Altıncı hastalık, 6 ayla 3 yaş arasındaki çocukların hemen hepsinde görülen, döküntülü bir hastalıktır. Hastalığa bir virüs neden olur. 9-10 gün süren kuluçka döneminden sonra, çocukta 40 dereceye varabilen yüksek ateş başlar. 3-4 gün süren ateş döneminden sonra ateş aniden düşerken, çocuğun vücudunda kırmızı döküntüler başlar.
Hastalığın tanısı, döküntülerden sonra konulur. Bu arada ateşin yükselmesinden kaygılanan aileler paniğe kapılarak, gereksiz yere çocuklarına antibiyotik yüklenmesine neden olur. Ailelerin daha sakin olup, çocuğun ateşini düşürdükten sonra, genel durumunu izlemeleri yeterlidir. Çünkü altıncı hastalık, tehlikeli bir hastalık değildir. Kuluçka döneminde bulaşıcı olan hastalık, çocuğa ömür boyu bağışıklık kazandırır.
Virüs kaynaklı olduğu için tedavisi ilaçla yapılmayan altıncı hastalığın, aşısı da yoktur. Hasta çocuğa ateşinin düşürülmesi ve sıvı kaybının önlenmesine yönelik bir tedavi uygulanır. Sadece genetik yatkınlığı olan bebeklerde havaleye yol açacağı için dikkatle izlenmesi gerekir.
maşallah diyelim o zaman bozulmaz inş düzeniişe de gidiosunuz Allah yardımcınız olsun . ben valla kafayı yiyom evde 2-3 olsa gene iyi sabah yatıyor
dişleri çıktımı hiç diş dönemindede uyuyamıolar ya. bizimkinin de iştahı yok bu ara bende pek üstelemiyorum napim zorla yediremiosun ki sonra kusuo . ahh bi büyüseler de rahatlasak .
Türkmengelini, canım nasılsın? Turan nasıl?
Sana ulaşmak istedim ama mesaj kutun dolu..Haberin olsun
ben de mesaj kutusunda adını göremeyince şaşırmıştım:)
iyiyim canım sen nasılsın?
Biraz yorgun olmanın dışında iyiyim..Karahan hala huysuz...Gece pek uyumadı yine..Şimdi uyuyor..
Bir de son zamanlarda emmeyi çok azaltmıştı ama diş çıkarmaya başladığından beri sürekli emmek istiyor..
Mümkün olsa hep memede kalacak :)
Turan'ın uykuları nasıl?
Dün gece uyuyabildi mi?
Turan maşallah dün gece 8 de yattı. gece de huysuzluk etmedi. sadece 5 kez uyanıp emdi. ben "oh bu gece yatıyoruz" derken velet sabah 5:30 da günaydın uyanışını yaptı. gözler faltaşı, beşikte dikelmiş "dede gel gel" yapıyor. uzanıp saçımı çekiyor , babasına bağırıyor "edeee" diye. ben de 8 de yatsam onun gibi dinç olurdum ama konu testleri bitsin diye 12 de yatmıştım... sonuçta yanımıza girdi, 8 e kadar oynaştık, emiştik, 8 de de biz kalkıp kahvaltı yaptık o geri yattı... anne de derse...
karahan'ın tekrar memeye düşmesine sevindim. inşallah devam eder. peki katı gıdayla arası nasıl?
Aslında fena sayılmaz..Ama yemedikleri var..
Mesela yumurta yemiyor..Omlet yaptım, peynirle ezdim vs..Hiçbir şekilde yemedi..
Sebze çorbasını da zorla içiyor..
Ama sözkonusu meyve ve yoğurt oldu mu fazlasıyla yiyor :)
Bir de bu aralar favorisi tavuk suyuna şehriyeli tarhana çorbası ...
Turan'ın arası iyiydi katı gıdayla, değil mi?
Pek ayırımı yok :)
çok şükür iyi canım. pek ayırmıyor. bu arada ben yavaştan inek sütü vermeye başladım. ama sadece pirinçunu muhallebisinde. yarım çar bardağı süte yarım çay bardağı su ilave ediyorum. 1 tatlı kaşığı pirinç unuyla ezip pişiriyorum. kaynayınca 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip az daha pişiriyorum. ocaktan inince 1 küp şeker atıp ılıyınca yediriyorum. sevdi benimki.alerji de yapmadı şükür.
İnek sütü bir yaşından sonra diye bildiğim için ben hiç vermedim..Ama senin verdiğin şekilde bir deneyeyim bende..
Senin pirinç unu muhallebi tarifin aynı annemin tarifi..Ama o tereyağı koymuyor bildiğim kadarıyla..
Ben bunu yarın yapayım Karahan'a
ben de sadece suyla pişiriyordum ama annem kızdı "ne besleyecek o çocuğu" dedi. "eskiden devam sütü mü vardı" dedi.:))
altta 2 tane var ustlerde deisim var bisiler oluyo ama kesici ustler meme gibi ssa kabarmis cok fena bide benim oglan bi huy yapti babasindan bisi yemiyor onu sakinlestiremiyor babasi gece uyandi esim kalkip mamayi yapti verdi icmiyo ama nasi agliyo dayanamadim bende kalktim kucagima aldigim gibi boynuma sarildi benimki kiskandi boynumu nasi sikiyo bi gorsen bana bi bakiyo tekrar yapisiyo gulerekten gecenin 3 unde sonra mamayi verdim siyirdi biboronu resmen benimkide soylenerek uyudu ya ben sabahlari calisiyorum ya bi haftadir benimki sut icmiyodu uyaninca esime soruyodum iki kere cekti yok azina surmedi falan diyodu bende uzuluyodum hastami oluyo diye megersem onun elinden istemiyomus simdi isse gidiyorum en son 3 Te icti ben isteyken mutlaka icmesi gerekiyor of of delircem ya
ben de sadece suyla pişiriyordum ama annem kızdı "ne besleyecek o çocuğu" dedi. "eskiden devam sütü mü vardı" dedi.:))
Benim annemde sık söyler bunu..
"Ben sana hep inek sütü verdim, birşeyde olmadı" diye..
Yarın muhallebi tarifini deneyeceğim
eskiler hep süt vermiş ama anladığım kadarıyla zararlı olan çiğ süt vermekmiş oda az ihtimal kaynatınca bişey olmuo diolar ben muhallebisini hep süt su karışımı yaptım .
yada süt yerine su ile yapıp piştikten sonra bebe bisküvisi kattım öylede çok güzel oldu hep süt yerine hem şeker yerine geçiyor.
Herkese yenıden selam güzel Aralık anneleri.Umarım güzel bebıslerde sizlerde ıyısınız...
sen işteyken kim bakıyor peki eşinmi ? ayy yavrum ya demek seni istiyor sana düşkün olmuş , kaçta geliosun işten . neden içmezki acaba ya . uyku sırasında verse alır belki . ben bazen kızıma uykusunda veriyorum gözünü açmadan içiyor öyle bişey yapabilir belki
esim bakiyor cnm en gec 10 bucuk geciktigimde yanima getiriyor esim uyurkende verse ondan icmiyor dun sabah ilk defa 90 CC icmis normalde 150 YADA 180 icer benden uykusundan uynip feryat ediyor esimde anliyamadik kokudanmi anliyor gozu kapali yarin kiyafetmi vercem onunla denesinn bakalim yoksa ac kaliyor acligi siniyor gun boyu bisi yemiyor bugun gitmedim ise mesela sabah 180 lik sutu bitirdi 3 saat sonra 10 larda sutlu biskuvit yaptim pirincli onu yedi oglen koca bi tabak corba icti sebze toplarindan 2 tane yedi ve kup gibi uyuyor uyanincada yogurt yicek sonra meyve bugun iyi gittti ve istahla yedi ama esimin baktigi gunler birsey yemiyor ve kusuyor zorlarsam
Bu da güzel bir fikirmiş
Ben bebe bisküvisini bazen meyvesine katıyorum..
Mesela şeftali, muz ve bebe bisküvisini karıştırıyorum..Çok seviyor oğlum..
Dişi cikmadi die uzuluodum yanliz degilmişiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?