2011 Aralık Anneleri

Yok canım bilmiyordunki. Hem o üzücü günleri atlattım bir ay oldu..
İnşallah sağlığım yerine gelsin düşünüyorum.. Oğlum memeye çok düşkün. Çok zor günler geçirdim o dönem şimdi tekrar böyle birşey yaşamak istemem.. Ama bir yaşından sonra düşünüyorum.. Çünkü biraz ierlerse zaman cesaret edemem..

Bende baya şaşırdım Deryam sütünü içiyormuş.. Ben hamileyken pğlumu emziriyordum ve devamlı sütün tadı değişmişmi diye bakıyordum ama öyle lıkır lıkır içmiyordum tabi
Evet canım ikinciydi kazayla old ama dediğin gibi yiyecek ekmeği yokmuş..

Hoşgeldin Deryam yazmıştım ama mesajı kaçırmışsın sanırım canım.. Nusyaya anlatmışsın zaten neler yaptığını. Okudum. Allah kolaylık versin işte olduğunuda evde olduğunuda anlamamak çok zor.. Eşin yardımcı olabiliyor ne güzel artıların var..
Adetinde düzensizlik varsa hamile değilsindir canım ama o durumuna da fırsat bul doktora git bence.. Evet süt azalıyor hamileyken.. Ve inanılmaz ve dayanılmaz yorgunluk oluyor emzirmeninde etkisiyle..

Saçlarım muazzam döküldü fare kuyruğu kadar kaldı 6. ayda yavaşladı. hala dökülüyor am yoğunluğu az.. Isırgan ve kekik suyuyla yıkıyorum çabuk toparlasın diye.. Faydası oluyor..

Ay maşallah ya keşke benimki yese de seçse yani razıyım.. Çok güzel yiyiyordu iki hafta olacak ağzına lokma koydurmuyor.. Keçi sütünüde içmiyor.. Sadece beni emiyor sütümde doyurmuyorki.. Dişi çıkacak ondan sanırım..

Arkadaşlar söylediğiniz her şeye katılıyorum. Ben kızıma bir haftadır azar azar birşeyler tattırıyorum. kahvaltıda peynir, tahin pekmez dünde zeytin vererek başladım. İlk önce bir kaşık elma suyu ertesi gün havuç suyu sonra kayısı suyu derken en sonunda hepsini karıştırıp verdim. Yeni şeyleri tatmaya bayılıyor. Yoğurtta da öyle olur inşallah. Ben sütü market yoğurduyla mayaladığım için onu vermek istemedim. Mayaladığım yoğurttan dün tekrar mayaladım. Bugün tattırıcam umarım beğenir. Size sonucu yazarım. Bu arada cevaplarınız için teşekkür ederim. Gerçekten bende bu site ve sizlerin sayesinde çok faydalı şeyler öğreniyorum.

Senin bebişmi canım çok şeker çok tatlı maşallah..
Çorba tarhana yap içine kıyma kat doktor kıymaya izin verdiyse bizmki veriyor.. Afiyetle yesin bebiş..

Canım tarhanayı kendin mi yapıyorsun? Bir de ne zamandan beri veriyorsun?
Bende vermeyi düşünüyorum ama benim bebiş seninkinden biraz daha küçük Erken mi acaba bizim için?

Yaz mutlaka..Merak ederim şimdi ben Umalım ki sade olarak sevsin..

canım, bebeğini kaybetmişsin. başın sağolsun....

yalnız dikkat ettim, hamileyken de emzirmeye devam etmişsin. doktor oğluna zarar vereceğini söylemedi mi?genelde kadınlar emzirirken hamile olduklarını bebekleri ishal, kusma, ateş gibi hastalık belirtileri gösterince anlarlar.hamile kalınca süt artık bebeği zehirlermiş. sen yaşadın mı böyle bir şey?

Canım tarhanayı kendin mi yapıyorsun? Bir de ne zamandan beri veriyorsun?
Bende vermeyi düşünüyorum ama benim bebiş seninkinden biraz daha küçük Erken mi acaba bizim için?

ben beş aylıkken başladım canım.. Acısız konşu yapmış annem getirdi istanbuldan. Çok sevdi ama bu aralar ek gıdayı boykot ediyor..

bende de acısız tarhana var ne zaman başlıyoruz bilen var mı?

Canım Karacayada söyledim biz 5 aylıkken başladık.

Sağol canım takdir böyleymiş..

Evet emzirmeye devam ettim hem kadındoğu doktorum hemde bebeğimin çocuk doktoru izin verdi.. Sadece beni yordu emzirmek.. 14 haftalık hamileyken bırakacaktım karnımdak, bebiş gelişsin diye ama nasip olmadı.. Sütümde oğluma dokunmadı hamileyken.. cuk cuk cuk devam etti. Hala öyle:)

bız tArhanaya 6.aylık olduk oyle basladık 5 gundur fılan donusumlu olarak verıyoum corbaların arasında..

Ben tarhanayı yapsam dahi kurutacak yerim yok ki Çok faydalı bir gıda tarhana..Güvenilir bir yerden bulmam gerekir ki vereyim..

Ben tarhanayı yapsam dahi kurutacak yerim yok ki Çok faydalı bir gıda tarhana..Güvenilir bir yerden bulmam gerekir ki vereyim..

karaca..bebekler ıcın tarhana saıtılıyor ıkı cesıt var

bırısı tarhana baba

dıgerı de tombul bebek tarhanası

bu tombul bebek baharatsız fılanmıs hem bı de heryerde daha kolay bulunuyormus mıgrosta varmıs bı arastır ıstrersen

bızım grupta kullananlar var..

bend eyapmıstım hamıleyken ..sevıyor bızım sıpa allahtan

Sağol canım ya..Ben hemen yarın bakayım Migros'a..Umarım benimki de sever tarhanayı...Çok faydalı çünkü

Sağol canım ya..Ben hemen yarın bakayım Migros'a..Umarım benimki de sever tarhanayı...Çok faydalı çünkü
gecen haberlerde 7 ci aydan sonra verin dediydi cok faydaliymis bebisler ufak tarana icin hatta corba icin corbalar 7 8 ayda baslancak bende trden getirttim annem elleriyle yapmis mis gibi

Yaz mutlaka..Merak ederim şimdi ben Umalım ki sade olarak sevsin..

En sonunda yoğurdu tattı kızım. Ama yerken ki yüz ifadesini görmeniz lazımdı. Çok komikti biraz ekşi geldi herhalde yüzünü buruştura buruştura yedi ama pek sevmedi. Bende dediğiniz gibi içine biraz muz koydum. O zaman surat ifadesi değişti. Galiba sade olarak yemiycek ama ben gene önce sade vermeyi deniycem.

Sade olarak sevse çok iyi olur tabi ama muzla yemesi hiç yememesinden iyidir diye düşünüyorum ben..Bebekler bir yaşına kadar inek sütü içemedikleri için yoğurt yemeleri çok önemliymiş..Bir ara bende sade vermeyi deneyeyim..Belki de yer

merhaba kızlar...

ben galiba hamile olabilirim.....

eşim test almaya gitti. akşam gelir....

geçen ay adet olmaya başlamıştım, günüm geçti. inşallah doğumdan sonraki klasik adet düzensizliklerindendir çünkü korunuyorduk...

hayırlısı diyelim.

bugün doktorumu aradım, sonuçta sezeryan olalı daha 5 ay oldu ve hala arada dikişlerim ağrıyor. "bebeğe bir şey olmaz iki sezeryan arası 14 ay olacak hamileysen ama sen çok yıpranırsın" dedi.kendi yıpranmam umrumda değil de, oğluma süt veremezsem üzülürüm. neyse, Allah bir bebek daha nasip ettiyse başım gözüm üstüne tabiiki..:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…