymuyor diyemem..maşallah gün içinde kaç kere bez değiştiriyor...diri de...3,5 aylıkken 7100 grdı. yatarken ellerinden tutuyorum, kendi ayağa kalkıyor.. sadece ellerimden destek alarak ayakta duruyor, sırt üstü poposunun üstünde sürünerek tüm odayı dolaşıyor..dakikalarca, kafamız şişene kadar aaauuuuuuu larla derdini anlatıyor..--resmen dert anlatıyor.mimikleri görseniz ölürsünüz--
ama emmek istemiyor...
ek gıda işini rafa kaldırmıştım ama ne yapsam ki??
kizlarrrrrrrrr acil yardim oglusumun 1 aydir saclari dokuluyor suan okadar cogaldi ki oglusumun kafasini optumde dudaklarim kil icinde kaliyor heryerde kil var kedi kili gibi ne yapmam gerekiyor bi fikri olan varmi bebis kil yutarsa bisi olurmu kine ay cok fena ya cikmiyoda elektirik supurgesi tutuyom yatana bileeeeeeeeeeeee vahim vakkayim
kizlarrrrrrrrr acil yardim oglusumun 1 aydir saclari dokuluyor suan okadar cogaldi ki oglusumun kafasini optumde dudaklarim kil icinde kaliyor heryerde kil var kedi kili gibi ne yapmam gerekiyor bi fikri olan varmi bebis kil yutarsa bisi olurmu kine ay cok fena ya cikmiyoda elektirik supurgesi tutuyom yatana bileeeeeeeeeeeee vahim vakkayim
canım benim oğluşun da saçları dökülüyor yastığından zor temizliyorum.. bebek tarak seti almanı tavsiye ederim.. fırçasıyla tararsın banyodan sonra falan.. dökülmüş saçları atar en azından kafasından.. bizim saçlar pek gür değil herhalde ondan takıntı yapmadım.. ama yerine gelen saçı çok güzel ve gür çıktı..
geçici dönem bu.. emziği falan daa düşüyor yastığına yıkamaktan bi hal oldum artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?