2011 Aralık Anneleri

normalde oğlumun doğum günü 11 aralık ama haftasonu olması için 8 aralıkta aile dostları ve arkadaşlarımızla dışarıda restoranda kutladık.. muharrem ayı olduğu için bende yemeğin üstüne aşure yaptım gündüzden... üstünede oğluşuma 1 şeklinde pastasını ikram ettik .. çok eğlendi maşallah.. bütün hediye verenleri alkışladı gülücüklerle açılmasını izledi hediye paketlerinin... bugün yani pazar günüde annane babanne amca bizim evde yemeğe davet ettim küçük birde pasta aldık çok güzel oldu .. onlarında gönlü olmuş oldu..

haaa birde diş buğdayı yapamamıştım oyüzden ayıcık,tavşan kalp ve çiçek şekilli kurabiye kalıplarıyla diş kurabiyesi yaptım çöp şiş çubuklarına geçirdim jelatinle ve rafya ile paketleyip süsüledim nikah şekeri gibi doğum gününde dağıttık herkes çok beğendi

biz daha yürüryemiyoruz ama koltuklardan tutunup sıralıyoruz.. üstte 3 dişimiz alltta 4 dişimiz çıktı.. muz ve trabzon hurmasına bayılıyor..

akşam yemeklerine başladık muhallebi değilde biz ne yiyorsak acısız baharatsız ve az tuzlu o da bizimle mama sandalyesine oturup yiyor...

reklamlara bayılıyoruz... ayakta sallanarak uyuyoruz.. bi öğleden önce birde öğleden sonra 2 kere uyuyor. ve akşam 21.30 da gece uykusuna dalıyor sabahda 7.40 da saat kurmuş gibi kalkıyor..

bebebğimin odasınıda 2 hafta önce ayırdım alıştı odasına.... anniiiii annniiiiiii diye sesleniyor gece 2-3 saatte bir emzirmeye kalkıyorum.. gündüzde çoğunluk emiyor özellikle uykudamn önce ve uykudan kalkınca

kızlarr benim size bir sorum olacak çevremiz çok geniş.. aktif bir aileyiz.. arkadaşlar annane amca hala sürekli görüşüyoruz ama benden başka kimseye gitmiyor ben olmassam ikinci tercih baba.. bu kadar düşkünlük korkutuyor beni.. doğduğundan beri hep böyle son günlerin durumu değil yani..:18:

sizlerde de böyle bir durum yaşayan varmı merak ediyorum.. ben sosyal bir çocuk olmasını istiyorum yabani çocukları çok kınamıştım başıma geldi..

benim kucağımda herkese sevgi gösterisi yapıyor ama kimseye kitmiyor kedi gibi tırmanıyor kucağıma

1 aralık canım,evet kilosu boyu iyi çok şükür tesellim o,ama sürekli meme istiyo,hafta sonu görsen tadilattan sonra komple evi temizlemem lazımdı,halıları sil,perde yıka,ütü,ev işleri,odadan dışarı çıksam ağlayan kızım,sürekli meme ister durur,sinirimden saatlerce ağladım işleri yetiştiremeyecem diye,4 makine çamaşır,4 makine bulaşık,ev sobalı,dün ta 2 de yattım canım çıktı,çok ağır geliyo inan,eşim yardım etti ama inan çok zor,gece de zırt pırt uyandı emdi,uyuduğumdan da bişey anlamadım,kaşık mama aldım,kulplu biberon belki onu tutar diye yok,yemiyo içmiyo,eve gidinceye kadar da aç kalıyo beni bekliyo,çok halsiz kalıyom emzirmeden sürekli hasta oluyom,keşke bişeyler yese,ayağım da iyileşmiyo zaten emdikçe,yememeye devam ederse,martın sonunda bitiyo süt iznim,nisanda sütten kesecem

hadı gözun aydın cnaım :)

kılosu cok ıyı masallah

masal boya gıdıyor 77 cm boyu kılosu da 9600 :)

gercı 2750 ve 47 cm dogusuna gore cok ıyı :)

restoran sen nıye temıleyeceksın kı zaten ama ev krlenmesın restoran kırlensın degıl mı :)

masal da once kımseyı yadırgamıyordu herkese gıdıyor oh ne guzel derken bırden duskunlestı bana ama sadece bana..babasındayken bıle anne dıye aglıyor
mutfaga gıtsem sureklı pesımde kapı kapandı oda da kaldı ya nsıl bagırıyo anne anne dıye ..

kapyı actıgım an kosuyor bna

:)

gecıcı durumdur ınsalah

canım kızın seni özlüyor .bu nedneden sürekli emiyor. bebekler annedne güven duygusu alırlarmış.nisan çok erken değil mi ?yazık annesi .yemek sorunu benim kızımda da var.kendini bukada ryorma çevrende sana yardım edicek kimse yok mu? eşin yapsın birazda.bizi zaten bebekler çok yoruyor bide bu ev işleri olursa tabi sabırda kalmaz güç kuvvete.bebekler büyüyene kadar beyler yardım etmek yeri şu işleri yapsalart nolur ki.

adam yapıyo zaten,lojman tadilattaydı şimdi evde heryerin elden geçmesi gerekiyo,onun için bitmiyo işler,ev sobalı,külü,pisi,isi,kendi evimiz olsun diye lojmana katlanıyozidüşün balkonun kapısı bile yoktu kaç gün,çocuğu oturduğumuz odadan çıkaramıyoduk,tavanlar dökülmüş,heryer nem küf kokuyo,komşunun da evi tadilattaydı yavrum ayağında ayakkabı,üzerinde paltolar,öyle idare etti,zaten eşim kışın benim elimi soğuk suya vurdurmaz,tuv.banyo,balkon kendi yıkar,ütü yapar vs. ama dedim ya,iş çok şuan tadilattan dolayı,benim de yumurtalar tembellşince resmen menepoza girmiş gibi oldum,ağlamalar hıçkıra hıçkıra,baş ağrısı,baş dönmesi,bulantı,neyse oldu bitti de üzerime bi sakinlik çöktü anlatamam,herşeyi büyütüp yıllardır ilk kez sinir krizi geçirmişim o derece,bi de hamiş olduğumu sanmıştım,hergün kavga ediyoduk,aldır bunu diyodu,o psikolojiyle tabi çok zor geldi,ufak tefek işler kaldı evde,inş. bu hafta sonu bitecek,kızım yemek yerse tabiki kesmem,taa 2. ye kalıncaya kadar,ama hiçbişey yemez bunu da huy edinirse,kesmem gerekecek,sadece anne sütü içmesine rağmen bu aralar kabız oluyo,hiç olmazdı oysaki,dün patates çorbası yaptım,3-4 kaşık yemiş ne mutlu bana,hergün bi çorba deniyom hangisini yiyecek diye

Kızlar kafam çok karıştı. Dr umuz artık herşeyi yiyip içebilir dedi. Zaten prensesim kendine yaptığım özel yemekler yerine bizim yemeklerimizi yemeyi daha çok seviyor. Artık süt ve bal da serbest. Ama süt ü hangi marka ve nasıl başlayacağımı bilemedim. Sizler sütü nasıl veriyorsunuz? Devam sütümü yoksa normal günlük süt mü veriyorsunuz?

Derya,
Yoğurt çorbasında dene mutlaka cok sevıyor cocuklar. Bu arada ayakda tutma hareketleri yaptırın, bacakları güçlensen dıye. Bizimki 9 aylıkta biryerlere tutunarak gezinip duruyordu, Kasım ilk haftasında yürümeye başladı. Her bebiş farklıdır tabi ama yürümeye başladıklarında cok mutlu oluyorlar

Cok güzel bir soru, benımde hep kafama takılıyor ? hangi sutden versem acaba diye! Pazartesi doktor kontrolumuz var ona sorcam bakalım o ne diyecek:44:
Valla ne rahat oluyor artık ona özel yemekler yapmamak, ben uzun zamandır özel yemekler yapmıyorum biz ne yersek onu veriyorum sadece tuz ve baharat koymuyorum yemeklere.

Son düzenleme:
Herseyden o kadar güzel yiyordu ki. Bir ay önce el ayak ağız sendromu oldu. Vücudunda ve ağzında yaralar çıktı. Aynı zamanda dişlerde gelmeye başlayınca bütün yemek düzeni bozuldu. Beş gün anne sütü almadı ağzndaki acı yüzünden biberonu bile alamadı yavrum. Neyseki geçti. Ama artık çiğnenecek birşey verdiğimde hemen çıkarıyor. Bende mecburen ezerek veriyorum.
Bu arada Prensesim koltuk kenarlarında sıralayıp oturduğu yerden ayağa kalkıp 3-5 sn ayakta duruyor sonra kendini yere atıyor.Bizim kız tembel çıktı

kızlar hamileyim idrar testi pozitif çıktı oğlum abi olacak sadece aklıma takılan emzirme durumu 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum hamileyken emzirme konusunda çok karışık bilgiler var oğluma haksızlık etmişim gibi geliyor bilemlyorum daha doktorada gitmedim randevuyu baya atarlar heralde

Canım hayırlı olsun. İkinci bebeğinmi? Benim bir oğlum ve bir kızım var her ay bir iki gün gecikmede acaba hamilemiyim stresine giriyorum. Ama her geçen gün hamile kalsam hiç üzülmem diye düşünüyorum.
Bende hamileyken diğer bebeğin emzirilmemesi gerekir diye biliyorum. Ama genede dr una danışman daha doğru olur.

Latifeelif bende merak ettim doğrusunu internette böyle bir yazı buldum. Umarım işine yarar.

Uzm.Dr. Faruk Akçay:

Anne ve çocuk sağlığının korunması açısından, iki çocuk arasında en az 2 yıl olması gerektiği önerilse de, bazı kadınlar henüz emzirdiği bir bebeği varken, yeni bir hamileliği yaşamaya başlayabiliyor. Bu durumda, düşüğe sebep olabileceği veya emen bebeğe zarar vereceği düşüncesiyle emzirmeyi bırakıyorlar. Bazen de vücudunun emzirmeyi ve hamileliği aynı anda kaldıramayacağı düşüncesiyle emzirmekten vazgeçiliyor. Doğacak bebeğini koruma kaygısı, halen anne sütüne ihtiyacı olan bebeğin bu nimetten mahrum kalmasına sebep oluyor. Halbuki, sağlıklı, dengeli bir beslenme düzeni ile vücudunun ihtiyacı olan gıdayı alabilen hamile annelerin emzirmesinde bir sakınca görülmüyor.

Gebelikte emzirmenin doğmamış bebeğe zarar vermediğini, çoğunlukla erken doğuma sebep olmadığı biliniyor. Emzirme sırasında rahim kasılmaları yaşanmasına rağmen, bu kasılmalar rahim ağzının açılmasına sebep olmaz. Bunlar normal gebeliğin bir parçasıdır. Eğer anne zor bir gebelik geçiriyorsa veya erken doğum riski varsa, tıpkı cinsel ilişkiden kaçınılması gerektiği gibi emzirmenin bırakılması önerilebilir.

Gebelikte emzirmeye devam edilmesi halinde uygulanacak birtakım önlemler olabilir. Örneğin, ekstra dinlenmeye ihtiyaç duyan anne, uzanarak emzirebilir. Hamile annenin iyi beslenmesi de önemli. Emzirdiği çocuk 6 aydan küçükse, fazladan günde 650 kalori, ek besinler almaya başlamışsa 500 kalori almalı. Hamileliğin ilk 3 ayında fazla kalori almak gerekli değil. Gebelikte emziren kadının süt miktarı 4. ve 5. ayında azalabilir. Eğer bebek 1 yaşın altındaysa bebeğin kilo alımını izleyerek sütün yetip yetmediğini izlemeli. Ayrıca sütün tadında değişme de olabilir. Bu durumda bazı bebekler kendiliğinden daha az emer ya da emmeyi bırakır.

benim eşimde yardım eder kendince. ama ben söylemeden yapmaz. ille söylicem sonra yapar bu yardımmış.ben söylemekten yoruluyorum.yardımcı oluyormuş .temizlik yaparken durmadan evmi süpürülür yok balkonmu yıkanır durmadna hergün aynen böyle söylenir durur.ama o kendince yardımcı oluyormuş bana .senin eşine maşallah.

benim kız hiç yürümüyo,ayakta bile duramıyo geri düşüyo,poposu ağır galiba
benim kızım zayıf cabuk yürüdü.

bize yaptığım yemeklerdem kızıma yediriyorum .ama süte karar veremedim . keçisütü mü ineksütü mü devamsütü mü bende bilemiyorum.doktorunuzun tavsiyesini paylaşirsınız umarım

yoğurdu yemiyo,halbuki 5-6-7 aylıkken yiyodu,şimdi hiç yemiyo,2 gündür ateşi yüksek,azı dişini çıkarıyo,bi de aşı olalı 10 gün oldu,bu aşı geç dönemde ateş yapabiliyomuş,onun için umutlu değilim bu dönemden normalde yemiyo,şimdi mi yiyecek,yoğurtlu çorba da yemiyo yerse cicibebe,hergün bi çorba deniyom,en çok sevdiği yemyeşi ıspanak çorbası oldu,herobaby tahıllı mama aldım yemedi,kulplu biberon aldım su içsin diye,tutabilir hem dedim,yine içmiyo,bikaç gündür tarçın ve ıhlamura atılıyo 1 fincan kadar içiyo,bazen pekmeze ağzını açıyo,yani bizim kız yemediği zaman değil yediği zaman şaşırıyorum ben,durum o kadar vahim yani,dün izinliydim ateşi yüksek diye,bol bol emzirdim gece gündüz,antibiyotik içeceğine emsin dedim,çünkü çabuk atlatıyo o zaman,yürüme olayına gelince 9 aylıktan beri buda heryere tutunup yürüyodu,tahtadan yürüme arabası var dedesi yapmış,onla yürüyo çok mutlu oluyo,ayağa yeni yeni kalkabiliyo gülüyo kahkahalar atıyo geri düşüyo,daha 3-4 aylıkken dimdik duruyodu,5 aylıkken kafama tırmanıyodu,tek einden tutup yürütüyom korkuyo,parmak ucuna basıyo,biyerden tutmaya çalışıyo,her dişte ateşi çıkıyo,bademcikleri şişiyo,öksürüyo,tıksırıyo,çok zor çıkarıyo,şurup içmiyo,su içmiyo,offf,fiti veriyom düşün,6. dişimiz daha,sizde durumlar nasıl

Son düzenleme:
kızlar benim oğlanın 5 dişi vardı,şimdi 12 tane..bir baktım ağzına 7 tane birden patlamış..sizce normal mi?ki sayabildiğim 7 taneydi sayamadıklarımda var kesin..yavrum patır patır diş çıkartıyor..birde üstüne soğuk algınlığı hiçbirşey yiyemiyor kuzucum..bu arada yürümeye başladık..her yere yürüyerek gidiyoruz :) darısı yürüyemeyen bebişlerimize..

maşallah 6 diş çıkarmış, bizimkinin daha 2 dişi var. diş döneminde ateş normalmiş. özellikle azı diş çok zor oluyor diyorlar. ablamın oğlu azı dişinin çıkarırken emmeyi bırakmış.inşallah kolayca atlatırız.

kızlar ilk adım ayakkabısı aldınız mı?
çok pahalı, zaten giyeceği kaç ay ki

cnm gayet normal bu davranışları. çocuklar 4 yaşından sonra sosyalleşebiliyorlar. senin kucağında kendini güvende hissettiği için böyle davranıyor. belli bir zaman sonra geçecek. sakın zorlama, o nasıl istiyorsa öyle davran. sen de durmak istiyorsa dursun. ablamın oğlu kucağından inmezdi. hatta duşa bile beraber giriyorlardı ana kucağını takıp öyle duş alabiliyordu, yemekleri bile bebeği kucağındayken hazırlıyordu. şimdi oğlu ilkokula gidiyor. o kadar sosyal bir çocuk ki, hatta biraz fazla sosyal büyüklerle bile oturur muhabbet eder, hiç çekinmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…