canım tadı çok deşiğişiyo,ben 2-3 gün sonra çözdüğüm sütleri bile içiremedim beğenmedi bizim kız,sabahtan taze sağdığım sütü içerse içiyo o kadar,ben 35-40 kilo dökmüşümdür,4-5 kilo da ben içmişimdir,en iyisi tazesi herzaman,buzluğa konan herşeyin tadı değişiyo,ben buzluğa pek bişet koymam,eti bile en fazla 10 gün içinde tüketiriz,haşlanmış nohut-fasulye 2-3 gün içinde biter,gerçekten herşeyin tadı değişiyo tazesi gibi olmuyo maalesef
deryam sen kendi sütünümü içiyon kızzz ben daha tadına bıle bakmadım
kızlar oğlum 4 ay bir haftalık ek mamaya henüz başlamadım.. ver diyende var verme anne sütüyetiyorki kiloa lıyor diyende var kafam karışık bu konuda. arada tattırıyorum. o ayrı ama ek mamaya hiç başlamadım başlasamı altıncı ayı beklesemmi. zaten birerona hiç bulaşmadım emmez ne olur olmaz diye. emzik almıyorduda alıştırana kadar canım çıkı. e aloıştırmasaydın keşke diyeniniz belki olur ama ben yanlızım ve hiç yardımcım yok herşey bana bakıyor emzikle rahat ettim. ama alıştırana kadar pekmeze bandırdım. doktora sordum vermesen iyi ama madem kararlısın pekmeze bandır ver dedi:) doktoru bile başdan çıkarttım. 4. ay bitimi 5. ay başlangıcı kontrolünde boy 63.5 kila 7.200 gr nasıl sizce
birde doğumdan sonra göbek ne zaman gider ya.. bende resmen göbek kaldı.. daha acısı yeni yeni dinmeye başadı sporda yapamıuorum.. bu arada sezeryanla doğum yaptım. zaten tedavi süreci sayesinde 72 kiloyla hamile kaldım 96 ile doğum yaptım hastaneden çıktığımda 92 ile çıktım. şimdi 4 ayda hamile kaldığım 72 ye düşmeyi başardım ama göbek durduğu yerde duruyor. hedefim 2 ay sonra 63 düşmek ama göbek kalacak diye aklım çıkıyor. biraz göbek hareketi yapayım diyorum inceden inceye sızlıyor dikişler bırakıyorum. ve bride ben daha hiç adet olmadım... dotroa gideceğim ama bir türlü vakit bulup kendim için gidemedim. hamilelikde dişim kırıldı daha giideceğim ofofof yanlızlık zor ...
Evet kader arkadaşlığı çok güzel bir duygu canım bu sayede çok sevdiğim ve daima görüşeceğim dostlarım olmaya devam ediyor..
İyi dileklerin için çok sağol canım 10 haftalıkken bebeğim karnımda öldü kürtajla almak zorunda kaldılar.. Çizelgemin farkında değilim o zamandan beri yeni girdiğim için forma kaldırmamışım.. 14 haftalık olacakmış((
bende de göbek var canım ama işe başladığımdan beri yarırısı gitti,5. kattaym işte,evde de,4 iniş 4 çıkış yapıyom günlük,farketti ben de,ee kış olunca yedik içtik oturduk kendi adıma diyeyim,ben 74 le doğuma gittim 2 hafta sonra 64 tüm,şimdi de o civardayım,ama hamilelikte nasıl tıkınıyorsam şimdi de çok yiyorum çabuk acıkıyorum gene,almamam da bi rekor aslındaoğlunun kilosu iyi bence,benim kızın içtiği sütü kimse içmemiştir ama babası gibi yakıyo işte 4 aylıkken 7 ydi,şimdi tahminim 8.5 civarı,ama yanıma yatırıp emzirdiğimden beri daha tombikleşti,bu şekilde daha çok emiyo,6 aylıkken aşısı var bakalım,salak hemşire de sütün çok olsa günde 2-3 kere kakasını yapar diyo,,her ay 1 kilonun üstünde alır seninki 700 g alıyo diyo deli mi ne,cahil karı yüzünü görmek istemiyom onun,bebeğin doymuyo sen pompa geziyosun diyo bana
uzun zamandır yazmamıştım buraya.deryam da gelmiş geçmişi biraz okudum da nasılsın deryam nasıl gidiyor uzun zamandır görüşemiyoruz.diğer ark. hep görüştük faceden ama sen yoktun süreci nasıl geçirdin
Canım, hemşire hakikaten saçmalamış..6 aylık oldular artık..Hergün 2-3 kere kaka yaptıkları günler geride kaldıBenim oğlum bazen 3 günde bir yapıyor..bazen de hergün..Ayrıca 4.aydan sonra bebeğin kilo alma hızı düşer.. Üstelik senin bebeğinin maşallahı var.. Benimki de 8.250 gram..Ben az biraz ek gıda dışında hala anne sütü veriyorum..Sen onu ciddiye almayıp iyi ediyorsun..Aşını ol, çık gel evine..Hiç sanını sıkma, ciddiye de alma.. Sağlık ocağındaki ebe oğlumun baş çevresini yanlış ölçtüğü için "kafası normalden büyük " deyip beni öyle bir korkutmuştu ki..Sonra doktora gittim..Ebenin 46,5 dediği baş 45 cm çıktı..Bir de o korkuyla ultrason çektirdim bebeğime..
Demek istediğim benim sağlık ocaklarına güvenim azaldı..
evet canım haklısın ya sizin bıcırlar üstünü açıyo mu ya,bu kız deli ediyo beni,battaniyeyi yatağın kenarına sıkıştırıyom,kalkıyom ayakları battaniyenin üstünde bu sabah yakaladım ayaklar havada parmak uçlarını tutuyo cadı karnına penye battanite sardım,çengelli iğne taktım bi tek karnı örtülü kamıştı bugün de,çorabı çıkarıyo,kilotlu çorap giydiriyom ben de çünkü üşütüyo giydirmesem annem çarşaf bağla karnına ayağına çorap giydir diyo,napsam bilemedim yırtık bi çarşaf var ondan uyku tulumu gibi bişey mi yapsam diyorum,eylül ekim gibi de kışlık bi uyku tulumu alırm diyorum
merhaba akadaşlar.. aralık8de doğan oğluşumun hepinize selamı var ellerinizden öpsün inş.:)
bir sorunum var ki... suç benim sanırım. dedim 6 aylık oldu ek besinde veriyorum biraz rejim yapayım. ancak dün akşam sütüm resmen gelmedi. sabah uyandığımızda dolu doluyken simdi sönmüş volkan kıvamındalar... 2-3 günde süt kesilmez değil mi arkadaşlar? yani tekrar düzgün beslenirsemsütüm eskisine döner mi?
+ süt olsun diye yaptığınız ekstra birseyler var mı? şimdiden teşekkürler
Canım, benim oğlum da sürekli açıyor üstünü..Başta uyku tulumunu bende düşündüm ama biz Mersin'de yaşıyoruz ve burası çok sıcak..Ne kadar kullanabilirim ki diye düşünüp almadım..Bir de benim bebiş çok terliyor..Kalın giydirsem olmuyor, ince giydirsem olmuyor..Bende gece uzun kollu body giydirip altına pijama ve çorap giydiriyorum..Üstüne de ince bir battaniye örtüyorum..Gece sık uyandığımız içinde hep kontrol ediyorum üstünü..Bu aralar benimki de parmak uçlarını tutuyor, hatta ayağını ağzına alıyorÇok şirinler
merhaba akadaşlar.. aralık8de doğan oğluşumun hepinize selamı var ellerinizden öpsün inş.:)
bir sorunum var ki... suç benim sanırım. dedim 6 aylık oldu ek besinde veriyorum biraz rejim yapayım. ancak dün akşam sütüm resmen gelmedi. sabah uyandığımızda dolu doluyken simdi sönmüş volkan kıvamındalar... 2-3 günde süt kesilmez değil mi arkadaşlar? yani tekrar düzgün beslenirsemsütüm eskisine döner mi?
+ süt olsun diye yaptığınız ekstra birseyler var mı? şimdiden teşekkürler
canım bizimki 2 den önce yatmıyo ta 7 ye kadar hatta bazen 7 buçukta uyuduğu halde ben uyandırıp emziriyom karnını doyurup geri koyuyom yerine yatıyo,11-11 buçuğa kadar yatma modunda,geç yattığı için benim de pestilim çıkıyo uyandığımda bakıyom ki üstü açık,uyanacağı zaman mı yapıyo arada mı yapıyo bilemiyom,ben de hataydayım buralarda ısınmaya başladı,penye battaniyeye sardım dün bi tek karnı kapalıydı sabah,neyse havaar ısınıyo,ince bi tülbent bile sarsak olur artık,sonbaharda tulum alcam ben de
aralık 9 da doğdu kızım benim kafamı karıstırıyolar ya 6 aylıkmıyız 5 aylıkmıyız
:)aralık 9 da doğdu kızım benim kafamı karıstırıyolar ya 6 aylıkmıyız 5 aylıkmıyız
Canım ya, senin işin hakikaten zor..Bir yandan iş hayatı, bir yandan bebeğin, bir yandan da evin işleri..Hiç kolay değil..Gerçi eşinin yardım ettiğini söylemişsin ama ne kadar yardım etse bile muhakkak çok yoruluyorsundur..Allah yardımcın olsun..
Kızın bayağı hareketli, güçlü bir bebek belli kiBenim ki gece 3-5 kere kalkıyor ama gece çok geç yatmıyor..Uykusu geliveriyor
Bu arada saç dökülmesinden bahsetmişsin..Ben sırf bu yüzden bayağı bir kısa kestirdim saçlarımı ama hala daha dökülüyorBebeğin eline falan gelecek diye huzursuz oluyorum hep..Gerçi doğumdan sonra sık görülen bir problemmiş bu ama eğer bir çözüm bulan varsa ve çözümü bizimle paylaşırsa çok iyi olur tabi
ikimiz de çok yoruluyoz kahvaltı bile yapamadım bugün dün gündüz de yatmadı,neyse akşam erken yatar dedim,nerde yine saat 2 ye doğru yattı,oturma odasına 2 çekyat arasına polar bağlıyoz,içine kızı yatırıyoz,bi de kuşak ayarladık,karnına sabitleyip kuşağın ucundan tutup çekyata uzanıp sallıyoz,ben 11 buçukta yattm eşime devrettim nöbeti 1 saat sonra kalktım 1 saat ben salladm eşim uyudu,ben çekyatta kız poların içinde uyumuş sallarken dalıp gitmişim,4 buçukta uyandm normalde gece gözü açılmazdı,yerine koyarken uyandı ağladı emzirdim yatırdım 15-20 dk da öyle yatmadı,neyse bugün cuma gözlerim şiş,eve gidince uyuyacam artık,neden uykusu düzelmiyo anlamadım,gündüz uyumasa da en erken 1 buçuk en geç 2 buçuk,acaba dişi mi geliyo ondan mı yatmıyo bilmiyom ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?