- 13 Şubat 2008
- 12.352
- 1.424
- 748
ilk ateşlı cocuk hastlaıgımız gecırdık ..6.hastlaık bazıları kızılcık dıyormuş..su an dökuntusu var isilik gıbı gözunde bıle var cok komık halı :)
neyse bı kac gune kadar bıtecekmıs
ama cok huzursuz uykusuz geberdım resmen ...
guclu bı de zapdedılmıyor kucakta fılan atıyor kendını sıpa neyse kı sızdı su an..
Çok geçmiş olsun..Aklımdaydın zatenİyi haberini aldığıma sevindim..Umarım birkaç güne kadar hiçbirşeyi kalmaz da uyku düzeni yeniden başlar..Uykusuzluk hakikaten çok zor..
ınsallah karaca..zaten aman aman bı uykusuz yoktu sımdı hıc yok :)
bugun tlaan ettı ya evı ..
kpı susumuzu asagıya ındırdı ..ıctıgım nescafeyı bardaga uzandı yerlere doktu kendıne de doktu hemen yıkadım heryerını cok sıcak degıldı neysekı..
ona da bı korkttu bırden ustune baısna bırsey dokulunce ..
sımdı baktım telımı de kırmsı ya
sinirlenınce ne bulursa etrafında atıyor zıllı ..babaya gelde analt hıc yoktan yere telde gıttı ..
Arkadaşlar kızıma ilk defa yoğurt vericem içine bir şey eklemeli miyim? (Tabi ki yoğurdu kendim mayaladım.)
Arkadaşlar kızıma ilk defa yoğurt vericem içine bir şey eklemeli miyim? (Tabi ki yoğurdu kendim mayaladım.)
ilk ateşlı cocuk hastlaıgımız gecırdık ..6.hastlaık bazıları kızılcık dıyormuş..su an dökuntusu var isilik gıbı gözunde bıle var cok komık halı :)
neyse bı kac gune kadar bıtecekmıs
ama cok huzursuz uykusuz geberdım resmen ...
guclu bı de zapdedılmıyor kucakta fılan atıyor kendını sıpa neyse kı sızdı su an..
yoğurdun içine hiç bir şey koyma ki yoğurdun tadını bilsin.eğer içine tatlı şeyler koyarsan,ilerde yoğurt yediremezsin.pekmez de koyma.pekmez demir içerir.yoğurt kalsiyumdur.demir emilimini azaltır.çocukların ağzını şimdiden tatlıya alıştırırsanız ilerde işiniz zor olur.sakın yanlış anlama.nacizane fikrimi söylemek istedim....
Canım bütün söylediklerin doğru..Fakat doktor eğer bebekler yoğurt yemiyorsa içine meyve katmanın bir zararı olmadığını söylüyor..Biz kasım anneleri olarak bir süredir ek gıda konusunda deneyimlerimizi paylaşıyoruz..Sen eğer bebeğine pekmezi kan yapması için veriyorsan,süt ürünleriyle beraber vermen emilimi azaltır, fakat sadece besleyici olması anlamında veriyorsan hiçbir değerini kaybetmez..Hatta pekmez iyi bir kalsiyum kaynağı olduğu için yoğurtla birlikte yenilince daha etkili olur..Doktorlar şekerden ziyade pekmezi öneriyorlar üstelik..Bir de şu var ki 4. aydan itibaren ferro sanol veriliyor bebeklere..Yani zaten demir alıyor bebişlerimiz
İnek sütü bebeklere bir yaşına kadar önerilmediği için yoğurt çok önemli bir gıda..Sade yemesi tabiki iyi olurdu ama eğer yemiyorsa yemesinin bir yolunu bulmak daha iyi olmaz mı?
Gerçi son söz yine doktorun..Ben sadece fikrimi söyledim..
Canım bütün söylediklerin doğru..Fakat doktor eğer bebekler yoğurt yemiyorsa içine meyve katmanın bir zararı olmadığını söylüyor..Biz kasım anneleri olarak bir süredir ek gıda konusunda deneyimlerimizi paylaşıyoruz..Sen eğer bebeğine pekmezi kan yapması için veriyorsan,süt ürünleriyle beraber vermen emilimi azaltır, fakat sadece besleyici olması anlamında veriyorsan hiçbir değerini kaybetmez..Hatta pekmez iyi bir kalsiyum kaynağı olduğu için yoğurtla birlikte yenilince daha etkili olur..Doktorlar şekerden ziyade pekmezi öneriyorlar üstelik..Bir de şu var ki 4. aydan itibaren ferro sanol veriliyor bebeklere..Yani zaten demir alıyor bebişlerimiz
İnek sütü bebeklere bir yaşına kadar önerilmediği için yoğurt çok önemli bir gıda..Sade yemesi tabiki iyi olurdu ama eğer yemiyorsa yemesinin bir yolunu bulmak daha iyi olmaz mı?
Gerçi son söz yine doktorun..Ben sadece fikrimi söyledim..
tabi ki canım.yemiyorsa yapıcak birşey yok.benim de 5 yaşında bir oğlum var.banada oğlum bebekken doktoru söylemişti.ben arkadaş İLK KEZ vericem dediği için söyledim.bebek sevmezsede hemen pes etmemek lazım.belki o an toktur.belki keyfi yoktur.hemen sade yoğurtan vazgeçmemek lazım.dediğim gibi oğlum beş yaşında ve hergün bir kase yoğurt yer.hatta yoğurtsuz sofraya oturmaz...
Bana "dünyada tek bir gıda maddesi kalsa ne olsun istersin" deseler "yoğurt" derim..O derece yaniHemde annemin dediğine göre bebekliğimden beri böyle..Sade yenmesinden yanayım bende aslında..Ki o sebepten de YagmurDamlasi77 sorduğu vakit "sade olarak severse öyle yesin" dedim..İsterdim ki benim oğlumda öyle yesin ama birkaç kere denememe rağmen yemedi maalesef Bende içine muz ezip verdim..Öyle yedi.. Ben de bu deneyimimi paylaşmak istedim..Pekmez de son çare olarak denenebilir..
Umalım YagmurDamlasi77'nin bebeği sade olarak sevip yesin..Gerçi muhtemelen burda paylaşacaktır sonucu..Üzerinde bayağı bir konuştuk çünküAma ben seviyorum bu tip konuşmaları çünkü her zaman söylediğim gibi burda çok fazla şey öğreniyorum ben
aralık 9 da doğdu kızım benim kafamı karıstırıyolar ya 6 aylıkmıyız 5 aylıkmıyız
dediğim gibi tabiki yemezse yapıcak birşey yok.afiyet bal şeker olsun oğluna.löp löp et olsun inşallah.benim tek derdim ilk kez anne olanlar besinleri çok karıştırıyorlar.üzülüyorum.hiç bir şeyin tadını bilmiyorlar..mesela ek gıdaya geçildiğinde kahvaltıyı bulamaç yapıyorlar.tabiki ilk çocuğumda ilk zamanlar bende yaptım,ama çiğneme kabiliyetini gördükten sonra herşeyi ayırdım ki peynirin,yumurtanın,pekmezin vs vs tadını bilsin.böyle yapılmadığında büyüyünce sorunlar çıkıyor.örneğin çoğu cocuk peynir sevmiyor.herşey tatlandırılmaya çalışılıyor.önemli olan ağzının tatlıya alışmaması.yoksa pekmez,reçel,şeker değil sorun.düşünsene yoğurt tatlı veriliyor,meyve zaten tatlı,anne sütüde tatlı....eee geriye bir tek sebze çorbası kadı.onada yoğurttu,peynirdi bir çok şey katılıyor.büyüyüncede çocuğum hiç bir şey yemiyor deniliyor.
böyle yazıyorum ama bir yandanda tırsıyorum yanlış anlaşılıcam diye:18:
dediğim gibi büyükte konuşmamak lazım.benim oğlumun yemediği hiç bir şey yok.2 yaşına kadar tatlı şeyler vermedim.hala ıhlamuruna bal katarım.sütü sade içer.yemediği sebze yok. ama bakalım kızım ne olucak.yarın 5.ayımıza giriyoruz sadece anne sütü alıyor.benimde sorunum ne emzik,ne biberon kabul ediyor.düşün ek gıdada neler yaşıycam:44:
o yüzden dediğim gibi büyük konuşmamak lazım.her çocuk karakteri ile doğuyor.sağlıklı olsunlarda...
Ben de sebze çorbasına yoğurt kattım yemiyor diye
Esasen benim oğlumda bugüne kadar nerdeyse hep anne sütü aldı..Hala da öyle..Ben ek gıdayı hep tattırma anlamında verdim, hiç öğün olarak vermedim..Biberonu hiç sevmedi..Sadece kaşıkla yiyor bizimki de..Hatta meyve suyunu bile öyle..Emziği baştan beri sevmedi..Doktor anne memesini emzik niyetine kullandığını söylemişti..Memede uyur geneldeGecede 3-5 kere kalkar, emer,yine yatar..
Sen benden çok daha tecrübelisin tabi ki..Ben deneye yanıla öğreniyorum bir çok şeyi ama senin de söylediğin gibi her çocuk karakteri ile doğuyor..Neyi sever neyi sevmez bilemiyorsun..beş çocuğun olsa beşide farklı olur muhtemelen..
Bende yanlış anlaşılmaktan korkarım çünkü sonuçta bebeklerimiz söz konusu..Yine de bildiğimi söylemek istiyorum çünkü belki diyorum bir faydam dokunur..
Son olarak şunu söylemek isterim ki senin tarzında insanlarla fikir paylaşımında bulunmak hoşuma gidiyor..Amaç tartışmak değil çünkü...birşeyler öğrenmek, paylaşmak..
aralık 9 da doğdu kızım benim kafamı karıstırıyolar ya 6 aylıkmıyız 5 aylıkmıyız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?